![]() |
Re: 2006 Subaru WRX Sti VS 2006 Mitsubishi's Lancer Evo MR !!!
Scuza-ma Sebastian ca-ti spun asa direct dar esti un fel de porta voce a japonezului ala care in concluzie nu cred ca stie chiar asa de multe cum il ridici tu in slavi.Nu trebuie sa generalizezi ca daca un japonez a spus ca evo nu are nic o sansa in fata lui sti asa e. eca si cum un german spune ca cel mai tare e bmw-ul si lucreaza doar cu bmw asta nu inseamna neaparat ca e mai bun bmw-ul.nu?
Mi-am dat seama ca daca japonezul iti spune ceva tu fara sa verifivi informatia o dai mai departe, si vorbesti despre evo ca si cum ai sti ceva desptre el dar in realitate nu cred ca stii nimic. Unul dintre noi iti adresa o intrebare de ce nu ti-ai luat EVO ci STI.Raspunsul corect E \clar pentru ca ciu stoi ai avut colaboratori si tia fost mai usor si iesi mai ieftin.,correct e clar pentru ca daca iti luia EVO nu aveai asa de multi colaboratori japonezi si romani ieseai mai scump si poesele la sti sunt mai ieftine decat la EVO Dupa cum spui tu cand te-ai hotarat sa-ti achizitionez un STI te-ai gandit si la oferta de la EVO, apoi de ce ai mai vrut sa-ti iei EVO VIII apoi ai luat Subaru forester (cu care ai facut un evo IX) Daca stiai ca nu ofera nimic sin u e bun te indreptai direct spre Forester sin u te mai gandeai la EVO eu asa cred.Cateodata te contrazici pe tine insuti. Sunt convinsca in inima ta stii ca EVO e mai bun ca STI dar daca ai inceput pe un drum nu vrei sa te mai intorci dar sunt sigur de astea. Nu te supara dar toate atuurile care leai adus tu lui STI impotriva lui EVO nu sunt de la tine sunt de la japonez care la randul lui e un rival pentru cei de la Mitsubishi si nu-i place evo dintr-un motiv anume si asta face incearca sa dea mai multi de partea lui Acum daca spune japonezul tau ca e bun Subaru poate e bun, dar nu te-ai gandit ca poate sunt mai multi japonezi care au pareri pro pentru evo sit u nu le-ai auzit?De ce sa-l credem pe japonezul tau? Nu vreau sa ma intelegi gresit imi place foarte mult STI-ul e foarte bun si foarte performant dar e sub EVO clar chiar daca tu nu esti de accord cu asta dar intr-un final o sa fii. Tot ce am scris aici sunt pareri personale asa ca nu ai de ce sa te superi. Un sfat care ti-l dau nu te mai uita intr-o singura directie(STI) ca un calcare are ochelari si vezi in mai multe directii apoi fa diferenta. Atuurile si performantele lui EVO nu vrei sa le promovezi cid oar cele de la STI. |
cei corect e corect, desi cred ca a fost si un discount frumusel cand a fost cumparat impreza-u:yikes:
|
Inca o data ma repet.
LA Oradea EVO 9 decat cu unul din cele 2 catalizatoare scos,a batut destul de mult IMPREZA STI 2006 cu evacuarea perfect goala,pop-off atmosferic. Si EVO pleca din limitarea de 5000 rpm de pe loc.SI cu asta am spus cam tot. Ideea este ca cam peste tot se demonstreaza ca EVO este superior STI-ului. Fiecare este liber sa aleaga ce vrea in vaitza. PE mine chiar nu ma deranjeaza ca isi cumpara lumea STI.Este cel mai bine asa. |
Quote:
Nu contest rezultatul concursului de la Oradea, dar nu e relevant, doa masini noi sunt noi. Si eu am batut pe baneasa un evo9 serie, ce relevanta are si eram cu Foresterul. Nu e relevant, judeca dupa capacitatile tehnice si potentialul fiecareia. |
D-le mihaescubogdan
Cred ca ai putea da dovada de mai mult bun sint si ai putea sa te adresezi mai civilizat. Nu-mi amintesc sa te fi cunoscut sau macar nu-mi dau seama de asta. Nu cred ca e cazul sa ma judeci pentru ca nu esti in masura sa o faci, iar daca vrei sa demonstrezi ceva te astept pe pista in compania unui STI. Pe tine, pentru ca tu vorbesti. Referitor la japonezi 'mei" cred ca merita mult respect si afla ca sunt in competitile auto japoneze situati cam in toate cursele la care participa, circuit, drag, drift situati intre locul 1 si 4 permanet, cu masinile si piloti lor, deci e aberant sa spui ca parerea lor nu conteaza.E ca si cum ai spune ca schumacher, Alonso, Sena, mansel sunt sau au fost niste cacati.:?: In plus e urat sa spui ca eu as fi purtatorul cuiva de cuvant, oare atunci cand critic Loganul al cui purtator oi fi? Daca ai alta parere argumenteaza tehnic nu te duce in alte zone ca nu e interesant si nici atat de multa psihologie nu cunosti incat sa estimezi macar ce gandes eu. Eu nu-mi permit sa judec gandirea cuiva in felul asta, tu esti liber sa o faci dar oare e bine asa. Faci parte din oamenii carora le place sa