Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Tot ceea ce nu poate fi incadrat (https://forum.4tuning.ro/32-poate-incadrat.html)
-   -   Armata Romana: secrete,tehnica militara,in WW1, WW2, etc. (https://forum.4tuning.ro/32-poate-incadrat/124144-armata-romana-secrete-tehnica-militara-ww1-ww2-etc.html)

Alex30 07-06-09 16:15

Re: Armata Romana: secrete,tehnica militara,in WW1, WW2, etc.

6 Attachment(s)
Am gasit ceva interesant pe net!

Tunelul de langa Opera:

O ingrijitoare de la Spitalul Municipal a fost chemata la inceputul lui ianuarie 1990 sa dea declaratii despre un tunel aflat in zona Operei si unde, in anii '80, aceasta fusese adusa sa faca curatenie, impreuna cu mai multe persoane. Matenciuc Valeria a relatat: "Am primit dispozitie de la sefa mea ca impreuna cu alte 5 colege sa ne deplasam la o cladire de langa Opera Romana unde suntem asteptate pentru a face curatenie in niste birouri. Am fost condusa la o cladire care avea o usa prevazuta cu un gratar metalic pliant. Intrarea era pazita de mai multi ofiteri de militie si cativa civili. Am fost condusa la subsol, pe o scara. Acolo era un hol central cu mai multe ramificatii. Holul era luminat si partial inundat. Din holul central, de o parte si de alta erau niste birouri cu dimensiunile de 2/3 metri, dotate cu covor persan, masa, scaune, fisete metalice, mici obiecte decorative. In subsol am stat circa 3 ore. Intr-unul din birouri, pe un perete era un plan intitulat "Plan de aparare si actiune subterana". Persoanele care faceau curatenie erau in permanenta supravegheate.Iesind din birou m-am deplasat in alt hol, corespunzator altor intrari in birouri. In acel hol am constatat ca exista un alt tunel, identic cu primul. Tunelurile erau prevazute cu usi metalice. Tunelurile nu erau luminate si nu se putea vedea ce e in ele. Tunelul avea inaltimea de 1,7 metri si o latime de circa 1,5 metri, deci s-ar fi putut circula relativ lejer prin ele".

Alex30 07-06-09 16:19

8 Attachment(s)
Imagini de la Tunelul Golescu Grant (II)
Despre tunelul de la Palatul Belvedere găsim o menţiune în Lista Monumentelor Istorice- Municipiul Bucuresti, la poziţia 119: "Tunel de refugiu - Str. Ţibleş 64, pe malul stâng al Dâmbovitei, între str. Zinica Golescu şi str. Adrian Fulga; Datare: sec XVIII- XIX (vezi şi articolul anterior postat pe site).

"Alte referiri se găsesc în cartea reporterului de teren Simion Saveanu, "Enigmele Bucurestiului", apăruta în anul 1973, la Editura pentru Turism. Acest jurnalist devenit scriitor a avut meritul de a vorbi cu bătranii locului, de a culege şi verifica informaţiile strânse, şi de a cerceta la faţa locului tunelul.
Tunelul (de fapt o iesire de urgenţă) se afla în partea stânga (privind spre intrare) a imobilului de pe strada Tibles nr.64. Intrarea avea la inceput o poarta (usa metalica), distrusa ulterior in timpul construirii caminului de langa .
Malul a fost consolidat printr-o întărire cu placi. Intrarea se prezintă printr-un gol nu prea larg deasupra unei părţi a acestei întăriri.
Partea construită constă dintr-o camera hexagonală cu o boltă rotundă si un coridor care se ramifica din partea stanga a acestei camere. Coridorul are în jur de 25 metri (partea accesibilă), o lăţime de aproximativ 50 cm şi o înălţime de circa 60 cm (partea care a rămas accesibilă din înălţimea iniţială, datorită colmatării cu deşeuri şi pământ a coridorului).

