Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Ford Focus ST vs. VW Golf GTI (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/14987-ford-focus-st-vs-vw-golf-gti.html)

BYG'u 22-02-07 20:40

Re: Ford Focus ST Vs. VW Golf GTI

@unlord...da ma asa e ! pakt de materialul ieftin care e acolo . e greu ma , nu ma mai obosesc cu alte explicatii .
oricum nu am nimik de castigat si nici de pierdut de pe vs asta . eu sa fiu sanatos . in rest puteti sa vb k una e slaba alta buna ,dak nu aveti niciuna unde placerea ????????/
ma ST e cea mai buna , pakt k nu o cumpara lumea . maree pakt !

@tudose ....pai ma dak vb prostii se enerveaza omul !

Quote:

Originally Posted by obrazNICK (Post 761893)
aha , succesul tine de vanzari in primul rand . Imi cer scuze ca ti-am jicnit marca de suflet , n-am fost arogant ci pur si simplu mi-am spus parerea , asta e parerea mea , buna rea aroganta ne-aroganta , ia-o cum vrei...Chiar n-am vrut sa supar pe nimeni

hai k aici ai dreptate :)))) , cu vanzarile ..apropo de ST au mari vanzari ,mult peste GTi ....:)))))

Race 22-02-07 21:58

Voi va dati seama ca in momentul in care cumparati o masina de la un producator nu ii jurati credinta eterna,nu ? Faptul ca ti-a placut UN (numeral,nu articol) model de la o anumita marca nu inseamna ca toate sunt bune.

Quote:

ai nostrii europeni sa chinuie sa faca motoare mai mici cu putere mai mare prin diferite artificii
Bineinteles.Doar ca ei au in vedere cat o sa vanda,nu cat de performante sunt masinile.Cu taxele pe cilindree din Europa,plus multitudinea de oameni "educati" (vorba vine) in spiritul "puterea litrica e totul",e firesc.

Quote:

Golf V R32 .. care actual domina clasa Hatchbackurilor?
Daca vrei o masina care sa domine clasa hot-hatch-urilor,o cauti gresit in Europa.Castigator e probabil Neon SRT-4 (e drept ca nu se mai produce),eventual Mazda 3 MPS sau Cobalt SS.

Quote:

ce treaba are 4x4 de pe explorer cu 4 motion
Nici una.Asta pentru ca 4Motion nu e 4x4,ci un cacat scump,greu si inutil.

Quote:

ia compara cu mitul VW beetle
A aduce in discutie o masina de hipioti sau poponari sigur e un argument pentru VW :lol:

Quote:

Daca S-Max e o bomba atunci de ce a iesit masina anului 2007 in Europa
Pentru ca se cumpara.Faptul ca exista multi idioti care considera ca un autobuz de dimensiuni reduse e masina nu inseamna ca asa si e.

Quote:

si injectoarele de la focus nu sunt limitate?? sunt fara flow limit... fara numar...
Injectoarele de la Ford sunt ieftine si se gasesc peste tot,pentru ca nu are injectie directa.

Quote:

ai bani, poti pune injectoare de Veyron
Da,poti.Si ai facut cacatul praf.16 injectoare fac debitul pentru 1000 CP,adica 4 fac debitul pentru 250.Cel mai probabil pot mai mult de atat,dar la fel de probabil nu mai mult decat alea de pe GTI.