arunce cu noroi, detest asta si fac alergie la prostie. Felul in care interpretezi modul meu de facut alegerea este eronat. Sa va spun un secret ocazie cu care explic si domnului care vorbea de reducere de pret. Eu am invatat sa negociez preturile uneori obraznic si sfidator insa pe bani mei eu sunt stapan, dealearul vrea sa vanda marfa, vrea bani mei dar ei sunt la mine si nu pleaca decat avantajos. Pretul oferit p[entru evo de mine a fost 20000euro,neacceptat initial si confirmat la cateva saptamani ca fiind ok, atunci am oferit 15000, masina s-a vandut la 17000, ca sa vedeti si voi cum e cu preturile. La STI am avut un f mic disount, la Forester fiind deja client fidel am obtinut ceva insa peste cei 20000 oferiti pe evo8 initial. Pica rationamentul tau cu justificarile de pret. Gandesti simplist, dar acum sti putine cu cat vei sti mai multe o sa realizezi ca sti mai putin. Si acum daca mi-as mai permite sau daca mi-ar fi utl mi-as lua un evo9, dar ce sa fac cu el. Masina ultraperformanta de curse am, Foresterul ca miniutilitara am, masina de drum am BMW care face cca 300km/h, am si diesel, pe mine te-ai gasit sa ma judeci asa, nu ma cunosti deloc si e urat sa vorbesti asa despre mine. Imi place evo il tunez si daca iese mai tare ca un Subaru e f bine sunt profesionist doar.;) Sigur pt joaca mi-as lua un EVO insa ce sa mai fac cu el, sa-l iau de kart, e bun imi place dar nu-mi permit luxul asta acum. Fi sigur ca mereu discut cu japonezi, australieni,americani, avand bune legaturi cu francezi si englezii culeg date si informatii calde mereu. lafel de informat eram cand am luat si STI-ul meu iar acum daca ajung sa iau un EVO voi lua tot un STI indiferent ca pe STI dau mai mult putin, nu sunt un om pe care pretul il poate cumpara. Daca azi as primi un evo9 cadou dar as fi obligat sa renunt la sti as refuza, voi nu realizati cat inseamna pasiunea asta pentru mine. Imi pare rau pentru faptul ca m-ai jignit. |
mihaiescubogdan, totdeauna parerile au fost impartite intre evo si sti. unii zic ca e mai bun evo altii ca e mai bun sti. Acuma tu tot ce ai facut a fost sa tii o teorie despre vorbitul degeaba la care vad ca esti foarte priceput de altfel. Eu nu am vazut o cifra in post, o dovada, ca STI e sub EVO. Mie sincer imi place sti pentru ca de cand ma stiu mi s-a parut mai atractiv, dar recunosc ca si evo e o masina cu performante SIMILARE. Uite de ex. 2 timpi pe nurburgring.
Subaru Impreza STI - 7:59 (sursa : www.subaru.com.hk/pdf/SNW0404.pdf) Mitsubishi Lancer Evo IX - 8:11 (sursa : Best Motoring video 14) Mitsubishi Carisma Evo VIII GSR MR 8 - 8:14(Best Motoring video "Carrera Invasion") Daca nu ma insel Evo IX e mai rapid in linie dreapta decat Evo VIII. Sfertul de mila il parcurg amandoua in 13.3 secunde. Acuma probabil ca multi prefera sa conduca EVOul dar aici daca nu ma insel vorbim de performante. |
Imi cer scuze daca te-am jignit asa de tare SEBASTIAN nu asta a fost intentia, nu am nici o treaba cu tine apreciez munca si pasiunea pe care o ai sit e apreciez sip e tine numai ca tu singur ai recunoscut ca ai o pasiune pentru STI si doar stii cand ai o asemea pasiune tot ce ti se spune in jurul tau chiar si adevarat nu crezi. Nu spun ca in unele situatii e bun STI-ul dar e impropriu spus ca cei de la Mitsubishi se bat pentru o cauza deja pierduta de mult ca nu este asa.Afirmatia asta nu isi avea locul.
Cat despre Gabibyte vroiam un exemplu mai amplu doar stie ca doua masini testate de piloti diferiti se pot scoate timpii diferiti.Exact exemplul asta l-ai dat si tu.Uite un exemplu mai bun de pe http://www.bbc.co.uk/topgear/powerlaps.shtml in care toate masiniile sunt testate de un singur pilot pe un circuit propriu. Daca vrei data iti dau nici nu-ti imaginezi cate informatii stiu despre aceste 2 modele doar sa-mi spui si oricum in majoritatea emisiuniilor de la topgear testul comparative intre EVO si STI e castigat de EVO Pe final inca o data imi cer scuze pentru ca l-am jignit pe SEBASTIAN nu a fost cu intentie si multa bafta pe viitor in activitatea ta. |
Am inteles. Eu urmaresc Top Gear de ceva vreme am vazut peste 90% din emisiuni si tin sa te anunt ca se incadreaza la categoria emisiune de divertisment. NICI un timp de acolo nu are NICI O relevanta. Daca vrei emisiune obiectiva iti recomand sa urmaresti Fifth Gear. Nu are rost sa introducem in discutie pe Jeremy Clarkson si modul in care sunt testate masinile la Top Gear.
