![]() |
Re: Raliul Iasiului 2009
am sa va scriu parerea unui pilot (nu pot sa-i dau numele) cu privire la acident:
"...linia pe care a venit masina era imposibil sa nu fi lasat si urme indiferent ca au fost probleme tehnice sau chiar probleme medicale cum se vehicula la prima strigare:"hei uite ce spunea copilotu' "; copacul era doar sters, coaja jupuita, impact extrem de violent dar tangent la copac, deci trebuia gasita traiectoria .. la prima impresie era imposibil; e ca si cum ar fi venit din padure si a sarit in drum , pe partea cealalta in sant , ma rog.. in nici un caz masina nu sarise , acolo din drum direct in copac; sau eu stiu.. pilot lesinat si masina deviata brusc; am coborat inspre startul probei cam 60m pt a imagina traiectoria sau macar sa incerc sa inteleg si eu cum naiba pe copac era doar bucata aia dezgolita de coaja; lateral si destul de jos am gasit doua cocoase frumusele de sarit la viteza , numai ca a doua se termina cu gropi si decalate.. una stanga si apoi alta dreaptamai in fata. totusi mai erau aproape 35-40 m pana la copac; upsss! cap de pod , "agatat" in stanga" si nici nu era linie dreapta ci un viraj easy sau altfel spus o deviere subtila de 10 grade; greseala la dictare? nu cred greseala la scriere? nu cred impuls prea mare din partea pilotului? posibil ideea e ca un clio e mic si usor , in rest tot ce poti sa i maginezi e doar o bomba de masina care probabil a venit in plin si la aterizare ,descarcata in gropi a avut balans suficient pt a agata cu o janta coltul capatului de pod practic a ciupit din el 3-4 cm suficient la o viteza de 130-140km/h agatata pe stanga , practic partea dreapta s-a ridicat in aer. dar repet mai sunt 35 m pana la copac nici o alta urma apropiindu-ma de copacul cu pricina singurul lucru care il remarc sunt brazde uscate de pamant lasate pe margine de lama care practic a pregatit drumul pt raliu.... brazda e neatinsa. daca trecea o roata pe acolo era imposibil sa nu spulbere lostopanele alea de pamant uscat cam la 10-7 m de copac pe partea stanga dispare brazda de pamant intors si reapare dupa 3-4m si iar intacta... pe unde a trecut masina? mai ales ca era imposibil sa fi zburat atata.. prin iarba .. ce sa vezi> doua urme de roti dar suprapuse ceva cam cum se vad doua fire rasuciteunul peste altul deci dupa mintea mea de biciclist erau rotile de pe aceeasi parte a masinii , masina mergand unduit, dezechilibrat si numai pe doua roti daca ma intorc si vad impactul in copac , se explca cum practic masina nu a venit din drum in copac ci practic a saritpe doua roti amers pe doua roti, si ..probabil pilotul a incercat sa o readuca pe drum sau poate doar aleator...ea revine spre drum si loveste tangent copacul plecand mai departe doar 5-7 m mai in fata dar pe partea opusa a drumului, probabil masina era inclinata la 45grade, a lovit cu laterala si cupola in copac ciudat de tot problema care nu pot sa o propun pt rezolvare este pozitia capului si axa pe care el a primit socul , decelerarea plus afirmatia sefei de la smurd: centurile erau largi!!! nu erau bine fixate si nu cred ca minte astia de pe la urgente stiu ce spun serios si mie mi-au zis ca am sa scap desi nici eu nu mai credeam cei drept eu nu am dat cu capu in copac am dat cu el intr-o masina cei drept nu eram pe patru roti eram pe doua dar uite ca fara voia lui si regretatul pilot era tot pe doua la impact eu am lesinat pe loc si am aflat pe urma cum am zburat inca 11m infipt in masina masina a aterizat si sa facut zob , eu am mai zburat inca 10m si m-am infipt in pamant ca un morcov ce retin e doar ideea ca mor si apropierea de masina cand am incercat sa ma feresc dupa.... e alta poveste ..oricum credeam ca sunt in Hawai nu in coma sincer nu am simtit nimic speranta mea este ca nu sa chinuit.si nici nu a avut timp sa ii fie frica. pur si simplu gata.. sorry" cea ce ati citit mai sus este doar parerea personala unui pilot si nu o declaratie oficiala! textul l-am luat din discutia purtata cu el pe ymsg. |
Din pacate motrsportul e periculos si oricat am rastalmaci noi cele intamplate,soarta joaca un rol important.Nu spun ca acuma ar trebui sa ne lasam pe seama hazardului,dar va propun un filmulet care putea sa aiba un sfarsit la fel de tragic https://www.youtube.com/watch?v=Em6R4spZL1Y .
|
pfuaii.:o foarte periculos cand iti intra ceva in masina,iar riscul la fiecare iesire in decor sa ai surprize neplacute este destul de mare.sper sa nu mai aud de evenimente neplacute.
|
| All times are GMT +2. The time now is 06:19. |
- Copyright 2026 4Tuning