Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Mercedes CL65AMG vs BMW M6 (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/15819-mercedes-cl65amg-vs-bmw-m6.html)

Bogdan_mb 10-06-06 21:31

Re: Mercedes CL65AMG vs BMW M6

Quote:

Originally Posted by Race
Mai e apoi problema pretului (pentru 65-uri,nu CL-uri):
CL 500-88.000 EURO
CL 600-120.000 EURO
CL 65 - 177.000 EURO
Deci de la 500 la 600 diferenta e de 32.000 EURO.Pentru ei se obtine o crestere de putere de ~200 CP (adica doua treimi),plus ca exista o justificare tehnica (oarecum):V12 in loc de V8,turbo in loc de aspirat.
De la 600 la 65,diferenta e de 57.000 EURO,pentru care se obtine o crestere de putere de 112 CP (adica o cincime),din acelasi motor V12 cu cilindreea putin marita si inca o turbina in plus.Complet nejustificat pretul.

intre CL600 si CL65 difera mult mai multe si interior si exterior, nu doar 112CP , dar oricum nu prea e justificat pretul. Eu sunt de parere ca varianta 65AMG e creat in principal pentru imagine (de aici si pretul exagerat).

E31 12-06-06 03:15

"In versus-ul asta BMW a devenit brusc masina celui care nu a avut bani de Mercedes..."

Tipic romanului... La noi in Cluj e o familie de porcari fara facultate care numa mercedesuri isi iau, pt ca "ce-i mai scump e mai bun"

PS: ABC e o versiune rudimentara a lui Dynamic drive

Race 12-06-06 12:34

Quote:

Tipic romanului... La noi in Cluj e o familie de porcari fara facultate care numa mercedesuri isi iau, pt ca "ce-i mai scump e mai bun"
Tipic romanului FRUSTRAT:"cum ala fara facultate (vai Doamne !) isi permite atatea chestii,iar eu baiat destept si cu scoala nu ? nu exista dreptate in univers ! si stiu sigur ca sunt destept,ca e atat de rar un om cu facultate in zilele noastre...in plus,cand eram mic mama mi-a spus ca sunt special".
Te pierzi in clisee...pentru lumea reala Mercedes-urile sunt mai bune decat BMW-urile.Oricum exista si tiparul posesorului de BMW,nu doar al celui de Mercedes.

Kane 12-06-06 12:43

Spune-mi te rog la ce revista de specialitate lucrezi sau cate modele de Mercedes-Benz si BMW ai testat pentru a ajunge la concluzia ca Mercedes-ul este mai bun decat BMW-ul pentru lumea reala.

einstein1984 12-06-06 12:54

Poate nickul lui e de fapt Rrace, ca numai aia au o pasiune pentru Mercedesuri.