Urme evidente de deşeuri menajere (de la resturi de haine, ambalaje, gunoaie din construcţii ) indică că galeria tunelului este locuită de oamenii străzii, iar locuitorii din zonă aruncă gunoaie în galeria subterană. Există urme de ardere şi negru de fum în camera hexagonală provenite de la lumânări", potrivit unei documentaţii întocmite de membrii Asociaţiei pentru Dezvoltare Durabilă “Zorile”.

Cel puţin 20 metri din tunel intră pe sub proprietatea imobilului din Str.Ţibleş 64. Este probabil că odată decolmatat, tunelul să se continue până în pivniţa imobilului. Din relatările sugerate de Simion Săveanu, galeria ar putea comunica cu pivniţa imobilului, de unde plecă încă o galerie spre vechea albie a Dâmboviţei. Deoarece aceasta a cunoscut nenumărate fluctuaţi de-a lungul timpului, este aproape imposibil de reconstituit locul în care ipotetica galerie comunică cu exteriorul.

În prezent, palatul Belvedere este un cămin pentru copii instituţionalizaţi. Este parţial vopsit în roz ciclam (de exemplu, turnul), iar potenţialul său turistic este anulat complet de modul deficient de punerea în valoare.

In ultima poza este tunelul de la Politehnica!

Ar fi frumos sa facem si noi niste mici "excursii" pe la diferite tuneluri etc. Am vazut ca baietii de pe motociclism.ro au fost :-)

Video: https://www.youtube.com/watch?v=7zbi3...layer_embedded

Dripci 07-06-09 16:27

@kent8
@catalyn: mailul respectiv este extras din cartea "Viitor cu cap de mort" a lui Radu Cinamar. Cartea este prima dintr-o trilogie, a doua fiind "12 zile - o initiere secreta" si a treia "Primul tunel". Subiectul este unul cat se poate de ezoteric, cu manifestari in lumea fizica. Si ce se spune (ma rog, s-ar presupune) ca exista in m-tii Bucegi nu are legatura cu tehnologia omeneasca si nici extraterestra. Trebuie sa citesti cartea, oricum. O gasesti si-n format digital pe net.

LE: mai devreme, se vbea de "firul de argint". Acesta se numeste Antakarana in ezoterism si are o manifestare "septupletica" - adica leaga cele 7 corpuri existentiale intr-unul singur: Fizic-eteric-astral-mental-cauzal-budic si atmic si in cazul omului si in cazul altor lucruri microcosmice sau macrocosmice.

Ratzza 08-06-09 00:22

Salut...am citit tot cap-coada de pe thread...sunt subiecte interesante si cred k am sa particip si eu cu ceva informatii pe aici...daca nu deranjez bine inteles..:D

Kent8 08-06-09 17:59

ff interesante pozele cu tunelul.

Alex30 09-06-09 16:52

15 Attachment(s)
Este vorba de asa-numita "Cetate Bucuresci" (ortografie de sec XIX) compusa din 36 de Forturi si Baterii Intermediare, situate pe centura orasului.
Actualmente, numai 32 mai exista, si din acestea, Forturile sunt inca folosite (Fortul Chiajna este depozit de vinuri, Fortul Mogosoaia e Ciupercarie, Fortul Otopeni e depozitul fabricii "Zarea", Fortul Berceni e sediul "REMAT Sud", altele sunt inca unitati militare, iar Fortul Jilava e puscarie) deci raman doar Bateriile, din acestea o parte fiind inca ocupate (Bat. 1-2 si 15-16 sunt poligoane de tragere, Bat 14-15 e Depozit de Materiale Radioactive in cadrul Institutului Atomic de la Magurele, 5-6 a fost renovata de curand si a devenit sediu de firma, etc.).
Pentru a ajunge in sfarsit la subiect, numai patru (posibil cinci) baterii sunt parasite si pot servi unui joc de airsoft:

Bateria 3-4: (situata pe centrura intre Otopeni si Tunari)

Este sigur parasita, si serveste de teren de joaca pentru copii din zona.
Ocazional au loc antrenamente ale trupelor speciale, drept care intreaga baterie este plina de tuburi de cartuse. In rest probabil este locuita sezonier de vre-unvagabond. Din fericire distanta mare fata de centru face improbabila aceasta utilizare. De curand au aparut in jurul paduricii care adaposteste bateria pancarde cu "Proprietate Privata- Trecerea Interzisa", dar nu este paza de vre-un fel.

