![]() |
Re: Inmatricularea pe Bulgaria - PRO sau CONTRA
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Salut toti membri! Cine ma ajuta si pe mine cu niste raspunsuri exacte legate de inmatricularea la bulgari ca nu am inteles mare lucru citind randurile de mai sus?
Cum e mai convenabil de inmatriculat pe pers jurudica sau fizica? Ce se intampla la expirarea celor 90 de zile de rulat in Romania? Ce inseamna inmatriculare direct pe numele romanului? (care este avantajul) Daca e pe numele bulgarului sau firmei pot ramane fara masina? Pot ca mai tarziu sa reziliez contractul cu el pentru a inmatricula-o in Romania fara sa imi perceapa ceva respectivul? ( adica daca ma are la mana si sa nu doreasca sa desfaca hartiile pana nu ii dau bani) Mai sunt alte riscuri de care ar trebui sa stiu? Multumesc anticipat! |
nu rasp nimeni?
|
Quote:
Ca o recomandare, daca vrei sa o inmatriculezi, nu apela la cei care promit ca cu 300 de euro, ti-o inscriu. Stiu ca a costat undeva la 600 de euro inscrierea, in 2008. Nu trebuie sa te incante pretul mic, nu se stie. Mai bine dai un ban, dar sti ca e totul in regula. Daca Guvernul Romaniei nu vrea bani la buget, nu dam. Bulgarii destepti, ca stiu cum sa ia banii de la noi. Intre RO si BG, cu ochii inchisi aleg BG. Cel putin la inmatriculari. |
pfff... 200 euro anual x 5 ani, aia era taxa pe Romania. Sa nu mai punem la socoteala cei 600 euro. Aproape ca nu mai face masina in astia 5 ani platiti la bulgari...
|
200 eur adica asigurarea si ITP-ul? sau 200 eur platesti firmei respective?
|
Da. Dau 1000 de euro TIMBRUL DE MEDIU, + NUMERE + ITP + ASIGURARE + ROVIGNETA + CAFEAUA data pe la noi, sa fiu mai mult bagat in seama... = o gramada.
Apoi la 2 ani, 100 RON ITP, La un an, 400 RON asigurarea, ~150 ROVIGNETA, 200-250 IMPOZIT, total cam 800 RON anual. Fara ITP. Pe BG, platesc toate astea, anual ce-i drept,(fara rovigneta), la maxim 200 e. Anul trecut totul a costat 170 e. @URSY: Pana acum, masina care o am, a facut 2 drumuri in BG. La inmatriculare, si acum 2 ani. In rest, a trimis actele + banii, si in 5 zile a avut totul inapoi. ( CU BONURI/FACTURI ). Pe BG, te costa ~200 de euro, ANUAL. ITP, ASIGURARE, IMPOZIT. Rovigneta iti iei din RO. in rest nu ai treaba. |
Quote:
|
Quote:
Daca era inmatriculata pe Romania, era scuzata de la plata RCA-ului, rovignetei, impozitului si a ITP-ului? |
va tot contraziceti aici dar nici unul din voi nu mi-a raspuns concludent intrebarilor. Bogdane inteleg ca esti multumit, si cred ca si eu as fi daca as putea evita nenorocita taxa de 1700 eur, dar as dori sa aflu lucruri cheie despre inmatricularea in Bulgaria.
|
@ URSY: cel mai bine te informezi aici: http://inmatriculari-bulgaria. ro ( ai un spatiu intre punct si RO, il stergi si accesezi pagina).
Gasesti raspuns la orice intrebare, gasesti un calculator al costurilor de inmatriculare, si alte lucruri bune de stiut. Oricum, merita! Nu se compara costurile pentru inmatricularea in RO, cu cele pentru inmatricularea in BG. |
Mersi Bogdane! Ce stii de Petrov, e serios plateste darile sau ma trezesc cu masina radiata?
|
Quote:
|
Deci URSY, Ai confirmare de la R1s3, eu nu stiu nimic. Nu am masina inmatriculata cu el. Dar din toate firmele/siteurile pe care am cautat, pare cel mai serios. Cel mai bine, mergi, vorbesti personal cu el, iti explica toate chestiile care vrei sa le lamuresti, si decizi ce faci.