Te rog sa dai atentie celor 2 timpi identici scosi de 2 masini total diferite. Ma refer la BMW M3 E46 si BMW 535d E60. Una este o masina sport cu 2 usi, un motor pe benzina de 6 cilindri cu o turatie maxima de 9000rpm care dezvolta 343cp si greutate relativ mica. BMW 535d e una cu 4 usi, cu un motor diesel cu o turatie maxima de 5000rpm, care dezvolta 272cp. Asta e o dovada clara a nerelevantei timpilor. Tin sa te anunt ca 2 piloti diferiti au testat masinile nu unul singur, zvonurile spunand ca ar fi fost peste 10 piloti diferiti. Rezultatul testului facut de Jeremy Clarkson in Scotia daca nu ma insel, s-a bazat 100% pe opinia lui despre cele doua. Pe viitor probabil vei da mai multa atentie datelor care conteaza, iar pana acum timpi de pe Nurburgring au cea mai mare relevanta. |
ok.De unde ai timpii ai de la Nurburgring?
Am un document in format pdf in care o revista din Australia a facut un test cu masuratori pe timp intre EVO si STI si arata ca EVO e castigator.Acum nu pot sa ti-o trimit fiindca e pe alt HDD salvata.Cand intru in posesia ei ti-o trimit. Si iti spun eu ca daca se testeaza 2 modele stock EVO si STI pe circuitul de la Nurburgring EVO e castigator. Oricum sunt multe teste diferite in care EVO e castigator sau STI e castigator. Pe mine ma intereseaza un test stock intre aceste 2 modele sa fie testate cu aparate soecializate nu cu un cronometru in mana |
Quote:
Poti da un exemplu unde am spus ca am facut o pasiune pt STI, cane eu ii spun Cielo evo2? Te rog invata sa nu mai pui altora in seama cea ce tu poate gandesti. In alta ordine de idei emisiunea aia e de divertisment auto nu-s teste etalon. |
EVO 9 RS : 13.270
STI SPEC C : 13.503 EVO 9 GSR : 13.440 STI : 13.683 EVO 8 MR : 13.793 deci il bate STI-ul. Sursa Best Motoring. Timpii sunt realizati pe ploaie. Este interesant ca fac si din mers 30 de km/h pe distanzta de 200 de m ,unde Subaru pierde. EVO 9 vs EVO 8 MR: castiga EVO 9 cam cu o masina.EVO 8 este cu botul la eleronul lui EVO 9 EVO 9 vs STI spec C: castiga EVO 9 cu o lungime de masina intre ei.Deci si EVO 8 MR bate STI-ul din mers. |
Din cate vad un evo IX e mai rapid ceva decat un STI.Nu conteaza zecimile de secunda la asemenea masini conteaza in primul rand pasiunea care ti-ai facut-o pentru una dintre ele.
Eu nu incerc sa impun altora ce gandesc eu am spus doar ce credeam si nu poti sa ma invinovatesti pentru asta nu? |
E irelevant din mers, aici pot aparea avantaje sau dezavantaje.
Evo are o repriza mai buna, de aia e si mai placut pe strada, dar daca se pleaca din mers de la 6000rpm poate anticipa cineva rezultatul. Eu am condus ambele masini si pot conduce mai repede sti, mai usor evo sti cere sa-l cunosti. De exemplu evo9 permite oricefel de atac al curbei corectie si derapaj pe ea insa vit de iesire e penalizata, la sti trebuie sa incadrezi bine masina si accelerezi fara frica, rezultaul iesi cu vit mai mare din curba.Daca nu sti sa o pui evo poate fi in fata. |
Zecimile alea sunt o lungime de masina intre ele.
Si timpii de pe circuit: EVO 9 RS : 5.57.49 STI spec C : 6.00.82 +3.33 EVO 9 GSR : 6.01.21 +3.72 STI : 6.04.53 +7.04 Pe aliniamente STi spec C(1370 kg) se duce mai bine decat EVO 9 GSR(1410 kg),dar pe viraje EVO venea in spatele Imprezei. EVO RS-ul il cocoseaza pe STI Spec C. Timpii pe cel mai rapid tur de pista: EVO 9 RS : 1.10.14 STI spec C : 1.11.04 EVO 9 GSR : 1.10.65 :)) STI : 1.11.25 |
Quote:
Subaru este inca subvitrator fatza de Mitsu si de aceea este mai rapid EVO pe trasele virajate. |
| All times are GMT +2. The time now is 20:18. |
- Copyright 2026 4Tuning