Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Tuning exterior sau la motor? Ce ati alege? (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/1528-tuning-exterior-motor-alege.html)

Byrons13 19-05-06 15:18

Re: Tuning exterior sau la motor? Ce ati alege?

vei putea folosi zi de zi o masina modificata la exterior asa cum o vrem fiecare?
vei putea, dpdv al banilor, sa suporti cheltuielile generate de un monstru de motor pe care il inghesui sub capota?
=> tuning adevarat pentru: ori spectacol, si atunci te duci pe spectacol, ori motor, si atunci incolo.
ca daca iti permiti, le faci pe amindoua, de acord, si te plimbi cu masina pe cele 3 strazi bune din oras tare, iar apoi o tirasti prin gropi pina acasa( sau la benzinarie)

GabiByte 20-05-06 12:41

E31, tu ai BMW 540i?, ca am observat ca ai la avatar la sig si iti place sa mai scrii despre el :), foarte faina masina.Nu prea sunt in romania dornici sa isi modifice serios motorul in afara de un chip sau un sistem de evacuare mai performant. Cauciucurile mai late sunt ok ca iti dau stabilitate mai mare, dar daca atingi viteze serioase.
Soferii de passat se mandresc cu literele rosii din semn, isi trag un eleron si niste jante mai frumoase si deja li se pare ca masina lor e bine modificata. Is f oarte putini care ajung sa se gandeasca si la suspensii. Si mai putini care isi cumpara frane serioase. Desi nush daca sistemele de franare care iti ofera o putere de franare mai buna, iti ofera aceeasi comoditate, cum e in cazul lui Mercedes SLR care are frane ceramice care nu sunt prea comode deoarece cand se apasa pedala usor , actioneaza mai mult decat trebuie.

f1anatic 20-05-06 16:18

Cred ca poza asta spune tot ?
https://i33.photobucket.com/albums/d7...rr/wrc-wtf.jpg

Numai imaginatzi-va cite capete ar intoarce masina asta pe strada ! Wow...culorile si emblema arhi-cunoscuta din Campionatul Mondial de Raliuri. Side skirts. Eleron pe spate. Jante. Fatza masinii a fost complet "remodelata". Un aspect exterior aggresiv, si fara indoiala masina asta este un adevarat monstru mecanic.

VIPER_GL 27-05-06 13:51

Mai intai de ocupi de motor si dupa aia exterioru, ca nu conteaza aspectu asa mult cat conteaza puterea

br01tim 31-05-06 16:38

mai intai motorul!de ce sa ai o masina super aratoasa,agresiva si f nervoasa la exterior dar sa te faci de ras ca te intrece si unu cu o fabia:)))mai bine una mai "blanda"pe afara k sa insele concurenta.

Cronny 26-09-06 11:39

parerea mea ar fi sa fac tuning motor si atat:D

danutSZY 26-09-06 13:40

daca as dispune de $$$ as lua un subaru impreza si as lasa-o asa cum vine de la mama ei dar cum $$$$ lipsesc as umbla la motor(o coaja de masina din 70-80....dar sa nu aibe rugina......si un motor de vreo 200CP.....ar fi ideal)............=>tuning motor!!!!!

Nautilus 27-09-06 11:50

Quote:

Originally Posted by GabiByte
Is f oarte putini care ajung sa se gandeasca si la suspensii. Si mai putini care isi cumpara frane serioase. Desi nush daca sistemele de franare care iti ofera o putere de franare mai buna, iti ofera aceeasi comoditate, cum e in cazul lui Mercedes SLR care are frane ceramice care nu sunt prea comode deoarece cand se apasa pedala usor , actioneaza mai mult decat trebuie.

