![]() |
Re: Supercars - Japoneze vs. Europene
Ehee,dupa 33 de pagini de controverse la acest topic stau si ma gandesc ca dc. am fi tinut cont de primul cuvant din titlul topicului "SUPERCARS-japoneze vs. europene",atunci japonezele ar fi obtinut fix punctajul 0 !:lol: Sunt curios ce supercar japonez(dc. exista) ati fi putut compara voi cu bolizi de talia lui porsche,ferrari,lamborghini,bugatti,pagani,Mertz-SLR,AUDI-R8,etc.(Supercarurile europene)...Touche!!...sigur sare vreunu' cu NSX-ul :lol:
|
Daca citeai cu atentie vedeai ca s-a mai spus lucrul asta de multe ori cu multe pagini in urma...dar vad ca voi tot continuati sa va certati aiurea...ma mir cum nu o aparut pana acuma threadf Avion vs. Elicopter. :lol:
|
salut
am o almera din 97 hatchback si ma intereseaza cum pot face blestematul de haion sa nu mai faca zgomot. |
am schimbat la ea tot ce se poate planetare bucse amortizoare dar la haion nu stiu ce sa-i fac e singurul lucru care face scandal la masina (plus un greiere in bord pe partea dreapta- dar mai cu bun simt )
|
gresisi topicul. incearca la masina mea/nissan (parca asta e almera=)) )
nu mai posta aici despre masina ta si foloseste si functia edit:D |
Quote:
|
Quote:
Ontopic: orice japoneza putin aranjata poate deveni un supercar :2gun: |
Quote:
|
Quote:
|
daca le citeai, si intelegeai ce citeai, atunci nu mai faceai comentariu de mai sus
|
oki..........
|
As merge pe mana japonezelor (si pentru faptul ca baietii astia - la modul general vorbind - nu au scazut standardele precum europenii si continua sa produca masini fiabile), desi la capitolul supercars europenii stau foarte bine.
|
un exemplu de supercar italian si o masina japonezahttps://www.youtube.com/watch?v=gZr6G3PBk1M&mode=related&search=
|
Quote:
|
Quote:
vreau sa spun ca nu-mi trebuie un supercar sa-mi arat egoul sau sa compensesz partile lipsa anatomice si apreciez cum o tara putin mai intinsa decat romania poate tine piept unei lumi intregi. |
pai daca ai pune un diablo de 1500cp ar trebui sa platesti cat vro 3 diablo stock, asa ca la aceiasi bani pt un diablo stock ai o japoneza mai rapida;) la asta se referea 300zxtt.
|
Un Lamborghini ramane Lamborghini prietene,chiar dc.ai un skyline modificat si e mai rapid.Aici e vorba de imagine,de senzatia pe care ti-o da masina,de adevarata muzica pe care ti-o transmite motorul..si tot odata de traditia si istoria firmei! La capitolul asta(Supercaruri) japonezii nu au cum sa reuseasca in veci,oricat de rapide vor fi fi masinile construite de ei,degeaba!!...tu lucrurile astea nu le intelegi!,nu spune nimeni ca japonezii nu fac masini bune sau fiabile,insa tu prea gandesti ca un adolescent pasionat de NFS;de japoneze preparate cu zeci de turbine care fac fssss cand schimbi vitezele!!(BOV)...fara suparare;)
|
Vechea replica a celor ca tine " pasionati de NFS" la adresa celor cu varsta sub ei. Concluzia la ce a zis tu este ca dai banii pe numele Brand-ului nicidecum pe ce iti ofera! Nu am sustinut ca japonezii au supercaruri, ci am spus doar ca nu-si are rost sa dai bani mai multi pe un supercar european cu performante stock inferioare unei japoneze modificata. Fiecare cu impresia si parerea lui.