Motorul de Focus ST are potential mai mare,datorita cilindreei mai mari.Puteti sa plangeti daca vreti,dar asta e realitatea.Stock,are presiune de supra-alimentare mai mica si putere mai mare.Tot timpul la aceeasi presiune va avea putere mai mare.
GDI are ceva dezavantaje fata de MPI.In primul rand e problema cu schimbul injectoarelor,datorita faptului ca nu exista motoare puternice cu numar mic de cilindri sau aftermarket dezvoltat.In al doilea rand,injectoarele pentru GDI sunt diferite de cele pentru MPI si mult mai scumpe.In afara de temperaturile si presiunile mari,injectoarele GDI trebuie sa aiba debit mult mai mare la aceeasi putere.Ignorand modurile pentru economie si emisii scazute (AFR enorm si injectie la compresie pentru GDI,modul secvential la MPI),la MPI injectoarele sunt deschise mare parte din timp (maxim tot ciclul),iar la GDI stau inchise mare parte din timp (maxim admisia si compresia),trebuind sa faca debitul necesar in putinul timp cat stau deschise.Cel mai probabil lipsa injectoarelor GDI de capacitate mare nu va mai fi o problema cu timpul,insa pretul va fi in continuare mult mai mare.Iar faptul ca intra mai mult aer intr-un volum mai mare nu se va schimba niciodata :lol:

bogdan_wrc 23-02-07 08:25

da... cu postul asta mi-am dat seama ca nu are rost sa iti raspund...
auzi, beetle de poponari si hippie... :)) tare asta..
te rog mult, printre altele , cand mai zici ca injectoare de Veyron sunt un mare cacat, cauta pe vortex.com ce lucruri are RGTI in plus. scrie tot. tot.tot!! stii tu, RGTI ala care are minim 375 de cai... ;) dar ce rost are... viata bate filmul..si cartea ;)

silviu_tun 23-02-07 09:31

si eu am unul si sunt super multumit de ea
nu am mai putut rezista si am trecut pe la Colina si am schimbat evacuarea ( inafara de finala pentru ca are deja un zgomot impecabil si mai e si facuta in colaborare cu remus - m-am interesat mult ), dupa care am facut resoftare la Aspad. conform specificatiilor de la fiecare upgradare cred ca am ajuns undeva la 280 de cai.
s-a simtit o diferenta foarte mare de la varianta stock la cea a mea fapt vazut si la un paralel cu unul stoc pe care l-am dovedit bine
Salutari la toti, a fost o alegere f buna

RazvanC4 26-02-07 11:46

2 Attachment(s)
2 poze cu interioare de st si gti din acelasi unghi si la aceasi scara! Consola centrala de la vw e cam nasoala la fel si volanul, insa schimbatorul e mai misto! Per total interiorul focusului e mai reusit si mai spectaculos!

bogdan_wrc 26-02-07 11:51

da..nici volanul nu e mai frumos la GTI. :))).. ce culoare are la bord ST?

BYG'u 26-02-07 13:59

1 Attachment(s)
da nici volanul nu e mai misto ,si nici schimbatorul de la dsg :))))))

KYL 26-02-07 16:07

Are culoarea alba si se vede foarte frumos

UNLORD 26-02-07 17:43

Pana si dysplayul de la navigatie e mai mare, mai lizibil si arata mai bine la ST!

tfsi 26-02-07 17:48

Quote:

Originally Posted by BYG'u (Post 772009)
da nici volanul nu e mai misto ,si nici schimbatorul de la dsg :))))))

pai tu ai pus un interior de r32,nu de gti..in mare sunt cam la fel,doar putine detalii le diferentiaza

BYG'u 26-02-07 20:11

1 Attachment(s)
da , la pedale ,si dak te holbezi bine pe volan , am vaz dupa ce am pus ,oricum tot aia e . si cum draq vede ala mai mare navi la ST ...in fine ..

/....e mic ma e mic :)))))....data viitoare o sa imi pun tv-ul din ksa .:lol:

BYG'u 26-02-07 20:41

ala de pe ST e de 7 si asta e de 6.5 park ...oricum din poza nesemnificativ ...deja o lungim cu atatea povesti . k ala e mai asa ,celalalt invers . nu stiu de ce vb atata lume care nu are nimik , ...mai bine s-ar contrazice numai cei care au ,:)))) , asa tot neamu vine sa ii spuna la altu k masina e de k.k.t si el are un k.k.t si mai mareeee .
eu am fost cu banu in mana sa imi cumpar ori ..ori ,si pot sa spun d c nu am luat ST ..intr-un fel .....are 6.8 0-100 si e motor 2.5 pe knd gti are 6.9 (diferenta de 0.1 , = nesemnificativa) si are motor mai MIC deci taxe mai MICI , consum mai MIC ..ect. (asta pe langa exterior la kre fiecare cu parerea lui) .si pe langa am avut si un GTI IV si nu am avut probleme deloc cu el in 4 ani ,asa k ...

