Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Cum facem rost de mai multi cai putere ? (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere.html)
-   -   filtru sport-intrebare (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere/17963-filtru-sport-intrebare.html)

Geo_ZGA 30-04-08 08:02

Re: filtru sport-intrebare

catalizatorul oricum nu ajuta cu nimic masina, in afara de normele euro X, il poti "buli" tu... adica sa-l scoti de pe masina :lol: nu vad legatura dintre filtru si catalizator....
debitmetrul da, poate sa se "buleasca" daca folosesti un filtru prost. Cauta un kit special pt masina ta, de firma, nu porcarii de 5lei.

BH09SSS 30-04-08 20:05

Aha... mersi mult.

Tiësto 07-05-08 09:11

Pentru un Opel Corsa din 9/2003 euro 4, 1.0i 12v , pot pune filtru sport si toba sport?
mai trebuie modificat ceva? sau imi buleste ceva pe la masina?
o recomandare din partea voastra?(unii chiar se pricep pe aici ;) )
Va multumesc!

HaRdHouse 07-05-08 10:54

Quote:

Originally Posted by Tiësto (Post 1519379)
Pentru un Opel Corsa din 9/2003 euro 4, 1.0i 12v , pot pune filtru sport si toba sport?
mai trebuie modificat ceva? sau imi buleste ceva pe la masina?
o recomandare din partea voastra?(unii chiar se pricep pe aici ;) )
Va multumesc!

Da poti pune filtru si toba . Filtru iti recomand : K&N si toba finala : Fox sau Remus .. Toba iti va da un sunet mai agresiv ;)

Tiësto 07-05-08 13:19

imi poate defecta ceva? nu sunt adeptul cox-ului, dar imi place un sunet mai "placut" la motor!
nu vreau toba si filtrul pt performanta, ci doar pt sunet! De aceea nu vreau sa risc sa stric altceva!

HaRdHouse 07-05-08 13:23

Nu ai ce sa strici . Filtru iti poti lua pt cutia originala a masinii , asta inseamna ca il scoti pe cel vechi si il pui pe cel nou , fara nici un fel de modificare ( iti recomand K&N ) si in legatura cu toba stai linistit ca nu se strica nimic . Pur si simplu se sudeaza cea noua . Iti va da un sunet placut si agresiv . Tobele care ti`am zis eu costa destul de mult . Daca nu vrei sa dai multi bani , poti incerca Borla ( pretul este in jur de 5 mil evacuarea dubla ) . Totul depinde numai de tine si de banii de care dispui . Numai bine

Tiësto 07-05-08 13:27

respectele mele! HaRdHouse

HaRdHouse 07-05-08 13:29

Quote:

Originally Posted by Tiësto (Post 1519871)
respectele mele! HaRdHouse

Daca te intereseaza , este un baiat aici pe forum si poti lua de la el filtru . Cauta pe la promotii: Andreizr1 are nickul . Recomand pe baiat , este super de treaba si iti explica calumea . Vb cu el si te rezolva .. Numai bine

82.11 27-08-08 18:19

Am si eu o intrebare si as aprecia mult daca m-ar putea ajuta cineva.
Am un peugeot 206 cu motorul de 2.0 hdi. Masina nu am luat-o de noua, ci o am cam de 6 luni, in care i-am facut in jur de 10.000 km.

Problema mea este ca masina nu prea trage peste 3000 de ture, indiferent de viteza in care sunt, dupa 3200 incepe sa se tureze in gol.

Initial m-am dus si i-am luat un nou filtru de aer de la El Padrino, pe seria din talon. Problema persista. Am rugat un prieten sa-mi tureze masina pana pe la 5.000 de ture, pe loc si am ridicat capota. Pe la 4.000 de ture furtunul care intra in turbina se turtea(se strangea, se sugea, etc). Am crezut ca este acel furtun uzat (ca s-a inmuiat cu timpul) asa ca am facut comanda direct din Franta si mi-au adus un nou furtun. La 4.000 de ture.....gues what....la fel si cu asta. Disperat, am cautat tot netul un nou tip de filtru de aer si acum am pus unul care are si un fel de vata de sticla (sau cam asa arata) lipita pe hartia din care este facut. TOT NU TRAGE PESTE 3000.

Masina urca foarte frumos in ture, pe la 2200 intra turbina si se simte dar pana pe la 3200.

Va rog frumos sugestii....Sa-mi iau un filtru sport sa intre mai bine aerul spre turbina si sa nu se mai stranga furtunul? Am dat cateva ture fara filtru de aer pus pe masina...merge belea.

Sctiu ca am scris romane..dar...mila pls....help me :)

tigra4fun 28-08-08 02:33

salut baiatu` cu 2.0 hdi parerea mea e sa te duci la un mecanic intai.sa nu fie infundat ceva pe acolo dak zici ca se turtea furtunu.si inca o chestie pe care am intalnit o la tata la atelier
aceeasii problema ca a ta nu se tura peste 3000 la un nissan a fost la reprezentanta cu el ca a incercat tata tot ce se putea.... si aia d la reprezentanta n au jtiut ce are ( repr nissan) si cand colo era infundat un furtun d la turbo....deci.... sa ma anunti si pe mine... ok??ms mult

BH09SSS 29-08-08 00:58

Masina noua?
Nu prea imi vine sa cred ca e problema cu ambreiajul.

loverboy 29-08-08 01:04

Uitate mai bine la ce a scris...ca masina nu e luata de noua! A facut 10.000 de km de cand e la el..nush...De ce nu iti pui filtrul "original" pana gasesti raspunsuri la problema? Macar pana atunci iti merge normal masina...Sau nici asha nu iti merge...?:rolleyes2

82.11 29-08-08 07:34

cu filtru original comandat dupa seria din talon nu merge. Fara filtru pus logic ca nu mai intampina nici un fel de rezistenta si furtunul nu se mai stange, masina tragand prea bine.

Deci, intrebarea mea era: daca pun un filtru sport, care permite sa intre in turbina de 2 sau de 3 ori mai mult aer presiunea exercitata asupra furtunului va fi mai mica, si probabil nu se va mai strange. Deci recomandati-mi un filtru de aer sau daca voi vedeti alte salutii la problema mea !!!

Am fost cu ea la Eurila Militari si nu aveau nici o idee. Mi-au spus ca trebuie sa schimb filtrul si furtunul pe care eu deja le schimbasem. W-e nu am timp dar o sa ma duc sa curat/eventual schimb reductorul ca am citit prin forum ca ar putea fi si de la asta.

MS mult!

bogdan_wrc 29-08-08 08:34

pune un furtun siliconic sau admisie de inox completa.

Geo_ZGA 29-08-08 17:52

Ca idee, unui coleg de forum ii sarea capacul de la filtrul de aer atunci cand accelera mai mult. Azi a ajuns la service si s-a constat ca nu avea avansul reglat deloc. Poate te ajuta cu ceva ideea asta... desi atunci cand ai fost la service ar fi trebuit sa se vada pe scanner ceva.

All times are GMT +2. The time now is 06:00.

- Copyright 2026 4Tuning