![]() |
Re: Tuning exterior sau la motor? Ce ati alege?
vei putea folosi zi de zi o masina modificata la exterior asa cum o vrem fiecare?
vei putea, dpdv al banilor, sa suporti cheltuielile generate de un monstru de motor pe care il inghesui sub capota? => tuning adevarat pentru: ori spectacol, si atunci te duci pe spectacol, ori motor, si atunci incolo. ca daca iti permiti, le faci pe amindoua, de acord, si te plimbi cu masina pe cele 3 strazi bune din oras tare, iar apoi o tirasti prin gropi pina acasa( sau la benzinarie) |
E31, tu ai BMW 540i?, ca am observat ca ai la avatar la sig si iti place sa mai scrii despre el :), foarte faina masina.Nu prea sunt in romania dornici sa isi modifice serios motorul in afara de un chip sau un sistem de evacuare mai performant. Cauciucurile mai late sunt ok ca iti dau stabilitate mai mare, dar daca atingi viteze serioase.
Soferii de passat se mandresc cu literele rosii din semn, isi trag un eleron si niste jante mai frumoase si deja li se pare ca masina lor e bine modificata. Is f oarte putini care ajung sa se gandeasca si la suspensii. Si mai putini care isi cumpara frane serioase. Desi nush daca sistemele de franare care iti ofera o putere de franare mai buna, iti ofera aceeasi comoditate, cum e in cazul lui Mercedes SLR care are frane ceramice care nu sunt prea comode deoarece cand se apasa pedala usor , actioneaza mai mult decat trebuie. |
Cred ca poza asta spune tot ?
https://i33.photobucket.com/albums/d7...rr/wrc-wtf.jpg Numai imaginatzi-va cite capete ar intoarce masina asta pe strada ! Wow...culorile si emblema arhi-cunoscuta din Campionatul Mondial de Raliuri. Side skirts. Eleron pe spate. Jante. Fatza masinii a fost complet "remodelata". Un aspect exterior aggresiv, si fara indoiala masina asta este un adevarat monstru mecanic. |
Mai intai de ocupi de motor si dupa aia exterioru, ca nu conteaza aspectu asa mult cat conteaza puterea
|
mai intai motorul!de ce sa ai o masina super aratoasa,agresiva si f nervoasa la exterior dar sa te faci de ras ca te intrece si unu cu o fabia:)))mai bine una mai "blanda"pe afara k sa insele concurenta.
|
parerea mea ar fi sa fac tuning motor si atat:D
|
daca as dispune de $$$ as lua un subaru impreza si as lasa-o asa cum vine de la mama ei dar cum $$$$ lipsesc as umbla la motor(o coaja de masina din 70-80....dar sa nu aibe rugina......si un motor de vreo 200CP.....ar fi ideal)............=>tuning motor!!!!!
|
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Aerodinamica e data atat de suprafata frontala a masinii cat si de absenta elementelor care ar putea produce turbulenta (vartejuri de aer) care sunt o pacoste mai mare decat rezistenta la inaintare. O masina cu o aerodinamica buna are "burta" cat mai neteda, obstacole aerodinamice exterioare (oglinzi, stergatoare, antene, manere de usi etc) cat mai putine sau camuflate, rotile acoperite etc... ceea ce ar costa enorm si ar face-o cvasi-inutilizabila ca vehicul de strada Quote:
Quote:
Quote:
~Nautilus |
Quote:
Ideea era ca e incomoda pe drumuri proaste ... ca asa ... daca drumul e bun, normal ca nu e incomoda :D si drumurile proaste se gasesc mai greu prin afara localitatilor ... pe unde merg eu cel putin (exceptie .... intrarea in Brasov dinspre targul secuiesc .... cu placi de beton ... inebunesc pe acolo ... imi vine sa ma dau jos din masina :lol: ) |
eu am inceput cu motorul..
de fapt mie imi place ca masina sa arate bine , dar exteriorul sa fie stock sau cat mai aproape. cazul meu: hyundai elantra 1994 motor 1.6 , 16v , 115 cp. am schimbat motorul cu unul de 1.8 16v 127cp provenit de la o lantra din 93. pe acest motor am pus: chiuloasa de la motor de 1.6 , planata. am pus supape pro noi , si am rectificat scaunele la supape din chiuloasa. bujii si fise noi , de calitate. am pus volanta usurata cu vreo 200 gr. toate astea zic ca le-am facut eu..dar de fapt eu am fost cu ideile, idei care le-au pus in practica diversi meseriasi. ulei mobil s1 10w40+aditiv cu teflon la final => circa 140..150 cp. am completat cu jante de aliaj pe 15" (avea pe 14") cauciucuri mai late... amortizoare pe gaz. masina merge extraordinar , dar e totusi prea inalta , trebuie sa fac ceva sa o cobor un pic. cred ca la inceput o sa o cobor din cauciucuri... la exterior , doar un eleron , si vopsea uni pe toata caroseria , inclusiv jantele. pe capota portbagajului un sticker: BandiT si indicatia motorului: GT 16V motorul provenea de pe un hyundai lantra 1.8 gt (1993) |
cu modificarile facute te-ai apropiat de puterea data de fabrica si nu la 150cp
|
De unde, ca el spune ca a ajuns de la 127 CP la 140+
Hyundai Lantra 16v GT 1992-1993: 1836cc, 127 CP la 6000rpm ~Nautilus |
da , asa zic , ca de la 127 am ajuns la peste 140...
nu zic bine? adevarul e ca nu am pus-o inca pe dyno...si aceste valori mi-au fost date prin diferite calcule de mecanicii care au lucrat la ea(ei ziceau ca am castigat vreo 15..20 cp) oricum se simte diferenta de putere de dinainte si de dupa tuning... |
Daca se simte diferenta de putere, cred ca ar trebui sa treci pe la dyno, poate ai mai multa putere decat crezi :p
~Nautilus |
mi se pare mult prea exagerata expresia lui 3SGE cum ca motoarele diesel sunt comparabile cu stergatoarele de parbrize.si eu sunt adeptul benzinei si a performantelor motorului Otto dar totusi de ce sa nu recunoastem ca motorul diesel a evoluat f mult...si sunt atatea exemple chiar si pe forumul asta...imi vine in minte acuma masina lui zGb....
|
| All times are GMT +2. The time now is 01:46. |
- Copyright 2026 4Tuning