Bateria 4-5: (aflata mai la est de Tunari, langa Circuitul de Karting.)

De asemenea parasita sigur, desi datele mele sunt vechi de cateva luni. Ar trebui organizata o "expeditie" pentru a culege informatii de actualitate asupra starii bateriei. In rest, cam acelasi lucru ca si Bat. 3-4, minus pancardele cu "Proprietate Privata"

Bateria 9-10: (langa A2, in trifoiul autostrazii)

Aceasta este probabil cea mai vizitata dintre toate bateriile Cetatii Bucuresti. Toata lumea a vazut-o la un moment dat in drum spre Constanta, iar pozitia ei fata de autostrada o face un obiectiv inutilizabil comercial. Din pacate, asa cum am zis, este foarte frecventata de copiii din satele invecinate, fotografi in cautare de un loc "special" pentru o sedinta foto cu modelul, curiosi si, nu in ultimul rand, cate un cuplu dorind sa isi condimenteze viata sexuala... (dovada numarul mare de prezervative folosite gasite la locatie)

Bateria 10-11: (la sud de Glina si la est de Popesti-Leordeni)

Parasita. La locatie exista cateva cladiri ruinate (un soi de hangare) si probabil bateria este accesibila (eu n-am facut decat sa trec pe langa cu masina) Dupa aprerea mea, acesta este cel mai bun loc pentru o partida de airsoft, fiind destul de departe de "civilizatie", iar Bateria, fiind mai mica decat celelalte (are numai doua turele principale in loc de trei, iar mecanismul de aparare apropiata este mult simplificat, pastrandu-se santul doar in partea din spate) ar fi un obiectiv mai usor de atacat.

Poze(forturi si baterii):

xht20 09-06-09 18:10

super tari pozele cu tunelurile. Ce ziceti? facem odata o expeditie? :D

Alex30 10-06-09 06:39

Quote:

Originally Posted by stefandragnea (Post 2393805)
super tari pozele cu tunelurile. Ce ziceti? facem odata o expeditie? :D

Ar fi tare sa facem dar sa ne strangem vreo 5 sau chiar mai multi :-). Am auzit ca unele forturi sunt la intrare pe autostrada. Deci nu ar fi foarte departe