Poate ca te-ar suprinde sa franezi un Seat cu franele lui stock: tii usor pedala, de-abia incetineste, apesi chiar si cu 1mm mai jos, trebuie sa ai grija sa nu dai cu capul de volan :D e de asteptat ca un SLR cu putere tripla sa aiba si frane pe masura, mai ales ca materialul de frictiune ceramic, la frane sau ambreiaj, nu poate fi "patinat" ca un ferodou

Quote:

Originally Posted by E31
Dupa parerea mea de 10000 de ori mai important e o masina care se simte perfect (motor, trans, suspenzie) decat unul din miile de golfuri cu tobe (numai finala, care practic nu adauga mai nik) eleroane si spoilere care sub capota are acelasi penal tdi cu nush cate litere rosii.

Mai sunt si din cei care monteaza alt motor(VR6 in loc de 1.9TDI), sau alt turbo la un motor cu turbo, si lasa franele si suspensia asa cum erau :)

Quote:

Originally Posted by turbojack
Dar daca motorul te satisface asa cum este el,ai frine bune si suspensiile exact cum le doresti?
Ce-ti mai ramine?

Te felicit. Cel mai probabil ai Ferrari sau Lotus :)

Quote:

Originally Posted by around_za_world
au motoare mici din care nu prea ai ce scoate ... Macar sa arate ca si cand ar putea ....

Stii cum se cheama cel care face asta? ;)

Quote:

Originally Posted by 3SGE
Parerea mea, tuningul la dieseluri e ca berea fara alcool. N-are farmec. Ce folos ca masina e aerodinamica , impopotonata , lasata jos daca are motor de stergator de parbrize.

Ceky ar avea ceva de comentat la asta :p

Quote:

Originally Posted by Oportunity
eu as alege din fiecare..la exterior as pune un kit AERODINAMIC care sa mai aduca cativa cp in plus si la motor.parerea mea..macar kitul aerodinamic ajuta la ceva

Mai bine zis i-ai ingrasa pe fabricantii de kituri din fibra cu sume de-a dreptul nesimtite si inutile :) spoilerele, pragurile si eleroanele lor te ajuta cam in aceeasi masura cu un ventilator pus in spatele masinii pe post de elice :p

Aerodinamica e data atat de suprafata frontala a masinii cat si de absenta elementelor care ar putea produce turbulenta (vartejuri de aer) care sunt o pacoste mai mare decat rezistenta la inaintare. O masina cu o aerodinamica buna are "burta" cat mai neteda, obstacole aerodinamice exterioare (oglinzi, stergatoare, antene, manere de usi etc) cat mai putine sau camuflate, rotile acoperite etc... ceea ce ar costa enorm si ar face-o cvasi-inutilizabila ca vehicul de strada

Quote:

Originally Posted by TuningBoy
daca n-as avea ce sa fac cu banii m-as arunca la un tuning complet:int. ext si motor! dar cum nu prea exista posibilitati eu m-as multumi cu un motor de 115-150cp

Cand o sa ai 150 CP o sa vrei sigur 250. Ghici de unde stiu :)

Quote:

Originally Posted by SEBASTIAN
Eu zic ca merita incvestit circa 100 000 euro intr-o Dacia sa faci ceva de care lumea sa auda si sa intrebe, in rest nu prea conteaza mai departe de plan local.

De ce Dacie? o Broscuta poate fi transformata intr-un mic monstru, care sa faca sfertul de mila in 12 secunde si sa franeze pe masura, cu mult mai putini bani, de 100 000 se pot prepara 3-4 Broscute de raliu sau drag-racing in diverse variante. (o mica precizare: nu pot suferi Dacia, dupa 4 Dacii m-am saturat de ele ca de mere acre :)) )

Quote:

Originally Posted by SFW
Suspenisia sport e destul de incomoda prin oras, asta asa e ... dar la drum lung e mult mai comoda ... eu am suspensie sport (jante 17) si sincer sunt f multumit de ea ..

Depinde pe ce masina o ai. A mea nu e incomoda deloc in Bucuresti (desi reparatiile strazilor din ultimii 3-4 ani s-ar putea sa fi schimbat perceptia :D ), nu zguduie la gropi, la sine de tramvai etc, singurul loc in care se vede diferenta fata de o suspensie normala e pe piatra cubica, unde vibreaza toata masina (dar pietrele cubice sunt pe duca).

