Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Logan 1.6 Ambition vs. Cielo Executive (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/5334-logan-1-6-ambition-vs-cielo-executive.html)

BASU 30-08-05 08:16

ati deviat mult de la subiect.. prea mult offtopic...
1.6mpi vs 1.5 16v
eu zic k bate cielo

RA_2fast4u 30-08-05 19:39

Re:

Quote:

Originally Posted by \"HolySoul\"
abs-ul ajuta si la franarea in VIRAJE foarte mult , pastrand masina pe traiectoria dorita (asta daca ai ABS k-lumea nu de nush ce dacie sau defect)

daca te interesai aflai ca abs-ul de pe logan e de printre cele mai bune (de ultima generatie,sau penultima nu mai retin chiar exact, ori cum ideea e ca e competitiv)
in rest foarte corect spus

shadow 30-08-05 22:33

Re:

Quote:

Originally Posted by \"RA_2fast4u\"
Quote:

Originally Posted by \"HolySoul\"
abs-ul ajuta si la franarea in VIRAJE foarte mult , pastrand masina pe traiectoria dorita (asta daca ai ABS k-lumea nu de nush ce dacie sau defect)

daca te interesai aflai ca abs-ul de pe logan e de printre cele mai bune (de ultima generatie,sau penultima nu mai retin chiar exact, ori cum ideea e ca e competitiv)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Se vede ca nu ai condus niciodata Logan!!!
Apropo: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

shadowro 31-08-05 04:21

parerea mea e ca loganul ar trebui sa stea lejer in banca lui ca nu are treaba cu cielo executive :lol: :lol: din nici un punct de vedere .. hmmm poate doar al anului de fabricatie :lol: :lol: :lol:

DjRainManFast 31-08-05 12:39

Nubira 1.6 atinge 160 km/h pe 400m

Aceeasi situatie si daca am balta pe o parte sau e asfaltu umed pe o portiune si calca 2 roti pe uscat 2 pe umed .
Si-n cazul acvaplanarii ABS-ul trebuie sa mentina masina pe o traiectorie ideala (cea impusa de sofer normal)
Nu stiu cum e la logan dar am condus mai multe masini cu abs nu numai pe a mea si toate s-au comportat destul de bine , atat opel , vw , cat si peugeout , laguna 1 are un abs care este prea agresiv .
(Vibratia a produs unor soferi chiar entorse la picior)

acum am citit topicul! Nubira 160km/h pe 400 m??? wow si dc nu a intrat inca in cartea recordurilor??

ABS nu are nici o treaba cu mentinerea traiectoriei!!! Nu micsoreaza distanta de frana ci mareste capacitatea de a frana(in cazul soferilor mai putini experimentati...masinile de curse nu au ABS!) La Opel Vectra A 1.6i ABS-ul e jenant..si franele sunt cam jalnice!!
Am LOGAN...dar nu sunt fan!! Cineva a zis ca ii se blocheaza acceleratia! ASA e si mama cat de naspa e!!! tre sa bagi piciorul sub ea ca sa isi revina!! cred ca e una dintre cele mai naspa faze posibile..si credeti-ma ca nu ati vrea sa fi se intample asa ceva in oras!! NU cred ca face Cielo!! la nimik...poate la cerculete decat :) dar nu inseamna ca cielo merita bani...LOGANU e superior daca e sa gandesti in functie de utilitatea sa..nu e chiar asa de prost cum il \"laudati\" dar deh la 8500 euro full nu putea fi un vw.!! e masina obisnuita fara prea multe pretenti si care e defapt un experiment de marketing foarte reusit de Renault!! Nu cereti mai mult decat se poate!!! Cielo e batran.....Kadett restilizat..no offens..o fi mai fiabil ...nimik de zis..stiu ca sunt...o fi mai sprinten dar nu merita!! parerea mea!!! LOGANu e chiar bunicel la drift!! :) aa inca ceva NU PRINDE 180Km/h...dar sa mai ia si curbe la viteza asta!! NU mai comparati masinile astea prin prisma performantelor ...pt ca ele nu au nici o treaba cu performanta!! Atat am avut de zis!! Peace!

Race 31-08-05 15:48

Nu stiu de unde e ideea de 160 km/h pe 400m cu Nubira 1.6,dar e fantezie pura.La nici 90 CP/tona,daca prinde 130 e mare lucru.

Quote:

parerea mea e ca loganul ar trebui sa stea lejer in banca lui ca nu are treaba cu cielo executive
Discutia deja e consumata.Toti posesorii de Cielo din '96 care nu au bani de altceva denigreaza Loganul.Conduceti-va sicriele pe roti concepute in '80,fiti voi incantati ca aveti supermasini,si lasati-i pe fraierii in Logan,cu putere mai mare,ABS,air-baguri sa se complaca in greseala lor fatala de a nu realiza maretia Kadett-ului din '85 restilizat.

DjRainManFast 31-08-05 19:56

ideea cu nubia de 1.6 160Km/h e chiar in acest topic in primele pagini!! Eu abia astazi am citit topicu!

mishoo 04-09-05 14:24

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Race\"
Discutia deja e consumata.Toti posesorii de Cielo din '96 care nu au bani de altceva denigreaza Loganul.

Tin sa te contrazic. Ai mei au un cielo din '96 cu 85.000km la bord. Motorul se aude exemplar, demarajul este foarte bun tinand cont ca ambreiajul si cutia sunt neschimbate, masina inspira o oarecare siguranta.