TUDOSE ALX 27-02-07 16:21

Quote:

Originally Posted by zGb (Post 765570)
si alte pistoane si alte injectoare si probabil si alte chestii necunoscute de mine schimbate...oricum ziceai ca esti obiectiv...eu nu cred ca doar lucrezi la ford :lol: :lol: :lol: :lol:

Asa e , lucrez la Ford dar daca era sa fiu subiectiv imi luam Ford , dar nu am facut asa .

Race 28-02-07 00:31

Quote:

da... cu postul asta mi-am dat seama ca nu are rost sa iti raspund...
Deci ai citit postul meu,ti-ai dat seama ca NU are rost sa-mi raspunzi,apoi mi-ai raspuns oricum ?! :confused: Ciudata logica :D

Quote:

auzi, beetle de poponari si hippie... ) tare asta..
Se poate sa ma fi inselat.Cand vezi buburuza aia iti imaginezi un mascul feroce la volanul ei.Mai ales daca e roz cu flori si decapotabila :lol:

Quote:

cand mai zici ca injectoare de Veyron sunt un mare cacat, cauta pe vortex.com ce lucruri are RGTI in plus
In primul rand nu am zis ca injectoarele de Veyron sunt un cacat,ci ca faci un cacat daca iei 4 din ele si le pui pe Golf.
In al doilea rand,ma doare-n **** de vwvortex (banuiesc ca aia vroiai sa zici) atata timp cat eu nu am VW,asa ca fa bine si pune link sau da copy/paste ca nu stau sa caut prin forumuri VAG.
In al treilea rand,R-GTI are injectoare si pompa facute de APR.Cum ti-a venit ideea ca ar fi de Veyron ?!

Quote:

viata bate filmul..si cartea
Se poate ca toti inginerii de la VAG sa fie idioti.Mai ales daca vine bogdan_wrc si zice "Imi bag **** in ele de injectoare FSI,lasa ca bag 4 tevi in cilindri,le trag cate un furtun pana la o teava mai mare (de calorifer eventual :D ) si torn benzina in aia,si le arat eu lor ca viata bate filmul si cartea " :lol:

Quote:

are 6.8 0-100 si e motor 2.5 pe knd gti are 6.9 (diferenta de 0.1 , = nesemnificativa)
Diferentele 0-200 km/h,0-400m si 0-1000m sunt destul de semnificative.In favoarea ST-ului bineinteles.

bogdan_wrc 28-02-07 09:20

da, cum spui tu...

BYG'u 28-02-07 09:35

asa e cum spune el :))))))))))

mercut 28-02-07 11:56

race esti cel mai subiectiv din istoria forumului 4tuning:
'Nici una.Asta pentru ca 4Motion nu e 4x4,ci un cacat scump,greu si inutil.'
e mai modern si mai inteligent ala de pe maverick intr-adevar..nu mai insist ca dupa incepi sa spui de maverick si de alte minunatii scoase de ford ca sunt cele mai bune din clasa lor..ford rulez

