![]() |
Re: Dacia 16 "Volti" turbo B-34-SGM
Un adevarat pasionat.Am avut ocazia sa te cunosc la Bz si mi-ai lasat o parere f buna......
Felicitari pt proiectul tau si ma bucur ca exista raritati ca tine. Cu respect ZIM |
Quote:
|
V-am dat destul ala la moara cu cardanele si tractiunea spate :) Ce au vazut unii sub masina si au crezut ca este cardan, este de fapt evacuarea (63mm diametru), care trece pe mijlocul masinii.
Masina e traciune fata. Numai bine. |
Quote:
|
1 Attachment(s)
ha ha ha mare iti e gradina doamne dar multi sunt prostii care sar gardu cand poarta e deschisa!!!
auzi tu... ce puteau astia sa creada...k a pus tractiune spate!!:lol: uite aici "cardanu" :lol: :lol: |
2 Attachment(s)
Ha, Ha, Ha!...
|
Quote:
|
Am scris mai sus care a fost treaba. Cineva a inceput cu glumele, si eu am continuat. Am vurt sa o fac spate , dar era cam mult de munca, si nici nu aveam unde sa o fac. Asa ca am obtat pt fata, si o cutie mai desteapta.
|
n-o mai da la intors robert ...stim ca ai 4x4 de pe renault scenic prima vers
hai hai,,,,cutia aia desteapta cu dif activ controlat electronic |
Robert , care ar fi avantajele unei tractiuni spate? :-/
Sunt mai neinitiat explica-mi ca pentru prosti :)) mersi |
floryn_fresh uite aici ceva interesant.Scuze Robert ca am raspuns in locul tau.:-)
Tractiune fata,spate sau 4×4? As vrea sa punctez cateva avantaje si dezavantaje(plusuri/minusuri) pentru tractiunea fata,spate sau 4×4. Daca luam tractiunea fata un prim avantaj il constituie manevrabilitatea pe timp de iarna si pe carosabilul ud(”nu iti fuge spatele cum iti fuge la tractiunea spate”si cand zic asta nu ma refer la masina incarcata).Multi zic ca tractiunea fata este pentru cei neexperimentati…sa fim seriosi,cate accidente cu masini cu tractiune pe spate si cu soferi experimentati au fost pe timp de iarna…deci eu zic ca aceasta afirmatie iese din “calcul”.Alt avantaj al tractiunii pe fata este cel economic,masina consuma mai putin si chiar aceste masini sunt mai ieftine…Sa trecem si la dezavantaje,masina pune greu “caii” pe sosea si determina un comportament subvirator,in special la motoarele puternice(puterea limitata pana la care o tractiune fata este eficienta). Tractiunea spate clasica e sportiva, mareste mult momentul de rotatie si poate asigura distributie buna a maselor pe punti; masina iese mai grea din cauza transmisiei.Dupa cum am spus mai sus,masinile cu tractiune pe spate sunt mai scumpe…oare de ce?…de ce firmele producatoare de autovehicule cheltuiesc bani in plus pentru asta?…ei bine, o sa incerc sa va explic.Ne intrebam de ce bicicleta are tractiune pe spate?,decuplarea directiei de tractiune- axa fata este lasata sa ghideze vehiculul pe traiectorie, si nu va mai fi supraincarcata si cu transmisia, lasind axa spate sa faca asta obtinandu-se o mai buna repartitie a masei intre punti. Uite-ma ajuns si la tractiunea 4×4.Un lucru este clar,4 roti motrice sunt mai bune decat 2,dar tractiunea 4×4 are cateva dezavantaje.Este evident mai scump, mult mai complicat (in timp pune probleme suplimentare la intretinere si fiabilitate) si creste greutatea masinii in general cu peste 150 kg.Cand zic scump ma refer la un consum ridicat de combustibil si la un pret mai ridicat al masinii.Daca nu ai un motor suficient de puternic scad simtitor performantele. In schimb ofera motricitate optima pe orice suprafata si un comportament foarte bun in viraje, chiar si pe asfalt uscat.De fapt singurul neajuns e consumul de carburant la integrala si ambreiajele daca e puternica masina. |
Quote:
Atat timop cat motorul nu mai e de Dacie, nu mai e Dacie |
Quote:
Atat timp cat motorul nu mai e de Dacie, nu mai e Dacie |
Mersi Rasputin pt ca mi-ai raspuns la intrebare :) cred ca am intzeles cate ceva :))
|
Quote:
Dupa ce ii bat, sti ce spun? Da domne, dar e modificata. Intelegi ce vrei din ce am scris ;) numai bine. |
| All times are GMT +2. The time now is 23:22. |
- Copyright 2026 4Tuning