Vrem sa il dam acum (masina deja nu mai face fata > se apropie de 100.000 km si pur si simplu nu credem ca este sanatos sa tinem o masina daewoo mai mult de 10 ani - are mici probleme cu sistemul electronic, cu aerul conditionat in conditii de caldura extrema) si variantele sunt SH de 10-12.000, kalos, albea, cielo executive si logan. Dupa dezbateri interminabile am ajuns la concluzia loganului. Evident printre factorii decisivi a fost si sistemul de finantare.

Si eu si batranul conducem sportiv prin capitala (cand putem - asta nu inseamna liniute cu pusti teribilisti, cerculete si alte prostii de genul - cauciucurile costa) si ne intrebam daca un drive-test la ei va fi de ajuns sa vedem ce poate dacia.

Intre Cielo executive si Dacia Logan, dacia este mai noua. Cielo are tinuta la drum destul de buna (ca stabilitate, centru de greutate - se aseaza frumos in serpentine pe transfagarasan etc.). Ne-am vorbit si cred ca ii dam o sansa Loganului. Am mers cu Logan (pasager) pe Bucuresti-Pitesti, varianta 1.6 MPI si domnisoara nu a lasat-o sub 150 (avea 3000km si era in rodaj - treaba ei). Se simtea un zgomot deranjant (probabil de la antifonarea proasta) dar in rest masina se tinea bine. Am mers si cu cielo cu 150 pe Pitesti si imi era frica doar de gropi :D (nu toata autostrada).

Sa le reamintesc colegilor de forum ca limitele de viteza sunt 50 in oras, 90 in exterior, 100 pe drumurile expres si 120 pe autostrada. Sincer nu stiu pe ce drumuri in Romania poti sa mergi cu 140-150 fara sa te expui unor riscuri majore (exceptand autostrazile).

Skma 04-09-05 15:39

Nici Autostrazile nu sunt prea siguri cunosc pe putini 10 soferi de care mi-e frica sa ma urc cu ei in masina la cat de prost pot sa conduca deci...

Race 04-09-05 19:57

Limita pe autostrada e 130.
La 3000 km nu mai e in rodaj de 2000 km.

T.rac3Er 05-09-05 10:02

legat de cielo..pe kadett-ul din ce an se bazeaza masina?? daca stie cineva...10x..adica stiu ca tehnologia de baza e mai veche ca un gsi din '87...

radubucu 11-09-05 08:14

Apropo de Logan

Salutare...am si eu un jaf de Logan..sunteti multumiti nu ?

Am niste comentarii la cei care injura Loganul, multi dintre ei fara sa-l conduca.
1. In primul rand nu mi se pare normal ca la o comparatie intre 2 masini sa spui aia e naspa, aia e oribila, aia e tot Dacie, etc... mi se pare normal sa spui aia are atatia cai, aia are suspensie nu stiu de care, evacuare..etc

2.Cati dintre cei care injurati Loganul ati mers cu el ? Cred ca dupa ce veti merge cu el o sa va schimbati parerea.

3. Voi cand injurati Loganul...ca e masina romaneasca va injurati singuri...adica natia asta nu e buna de nimic...adica nici voi...parerea mea este ca ar trebui sa incurajam economia nationala (uitati-va la nemti)

4. Am dat 7300 euro pe o masina cu aer conditionat, ogllinzi incalzite, geamuri electrice, spatiu cacalau, consum mediu 7.5, viteza maxima 160km/h (mi-a fost frica sa dau mai mult desi se putea...si apropo, nu vibra nimic)...3 ani garantie...pentru mine si familia e mea e extraordinara...

5. Sunt un om corect si recunosc ca i-am gasit defecte, am postat si pe daciaclub.ro....dar intrati pe vwforum.ro, forum.pejo.ro, forum.reno.ro si veti vedea multi nemultumiti si acolo...cu defecte din cele mai nebanuite...

6. Masinile sunt facute sa le conduci, si placerea e ceva subiectiv, tine de fiecare...si cred ca ideile preconcepute nu ar trebui sa existe...cred ca ar trebui sa existe discutii constructive, nu efectul de turma.

Sunt multe lucruri de indreptat in tara asta, eu personal incerc in fiecare zi la locul de munca si in famile...as fi multumit daca nu ne-am mai certa si am incerca sa facem ceva pentru tara asta amarata...

P.S. Imi place mult Cielo

bodyspeed 11-09-05 09:43

merg pe cielo ca daca merg pe dacia logan s-ar putea sa ma rastorn cu ea :D :D :D :wink: plus ca cielo are aspect nu ca dacia care tot dacie ramane poate sa aiba si aripi

shadowro 11-09-05 11:19

la 7300 E cred ca ai versiunea de 90 de cai.
daca da , vreau sa te contrazic vehement.
o sa consume masina aia 7.5 doar cand e la relanti.

shadow 11-09-05 11:51

Re: Apropo de Logan

Quote:

Originally Posted by \"radubucu\"
4. Am dat 7300 euro pe o masina cu aer conditionat, ogllinzi incalzite, geamuri electrice, spatiu cacalau, consum mediu 7.5, viteza maxima 160km/h (mi-a fost frica sa dau mai mult desi se putea...si apropo, nu vibra nimic)...3 ani garantie...pentru mine si familia e mea e extraordinara...

Este printre cele mai obiective pareri care le-am auzit pana acum, in mare parte ai dreptate, dar daca imi ziceai ca iti ia 9,5-10% te mai credeam.
Eu am condus Logan si mi s-a parut destul de lenesh (parerea mea), iar principala problema care am vazut ca o are este ABS-ul!!!

All times are GMT +2. The time now is 00:40.

- Copyright 2026 4Tuning