Trickz 03-03-07 11:42

am gasit ceva intro revista....mise pare interesant..
''chiar daca la prima vedere focus st e mai usor de plasat alaturi de golf gti, la o privire mai atenta aruncata motorizarii sale vom descoperi ca, de fapt, el se gaseste undeva la jumatatea distantei dintre gti si r32. propulsorul cu cilindreea de 2.522 cmc de pe ford dezvolta 225 cp la 6.000 rpm, iar cuplul este 320 nm pe o plaja de turatie larga, intre 1.600 si 4.000 rpm, mai ales datorita supraalimentarii. vw scoate pentru gti, din 1984 cmc 200cp la 5000 rpm oferind 280nm tot pe o plaja larga de turatie, intre 1800rpm si 5000rpm, datorita turbocompresorului si injectiei directe. la r32 montarea unui v6 aspirat de 3189 cmc aduce cu sine 250 cp la 6300 rpm si un cuplu motor egal cu cel de la st, de 320nm, dar disponibili numai intre 2800 si 3000rpm, ca stil, ambele masini sunt niste interpretari ale versiunilor de serie la care sau adaugat anumite tuse sportive''

alexSHO 03-03-07 14:30

si ce e interesant

criss_cars 03-03-07 16:38

Sunt 2 masini relativ egale amandoua la fel de frumoase si la fel ca motorizari. Da totusi eu as zice sa asteptam noua Honda Civic Type R. care vine cu un motor de 200cp si in plus eu zic ca arata mai bine si decat gti si decat st. Bineinteles k gusturile nu se discuta

Trickz 03-03-07 18:07

Quote:

Originally Posted by alexSHO (Post 778993)
si ce e interesant

in primul rand, misa parut interesant, deoarece este ontopic...numele topicului este focus st vs golf gti...si am gasit ceva care are legatura...si in al doilea rand misa parut interesantpentru ca misa parut ca merita sa fie citit...dar aparent, mam inselat....zimi tu ce ar fi interesant, te rog.

UNLORD 04-03-07 15:24

Quote:

Originally Posted by criss_cars (Post 779130)
Sunt 2 masini relativ egale amandoua la fel de frumoase si la fel ca motorizari. Da totusi eu as zice sa asteptam noua Honda Civic Type R. care vine cu un motor de 200cp si in plus eu zic ca arata mai bine si decat gti si decat st. Bineinteles k gusturile nu se discuta

La design le rupe honda in bucatzi, atat ST-ul cat si GTI-ul! (scuze de offtopic) Insa nu prea i-a dat pe spate la performante pe aia de la autocar.co.uk : http://www.autocar.co.uk/CarReviews/...Type-R/223991/ , si sa revin on topic au dat ST-ul ca referinta! :)

The_Mask 04-03-07 15:45

Quote:

Originally Posted by Trickz (Post 779256)
in primul rand, misa parut interesant, deoarece este ontopic...numele topicului este focus st vs golf gti...si am gasit ceva care are legatura...si in al doilea rand misa parut interesantpentru ca misa parut ca merita sa fie citit...dar aparent, mam inselat....zimi tu ce ar fi interesant, te rog.

Mai intai invata sa scri corect romaneste ca de asta esti roman! Ce ai zis tu acolo se afla si pe celelalte pagini ale acestui Thread!

UNLORD 04-03-07 15:46

Tot ST (si R26) date referinta in testul cu Seat Leon Cupra: http://www.autocar.co.uk/CarReviews/...-Cupra/224301/

yoyo1 04-03-07 16:07

scz ca ma bag dar criss are dreptate honda le baga pe amandoua in ceata japonezii rup normele!!

criss_cars 04-03-07 18:15

Nu contest performantele masinilor deoarece fordu are cu 25cp mai mult k gti da vreau sa spun k pe ansamblu cred k Honda Civic depaseste orice limite k design si tehnologie

Spark 04-03-07 18:23

aham ... doar ca din nefericire ... aici era un versus intre Ford Focus ST si VW Golf GTI ;)

zetemte 05-03-07 09:53

Eu m-am dat cu un GTI si l-am batut ... M-am dat si cu CTR si l-am batut ... Cupra R ... tot am batut ... lista continua ...

Eu am ST si sunt foarte multumit! Am ales-o, pentru ca are motor mai mare si are posibilitati de tuning mult mai mari decit GTI ... Cu cateva modificari o sa ajung la 280 de CP ...

Motor se aude incredibil ... cuplu e imens ... si chiar daca interiorul nu arata atat de bine ca GTI ... pentru mine nu asta este important ...