Eu sunt PRO inmatricularii pe BG. Desi am luat masina inscrisa deja pe BG, dar stiu ca nu au fost probleme. + Ca am fost oprit de RAR, singurul lucru care mi l-a zis, AGENTUL DE CIRCULATIE, actele pe folie, care lipsesc cu desavarsire, deh.. nu pot elibera acte pe folia pusa la mine in curte :lol: . In rest, totul ok. Si am fost luat si in baza de date pe care o fac astia acum. Cred ca stiti despre ce e vb, o sa opreasca toate masiniile inmatriculate in alte tari, pentru a face o baza de date. Sper ca ti-am fost de ajutor atat eu, cat si colegii de pe forum. Astept sa ne spui ce-ai mai facut cu inmatricularea. |
R1S3 spune-mi in 350 Eur sunt incluse toate (asig + KAT+ecotaxa+impozit+procuri) pentru ca mi se pare prea putin. Va multumesc la amandoi pentru ajutor!
|
Quote:
|
Quote:
Eu am mai dat 30 de euro pe platforma de la Giurgiu pana la Kat pentru ca aveam nr rosii. Daca ai nevoie de platforma te ajuta asociatul lui din Giurgiu, Ionut il cheama, care este si preot, deci daca esti cu religia poate asta iti da mai multa incredere :)). Aproape mereu vin si intermediari la KAT care de fapt inmatriculeaza tot pe firma lui Petrov masinile dar ei cer 500-600 de euro ca sa manance si ei ceva ;) Deci din cauza asta sunt diferentele astea de pret. Deci in total 400 de euro cu tot cu platforma. http://www.inmatricularetaxabulgaria.ro/preturi.html Suna-l si tu pe Petrov si vb cu el 0786 863 439 |
Ceva nu suna bine aici, din calculele mele Petrov nu ramane cu mare lucru... toate cheltuielile insumate dau poate chiar mai mult de 350 eur.
|
Quote:
|
sunt putin confuz ,
si a facut cineva de aici itp -ul la rar ? cum se procedeaza acolo ? o verifica la "sange" ?? eu am la asta a mea pe fata am discurile putin ovalizate cand pun frana mai usor imi trepideaza putin volanul .. este un motiv sa mi o respinga ?? iar pentru asigurare am gasit pe net o firma din romania care se ocupa si de asigurarea masinilor pe bulgaria asigur.com , dar n am luat contact cu ei sa mi supuna cat ma costa. |
Quote:
Când întrebi cum sunt ăia de la RAR, ar trebui să-ţi analizezi şi tu un pic maşina. Nu te gândi că ăia nu-s oameni... Pentru oraşul meu (Călăraşi), am exemple în care au trecut ITP-ul, maşini cu un aspect ceva mai urât dar care la partea tehnică erau ok. Dacă la tine doar discurile ar fi problema cea mai mare, eu zic să te duci cu încredere că o să-l iei. În legătură cu asigurarea pe BG, vezi că sunt foarte mulţi useri pe aici care au cunoştiinţe în materie de asigurări pe BG şi te pot îndruma. Numa' pe thread-ul ăsta dacă vei căuta câteva postări, îţi vei da seama singur. |
Quote:
Vreau sa aflu si parerea altor useri. Ce ziceti baieti? |
Quote:
|
o masina radiata de la fisc va fi radiata automat si din baza de date a politiei,dupa 30 de zile, in romania. nu induce lumea in eroare. multi km cu masina ta `inmatriculata` pe bulgaria
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Bai, jur ca nu mai inteleg nimic!
Uite ce zic astia acum.. ce Ordonanta de Urgenta au dat astia... "Autovehiculele (..) inmatriculate in alte state detinute cu orice titlu de persoane care au domiciliul ori resedinta in Romania, pot fi conduse pe drumurile publice pentru o perioada de maximum 30 de zile." Cei care incalca aceasta regula vor ramane fara permis si fara placutele de inmatriculare. ( http://stirileprotv.ro/stiri/actuali...ra-permis.html ) Despre ce e vorba? Daca primesc amenda, si nu o platesc, mai circul doar 30 de zile? Sau daca am masina inmatriculata pe BG ? Bai, astia sunt nebuni la cap.... Sa vezi iesiri in strada acum! |
Din anul 2008 şi până în prezent, au tot ieşit astfel de "ştiri".
