Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea BMW Seria 3 (https://forum.4tuning.ro/643-masina-mea-bmw-seria-3.html)
-   -   E36 - 318is Coupe - CJ 11 RSA (https://forum.4tuning.ro/643-masina-mea-bmw-seria-3/88050-e36-318is-coupe-cj-11-rsa.html)

kingkahn 21-12-10 23:17

Re: E36 - 318is Coupe - CJ 11 RSA

frumoasa pisica.. si eu am una modelu acesta..cred ca te am vazut acuma 1 luna parca la o spalatorie auto la capatul linie lui 3..erai parcat vreo 3 zile:-??

Alex_Tiger 22-12-10 02:01

Quote:

Originally Posted by kingkahn (Post 3918010)
frumoasa pisica.. si eu am una modelu acesta..cred ca te am vazut acuma 1 luna parca la o spalatorie auto la capatul linie lui 3..erai parcat vreo 3 zile:-??

Nup, nu pe mine :P

@ar_66_rau: Multumesc! Sa fie!

spain32 28-12-10 23:41

te am avzut acuma sera pe platou te invarteai cu ia mai erai cu ceva bmw negru tie iti suna toba asa tare ?. ca nu se intelegea eram in trecere ;)

Alex_Tiger 28-12-10 23:44

M-am dat si eu putin ca imi era dor. BMW-ul negru nu era cu mine si nu a stat prea mult, dar lui ii suna toba. A meau nu prea suna deoarece nu e sport, e stock cu muffler tip...

kitu_gudu 20-04-11 00:16

Te rog sa imi spui ce consum urban(Cluj) si extrauraban ai, pentru mers frumos si pentru mers sportiv.

Multumesc anticipat. Astept raspunsul tau.

Alex_Tiger 20-04-11 00:58

Urban normal 10L, 11-12sportiv
Extra 6-7, (drum 1000+km pana in italia, mers cu 130km/h, a scos 7.1L), dar pe drumurile noastre, cam 6, 6.5.

Alex_Tiger 23-04-12 23:24

Si uite asa a trecut un an de la ultima postare relativ irelevanta, defapt, mai mult a zburat... Dar vreau sa readuc la curent starea masinii, deoarece ea nu a apus, ci din contra, incepe sa renasca :P

Am avut un mare ghinion cu ea datorat unui lant de evenimente si conditii care au provocat o supraincalzire serioasa a motorului rezultand intr-o incovoiere a chiulasei cu putin peste 3mm, devenind astfel irecuperabila.

Pe scurt practic ce sa intamplat: pompa de apa a cedat in mers si fiind originala avea un canal de scurgere in caz de defectiune, prin care mi-a aruncat toata apa afara, iar eu datorita unor conditii exceptionale nu am observat decand cand m-am oprit cu masina dupa vreo ~10km...tocmai ce incepuse sa sune lantul...

Pe tot parcursul evenimentului aflandu-ma in Italia, mi-a fost destul de greu sa-mi gasesc piese la un pret care sa nu depaseasca costul efectiv al intregii masini asa ca intr-un final dupa multe saptamani de agonie am strans tot ce-mi trebuia de pe meleagurile noastre dragi ale Romaniei.

Deci, motorasul a primit o alta chiulasa, in stare foarte buna cu mai putin de 150k km, cu simeringuri noi si scaunele valvelor refacute de catre mine personal. Si desigur mai toate garniturile motorului au fost schimbate, alaturi de un set de bujii Beru UltraX cu 4 electrozi decalati, si una alta ce mai era de schimbat. In final totul a iesit ok, iar motorul dupa 3 luni de la interventie e curat ca lacrima fara strop de ulei.

Cu motorul facut mi-am indreptat atentia catre suspensie si anume, amortizoarele care erau moarte toate, in special dreapta spate, Iar dupa multa cercetare si deliberari personala m-am decis sa merg in continuare pe OEM, deoarece am M-technik sport suspention si imi place compromisul intre performanta si comfort pe care il ofera. Astfel am schimbat toate amortizoarele alaturi de 'bump stops' cu un kit KYB (sau Kayaba) care ofera un foarte bun raport calitate-pret.

Deci motor, suspensie, ce mai e de facut? Doar ultimul ce a ramas, si anume esapamentul...catalizatorul a inceput sa se infunde, una dintre sonde da semnale deja la diagnoza...deci sunt pe duca (si consumul a crescut de altfel, mai ales in sarcina), deci mai am putin de cheltuit :P Sincer nu stiu ce sa fac cu catalizatorul...nou, nu gasesc decat tot traseul, iar universal nu prea imi arde sa pun...any ideas? Cand schimb catalizatorul (pana atunci cred ca-i dau niste gauri:P) voi schimba si prima lambda.

Astfel sunt mandru ca incet incet reusesc sa o repun pe picioare, si ca si recompensa mi-a facut o surpriza destul de frumoasa: mi-a aratat ca acum stie sa se dea de-a latu pe asfalt curat si gume de vara :D

Alex_Tiger 08-05-12 22:12

Ii era pofta de niste cauciuc... Asa ca am hranit-o putin.

Off: Na Razvane, dovada ca intradevar masina era de vina, stii tu cand :D!... I was never the problem :rolleyes2

https://youtu.be/k1tFt6vya74

kitu_gudu 08-05-12 22:22

Frumos filmuletul... vad ca se poate sa te distrezi si cu diferential deschis.

Unde e parcarea asta?

Alex_Tiger 08-05-12 22:24

nu in Romania...:P

kitu_gudu 08-05-12 22:25

Credeam ca e aproape de Cluj...

In ce treapta erai?

All times are GMT +2. The time now is 07:14.

- Copyright 2026 4Tuning