![]() |
Re: Club NUBIRA
A mea e non-euro. Dar e Nubira cu numarul 106 de fabricatie... desi are catalizator in schimb nu are sonda lambda.
|
Hmmm....nu stiam treaba asta :-)
|
vreau sa schimb si eu cureaua de distributie la nubira 1 motor de 1.6 16v,la cati kilometri se schimba si cam cat ma costa?obligatoriu la schimbarea curelei trebuie sa schimb si intinzator si role?sau cum?
|
Se schimba distributia cu totul (curea + rola + rola intinzatoare) si pompa de apa foarte recomandat. Se schimba la 60.000 km sau 36 luni (3 ani).
|
Am inteles eu bine de la cei de la service ca intre motorul de la Nubira 1 si Nubira 2 nu sunt diferente ? Cel putin asa mi-au spus mie baietii aia. Apropos, bogdanel pbr cred ca daca vorbeste de o Nubira 1, imi vine greu sa cred ca nu a depasit inca cei 60.000 km deci intrebarea mea este: a doau schimbare de dfistributie se face la 120.000 si tot asa, din 60 de in 60 de mii ?
Si in legatura cu pretul, m-ar interesa si pe mine un scor ca mai am putin si fac 60 de mii. Am un prieten care a schimbat la VW Jetta cu vreo 20 si ceva de milioane :cry: |
Nu te astepta la asemenea preturi, nu e VW Daewoo, si in plus Daewoo nu a facut masini de fite. O aproximare ....... 700 lei cu piese originale?! Vezi ca manopera de obicei e mare la serviceuri si isi cam bat joc rauu de tot.. daca sti cum se face iti recomand sa o faci cu manuta ta, daca nu du-te la ei sau la cineva priceput. Mie de exemplu imi curgea ulei pe la capacul culbutorilor, a dus-o taicamiu la service (radacini parca), au planat chiulasa, au dat-o jos (fapt care nu m-a bucurat DELOC stiind ca nu au auzit de cheie dinamometrica, cheie unghiulara), au schimbat garnituri peste garnituri, pus silicon alb si surprize surprize, curgea muuuult mai mult ca inainte, inainte fiind doar o mica prelingere. Am schimbat-o dupa singur acasa, de data asta cu un Loctite foarte bun, garnitura originala, cheie dinamometrica, procedura corecta si da, nu mai curge nici picatura, asta fiind un simplu exemplu.
Mare atentie la aniiiiiiii, nu numa la kilometri, ca tot imbatraneste cauciucu si cateodata e mai rea batranetea decat oboseala de functionare... Da, nu prea sunt diferente intre motoarele de 1,6 si nici cele de 2,0 dintr-e Nubira 1 si Nubira 2. Nubira 2 are in schimb un fooarte bun suport motor la cutie, cel de-al 4-a care opreste motorul sa se mai miste ca un nebun, cum e la Nubira 1. Eu vreau sa-l adaptez la Nubira 1 chiar de-oi fi nevoit sa schimb puntea fata, sau sa o modific... Ce nu e la mine si e la Nubira 2 e sonda lambda si niste chichite la ECM parca, de exemplu la Nubira 2 se aprinde engine-check cand o subturezi rau, aproape sa moara, la Nubira 1 atata timp cat motorul functioneaza in parametri nu se aprinde nimic. Nubira 2 are caroseria de Nubira 1, putine chestii fiind schimbate la structura. |
Quote:
|
Cristian, merci de info. Ideea este ca masina mai este inca in garantie pana in iulie 2010 si musai va trebui sa merg la un service sa faca toata treaba cu schimbat distributia ca altfel pierd garantia. Si e buna rau o garantie din asta mai ales ca pana acum am schimbat o bascula si 2 bielete pe banii lor plus un test de frane si umblat ceva pe acolo ca aveam un dezechilibru la franare mai mare de 50% (asa a venit din fabrica masina).
Apropos de Radacini, este enooorm de scump. Ca si exemplificare, am platit 7 milioane o revizie banala cu schimbat 3 filtre, ulei si un set de bujii. Nici nu stiu unde sa mai merg, la ce service ca nu-mi prea vine sa platesc la fiecare 6 luni cate 7 milioane. Unde mai pui ca la Radacini nu te accepta cu piesele tale ca as fi pus si eu bujii ca lumea, ulei Castrol samd. Poate stie cineva o varianta mai ieftina in Bucuresti sau eventual in Pitesti ca am drumuri dese pe acolo. |
Quote:
|
E "incurajator" raspunsul tau :-P dar chiar asteptam o solutie, un service mai omenesc sau eventual unul care accepta piesele aduse de mine. In definitiv nu o sa cumpar decat piese originale iar uleiul as vreas a fie Castrol nu GM nu stiu de care mai au astia prin depozit si nu au ce face cu el.
Apropos, nemernicii nu au schimbat la nicio revizie lichidul de frana desi producatorul spune ca se face pe la 30-40 de mii |
Quote:
de asta este service sa te "jupoaie" |
la City Center Dorobanti am facut eu ultima revizie la Cielo, prin toamna... preturile erau mai bune ca la Radacini si mi-au acceptat fara discutii uleiul meu Castrol + ca am modificari aduse la masina.
O cinste mica... si cred ca se rezolva. |
daniel si prin ce anume difera motorul tau de Leganza fata de unul de Leganza din Romania? Stiu foarte bine ca in vest au fost mai multe optiuni ca in Romania la modele Daewoo... sau trebuia doar sa ne laudam putin? si in plus vladiopa m-a intrebat despre MOTOARELE de 1,6 nu de optiuni, dar fie. Stim acuma ca Nubira ta e mai tare ca ale noastre!
Vladiopa, se pare ca motoarele astae prefera mai mult Mobil super syn 5w-40 decat Castrol, eu am castrol acum si e cam zgomotos, nu e asa cum ar trebui sa fie. Daca ai garantie si ti la ea cam trebuie sa te duci in service... lichidul de frana face diferenta dupa ce e schimbat, eu l-am schimbat acasa si se simte diferenta bine acum, da a fost schimbat asa cum trebuie. |
OK, sa inteleg ca e mai bine Mobil in locul lui Castrol. As mai adauga insa ceva, la Radacini baietii folosesc acum 5W30, un ulei sintetic cu performante superioare. Nu ma satisface insa marca, fiind vorba de ulei GM (probabil vechea serie de uleiuri Daewoo) dar cred ca am sa merg pe un Mobil 5W30
Cat despre lichidul de frana, am sa-i fac si eu schimbarea asta. In plus am de gand sa-i pun niste bujii NGK pe care le-am luat din UK pt ca Radacini in curand cred ca o sa foloseasca bujii Sinterom la pret de Bosch, Champion sau NGK. PS: Autonet am inteles ca accepta uleiul clientului. |
Quote:
iar daca vrei sa iti raspund la ce ai zis mai sus am sa iti spun : difera motorul meu in primul rand la consum(nu conteaza cauza ca eu am o masina mai usoara decat leganza, nu am vazut leganza sa consume sub 14l/oras), ar mai fi si altele insa nu incerc sa te fac pe u sa intelegi pt ca am vazut ca mereu te legi cu cate ceva de masina asta a mea. P.S Nubira mea e o nubira pt mine si nici nu este vre`un motiv de lauda! |
| All times are GMT +2. The time now is 01:08. |
- Copyright 2026 4Tuning