~Nautilus

SFW 27-09-06 13:49

Quote:

Originally Posted by Nautilus (Post 566888)

Depinde pe ce masina o ai. A mea nu e incomoda deloc in Bucuresti (desi reparatiile strazilor din ultimii 3-4 ani s-ar putea sa fi schimbat perceptia :D ), nu zguduie la gropi, la sine de tramvai etc, singurul loc in care se vede diferenta fata de o suspensie normala e pe piatra cubica, unde vibreaza toata masina (dar pietrele cubice sunt pe duca).

~Nautilus

Ideea era ca e incomoda pe drumuri proaste ... ca asa ... daca drumul e bun, normal ca nu e incomoda :D si drumurile proaste se gasesc mai greu prin afara localitatilor ... pe unde merg eu cel putin (exceptie .... intrarea in Brasov dinspre targul secuiesc .... cu placi de beton ... inebunesc pe acolo ... imi vine sa ma dau jos din masina :lol: )

aKa BandiT 03-10-06 11:02

eu am inceput cu motorul..
de fapt mie imi place ca masina sa arate bine , dar exteriorul sa fie stock sau cat mai aproape.

cazul meu:
hyundai elantra 1994
motor 1.6 , 16v , 115 cp.
am schimbat motorul cu unul de 1.8 16v 127cp provenit de la o lantra din 93.
pe acest motor am pus: chiuloasa de la motor de 1.6 , planata.
am pus supape pro noi , si am rectificat scaunele la supape din chiuloasa.
bujii si fise noi , de calitate.
am pus volanta usurata cu vreo 200 gr.
toate astea zic ca le-am facut eu..dar de fapt eu am fost cu ideile, idei care le-au pus in practica diversi meseriasi.
ulei mobil s1 10w40+aditiv cu teflon
la final => circa 140..150 cp.
am completat cu jante de aliaj pe 15" (avea pe 14")
cauciucuri mai late...
amortizoare pe gaz.
masina merge extraordinar , dar e totusi prea inalta , trebuie sa fac ceva sa o cobor un pic.
cred ca la inceput o sa o cobor din cauciucuri...

la exterior , doar un eleron , si vopsea uni pe toata caroseria , inclusiv jantele.
pe capota portbagajului un sticker: BandiT si indicatia motorului: GT 16V
motorul provenea de pe un hyundai lantra 1.8 gt (1993)

300zxtt 04-10-06 20:00

cu modificarile facute te-ai apropiat de puterea data de fabrica si nu la 150cp

Nautilus 05-10-06 14:13

De unde, ca el spune ca a ajuns de la 127 CP la 140+

Hyundai Lantra 16v GT 1992-1993: 1836cc, 127 CP la 6000rpm

~Nautilus

aKa BandiT 05-10-06 14:21

da , asa zic , ca de la 127 am ajuns la peste 140...
nu zic bine?
adevarul e ca nu am pus-o inca pe dyno...si aceste valori mi-au fost date prin diferite calcule de mecanicii care au lucrat la ea(ei ziceau ca am castigat vreo 15..20 cp)
oricum se simte diferenta de putere de dinainte si de dupa tuning...

Nautilus 05-10-06 15:42

Daca se simte diferenta de putere, cred ca ar trebui sa treci pe la dyno, poate ai mai multa putere decat crezi :p

~Nautilus

tfsi 05-10-06 19:36

mi se pare mult prea exagerata expresia lui 3SGE cum ca motoarele diesel sunt comparabile cu stergatoarele de parbrize.si eu sunt adeptul benzinei si a performantelor motorului Otto dar totusi de ce sa nu recunoastem ca motorul diesel a evoluat f mult...si sunt atatea exemple chiar si pe forumul asta...imi vine in minte acuma masina lui zGb....

All times are GMT +2. The time now is 01:46.

- Copyright 2026 4Tuning