E31 12-06-06 14:03

Nu te supara copile, nu stiu cine pe cine ar trebui sa faca frustrat. Tot ce stii tu e sa arunci cu vorbe si sa jignesti! Semeni foarte mult cu cineva care posta aici mai demult, inainte sa te inregistrezi tu. Esti genul de om care stie tot, iar daca nu stie inseamna ca nu exista. Gandesti pur subiectiv, niciodata nu te-ai lasa convins de argumentele altora pentru ca ar constitui un semn de slabiciune, care afecteaza barbatia. "Ce idiot ar folosi downshiftul pentru frana de motor care sa pluseze puterea franelor inainte de intrarea in curba?"; "Ce tampiti is aia care acorda premiile pt motorul anului, n-am nici cea mai vaga idee de ce V10le de la BMW a fost votat ca cel mai bun, cel de 7 litri si 2 supape pe cilindru si ax cu came in bloc din al doilea razboi mondial de la americani ii mai bun, pentru ca are curba de putere mai buna" Ce stii tu de curba de putere? Tu stii ce inseamna 300cp on a day to day basis, nu pasager, nu sofer ocazional? Dar 400? Dar 500? Nu stiu ce masina ai tu, dar de la un anumit nivel in sus toate iti pun un torent de putere in spate, asa ca nu asta cauti; cauti un fel in care puterea asta poate fi obtinuta armonios, fluid. Acum ma gandesc sa trec si eu la un Seria 6, deci problema frustrarii nu cred ca se pune pentru mine. Masina se conduce ireprosabil, in sensul ca nu mi-a fost dat sa conduc o masina de 1.7t atat de agila. Proprietarul reprezentantei mercedes Cluj e in acelasi Lions Club cu tatal meu si astfel am avut ocazia sa ies si eu cu un CL de 4mii si ceva, cred ca 430 dar nu sint sigur. Nu sa conduc, la volan era cineva de la reprezentanta. Lasand la o parte diferenta de putere intre 6 si CL, ultimul stia sa faca o chestie foarte bine si aia o facea: pe drum nevirajat te detasa de carosabil. La orice schimbare de directie, insa, chiar nefiind la volan am simtit ca masina da un aer de vag, de o inertie debordabila. Naiba, si 5u meu cu suspensie moale e mai precis! Seria 6 pe de alta parte e o cu totul alta lume; cel pe care l-am condus eu avea jante de 18 si nu de 19 si asta e bine, cei care au luat 19 spun ca masina zguduie ca un M3, iar asta nu se preteaza la un GT. Ma puteam inscrie perfect in fiecare viraj, inertia era aproape inexistenta, era o masina mult mai "directa" si personal mi-a oferit satisfactii mai mari.
Bineinteles vor exista cei care vor aprecia tocmai detasarea de drum, sentimentul ca plutesti pe o perna de aer si deci vor aprecia mai mult CL-ul. Insa cand cineva spune faze care rimeaza cu celebrele "mercedes ii unu, restu sint masini" ori "sint sofer pe mercedes si pe litoral ma-ndes", nu stiu ce parere iti poti face. Cu o faza ca aceea ca cei ce n-au bani de mercedes isi iau bmw odata jignesti toti fanii BMW, a doua oara demonstrezi ca esti adeptul sloganului "cu cat e mai scump, cu atat e mai bun", necontand calitatile reale ale masinii. Cineva care n-o sa aiba 170k E pt un 65 si are numai 100, fiti siguri ca nu-si ia M6, eventual un 55 sau un 600 pentru ca vede anumite trasaturi (confort, design whatever) care nu corespund unui M6 de ex.
Sincer nu stiu cat de benefice sint contributiile unor oameni care nu pot fi obiectivi si a caror unic scop in argumentatie este acela de a-si demonstra superioritatea - macar in lumea virtuala.
Eu ca fan BMW imi respect "adversarul" si ii laud calitatile in aceeasi masura in care ii critic defectele. Mai e cineva ca mine? Please stand up!
"Respecta si fii respectat" - asta e un slogan cu mare priza la public in forumurile de dincolo. Nu stiu cat va lua pana va ajunge si aici, dar cand se va intampla, toata lumea va avea doar de castigat.

Race 12-06-06 16:43

Quote:

Poate nickul lui e de fapt Rrace, ca numai aia au o pasiune pentru Mercedesuri.
Da einstein1984,ai perfecta dreptate.Mercedes se vinde doar in Romania,unde e cumparat doar de tigani.Daca nu ar exista ei Mercedes ar da faliment :rolleyes2

Quote:

Nu te supara copile
Pustiule,ai impresia ca impresionezi pe cineva cu apelative de genul asta ? Poate pe ardelenii tai...

Quote:

Ce idiot ar folosi downshiftul pentru frana de motor care sa pluseze puterea franelor inainte de intrarea in curba
Esti off-topic,dar in fine...mergi tu cu frana de motor,toti ceilalti sunt niste idioti care prefera sa franeze normal,inclusiv pilotii profesionisti.Dar ce-s aia in comparatie cu tine...

Quote:

n-am nici cea mai vaga idee de ce V10le de la BMW a fost votat ca cel mai bun, cel de 7 litri si 2 supape pe cilindru si ax cu came in bloc din al doilea razboi mondial de la americani ii mai bun, pentru ca are curba de putere mai buna
Si e si mai usor.Si mai compact.Si cu centru de greutate mai jos.Dar ce inseamna toate astea pe langa 100 CP/l :lol: La cat de prost merge masina pe care este montat,nici n-ar trebui adus in discutie.

Quote:

toate iti pun un torent de putere in spate, asa ca nu asta cauti; cauti un fel in care puterea asta poate fi obtinuta armonios, fluid
Da,cauti sunetul inegalabil si turatia inalta a unui I6 sau V10 aspirat de cilindree mica,care inseamna culmea rafinamentului.Si in timp ce te scalzi in rafinament,o sa vezi V8-ul cu compresor sau V12-le turbo zburand pe langa tine...dar ce conteaza,tu ai motor cu putere litrica mare,ce mai conteaza eficienta.

