Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   BMW 320D 177 cp vs. Skoda Octavia RS TDI (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/107550-bmw-320d-177-cp-vs-skoda-octavia-rs-tdi.html)

UNLORD 27-01-10 12:37

Re: BMW 320D 177 cp vs. Skoda Octavia RS TDI

Quote:

Originally Posted by Bogdan.IS (Post 3017173)
am mers cu vechiul bmw 320D 150 cp ... mi-a placut la nebunie , presupun ca modelul mai nou si mai puternic , merge mai frumos . am mers si cu 2 skode , din pacate nu RS , 1.9 TDI , mi-au placut si alea .
skodele m-a bagau mai tare in scaun , dar la bmw acu de la kilometraj se misca mai repede ...
prefer vot Skoda , e a2-a mea marca preferata , imi place si bmw ... doar daca ar fi X-drive .

Poti opta si pt X-drive, ma mir ca nu stiai (spre deosebire de Skoda unde nu ai cum sa optezi pt awd)... nu trebuie sa te feresti chiar asa de rau de BMW ca nu e chiar ca o Skoda, pana la urma sunt convins ca ai votat cam "VAG" ... cu "inima" (dupa preferinta si nu dupa ratiune) si sunt convins ca daca ai avea de ales "pe bune" dintre cele 2 masini, cred eu ca te-ai mai gandii un pic ...

P.s. Am editat mesajul cand ti-am vazut varsta si m-am linistit, tu nu ai carnet inca, acum inteleg de ce ai votat Skoda ...

Quote:

Originally Posted by CJ19TZU (Post 2983218)
n-am de unde sa stiu daca glumesti sau nu. vad doar niste caractere, nici macar italice sau bold. sau un emoticon...

Anaconda e mai glumetz din fire ... mai ales cand vine vorba de masini care nu fac parte din VAG ...

Bogdan.IS 27-01-10 22:49

daca as avea bani de una dintre ele ... normal ca le-as verifica la sange , dar cu n-am deocamdata nici permis , merg pe ce cred ca-i mai bun pt mine (VAG).

CJ19TZU 28-01-10 00:38

Quote:

Originally Posted by Bogdan.IS (Post 3022624)
daca as avea bani de una dintre ele ... normal ca le-as verifica la sange , dar cu n-am deocamdata nici permis , merg pe ce cred ca-i mai bun pt mine (VAG).

Doamne-ajuta-ne:) Invata sa conduci, sa simti drumul de sub roti, si apoi condu un bmw. sau fa scoala pe un bmw si apoi urca-te intr-un vag... si da-te jos:D

Nautilus 28-01-10 11:23

Vor fi "premium" modelele 318i/d şi 320i/d īn ziua īn care vor zbura porcii (prin mijloace organice proprii şi nu aruncaţi dintr-o Skoda Octavia RS īn viteză :D ). Au fost făcute pentru genul de personaje care văd pe site sau īn reviste un 335i sau M3 echipat cu toate opţionalele posibile şi se laudă cu asta după ce īşi cumpără 318d chel. Aceste personaje poartă un nume care īncepe cu "C" şi există şi un site romānesc făcut pentru ei, unde au apărut deja mulţi BMWişti :p

Niciun model E90 cu motor īn 4 cilindri nu e extraordinar īn forma stock. Putere acceptabilă pentru greutatea maşinii, interior la fel de "plasticat" ca al noii generaţii de Golfuri, deşi ceva mai arătos, īnsă mult sub nivelul unui banal Mercedes-Benz W124 vechi de 20 de ani. Am mers cu 320i E90 şi nu mi s-a părut impresionant din punct de vedere dinamic, cu toţi cei 150 CP ai lui. Dacă era in joc un 325i sau 330i discuţia era inutilă, oricum VAG nu va construi niciodată o Octavie cu performanţe asemănătoare pentru a nu concura Audi, dacă se punea problema de a modifica serios un 320d sau 320i contra unui 2.0TDI la fel, fiindcă noua generaţie de la VAG nu se remarcă deloc faţă de defunctul 1.9TDI/150. Calitatea construcţiei şasiului la BMW este ceea ce īl salvează, este mult mai bine echilibrat, dă impresia unei construcţii mult mai solide, e mai silenţios īn ceea ce priveşte motorul şi zgomotul la rulare, suspensia e mai bine gāndită, e ceva mai manevrabil şi cu o distribuţie a maselor diferită. Nici măcar admiratorii săi din categoria mai sus menţionată nu remarcă asta, fiindcă nu sunt obişnuiţi să scoată dintr-o maşină tot ce poate ea să dea, la drum īntins sau īn curbe, interesul lor se reduce la a face paradă pe bulevard sau prin cartierul lor. E cam greu să convingi fazanul să fie vultur :D