Nu vreau să zic "N-aveţi stres, că nu se întâmplă nimic" dar nici nu credeţi tot felul de aşa zise ştiri, mai ales când vin din partea Pro Tv-ului. |
3. ca autovehiculele şi remorcile înmatriculate în alte state, deţinute cu orice titlu de persoane care au sediul, domiciliul sau reşedinţa în România, să poată circula pe drumurile publice pentru o perioadă de maximum 30 de zile de la data dobândirii titlului.
4. ca regula menţionată la pct. 3 să nu se aplice: a) autovehiculelor şi remorcilor conduse de persoanele menţionate în certificatul de înmatriculare; b) autovehiculelor şi remorcilor cu care se efectuează, în condiţiile legii, transport rutier public de mărfuri sau persoane ori, după caz, transport în regim de închiriere sau serviciu de închiriere; c) autovehiculelor şi remorcilor conduse de persoane aflate în raporturi juridice de muncă cu persoanele menţionate în certificatul de înmatriculare /care au calitatea de asociat, acţionar sau administrator, după caz, în raport cu persoanele menţionate în certificatul de înmatriculare; d) autovehiculelor şi remorcilor utilizate în baza unui contract de leasing. Deci daca e pe firma mai faci un contract de inchiriere si iar ai scapat. |
Pe Ruse se face inmatricularea pe firma si cu numele mentionat in carte si talon, deci nu vor fi probleme, asa cum nu au fost nici pana acum.
Puteti deci apela cu incredere in continuare la noi si va vom raspunde cu aceeasi seriozitate si promtitudine 0786863439 Petrov 0764488612 Ionut |
eu sincer sunt satul de hartuirea asta din media.. din juma -in juma de an tre sa mai zica cate ceva.
o inmatriculez cu placere in romania daca ar mai taia un 0 "zero" din valoarea taxei pe care ar trebui s-o platesc ..dar astia ce fac .. anu trecut o declarau ilegala ..acum au venit la putere si culmea au marito. ..ei spun ca prin timbrul de mediu descurajeaza cumpararea de masini vechi .. dar ei nu se gandesc ca tre-sferturi dintre romani nu au bani ,se zbat in saracie.. eu fac parte din categoria persoanelor cu venituri mici care nu si va permite niciodata sa si cumpere o masini noua decenta si cu ceva dotari |
eu am masina pe numele meu inmatriculata in bg,am vreo problema???am numele in talon in carte pnm....sunt luat in spatiu acolo care ar fi problema la mn???toate actele de bg sunt pe numele meu,mai trebuiesc doar traduse.sunt in aceasi oala cu cei cu procura???
|
[QUOTE=sRk_p3066at;5381170]eu am masina pe numele meu inmatriculata in bg,am vreo problema???am numele in talon in carte pnm....sunt luat in spatiu acolo care ar fi problema la mn???toate actele de bg sunt pe numele meu,mai trebuiesc doar traduse.sunt in aceasi oala cu cei cu procura???nu e pe firma
|
Bun, se pare ca nu avem cale de intoarcere, cu Timbru de Mediu, si cu inmatricularea pe BG... dar.. daca intra in vigoare la 15 martie, practic pana pe 15 aprilie mai am voie sa circul cu masina.
Bun.. dar eu daca am actele valabile pana in 5 mai? Ma opresc, si ce-mi fac? imi iau placutele de inmatriculare... bun.. atac in instanta, sa`mi dea statul banii care i-am platit cand mi-am facut actele. (200 euro). Sa-mi dea banii, si eu nu ma mai urc in masina, pana nu o inscriu in RO. Se incalca niste drepturi ale omului aici.. practic ma fura pe fata, de 200 de euro. Nu`mi convine.. o sa intreb un avocat, daca am posibilitatea sa atac in justitie, asta! |
Quote:
|
MOARTE TUTUROR. SE VA ALEGE PRAFUL DE ROMANIA, DAR SA DEA DOMNU SA SE ALEAGA PRAFUL DE EI.
http://www.realitatea.net/masini_1122731.html |
| All times are GMT +2. The time now is 03:36. |
- Copyright 2026 4Tuning