|
Quote:
P.S.-uneori chiar se merita sa dai banii pe numele brand-ului,pt. ca atunci cand conduci un Porsche,Ferrari sau Lamborghini,etc. chiar nu conteaza ca apare unu la semafor langa tine cu nu stiu ce "bomba" pe roti de 800 de cai!(Vezi exemplul Monte Carlo unde toti bogatasii o "ard"cu supercaruri cu traditie si nu cu japoneze tunarite)......Sau cel mai bun exemplu:Ce-ai prefera,o dacie tunarita care mananca asfaltul sau passatul tau din imagine chiar dc. e mai slab ca performantee!?...cam asa gandesc si cei care cumpara "brand-ul",pt. ca cine da 3-4-5-6sute de mii de E pe o masina chiar nu-l intereseaza ca l-a depasit nu stiu ce japoneza tunarita de 60 de mii de E.Bafta!;) ....la asta ma refeream cand vorbeam de renume,nu ca as avea ceva cu "japonezele" care de altfel imi plac si mie:D |
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Daca Supra TT,cea mai puternica japoneza stock,ia bataie de la un PICK-UP,cum poate un Skyline sa bata un supercar ? :lol: Quote:
|
thx,nu ma pune pe mine in aceasi oala cu restul kinderilor de pe aici ca nu ne tragem de sireturi.nu am jucat in viata mea nfs sau restul jocurilor ca le consideram pierdere de timp,avand alte lucruri mai importante de facut.
acum ,daca pe capota mea nu am stema cu ferrari sau lamborghinii inseamna ca nu am aceleasi senzatii ca in masinile mai sus mentionate?nu am sunetul si traditia,istoria marcilor italiene?putin ma intereseaza acest aspect.....multi isi cumpara o masina doar pt a-si etala puterea financiara,si de multe ori aceste masini se fabrica pt acest lucru.nu stiu cat la suta din valoarea masinii se plateste tehnologia investita in ea si cat doar stema de pe capota. si apropo,in monte carlo am vazut chiar multe skyline-uri si multe dintre ele erau parcate in fata unor hoteluri celebre si chiar multi oameni spre surprinderea altora erau mai mult interesati de ele decat de alte supercaruri,multe skyline-uri avand multe surprize de etalat sub capota race,ma refeream la cei sub 50.000e la eventual valoarea masinii in acest moment si nu la valoarea masinii de noua, |
Quote:
|
Quote:
|
La capitolul SUV, europenii au cele mai bune masini,Range Rover,ca si performante sportive tot noi conducem prin Ferrari Porsche BMW, Mercedes etc.Au si japonezii ceva atu`uri dar nu ne depasesc :P
|
Dintre SUV-urile acelea care le-ai enumerat tu iata ca Motor Trend a dat premiul SUV of the Year fix la Nissan Xterra, asta pentru 2006 daca bine-mi aduc aminte, posibil sa fi fost 2005. X5 nu este SUV, este SAV. Baga-l tu pe macadam daca vrei sa-ti scoti toti dintii din gura. Deci cu parere de rau iti spun ca eventual europenii sunt tari la SUV-urile de impresie, intrucat e adevarat ca americanii nu au Q7 & co, dar la utilitate ... Care e cel mai ieftin SUV european? Touareg? Imi vei invoca probabil faptul ca europenii nu umbla dupa ieftinituri ca americanii, chit ca tot americanu' face banul mai mult. Este vorba de accesibilitate, ar putea foarte usor sa se reprofileze si americanul get-beget insa n-ar avea de ce, crede-ma. Aici vorbim de european de la mama lui, ca asa stiu ca o sa-mi spuneti ca sunt Hyundai si Jeep. Believe it or not, SUV-urile nu sunt masini 100% fite in SUA, asa cum tind sa fie considerate in Europa.
|
Quote:
|
Lasa bai, ca-s buni si aia.