Quote:

Insa cand cineva spune faze care rimeaza cu celebrele "mercedes ii unu, restu sint masini" ori "sint sofer pe mercedes si pe litoral ma-ndes"
Aberezi.Eu n-am zis niciodata chestii din astea,si am un motiv foarte bun sa prefer Mercedes-urile,si anume ca sunt mult mai adaptate pentru condusul in lumea reala.Iar pentru cei care vor masina de circuit,exista Porsche nu BMW.Chiar si BMW,pe masinile lor serioase facute sa fie conduse nu doar laudate pentru ce ar putea face,pun motoare care nu aduc asa mult cu cele de motocicleta.De exemplu 4,4 litri/333 CP sau 4,8 litri/367 CP.Puteau face un 632 cu motorul de pe M3,si au preferat totusi 645...oare de ce ?!

GabiByte 12-06-06 21:15

Quote:

Da einstein1984,ai perfecta dreptate.Mercedes se vinde doar in Romania,unde e cumparat doar de tigani.Daca nu ar exista ei Mercedes ar da faliment :rolleyes2

S-au mutat pe Audi :) Bine ca au lasat marca Mercedes in pace

Quote:

Si e si mai usor.Si mai compact.Si cu centru de greutate mai jos.Dar ce inseamna toate astea pe langa 100 CP/l :lol: La cat de prost merge masina pe care este montat,nici n-ar trebui adus in discutie.

Undeva zicea ca a scos 8 minute pe nurburgring. Acuma la 8 minute e clar ca e extrem de bun pentru o masina cu 4 usi. Altundeva a zis 8:16. Pentru cat de mare e si 8:16 e bun timpul. E o masina bine gandita. Pana si Clarkson a recunoscut si stim noi cat de mult ii plac BMWurile. Tiff Needel iarasi a zis ca e superba. In majoritatea cazurilor ai dreptate dar aici trebuie sa te contrazic.

Quote:

Da,cauti sunetul inegalabil si turatia inalta a unui I6 sau V10 aspirat de cilindree mica,care inseamna culmea rafinamentului.Si in timp ce te scalzi in rafinament,o sa vezi V8-ul cu compresor sau V12-le turbo zburand pe langa tine...dar ce conteaza,tu ai motor cu putere litrica mare,ce mai conteaza eficienta.

Sunt multi care prefera motoare aspirate, de obicei clientii BMW. Sa zicem ca in Romania nu toti au masini cu un V8 sau V12 sub capota si ca un I6 ar fi mai mult decat suficient sa depasesti cam orice de pe strada.

Si in legatura cu Porsche, daca tin minte bine Porsche face cele mai bune masini sport care merg excelent pe drumuri nu numai pe circuit. Are legatura si cu locul unde isi seteaza masina.

E31 12-06-06 21:46

"V10 aspirat de cilindree mica"... de 5 litri. Sa recapitulam... ce masina ai tu? Logan? Passat 1.9 ori 2.5tdi? naaa... probabil un Cadillac Sixteen, 5 litri e extrem de mic. Nu te supara, dar nu cred ca ai vreun drept de apreciere asupra acestui aspect in masura in care nu ai avut vreodata contacte in domeniu. Cat despre procedeul de downshifting, nu te supara, dar nu cred ca ai vorbit vreodata cu un pilot ori instructor despre subiectul asta. De unde tragi tu concluzia ca pilotii profesionisti franeaza fara downshifting? Asa decreteaza marele Race... Intamplator eu am fost la BMW Fahrer Training si dupa lectiile de evitare asta e unul din lucrurile de baza care te invata pt a spori forta de franare. Inainte sa-ti dai cu parerea, te rog vorbeste cu cineva avizat.
Quote:
Si e si mai usor.Si mai compact.Si cu centru de greutate mai jos.Dar ce inseamna toate astea pe langa 100 CP/l La cat de prost merge masina pe care este montat,nici n-ar trebui adus in discutie.

