![]() |
Re: Tuning Motor Ford
150 de cai (aia) pe un capri care are cca 1100 kg va bate 100 sub 7 secunde (asta inseamna ca va bate multe masini scumpe). Motorul ala are un cuplu de 230 nm ...ceea ce va face ca masina sa se miste incredibil de frumos.
Sa nu mai vorbim de sunet. E adevarat ca si eu as fi vrut ca un mot de 2,9 V6 sa scoata mai mult de 150 de cai (vb despre mot asta pt ca pe Taunus'ul pe care l-am avut s-a montat asa ceva de catre actualul propietar....nu vrei sa stii cum se misca masina cu mot ala) Bafta...si nu mai fitzi acizi |
Motorul meu nici macar 150 cp nu are, cum "mai orice" masina are... pleaca de la 135 :)) si cu toate astea indes nu o tona, ci doua de bani. ;)
|
Quote:
|
asa e, in europa e nitel altfel ca domina motoarele mici si economice... dar in america si canada orice varza de masina cu motor de 4 cilindrii scoate 130-150 de cai usor, si multe 150-200...
aici V6 din mustang e atat de varza si de incet, incat orice cacat cu 4 cylindrii il rupe... nimeni nu discuta decat de 3.8L v8 si vechiul 4.0L v8, pt ca sunt singurele cu adevarata putere... dar cum ziceam, tu faci ce vrei cu banii tai ca doar tu ai muncit pt ei... era doar o intrebare.... |
Ok bloodfart, ai dreptate, puterea motorului este mica, o sa fie ceva mai mare (cu putin noroc 190), dar tot insuficient fata de ce vezi/aveti in America, chiar daca masinuta are putin peste 1 tona.
Asadar, motivul pentru care merg mai departe cu acest proiect este unul singur, l-am inceput. Asta-i adevarul... oricat de obtuz si pagubitor o fi, iar eu ma simt bine, si cred ca asta-i cel mai important lucru. ps: timing setul m-a costat 200 ron ;), adica mai ieftin decat o planetara reconditionata de dacie :D |
Quote:
|
Probabil ca aici nu s-a inteles nici ce vreau eu sa fac, ei bine, am un Capri MK II si nu am in intentie, cel putin momentan, sa-l fac racheta... vreau, intai de toate, sa-mi ofere acea senzatie unica pe care o ai cand conduci o masina retro si, pentru ca se poate si au fost dotate, ce-i drept, cu injectie, cu asemenea motoare sa am un 2.8 upgradat "conventional".
|
Pe de alta parte este primul meu motor in care m-am bagat pana la coate si aceasta experienta va fi de referinta pentru urmatoarele proiecte mai complexe.
|
foarte frumos grait silencer :wink:
|
bloodfart...de cat timp esti in Canada ?
Ai uitat cumva cum sta treaba cu taxele la noi, uiti cumva cine e printre primii poluatori ai planetei...stii bine ca Europa se mai gandeste si la poluare...consum...etc. Nu compara masinile din state cu cele din Europa....so oricum sunt foarte multe masini americare care au motoare de "neam prost" si degeaba....sunt batute de motoare cu capacitati mai mici... Si nu e frumos sa vb aiurea cand nu cunosti un om...eu il cunosc personal pe Sillencer....pana acum cca 1 an nu stia mare lucru despre motoare si mecanica....e un tip OK...s-a documentat si a mai invatat cate ceva. El lucreaza la un proiect destul de frumos si la care nu se incumeta multi. Mai ales ca este un om care nu face "tziganisme" (adaptari, inventii, arcuri de dacie samd). Bafta |
Quote:
-vreau si eu rotile de la distributie. sunt de pe burton? am mai luat un motor. de aceasta data 2.9. pentru vibrochen,caci la r3 si cursa de 7.2 rezulta 3.0 V6 :D. daca te bagi si tu la asta, o sa-ti trebuiasca si pompa de ulei. burtonul din 2004-2005 spunea ca ar trebui si distribuitorul desi nu vcad de ce....oricum pe 2.9 se invarte in serns opus. tu n-ai drum prin bc? -referitor la supape, am sa merg pe marirea admisiei. evacuarea o ajut prin marirea portului, serpisorii si muflere care formeaza evacuarea si asa prea "dreapta" -admisia ta e cu 4 gauri,nu? moarte curata! cauta o admisie de la 2.8i scorpio,siera, cu 6 gauri- mergi pe injectie parca,nu? |
Quote:
- pot pune vibrochenul de 2.9 pe 2.8-ul meu?:) - nu prea am timp, dar daca trec te anunt din timp :) - o sa-mi cumpar si eu serpisori si mufflere - e cu 6 gauri... nici nu stiu daca exista cu 4 |
codrin se referea la V6-le pe injectie..anume cel cu injectie mecanica(MFI) are 4 porturi de admisie..iar cel cu injectie electronica(EFI) are 6 porturi..
sper sa nu le fi incurcat :-P |
Quote:
|
mda... daca diferenta consta in pistoane n-ar trebui sa fie greu deloc, dar daca nu...
|
| All times are GMT +2. The time now is 18:38. |
- Copyright 2026 4Tuning