Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Infiniti FX45 vs BMW X5 (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/11259-infiniti-fx45-vs-bmw-x5.html)

pimp_lex 04-02-06 05:00

Re:

Quote:

Originally Posted by \"blazeyblaze\"
Quote:

Originally Posted by \"pimp_lex\"
Quote:

Originally Posted by \"kozz\"
Quote:

Originally Posted by \"sandumrs\"
Kozz am vazut ca esti o persoana destul de obiectiva si sunt convins ca nici tu nu crezi ca ce a scris stimabilul PIMP_LEX.

Pimp_lex este unul dintre putinii de pe acest forum caruia ii \"urmaresc\" cu interes posturile (destul de sporadice in ultima vreme, din cate imi dau seama) pentru ca, predominant, sunt bine documentate si civilizate.
Daca erai putin atent ceea ce a scris el (banuiesc doar ca nu ai observat) vedeai sunt diverse citate ale diversilor indivizi care au postat pe acest topic, doar ca a inlocuit cuvantul BMW/X5 cu Infiniti/FX. Cu siguranta, postul lui a avut caracter de gluma usor sarcastica, nu cred ca trebuie pus la zid pentru asta.

pai sunt sporadice din cauza threadurilor de genul asta, si a continutului acestora.
Noroc ca mai sunt oameni cu ceva creier inca pe forum (cum demonstreaza raspunsul tau) dar care scriu tot rar.

hai bine ma ca e toti prosti si tu destept
asta a fost un comentariu de cacat
daca cineva nu e de acord cu ce spui tu gata e tampit
esti slab pregatit amice

foarte slab intradevar

postul meu de mai sus este legat de interpretarea postului meu initial, cine il intelege si cine nu. Nu are NICI o legatura cu opinia mea personala despre masinile din discutie.

Dar cum nici tu n-ai inteles (si nici nu ma asteptam) e clar in care categorie intri.

pimp_lex 04-02-06 05:06

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Race\"
[

Quote:

sigla alb-albastra vinde singura o parte din masini si asta e de apreciat
Dimpotriva,asta e de dispretuit.Ca un om isi cumpara BMW pentru ca apreciaza masina pentru performante,stil,placerea condusului,e un lucru bun.Ca isi cumpara BMW ca a auzit ca sunt \"tari\",ca sunt la moda etc.,desi el habar n-are cu ce se mananca,e de condamnat.

din pacate asta e f adevarat. O f mare parte din cumparatorii de BMW habar n-au cu ce se mananca si o iau din cauza imaginii aparte a marcii. Si asta se intampla peste tot nu numai in america.

pimp_lex 04-02-06 05:10

Re:

Quote:

BMW vinde in SUA 230000 masini anual si asta in conditiile in care sunt extrem de scumpe. Stiu ca Lexus vinde mai bine in SUA, dar e vorba si de pret aici si de o oarecare lejeritate americana in ceea ce priveste aprecierea imaginii. In plus Americanii sunt oameni pragmatici, pentru ei achizitionarea unei noi masini reprezinta necesitatea unei afaceri bune. Cum masinile japoneze sunt aproape la fel de bune ca cele germane, americanii aleg calea unei bune afaceri de multe ori. Asta nu inseamna ca nu cunosc sau nu apreciaza ceea ce inseamna un BMW.
.

Factorul pret, cand e vorba de Lexus si BMW, este eliminat in prezent. Masinile in competitie directa de la cele 2 firme costa aproape la fel (IS 350 vs 330i, GS 300 vs 530 etc). Factorul pret era valabil acum multi ani. Numai ca atunci si masinile erau totusi f diferite.

pimp_lex 04-02-06 05:15

Re:

Quote:

Ce repede m-am aprins cand am vazut ce scrisesei pimp_lexule, dar nu prea ma pasioneaza glumele cand e vorba de masini si nu prea ma inteleg bine cu cei ce striga sus si tare ca masinile nemtesti sunt foarte proste in comparatie cu cele japoneze si ca nici sa nu se gandeasca lumea sa le cumpere ca sunt extrem de nu stiu cum.

Ori e un complex, ori e un ghimpe, ori nu stiu, dar BMW-ul naste multa ura, alaturi de pasiune, nu stiu de ce.

\"gluma\" mea n-a fost menita sa pasioneze pe cineva ci mai degraba sa dea de gandit multor useri.

fishbone 04-02-06 05:47

Re:

Quote:

BMW a o marca apreciata de toata lumea, si de cei ce poseda un BMW si de cei ce nu au sau nu-si permit unul. Asta e o certitudine pentru mine si nu stiu unde stai tu mai exact de e total invers.