raman 11-06-09 01:37

Reiau un pic câteva subiecte mai din urmă.
Mai este o variantă cu Ceauşeşcu că nici nu s-a mai întors din vizita din Iran din '89. Evident că s-a negociat, şi s-a mutat în altă ţară.
N-ar fi bine să folosească şi ţăranii români tot felul de chimicale şi de soiuri modificate genetic, că afectează solul pe termen fff lung. Nu e vorba doar de productivitate mai slabă, ci e şi mafia pieţelor care nu îi lasă pe ţărani să vândă, ci vând doar legume şi fructe de import. Apropos, se importă inclusiv pătrunjel şi mărar. Bine că măcar din Turcia, care este aliat tradiţional al României. Ţăranului nu-i rămâne decât să plece în Europa la muncă. E mai bine să rămână solul curat pentru vremuri mai bune, numai că îl şi cumpără străinii masiv, în Câmpia Română sau Câmpia de Vest. Singura soluţie ar fi o naţionalizare a terenurilor.
subscriu că sunt multe baze care nu figurează pe hartă.
La Roşia Montană nu e vorba doar de aur şi argint, ci şi de alte metale rare de care nu spune, metalele tehnologiilor viitorului, aşa cum nu s-a spus în cazul platoului continental despre hidrogenul sulfurat, ci doar de petrol şi gaze. Toată Marea Neagră e plină de la adâncimea de 30 m în jos de hidrogen sulfurat (gaz toxic şi cu putere calorică mai mare decât gazul metan), unde nu mai estre viaţă. Este produs de o bacterie în permanenţă, şi dacă nu se va extrage, în 15 ani nu va mai fi viaţă în M.Neagră, ci va deveni o mare moartă. E şi mare avantaj că e uşor de extras, că trebuie doar scoasă apa şi separat H2S-ul din ea, nu trebuie foraje grele, periculoase şi costisitoare. Ceauşescu vroia să extragă, dar nu l-au lăsat ruşii, care au ţinut acest lucru ca avantaj strategic în cazul unui atac marin, deoarece: M.Neagră poate fi aprinsă, şi ia foc în totalitate.
Sunt şi tunele mult mai adânci care străbat toată ţara, şi nu ţara actuală, ci teritoriul vechi, din vremea tracilor. Vă rog, nu mai spuneţi daci, ci traci. Dacii erau tracii din Banat. A spune popor dac e ca şi a spune popor bănăţean. Toată treaba cu dacii e o manipulare a inamicilor noştri de a ne face să credem că strămoşii noştri au trăit doar în teritoriul actual al ţării, şi de a ascunde furtul continuu de teritorii de sute de ani încoace. Tracii se întindeau până la Volga, în traducere apa românilor, volohilor cum ne numeau ruşii vechi. În sud până în Grecia de azi, Salonicul fiind vechi oraş românesc. Deci tracii erau şi sud-dunăreni. Legendara Troia, care ar fi în teritoriul Turciei de azi era oraş trac. Filistenii din Biblie erau tot traci. Au fost şi războaie cu egiptenii. Spiritualitatea de aici a fost mutată în India. E în istoria şi tradiţia indiană că au fost civilizaţi de o rasă albă, ariană, venită dintr-un spaţiu cu o faună şi floră, descrise în scrierile lor, vedele, ce coincide cu spaţiul carpatic. Deci schimbaţi-vă modul de a gândi şi eliminaţi viruşii ăştia mentali introduşi de inamici că România e de nimic, că românii sunt de nimic, că aşa-i în România, aşa-s românaşii noştri. Trecutul nostru e foarte glorios, şi măreţ, şi avem cu ce ne lăuda şi mândri. Că sunt şi multe lucruri negative e adevărat, dar nu vă lăsaţi manipulaţi să credeţi că doar ele există. La momentul actual suntem o naţiune cucerită, şi agresată sistematic, şi lucrurile stau prost dpdv economic, educaţional, din cauza inamicilor, care ne iau resursele, ne agresează informaţional, şi ne vor sclavii lor. Pe vremea când strămoşii noştri erau f avansaţi, germanii abia ieşeau din păduri.
Şi ca să revenim la Ceauşescu, în 89 în România era fabrici cum nici germanii nu aveau, de exemplu cele de utilaje de foraj, care erau căutate inclusiv de ruşi. Sau erau iarăşi f renumiţi în lume inginerii noştri de baraje, care au construit baraje în Africa, în Orient. Plus că după curajul de a acuza Rusia la invadarea Cehoslovaciei în '68, Ceauşescu a fost lăudat de tot Nato, a venit primul preşedinte SUA în România, Nixon, Ceauşescu a fost în SUA, a fost plimbat prin Londra în caleaşcă de regina Angliei, lucru de care nu s-au bucurat mulţi, România a primit titlul de 'naţiunea cea mai favorizată'. Apoi Ceauşescu s-a dat drept mason de grad f mare şi a pătruns în loja masonică P2, etc. Spionajul românesc era iarăşi la mare înălţime, iar în manualele de sionaj de peste tot în lume se studiază cazul Caraiman, când o reţea de spioni români au infiltrat până la cele mai înalte nivele Nato.
În Biblie este codificată profeţia contruirii Casei Poporului. Mai sunt profeţiile lui Sundar Singh, un indian care a vizitat România (ca un pelerinaj în ţinutul civilizatorilor strămoşilor săi) prin 1903 parcă, printre care se numără terminarea construirii canalului Bucureşti- Dunăre, pentru care Ceauşescu a făcut planuri, sau că România va fi un centru al lumii.
În concluzie, avem cu ce ne lăuda, aşa că fruntea sus în faţa europenilor, care fac în clasa a 9-a ce facem noi într-a 5-a. Chiar şi geneticul nostru este superior, că aici şi în Mesopotamia au avut loc principale programe de înnobilare genetică de către cei de 'sus'. După '89 s-au speriat străinii de elevii români care luau medalii peste medalii la olimpiadele mondiale. Şi chiar aşa cum s-a mai distrus învăţământul, tot e mai bun decât la străini.