~Nautilus

sponsoru 28-01-10 11:34

Deci in clasa sa 320 d nu e premium.Bun atunci care ar fi premium dupa tine in clasa medie? Evident audi a 4,nu? Faptul ca nu are diamante pe bord si piele de sarpe pe scaune nu inseamna totusi ca plasticele din Bmw nu sunt oricum mai calitative decat cele din Skoda.Sau poate tu ai alta parere si te-as ruga sa o expui ;)
le: la cei 177 de cai un 320 d impinge mai mult decat decent zic eu.Sau mai bine zis mai bine decat "acceptabil".Tocmai sasiul atat de echilibrat si plusurile pe care le-ai amintit il fac premium in clasa sa alaturi de cateva modele

GTR 28-01-10 12:48

Quote:

Originally Posted by Nautilus (Post 3023755)
Vor fi "premium" modelele 318i/d şi 320i/d īn ziua īn care vor zbura porcii (prin mijloace organice proprii şi nu aruncaţi dintr-o Skoda Octavia RS īn viteză :D ). Au fost făcute pentru genul de personaje care văd pe site sau īn reviste un 335i sau M3 echipat cu toate opţionalele posibile şi se laudă cu asta după ce īşi cumpără 318d chel. Aceste personaje poartă un nume care īncepe cu "C" şi există şi un site romānesc făcut pentru ei, unde au apărut deja mulţi BMWişti :p

Niciun model E90 cu motor īn 4 cilindri nu e extraordinar īn forma stock. Putere acceptabilă pentru greutatea maşinii, interior la fel de "plasticat" ca al noii generaţii de Golfuri, deşi ceva mai arătos, īnsă mult sub nivelul unui banal Mercedes-Benz W124 vechi de 20 de ani. Am mers cu 320i E90 şi nu mi s-a părut impresionant din punct de vedere dinamic, cu toţi cei 150 CP ai lui. Dacă era in joc un 325i sau 330i discuţia era inutilă, oricum VAG nu va construi niciodată o Octavie cu performanţe asemănătoare pentru a nu concura Audi, dacă se punea problema de a modifica serios un 320d sau 320i contra unui 2.0TDI la fel, fiindcă noua generaţie de la VAG nu se remarcă deloc faţă de defunctul 1.9TDI/150. Calitatea construcţiei şasiului la BMW este ceea ce īl salvează, este mult mai bine echilibrat, dă impresia unei construcţii mult mai solide, e mai silenţios īn ceea ce priveşte motorul şi zgomotul la rulare, suspensia e mai bine gāndită, e ceva mai manevrabil şi cu o distribuţie a maselor diferită. Nici măcar admiratorii săi din categoria mai sus menţionată nu remarcă asta, fiindcă nu sunt obişnuiţi să scoată dintr-o maşină tot ce poate ea să dea, la drum īntins sau īn curbe, interesul lor se reduce la a face paradă pe bulevard sau prin cartierul lor. E cam greu să convingi fazanul să fie vultur :D

~Nautilus

1 .Premium nu se refera la motorizare niciodata, Mini este premium in clasa lui indiferent de motorizare, la fel A3 si Seria 1 sunt premium in clasa lor, cand vorbim de premium INTR-O CLASA ne referim la sasiu, confort, calitatea materialelor si chiar design.
Pai cel mai plin de plastic este si noul C-klasse dar vezi ca sunt diferente mari intre plasticele din C, seria 3 si Golful ala de care vorbesti tu, intre calitatea si zgomotul suspensiei si chiar a butoanelor, manetelor etc., cam asa se face diferenta de premium si asa se face si diferenta de pret ca altfel nu s-ar mai vinde nici un A3 in favoarea Golfului.