N-am spus ca nu e asa, am spus doar ca pe cei ce-i intereseaza BMW sunt ... putini.
Quote:

Alta chestie BMW ofera un produs echitabil pentru cine si-l permite in primul rand si pentru cine si-l doreste in al doilea rand si asta pe o plaja larga de preturi si clase de masini. Deci faza ca numai japonezii ofera nu stiu ce e o alta gogonea mare de tot.
Are BMW vreo masina care, noua, incepe de la 14 mii de dolari? Nope, in SUA cel mai ieftin BMW este pe langa 35 de mii de dolari. Oamenii care vor o masina de gabaritul seriei 3 sunt putini. Ei vor de la seria 5 in sus pentru acel pretz. Si vad ca tu pur si simplu nu-ti dai seama ca 35 de mii de dolari pentru o masina este multisor aici.
Quote:

Te citez \"\"\"\" Dar, prin comparatie, sunt departe.\"\"\"\", in comparatie cu cine ??? In comparatie cu FORD sau G.M, sau cu orezarii??? Iti zic eu incerci sa nu-ti dai arama pe fata dar nu reusesti, e o frustrare a ta sau un sentiment de ura, BMW am mai spus-o naste in multi acest sentiment.
Da, in comparatie cu Ford, GM si asiatici. Nu e vorba de nici o frustrare, este stiut bine de tot ca masinile japoneze per total au vanzari mult mai mari decat BMW, la fel si domesticele pentru ca pur si simplu au o gama MULT mai mare de oferte. Atat in preturi cat si in necesitati. Ai admis si tu, BMW ramane o masina din sectorul premium, iar segmentul ce-si cumpara astfel de masini ramane si va ramane pentru totdeauna foarte restrans.

Quote:

Nici nu ma gandesc sa compar ce vinde BMW cu ce vinde G.M sau Ford, nici nu se poate asa ceva, pretul face diferenta.
Atunci nu inteleg ce anume incerci sa argumentezi

Imi pare rau, dar supraestimezi aceasta firma si impactul ei de pe aici. Cred ca revistele si articolele iti prezinta o realitate distorsionata pentru ca se axeaza pe lucrurile pozitive care, nu contest, exista si exista multe si intr-adevar desi au vanzari considerabile si da, e o masina respectata, atunci cand faci un pas inapoi si privesti totul in ansamblu, vei vedea ca este doar 1 din jucatorii care incearca sa se ridice pe piata.

Eu inca odata iti spun ca nu am absolut nimic cu aceasta firma, mie chiar mi-ar place un M3 sau seria 5 cu motorul V8. Si inca odata iti spun ca BMW este privita aici ca o masina de mult moft si putina utilitate.

pimp_lex 04-02-06 07:13

Re:

[quote=\"fishbone\"]
Quote:

Quote:

Alta chestie BMW ofera un produs echitabil pentru cine si-l permite in primul rand si pentru cine si-l doreste in al doilea rand si asta pe o plaja larga de preturi si clase de masini. Deci faza ca numai japonezii ofera nu stiu ce e o alta gogonea mare de tot.
Are BMW vreo masina care, noua, incepe de la 14 mii de dolari? Nope, in SUA cel mai ieftin BMW este pe langa 35 de mii de dolari. Oamenii care vor o masina de gabaritul seriei 3 sunt putini. Ei vor de la seria 5 in sus pentru acel pretz. Si vad ca tu pur si simplu nu-ti dai seama ca 35 de mii de dolari pentru o masina este multisor aici.
.

Sunt putini privind numarul total de vanzari in america. In segmentul premium au o cota destul de mare de piata, a doua dupa Lexus. Oricum, facand comparatie cu piatza romaneasca, BMW are mult mai putine modele disponibile pe piatza si totusi a vandut in 2004 mai multe masini in SUA decat sau vandut masini, toate marcile combinate, in Ro si atunci sigur ca cifra de vanzari pare impozanta.

Mini e produs de BMW. Probabil la asta se referea. Sau poate la vreun model minabil de gen 116i pe care daca l-ar aduce pe piatza nord-americana l-ar scoate dupa maxim 1 an. Sa speram ca lasa seria 1 in Europa. 323i este cel mai ieftin model de BMW comercializat in nord-america si el este deja intr-o gama de preturi care depaseste media de pret a masinilor vandute. Asta nu inseamna ca sunt putini care si-o permit. Chiar deloc. Majoritatea AR putea s-o cumpere daca vor neaparat. Ci sunt putini dispusi sa cheltuie astfel de sume pt tipul asta de masina, sau pt o masina, punct.

blazeyblaze 04-02-06 07:23

Re:

Quote:

Quote:

Originally Posted by \"blazeyblaze\"
Quote:

Quote:

Originally Posted by \"kozz\"
Quote:

Kozz am vazut ca esti o persoana destul de obiectiva si sunt convins ca nici tu nu crezi ca ce a scris stimabilul PIMP_LEX.