Te rog sa postezi datele. Si, chiar daca nu-ti vine a crede, sint si alte chestii care conteaza pe langa Cg si greutate. Mai sa fie, puteau sa-l faca in 2 timpi si atunci era si mai usor si mai puternic!
Si faza cu M5/M6 care merge asa de prost... asta dovedeste ca esti incapabil sa fii obiectiv. Tie iti place mercedesul, ori urasti BMWul si gata! Asta este o dovada de inteligenta!...
Foarte bine a punctat GabiByte, daca pana si Clarkson care detesta BMWurile a putut recunoaste valoarea ca masina de circuit, asta spune multe despre profesionalismul lui. Iar el chiar a apucat sa faca diferente intre masini, nu doar sa compare date de pe net ca tine si sa isi imagineze cum ar fi.
Quote:
toate iti pun un torent de putere in spate, asa ca nu asta cauti; cauti un fel in care puterea asta poate fi obtinuta armonios, fluid
Race:

Vai ce o dai in bara... adica un motor mic ce scoate putere mare e ineficient... iar un motor mare ce scoate putere mica e eficient. Brava, copii! cum zicea Domnul Trandafir.
La fel de intamplator, eu stiu de ce vorbesc, iar tu nu. Nu stiu ce cuplu ai tu, dar banuiesc ca pe undeva intre 100-300. Eu am pe la 650-700Nm datorita ZEXului si stiu cum e sa obtii putere din cuplu si cum nu o poti folosi la maxim doar in linie dreapta. Oricand as prefera un cuplu mai mic, intins pe o plaja mai mare de turatii, care poate fi dozat. Lamborghini, Ferrari, Porsche toti fac asta la masinile de top. Dar bineinteles asta nu e evident intr-o masina normala, unde intotdeauna cuplul in plus e binevenit, iar derapajele datorita acceleratiei sint quasiinexistente.

Quote:
Insa cand cineva spune faze care rimeaza cu celebrele "mercedes ii unu, restu sint masini" ori "sint sofer pe mercedes si pe litoral ma-ndes"
Race:
Aberezi.Eu n-am zis niciodata chestii din astea,si am un motiv foarte bun sa prefer Mercedes-urile,si anume ca sunt mult mai adaptate pentru condusul in lumea reala.Iar pentru cei care vor masina de circuit,exista Porsche nu BMW.Chiar si BMW,pe masinile lor serioase facute sa fie conduse nu doar laudate pentru ce ar putea face,pun motoare care nu aduc asa mult cu cele de motocicleta.De exemplu 4,4 litri/333 CP sau 4,8 litri/367 CP.Puteau face un 632 cu motorul de pe M3,si au preferat totusi 645...oare de ce ?!

Chestia asta n-am zis-o referitor la tine.
Seria 6 e un GT mai mult decat o masina de circuit. Masina de circuit e M3. De ce nu avem motor de m3 in locul unui V8... Pentru ca Seria 6 e un GT mai mult decat o masina de circuit. Nu vreau sa adoarma lumea explicand de ce arhitectura V8urilor clasice are dezavantaje fata de inline 6, dar daca esti curios o sa-ti trimit un mail. Intr-un GT ai nevoie de putere la turatii joase, iar un V8 face asta mai bine ca un I6. V10le insa reuseste sa imprime atat forta low end cat si putere in zona rosie.

Condu si tu odata o masina pe circuit si o sa vezi cat de mult conteaza sa ai mai mult de 1000-1500rpm in care sa te joci. Chiar si la Top Gear cand au dus un S-type diesel la Nurburgring, desi masina avea cuplu si peste 200cp, turometrul era intotdeauna intre 4000-4500, niciodata nu cobora. Plaja de 500rpm!

Race 12-06-06 23:42

1 Attachment(s)
In primul rand sa clarific ceva.Citatul de mai jos se refera la LS7 si Z06,nu la M5/M6.Si era evident ironic,Z06 nefiind nici pe departe o masina lenta.Nu am o parere proasta despre M5,fiind o masina excelenta.Pacat de motor...
Quote:

La cat de prost merge masina pe care este montat,nici n-ar trebui adus in discutie
Quote:

"V10 aspirat de cilindree mica"... de 5 litri
Daca faci pe prostul,sa stii ca iti iese de minune.Sau poate ca ai dreptate...trebuie sa iei un Logan sau un Passat ca sa pui motorul ala intr-o lumina buna :D
Era vorba de cilindreea comparativ cu concurenta,adica 6,2 litri la AMG si 7 litri la Chevrolet,care produc aceeasi putere maxima.

Quote:

Te rog sa postezi datele. Si, chiar daca nu-ti vine a crede, sint si alte chestii care conteaza pe langa Cg si greutate
Am postat datele de mai multe ori in alte ocazii.Parca in ultima discutie am pus si un link la un reply in care era ceva pe tema asta.Nu vrei sa le citesti e treaba ta.