2. "Am mers cu 320i E90 şi nu mi s-a părut impresionant din punct de vedere dinamic, cu toţi cei 150 CP ai lui" varianta asta nu exista.

Si sunt curios daca te-ar impresiona Audi A6 2.0 TDI 140 cp sau Audi A4 (B7) 1.6 102 CP sau mai foarte noul Audi A4 (B8) 1.8 TFSI - 120CP.

PREMIUM nu inseamna SPORTIVITATE iar Skoda Octavia este foarte ok dar nici nu vrea si nici nu este o masina premium, Bmw seria 3 vrea si este o masina premium.
.
.

a3ds 28-01-10 13:02

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 3024094)
1 .Premium nu se refera la motorizare niciodata, Mini este premium in clasa lui indiferent de motorizare, la fel A3 si Seria 1 sunt premium in clasa lor, cand vorbim de premium INTR-O CLASA ne referim la sasiu, confort, calitatea materialelor si chiar design.
Pai cel mai plin de plastic este si noul C-klasse dar vezi ca sunt diferente mari intre plasticele din C, seria 3 si Golful ala de care vorbesti tu, intre calitatea si zgomotul suspensiei si chiar a butoanelor, manetelor etc., cam asa se face diferenta de premium si asa se face si diferenta de pret ca altfel nu s-ar mai vinde nici un A3 in favoarea Golfului.

2. "Am mers cu 320i E90 şi nu mi s-a părut impresionant din punct de vedere dinamic, cu toţi cei 150 CP ai lui" varianta asta nu exista.

Si sunt curios daca te-ar impresiona Audi A6 2.0 TDI 140 cp sau Audi A4 (B7) 1.6 102 CP sau mai foarte noul Audi A4 (B8) 1.8 TFSI - 120CP.

PREMIUM nu inseamna SPORTIVITATE iar Skoda Octavia este foarte ok dar nici nu vrea si nici nu este o masina premium, Bmw seria 3 vrea si este o masina premium.
.
.

Daca tot o dai in date tehnice macar da-le corect, 1.8 tfsi are 160 de cai, nu 120. Stiu ca nu conteaza 40 de cai amarati acolo dar zic asa, ca fapt divers.

GTR 28-01-10 13:09

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 3024126)
Daca tot o dai in date tehnice macar da-le corect, 1.8 tfsi are 160 de cai, nu 120. Stiu ca nu conteaza 40 de cai amarati acolo dar zic asa, ca fapt divers.

Macar documenteaza-te inainte sa comentezi datele tehnice pe care le dau. Exista ambele variante, ca fapt divers.

a3ds 28-01-10 13:15

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 3024164)
Macar documenteaza-te inainte sa comentezi datele tehnice pe care le dau. Exista ambele variante, ca fapt divers.

I'auzi, p**a mea, care esti ma? Arata si lu mandea B8 1.8 tfsi de 120 de cai, sa nu mor ca tine.

Thanks.

GTR 28-01-10 13:25

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 3024184)
I'auzi, p**a mea, care esti ma? Arata si lu mandea B8 1.8 tfsi de 120 de cai, sa nu mor ca tine.

Thanks.

Ia "Biz***s" de aici, dar destept ca mine tot nu o sa mori :D

http://www.audi.de/de/brand/de/neuwa...e/motoren.html

site-ul oficial Audi.