Pimp_lex este unul dintre putinii de pe acest forum caruia ii \"urmaresc\" cu interes posturile (destul de sporadice in ultima vreme, din cate imi dau seama) pentru ca, predominant, sunt bine documentate si civilizate.
Daca erai putin atent ceea ce a scris el (banuiesc doar ca nu ai observat) vedeai sunt diverse citate ale diversilor indivizi care au postat pe acest topic, doar ca a inlocuit cuvantul BMW/X5 cu Infiniti/FX. Cu siguranta, postul lui a avut caracter de gluma usor sarcastica, nu cred ca trebuie pus la zid pentru asta.

pai sunt sporadice din cauza threadurilor de genul asta, si a continutului acestora.
Noroc ca mai sunt oameni cu ceva creier inca pe forum (cum demonstreaza raspunsul tau) dar care scriu tot rar.

hai bine ma ca e toti prosti si tu destept
asta a fost un comentariu de cacat
daca cineva nu e de acord cu ce spui tu gata e tampit
esti slab pregatit amice

foarte slab intradevar

postul meu de mai sus este legat de interpretarea postului meu initial, cine il intelege si cine nu. Nu are NICI o legatura cu opinia mea personala despre masinile din discutie.

Dar cum nici tu n-ai inteles (si nici nu ma asteptam) e clar in care categorie intri.

in cazul asta mai du-te si in cacat
dicta au ajuns toti cacatii obositi sa ma faca pe mine prost
vezi-ti de lungul nasului

pimp_lex 04-02-06 07:26

si cu postul de mai sus vrei sa demonstrezi ca nu e adevarat? :lol: :lol:

blazeyblaze 04-02-06 09:58

Re:

Quote:

si cu postul de mai sus vrei sa demonstrezi ca nu e adevarat? :lol: :lol:

nu vreau sa demonstrez nimic
si abtine-te cu comentariile la adresa mea
nu ma cunosti
si atata timp cat faci o acuza fondeaz-o altfel e inutila

pimp_lex 05-02-06 00:21

aha, deci eu sa ma abtin de la comentarii la adresa ta dar ca tine mai sus la adresa mea, cum f elegant ai spus \"cacat obosit\" este OK nu?

Sau tu ma cunosti si iti permiti?

Nu e nevoie sa scot eu quote-uri care sa demonstreze ceva, o faci singur cu posturi ca cel de mai sus de un nivel de cultura si de limbaj de exceptie.

Stii cum se zice, Money doesn't buy class (or brains).

sandumrs 05-02-06 00:50

Deci cum bine spuneati BMW este unul din actorii pe piata premium care incearca sa se ridice si sa vanda. Asta e ideea de baza. Realitatea prezentata de revistele americane nu e deloc distorsionata in viziunea mea.

E foarte adevarat ca BMW nu are nimic sub 14000$, dar nici nu urmareste sa aiba, piata lor in SUA este axata pe sectorul premium unde se descurca onorabil avand in vedere concurenta.

Nu-s de acord ca BMW e prost vazuta in SUA si de aceea v-am acuzat ca denaturati sau ca furnizati informatii incorecte. Asta e principala mea acuza.

Pacat ca multi nu au habar, pacat ca cumpara doar culorile nu si masina, asta e chiar trist.

SEBASTIAN 05-02-06 08:53

Ai bani de masina serioasa iti iei BMW ai mai putin cauti la altii.
Calitatea trebuia discutata si vit trebuie sa stiti cand cautati pretul masini ca de fapt negociati calitatea.

sandumrs 05-02-06 12:12

Nu inteleg de ce totusi magirnalizati impactul imaginii si asta mai ales in USA unde e foarte importanta.

peter 05-02-06 12:36

un SUA sunt multe X5 si infiniti.....sunt aproape cam in acelasi numar :roll: :wink: ...cel mai popular SUV fiind Hyundai SantaFe...

pimp_lex 05-02-06 18:16

cel mai vandut SUV in america e Ford Explorer

Si de departe.

in clasa Premium este Lexus RX, si el, de departe.

All times are GMT +2. The time now is 15:29.

- Copyright 2026 4Tuning