Dark Side 11-06-09 11:22

Raspund la inceput de faza cu invatamantul. Deci ideea aia ca Romania este ca invatamant pe ultimele locuri din Europa este reala sau doar o metoda de manipulare a opiniei publice???
Quote:

sau că România va fi un centru al lumii.
In legatura cu afirmatia de mai sus: Si tata ma abura acum un timp cand spunea ca de fapt leaganul civilizatiei a fost pe teritoriul de atunci al Romaniei (normal ca nu se numea asa atunci). Eu totusi nu stiu ce sa cred.
Quote:

Plus că după curajul de a acuza Rusia la invadarea Cehoslovaciei în '68, Ceauşescu a fost lăudat de tot Nato, a venit primul preşedinte SUA în România, Nixon, Ceauşescu a fost în SUA, a fost plimbat prin Londra în caleaşcă de regina Angliei, lucru de care nu s-au bucurat mulţi, România a primit titlul de 'naţiunea cea mai favorizată'. Apoi Ceauşescu s-a dat drept mason de grad f mare şi a pătruns în loja masonică P2, etc.
Deci din aceasta afirmatie reiese ca Ceasca nu a fost atat de prost pe cat se zice si se stie. Nu cred ca ajungi sa te plimbi cu Regina atat de usor. Totusi daca Ceasca chiar a fost mai destept decat se crede cum de a fost cismar inainte sa devina presedinte?

B-13-FFA 11-06-09 14:10

care mergeti? eu am fost la bateria 9-10 cand eram in liceu. de atunci nu am mai fost. recomand sa mergem ziua. oricum dupa 5-6 metrii nu mai vezi nimik si te bazezi doar pe surse artificiale de lumina.

Mustang 11-06-09 14:32

Quote:

Originally Posted by Dark Side (Post 2398581)
Deci din aceasta afirmatie reiese ca Ceasca nu a fost atat de prost pe cat se zice si se stie. Nu cred ca ajungi sa te plimbi cu Regina atat de usor. Totusi daca Ceasca chiar a fost mai destept decat se crede cum de a fost cismar inainte sa devina presedinte?

Ceasca a fost prost, dar a avut mereu un destept in carca. Un destept care i-a spus mereu ce sa zica. In momentul cand s-au certat... atunci Ceasca a ajuns vai de capul lui.

Pacepa mi se pare ca era numele lui.

GopPo 11-06-09 14:53

eu ma bag....

Alex30 11-06-09 20:53

Quote:

Originally Posted by B-13-FFA (Post 2399006)
care mergeti? eu am fost la bateria 9-10 cand eram in liceu. de atunci nu am mai fost. recomand sa mergem ziua. oricum dupa 5-6 metrii nu mai vezi nimik si te bazezi doar pe surse artificiale de lumina.

Quote:

Originally Posted by GopPo (Post 2399136)
eu ma bag....

Deja suntem 3 (cu mine) cine mai vrea ? Stabilim o data si o ora si mergem...:-)

Dripci 11-06-09 21:22

Suna interesant propunerea dumneavoastra ! :) :-?

All times are GMT +2. The time now is 17:15.

- Copyright 2026 4Tuning