Quote:

Vai ce o dai in bara... adica un motor mic ce scoate putere mare e ineficient... iar un motor mare ce scoate putere mica e eficient
Iarasi faci pe prostul,si iarasi te prinde de minune...
Tinand seama ca era vorba de o masina depasita de alta,puteai trage singur concluzia ca eficienta inseamna cat de bine accelereaza.Data viitoare o sa-ti atasez un desen poate pricepi mai usor.
Tu prin eficienta intelegi putere litrica ? Asa reiese din citatul de mai sus.Daca da,vai de capul tau.

Quote:

Oricand as prefera un cuplu mai mic, intins pe o plaja mai mare de turatii, care poate fi dozat
Problema de care vorbesti tu apare la unele motoarele turbo,iar la N2O e chiar la mintea cocosului.Un motor aspirat de cilindree mai mare nu are cresteri foarte bruste de putere,doar o curba mai plata.Si apropo de cuplu intins pe plaja larga de turatie,ia uita-te la specificatiile pentru V8 cu compresor si V12 turbo AMG,eventual un grafic de cuplu si putere...

Quote:

Nu vreau sa adoarma lumea explicand de ce arhitectura V8urilor clasice are dezavantaje fata de inline 6, dar daca esti curios o sa-ti trimit un mail
Te rog...poti folosi PM.Incepe cu ce intelegi prin "V8 clasic".

Quote:

o sa vezi cat de mult conteaza sa ai mai mult de 1000-1500rpm in care sa te joci
Esti chiar culmea ! Deci la o masina cu o curba de putere plata (cilindree mare,supra-alimentare) ai plaja de turatii ingusta,dar la una turata,cu o curba de putere ce tinde spre o linie verticala (iarasi e ironie,evident) ai plaja de turatii extinsa ?! De fapt ai,in sensul ca 0-8.500 e mai mult decat 0-6.500...dar o sa ai si o scadere de putere pe masura !
Uite o poza mai jos pe acest subiect.Masinile nu au legatura cu topicul,dar au graficele desenate pe acelasi sistem de axe,deci ofera o imagine mai buna decat doua puse una langa alta.Masinile au aproximativ aceeasi putere maxima (655 si 660 CP).Si asta nu e cel mai bun exemplu,deoarece CC8 foloseste compresor centrifugal.Un SLR cu compresor twin-screw e un exemplu mult mai bun,desi are putere maxima mai mica.Dar nu ar fi pe acealasi grafic.

E31 13-06-06 02:09

Hmm... ce zice baiatu e prostie, dar nu prea cred ca face pe prostul...
Race:
Problema de care vorbesti tu apare la unele motoarele turbo,iar la N2O e chiar la mintea cocosului.Un motor aspirat de cilindree mai mare nu are cresteri foarte bruste de putere,doar o curba mai plata.Si apropo de cuplu intins pe plaja larga de turatie,ia uita-te la specificatiile pentru V8 cu compresor si V12 turbo AMG,eventual un grafic de cuplu si putere...

Nu vorbesc de sindromul turbo lag sau on/off cand ai cuplu moderat si dintr-odata ci de faptul ca pur si simplu e prea mult cuplu. Daca nu poti sa intelegi, imi pare rau...
Bun, turbo/super au un platou la care e plafonat cuplul constant intre aprox 2500 si 5000, puterea max e pe la 6000 si dupa aia cuplul scade vertiginos si tre sa schimbi. Cand conduci sportiv, turatia minima dupa retrogradare e de minim 4000, asta daca e o cutie bine etajata. Deci te doare undeva de tot cuplul de dinainte de 4000 ca nu il folosesti, ai 1000rpm de cuplu max. Ajuta eventual numai la demararea de pe loc si asta la auto. ai 2000rpm pe care ii poti folosi, am mers pe exemplul 55/65amg. Sindromul asta il are si iubitul tau motor de 7 litri din WW2 care are Pmax la 6200. Diferenta dpdv al plajei de turatie dintre un M5/6 si WW2/AMG corespunde diferentei dintre un diesel si o benzina. Sper ca nu o sa incepi debitezi tampenii cum ca nu conteaza daca ai plaja mica sau mare de turatie pentru ca toti marii motoristi pun asta pe un loc fruntas, datorita mai bunei posibilitati de control a puterii. Fata de WW2, M5/6 va avea o curba care incepe sa se aplatizeze de la 4500rpm pana spre 7000. Turatia uzuala va fi mai ridicata, de la 5000in sus, observam 2 chestii: cuplul maxim se intinde pe o turatie DUBLA si plaja utila e cu peste 50% mai mare. In general motoarele M au o curba ce urca abrupt pana la 4-5000, apoi se plafoneaza pana aproape de puterea maxima, dupa care coboara, nu sint varfuri de sageata cum zici tu. Regula generala e ca, cu cat plaja e mai mica, cu atat schimbarile de trepte vor fi mai dese. Daca ai numai 5, asta inseamna ca nu intotdeauna vei avea raportul ideal, plus ca timpii morti din schimbarea propriu-zisa afecteaza masina. Astea nu se compenseaza in totalitate prin diful mai scurt ori mai lung, dupa caz.