Sunt motivul pentru care eu o sa-mi trag un bumper sticker care zice My snail eats rice :D |
frate noi vb despre supercaruri aici.........poi noi comparam supercaruri europene cu ceva japonez modificat......unde sunt supercarurile stock ale Japoniei demne de comparat cu cele europene.......;)
|
eu consider ca cel mai corect e sa incluzi in aceiasi oala .. si supercar ferrari porshe si tot asa pt ca sunt produse europene skyline e o super masina ... japoneza.. si tot asa si daca o luam dupa cele mai tari masini includem si bugati care e facut de vw .. nu conteaza .. bani conteaza masina .. pentru ca bugati poate sa ia bataie de la pisika de 1500 cai .. :) aia de la daMotorsport .. si tot asa ... ca fapt divers dovara ca europoeni sunt peste japonezi incluzi tot in aceiasi oala..
|
te incurci in propriile vorbe.....cum sa incluzi in aceiasi oala?......aratam si mie o japoneza care arata k Lamborghini sau ca Enzo!!!!!!!.......k le modifica aia si poate sa faca un lamborghini partea a doua,asa modific si eu Lamborghini de il ia dracii si il fac de 3000CP.....aici vorbim de supercaruri traditionale care asa ies din fabrik;)
|
Ma gandesc eu asa...poate producatorii japonezi au o conceptie diferita in ceea ce priveste un supercar. Noi denumim supercar masinile astea exotice, cu forme de OZN ca asa ne-am obisnuit..dar o masina poate fi supercar chiar daca nu arata ca un creion ascutit, ci mult mai "lumesc" nr:skyline, fq400... Supercar NU este echivalent cu EXOTIC.
|
http://en.wikipedia.org/wiki/Supercars
lol, arata-mi si mie evo 8 mr fq400 sau alte 'supercaruri' asiatice |
Man, wikipedia e facut de oameni care gandesc liniar :) Exact ce spuneam si in postul anterior...asta le este indoctrinat ca inseamna un supercar. Nu stiu daca intelegi, eu ma refer la faptul ca poate nu vedem noi indeajuns de larg si ne limitam. Eu consider un supercar o masina care are perfomante mult mai mari decat ceea ce ai nevoie, o masina pe care o folosesti din placere, nu din utilitate. Si tatra a facut o masina prin anii '80 care arata traznet. Tu ai numi-o supercar ?
|
bun, o luam altfel fa-ti un cont pe un forum auto din usa de exempu (vroaim sa zic japonia dar aia au limba lor) si fa un poll: 'Ce masina considerati a fi supercar' si baga Ford GT vs mitsu mr fq400 sau orice altceva vrei tu, skyline supra, nsx blabla sau daca zici ca ford e brand national poti pune orice altceva de la lambo pana la zonda si vezi in ce proportie se voteaza, numai bine
|
Quote:
|
japoneze !!sunt masini bune,mere sa le faci un tuning extraordinar etc etcc.japoneze:PPskyline rulzzz:PP
|
@THX-1: Dupa ce am citit postul tau de pe pagina 33, e clar. Tu nu vezi alte supercaruri inafara de cele europene. + ca vbeam de masini stock.
@AlexSHO: Ce crezi ca ar vota ? :) |
3 Attachment(s)
Tomy Kaira ZZII
O super car japoneza (stock) ...mie mi se pare dragutza si destul de puternica Configuration:Mid Engine/AWD Engine:Twin-Turbo Inline-6 Displacement:2568 cc **********:550 bhp @ ---- rpm 0-60 mph:3.3 sec 0-100 mph:Unavailable ¼ mile:Unavailable Top Speed:210 mph |
Frumos exemplu...pare a avea motorul RB25DETT o varianta modificata a motorului de pe vechiul R32 GTR...pacat ca nu stim pretul altfel o comparatie ar putea fi facuta cu un supercar euro in aceeasi clasa ca si performante/pret...desi masina ori e doar prototip, ori un exemplu de design si engineering nipon care va fi constuit in serie f mica si disponibil doar in JDM...
|
Vad ca lumea intelege ce vrea cand se refera la stock sau modificat. Foarte ciudat. Si prin asta ma refer la conceptul STOCK vs MODIFICAT. Nu uitati ca masinile proiectate mai trebuiesc si vandute.....
Si exemplul dat de phube este perfect. |
| All times are GMT +2. The time now is 18:02. |
- Copyright 2026 4Tuning