![]() |
Re: Top speed Matiz
Quote:
Quote:
De altfel, nu la tine m-am referit expres cand am spus ca sunt probleme dpdv al mentalitatii romanului la Matiz. Am mai vazut la niste pustani, la altii de 28 de ani care nu au condus Matizul deloc (sau pana la limita maxima, unde incepe sa chitaie de la sarcina) si si-au dat cu parerea zicand ca e o foita de tabla si cu care nu scapi sanatos dintr-un accident cu 50 la ora. |
1 Attachment(s)
Sambata 21.07.2010 pe A2 :) Cred ca daca nu eram 2 + bagaje ptr 1 sapt de mare, si o mai fortam putin ajungea si la 160 :)
|
Quote:
https://www.youtube.com/watch?v=UoCZMkIMDdg :lol: |
Exista limitare in a 5-a (sau in a4-a) la matiz?:rolleyes2
|
Treapta intai, a doua, si a treia am vazut limitare...peste nu dar banuiesc ca are! Nu stiu exact, dar probabil intervin altele inaintea limitarii :-)
|
1-2-3 pe testate da, cu a 4-a ajungi la viteza maxima constructiva (dar de asta nu sunt sigur ca e limitata) si treapta a 5-a e subunitara. Parca tolin zicea si de a-4a...
|
1 Attachment(s)
hmmm, probabil o sa spuneti ca visez :)) dar acum ceva zile dupa rezolvarea problemelor la jante si cauciuce:lol:, am zis sa vad daca a meritat si am dat 160, cei drept eram gol, nici fetele de usi nu le aveam:lol:, si ca sa fie si mai tare, pedala mai era:shock: si masina nu se balansa zbura sau mai stiu eu ce..am dat atat intr-o serie de depasiri a 10 tiruri...si mergea foarte bine...mergea si mai departe dar numai aveam unde ca trebuia sa ies de pe autostrada:)), nustiu cat de reala era viteza, dar tinand cont ca am aceleas cauciuce nu cred ca era prea mare marja de eroare:???:, data viitoare revin si cu un filmulet:oops:
aa si consuma al naibi de mult:shock: Poza am apucat sa fac doar la 153~ din pacate:( |
Quote:
|
160 si mai aveai pedala. :lol: Get serious people. Am avut matiz, stiu ce vorbesc, dupa 140 esti cu pedala pana la asfalt si te chinui 5 minute sa urce la 150. Asta era la 20.000 km, masina in stare ft. buna. Nu exclud ca nu urca la 160 dar sa mai zici ca avea pedala :-)
|
:)) nu m-a mir:)) PUTINI de aici stiu cum sa prinda un top speed...si eu aici sunt copil..uitete mai in spate sa vezi 170-180....ca e eronat ca nu e...cert este ca acul a ajuns acolo...
|
Orice Matiz cu motorul in mintile lui si reglat corespunzator cu pedala de accelaratie la 70% din cursa ei totala ajunge la 150km/h pe ceas, posesor de matiz nu sunt , am unul in familie , am condus circa vreo 200 si cam jumatate din ele le'am si reparat ...
Practic si teoretic motorul limiteaza electronic in toate treptele , dar tu ca sofer pe sosea poti limita primele 4 trepte , deoarece in treapta a5a nu ai destula putere ca sa poti duce motorul in limitare. LE. Trist este ca 95 % din populatie "se pricepe" intotdeauna la football , masini si femei. |
M-a bucur ca exista cineva care stie ce vorbeste si nu cineva care vede in talon 144 viteza maxima si crede ca atat poate...
|
Quote:
Nu stiu cat ai condus tu Matizul, da' poate nu a fost exploatat la maxim...? |
l-am condus de multe ori si nu odata pana la viteza maxima, de fiecare data se oprea la 155 pe ceas. Sunt constient ca nu trebuie sa fii cu pedala la maxim ca sa atingi viteza asta sau chiar 160, era doar o referire la afirmatia colegului prin "mai era pedala" care incerca sa sugereze ca ar fi accelerat mai departe.
@Pustiu, trebuie sa recunosc ca esti un zeu in materie de matiz, cand ma iei la cursuri sa invat si eu cum se schimba 1,2,3,4,5 + Racheta ? :rolleyes2 |
Ca ajunge, ca nu ajunge la viteza aia, ca mai avea pedala, ca nu mai avea, ca avea si frane......
Autostrazile nu sunt piste, si totusi, peste 150 cu matiz nu este foarte sigur (ma refer la stabilitate, motorasul este oricum forjat), sincer nu vreau sa va vad pe la stirile de la ora 5, apoi toti prietenii/familia sa inceapa cu: a fost un baiat cuminte etc. pustiu_FUG : acum vre-o luna ai "luat" cu masina un pilon de parcare (bara triunghiulara) prin spate pe la obor? Era un matiz albastru ingrijit, semana cu al tau. |
| All times are GMT +2. The time now is 23:52. |
- Copyright 2026 4Tuning