Daca ti-e lene sa te uiti in dictionar, ca de stiut vad ca nu stii, eficienta e un raport intre (la motoare) energie consumata si energie produsa. Iar tu zici ca e eficient daca accelereaza mai tare... pot sa te intreb daca esti/ ai terminat vreo facultate? oricum ai parut foarte atins cand am zis faza cu porcarii fara facultate... Sau ai terminat ceva facultate privata ori la care a trebuit sa platesti ca sa-ti dea o hartie pe care tu oricum n-o s-o folosesti vreodata?

Cand am zis de logan sau passat am intrebat ce masina ai tu... chiar... ai permis? ai masina? Ca vad ca practica iti lipseste cu desavarsire, iar teoria e o varza peste care troneaza, maiestuoasa, goana dupa cifre cat mai mari. Esti cam singurul om de pe Planeta care vad ca striga ca la aceeasi putere un motor mai mare e mai bun ca unul mai mic! Noh fratilor, ce ziceti voi de asta?
Insa convins sint ca daca mercedes ar fi facut ceva similar, l-ai fi ridicat in slavi. Asta esti tu... romanul fanatic care, aidoma steaua/rapid, isi blagosloveste echipa pana la moarte, vazand rosu in fata ochilor cand e vorba de "inamic".

Race:
Te rog...poti folosi PM.Incepe cu ce intelegi prin "V8 clasic".

V8 clasic inseamna cel a carui arbore e in cruce . V8 urile de curse (ferrari) folosesc un arbore in plan. AMG foloseste arbore in cruce si aici apar vibratii nedorite care afecteaza performanta la turatii ridicate asa ca au nevoie de contragreutati aditionale care ii maresc inertia 0-max rpm. Ti-am postat o mica lectie despre arhitectura diferitelor motoare, sper sa-ti placa. Hai ca mai inveti si tu ceva bun macar acuma...

E31 13-06-06 02:17

PS in graficul tau... da e diferenta de putere dar tinand cont ca avem turatiile identice in segmentul descris rezulta ca diferenta e data de cuplu. Cuplu care stii si tu ca se poate multiplica prin demultiplicarea finala daca e obtinut la o turatie mai mare.

E31 13-06-06 02:46

A, si ce cred ca valoreaza mai mult aici nu e diferenta de puteri pe o anumita plaja la volanta, conteaza felul in care se dezvolta ea. Cat de greu le era la astia de la F. sa puna ditamai compresorul si sa scoata mia de cai? Nu zic ca Kognnnissggesggg nu poate fi mai bun, dar nu ai dovada absoluta, numai in faptul ca pe segmentul acela, are putere mai mare, desi la roata, datorita demultiplicarii mai lungi (turatie mica) s-ar putea, precum am zis, ca N/A sa aiba mai multi caluti. Oricum nu asta conteaza, conteaza feelingul pe care il ai cand conduci asa ceva, daca vrei acceleratie la banii aia iti iei dragster. De ce oare Michael Schumacher prefera ca fun car un Fiat Toppolino?

einstein1984 13-06-06 06:14

Race, daca tot preferi cuplu mare si putere litrica mica, ia-ti Mercedes. Actros
O sa ai 2000 Nm de la 1100 rpm. In palier pana la 1400 rpm. Si ne lasi in pace pe noi astia care apreciem masinile mai sportive.

Cosmin255 13-06-06 08:43

Ba fratilor sunteti rau in balarii , continuati-va cearta pe privat

All times are GMT +2. The time now is 00:53.

- Copyright 2026 4Tuning