![]() |
Re: IONIZARE sau FOLIE-autorizata (pe geamuri)
noulcod:
1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută īn clasa a IV-a de sancţiuni următoarele fapte săvārşite de persoane fizice: 35. aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, lunetă sau pe geamurile laterale, cu excepţia celor omologate şi/sau certificate de către autoritatea competentă şi care sunt marcate corespunzător; |
Fratilor...Ionizarea+ folie----
De ce: Ionizarea tine daca intretineti geamurile ca la carte: Alcool sanitar si tifon.ATAT. Si se zgarie decat daca ai mancarici. Va spun eu ca tine cel putin 2 ani.Eu am geamurile ionizate 50% fata si 100% spatele si luneta.Vreau sa spun ca am facut peste 34k KM in toata tara asta si nu s-a luat niciunul de mine(e omologata am abtipilduri cu RAR pe toate geamurile+declaratie de conformitate). Am avut si folie doar pe geamurile laterale spate,si faceam naveta la facultate la Ploiesti zilnic:o data la 2 zile ma oprea sa-mi ia talonul.Concluzia:sare mai rau in ochi folia neagra decat ionizarea(chiar si 100% spatele si 50% fata-e destul de intunecata si fata....) Concluzia: Ionizati-va geamurile.Jos cu folia. :twisted: |
nu ai putea pune si niste poze ?
asa .. pentru convingere |
Quote:
Io am geamurile ionizate dar nu de mine asa am cumparat masina si NU IMI PLACE DELOC pentru ca se vede oglinda geamul pe zi si seara NU VAD NIMIC DACA TREBUIE SA PARCHEZ INTR-UN LOC INTUNECAT !!! cred k o sa vand geamurile astea k sa imi iau unele curate si o sa-mi monetz folie omologata pentru ca am inteles k vizibilitatea este mult mai buna decat la ionizare si as vrea sa imi aprobe cineva care are folie omologata si a mers si cu o masina cu ionizare. |
bai frate folia e cea mai buna,fiindk are un aspect mai placut fiind neagra,asa ionizrea e oglinda.....si dak vrei sa ti le dai jos ce faci?
|
Eu tocmai am renuntzt la folie k n-am avut autorizatia la mine si nu ma indur sa pierd puncte pt 100 de euro sper sa mio pun la loc dar m-am saturat sa fiu oprit k cu legalitatea stau cam prost
|
1 Attachment(s)
uitati o poza la o masina cu cea mai inchisa folie 95 % cum se vede din inauntru afara
|
Si eu am folie omologata RAR. 5%-spate si 50%-fata. Nu ma intrebat niciodata nimeni nimic. Si daca ma intreaba ii arunc omologarea in fata. Nu as mai conduce nici o masina fara folie. Arata beton. Ii da o alta fata. Noaptea e cam nasol dar soferii se descurca. Incepatorii sa nu se arunce ca e periculos. Ionizarea se duce in timp.
|
gasesc undeva folie sub 7 mil... mi se pare cam mult doar pt spate si luneta:sad:
|
la ahoe pe forum > uite mai sus > incearca un pm
|
ms...am vb cu el...e mult mai bn decat unde ma interesasem pana acum
ontopic... cred ca folia e mai buna... la ionizare dupa cativa ani incepe sa se stearga in unele locuri, cel putin asa am patit eu si am inteles ca trebuia sa schimb geamurile |
Sal,
Eu am folie pe toate geamurile(fara parbriz) la un cielo cu transparenta 21% si merg de 3 luni fara probleme tot buc si nu m-a oprit nimeni. Dar, mai am un coleg care are pe un opel astra g folie 95% pe spate si mai putin pe fata si la oprit dupa 6 luni (adica ieri) si i-a luat talonul si amenda 360 ron(platibila 50% in 48 ore). Ne-am pus folia amandoi in acelasi loc ....... cu autorizatie RAR pentru cele din spate si luneta. Am auzit ca se poate merge la RAR si omologa pe bune in baza autorizatiei de la firma care le-a montat. Stie careva ceva concret in privinta asta ? Poate si preturi ? Mersi |
mai oameni buni cred ca voi face cadou la fiecare masina pe care voi aplica folie cate o carte cu legislatia .Folia autorizata este perfect legala .intre folie si geam se aplica stickerul acela de la rar albastru plus autorizatia in talon .cum sa iti dea amenda si mai ales puncte pt asta ? nu trebuie sa te duci cu masina nicaieri dupa ce ai aplicat folie autorizata , insa promit ca maine voi da un telefon la RAR si voi reveni cu detalii
1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută īn clasa a IV-a de sancţiuni următoarele fapte săvārşite de persoane fizice: 35. aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, lunetă sau pe geamurile laterale, cu excepţia celor omologate şi/sau certificate de către autoritatea competentă şi care sunt marcate corespunzător; |
Pana la urma care e cea mai buna solutzie ? k nu am ajuns la nici`un raspuns concret !
|
Deci omu' desi avea folie omologata, a luat 360 amenda??
Sa mor daca inteleg... |
| All times are GMT +2. The time now is 13:20. |
- Copyright 2026 4Tuning