_anaconda_ 28-01-10 13:27

Dragostea pluteste in aer, poti simti asta ! :lol:

a3ds 28-01-10 13:46

E o eroare pe site, nu ai cum sa scoti motor de 1.8 TURBO de 120 de cai in 2009, e chestie de logica elementara, tre sa fii tampit sa crezi ca exista 1.8 turbo de 120 de cai facut de audi pus pe ultimul model de a4.

http://www.carfolio.com/specificatio...ar/?car=161150

http://www.worldcarfans.com/10609286...ngine-revealed

Deja se scot din 1.6 aspirat 120 de cai de catre firme cum e KIA, e absurd in plm.

Later edit: si daca, totusi, au mers atat de departe Audi cu cacanaria, ce sa mai zic. Sug.

sponsoru 28-01-10 13:54

Tinere stai jos si tu nota 4 vino la corigente

adrian78bmw 28-01-10 14:30

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 3024271)
E o eroare pe site, nu ai cum sa scoti motor de 1.8 TURBO de 120 de cai in 2009, e chestie de logica elementara, tre sa fii tampit sa crezi ca exista 1.8 turbo de 120 de cai facut de audi pus pe ultimul model de a4.

http://www.carfolio.com/specificatio...ar/?car=161150

http://www.worldcarfans.com/10609286...ngine-revealed

Deja se scot din 1.6 aspirat 120 de cai de catre firme cum e KIA, e absurd in plm.

Later edit: si daca, totusi, au mers atat de departe Audi cu cacanaria, ce sa mai zic. Sug.

Audi a anuntat noutati in gama de motorizari la modelele A4 si A5. Germanii din Ingolstad au pregatit motorul de 1.8 litri TFSI de 120 CP pentru modelul A4.

Gratie eficacitatii sistemului de injectie directa imbinata cu acuratetea sistemului de transmisie manuala, consumul mediu este estimat la 7.1 litri la 100 km. Cu aceasta motorizare, noul A4 accelereaza de la 0 la 100 km/h in 10.5 secunde si poate atinge o viteza maxima de 208 km/h. Cuplul motor maxim se situeaza la valoarea de 230 Nm si este realizabil intre 1500 si 3600 rot/min

Nautilus 28-01-10 15:18

Quote:

Originally Posted by GTR

:D o foarte simplă documentare ar fi arătat şi că 320i E90 a avut motor de 2.0 litri şi 150 CP / 110 kW din 2005 pānă īn 2007, aşa că varianta asta există, şi nu īn puţine exemplare. Spre deosebire de categoria de BMWişti de care vorbeam mai sus, eu nu postez fantezii de genul "m-am dat cu M3, aveam 250km/h şi mai mergea".

Quote:

Originally Posted by GTR

N-am zis că W204 n-ar fi plin de plastice, ba chiar din punctul ăsta de vedere e sub W124, W140 şi W202. Īn privinţa calităţii interioarelor mai toţi fabricanţii de mare serie s-au porcit după 2000 - Seat Leon I (al meu) a avut 3/4 din interior plastic tare şi urāt ca al tomberoanelor, Leon II are un plastic la fel de urāt, dar practic peste tot īn interior, Honda S2000 are mocheta pusă direct peste tablă, fără antifonare, īn multe locuri, Mini Mk I are ornamente din plastic care imită prost aluminiul, mai toate modelele Renault şi Citroen fără piele au scaunele dintr-un velur prost care arată ca o cārpă de şters pe jos după cāteva luni, toate maşinile cu contra-aripi din plastic sună ca o maşină de cusut cānd mergi pe pietriş sau criblură etc etc. De asta e aici o comunitate de tuning, ca să identificăm problema şi s-o corectăm pe cāt posibil, nu să pretindem că "plasticul nostru e mai frumos" :p

Quote:

Originally Posted by GTR
Si sunt curios daca te-ar impresiona Audi A6 2.0 TDI 140 cp

Nu pretind că ar trebui să mai īntrebi şi pe alţii cāte parale face 2.0TDI/140, dar măcar puteai să citeşti cu atenţie mesajul meu.

~Nautilus

All times are GMT +2. The time now is 07:04.

- Copyright 2026 4Tuning