Si mai e inca o chieste ... 4 ani de garantie! Si daca iau toate piese de la Colina, o tunez si garantia imi tot ramane!

Pana acum (am facut 10 000 de km) nu pot sa zic nimic de rau despre masina ...

Eu initial vrioam CTR nou ... dar nu puteam sa astept atat de mult pana iese pe piata ... dar acum I don't regret, pentru ca Turbo e Turbo ... orice modificare chiar se simte ... la N/A este mult mai greu!

Cosmin255 05-03-07 15:43

zetemte imi permit sa te intreb ceva : te-ai dat dat cu GTI cu DSG? Sunt chiar curios
Cat consuma masina in regim normal si in regim de mers mai apasat:)....valabil si pt cei ce detin GTI , ca idee sa facem o comparatie ... ca stim noi cum e cu cifrele de la ei

zetemte 05-03-07 15:56

Nu, avea cutie manuala ...

Cu consum ... depinde ... de la 10 litri afara orasuli pana 25 in oras :D

UNLORD 05-03-07 17:01

Quote:

Originally Posted by criss_cars (Post 781044)
Nu contest performantele masinilor deoarece fordu are cu 25cp mai mult k gti da vreau sa spun k pe ansamblu cred k Honda Civic depaseste orice limite k design si tehnologie

Pai citeste reviewul celor de la autocar.co.uk si o sa afli impresile unora care au testat-o deja! Nu contest designul dar un mare minus este suspensia spate care nu este indepententa ca la ST si GTI! Daca nu ai rabdare sa il citesti iti postez concluzile lor:

"On the right road, when you’re in the mood, there’s much to like about the latest Civic Type R. Once you’re rowing through the gears and listening to that remarkable engine, you’d forgive it a lot. But this is still a disappointing car overall, with a chassis that is exposed by the retrograde rear suspension. Like the manic Astra VXR, the Type R will have its fans, but we aren’t among them".

Cosmin255 05-03-07 20:25

Astept si din partea celor care detin GTI sa ne spuna cam ce consum real are masina

Bemelo 05-03-07 21:50

Mers in oras combinat cu Dn1 in fiecare zi ...mers agresiv.. consum mediu 14-16.. (DSG). Mers mai usor si daca e mai liber : 11-13. St-ul presupun ca, consuma un pic mai mult..

bogdan_wrc 06-03-07 08:44

zetemte ai incercat cu GTI cipuit? doar din curiozitate..

KYL 06-03-07 12:59

o sa incerc eu cu gti cu cutie manuala, chip, evacuare si filtru si o sa va spun.
eu cred ca o sa fie in fata pt ca stiu masina, am condus-o si trage.

BYG'u 06-03-07 13:10

la DSG :de obicei in oras 16 ,mai mult de 18 in oras nu mi-a consumat niciodata .si in afara orikt de tare am mers 10 maxim 11 .
cum spunea cineva knd imi conducea masina pe DN1 spre brasov : "esti nebun consuma numai 10 si ii omor pe astia pe sosea " :)))) ,

BYG'u 06-03-07 13:16

tre sa caut si eu un ST stock ....sa vad si eu cum stau.

KYL 06-03-07 13:18

oricat de tare ai mers insemnand maxim 150 km/h?

BYG'u 06-03-07 18:01

oricat de tare am mers , adik de la cj la bucuresti ,mai multe drumuri , exceptie autostrada , si 200 , si 180 ,si 220 si 160 ,si 150 , si 140 ,si 90 si 30 si 20 si 100 si tot asa , de fiecare data kt am putut pana vine curba sau o masina sau o carutza sau un tir sau ...... , ai inteles ? mers rapid hhhhhh ...:)))))

Cosmin255 07-03-07 21:00

e un consum destul de bun pentru cum trage masina ,e un mare plus aici fata de ST

All times are GMT +2. The time now is 13:42.

- Copyright 2026 4Tuning