![]() |
Re: Cand au inceput circuitele in Romania?
Cred ca pe autorally e pur si simplu o poza cu Tempestini, si nu il arata in GTR ci intr-una din masinile de raliu. Daca o avea sau nu 1000 cp nu cred ca o sa pot descoperi, insa banuiesc ca scopul e sa rupa gura targului pe Adancata la atacul timpului si coasta e doar "preludiu" :D
|
de fapt in ce grupa/clasa va concura Godzilla la Rasnov,in varianta Nismo cu 600 CP se zice ca este o masina serie,dar cu 1000CP ce este?
|
Grupa H - masini fara omologare sau modificate in afara prescriptiilor fisei FIA - clasa 4 - peste 3000 cmc. Cu Mitsubele lui Paul, Zaberca, Radut, Onoriu (daca apare si el cum s-a anuntat). Incadrarea la clasa se face aplicand coeficient turbo unde e cazul, capacitatea nominala x1.7 la benzina si x1.5 la diesel. H4 deci, bineinteles si in clasamentul Open care se face pe baza timpului absolut si nu pe sistemul din european unde se calculeaza functie de rezultatul de la clasa, nr de concurenti directi si astfel acolo poate deveni campion un concurent de la o clasa inferioara mai populata.
|
clar,sa vedem ce poate comparativ cu Lola,raport greutate/CP este tot la Lola,chiar cu 1000! CP
mult succes "pacientilor"tai |
Quote:
№ Transmission Drive Car Pilot ET, s Speed, km/h °С Date 1 Nissan GT-R (R35) Mk.2 AMS Alpha 16 / 2014 Дмитрий С. 15.504 355.38 +27 06/01/2014 2 Nissan GT-R (R35) Mk.2 Altechno A1 / 2011 Дмитрий М. 15.755 353.28 +27 06/01/2014 3 Nissan GT-R (R35) Mk. 4 Thor DT / 2013 Павел Х. 15.900 342.70 +29 08/09/2014 4 -1 Nissan GT-R (R35) Mk.1 Boostlogic Godzilla 1100 / 2010 Александр П. (Sanchez-77) 15.919 344.16 +27 06/01/2014 5 -1 Nissan GT-R (R35) Mk.2 Altechno SS / 2011 Сергей С. 15.981 346.15 +27 06/01/2014 6 Nissan GT-R GTT Zeus / 2013 Георгий П. 16.300 326.97 +29 08/09/2014 7 -2 Nissan GT-R (R35) Mk.2 AMS Alpha 12+ / Turbo Drive / 2011 Юрий М. (. : J.U.R.Y : .) 16.331 335.50 +27 06/01/2014 8 Nissan GT-R (R35) Mk.1 Switzer R1K-X Goliath / 2010 Олег Б. 16.788 338.98 +29 08/09/2014 9 -3 Nissan GT-R (R35) Mk.1 DT 1500R / 2009 Олег К. 17.222 328.16 +27 06/01/2014 10 Lamborghini Gallardo Nera Exelixis / GTR RT / ZOD / SPP / GTT / Altechno / Syvecs / 2007 Леонид В. (Tra1nEr) 17.235 277.56 +29 08/09/2014 Primele 10 masinii la drag moscow unlim +500 Toate au peste 1500HP |
Asta este in mare ce stiu eu,cutie dublu ambreiaj care sa tina la 1000CP nu exista inca[/QUOTE]
John si TG , va rog nu mai dati cu pietre in Nissan GTR , cititi mai jos doar , o masina facuta in Romania , si cu limite de bani , nu cu investitii de sute de mii de euro , max 50 mii bagati in upgrade. https://forum.4tuning.ro/612-exelixis...otorsport.html |
si aici un filmuletz
https://www.youtube.com/watch?v=YGfsKlMSzY0 nu fac reclama si nu neaparat imi place masina, dar chiar , ESTE IN PUTERE , se pare , asa cum poate si este si Toyota Supra . |
Quote:
Problema este daca sta pe sosea la puterea aia si daca Marco stie sa o duca in full power . Rasnovul ( spre Poiana de jos de la Cetate ) este destul de dificil de urcat cu o masina puternica , are asfaltul denivelat si curbe brutale dupa linii drepte |
Racer,in momentul de fatza nu mai intzeleg nimic,care este masina cu care vrea sa concureze Marco la Rasnov cea modificata in Romania EXELIXIS sau cea de pe autorally. unde constructorul este Malucelli sau a treia varianta masina din pagina 5113,sau mai exista alta masina?
|
Am postat in urma cu ceva timp, dar probabil nimeni nu s-a uitat ..
Quote:
Inca un filmulet https://www.youtube.com/watch?v=yCqrmz8HlxQ P.s. Nu stiu ce cutie folosesc. |
1 Attachment(s)
Quote:
Ideea este in felul urmator, 1000 de cai pe masina lui Marco sunt posibili din moment ce altii au reusit chiar si mai mult de 1500 de cai .. Oricum ramane de vazut cum o sa se descurce cu ea indiferent de cati cai putere are, abia astept sa apara filmulete de la Rasnov cu ea in prim plan, sper sa apara :D Am atasat o "poza" cu o conversatie care sper eu sa lamureasca cat de cat lucrurile pe aici :) P.s. Masina cu care o sa participe este cea pe care am postat-o eu, deoarece pozele le-am luat de pe contul lui de facebook. |
ce treaba are masina de drag cu "Circuitele in Romania"? ce treaba au cei 1000 de cai pe Adancata ? ce sa faca cu ei? Ce legatura au postarile astea cu topicul? ...in fine! :???:
|
1 Attachment(s)
Quote:
Nu vezi legatura? In sfarsit ("Cand au inceput circuitele in Romania?") dupa o pauza de foarte multi ani se pare ca exista o continuare! Apropo recunosti postarea din "poza"? Ce zici, iti dai tu singur raspunsurile la intrebari? P.s. Poti sa faci un topic nou "Continuare circuite in Romania" |
Eu preferam povestile de altadata cu poze si materiale despre vremuri cu adevarat frumoase. Sa aveti spor in continuare!
|
road are dreptate,se pare ca am deviat un pic de la subiect,la drag si cu turbo poti face cai multi,dar pentru cateva secunde si linie dreapta.Basta.
o masina pentru coasta sau circuit este cu totul altceva,un ansamblu care trebuie sa tina un pic mai mult,plus trebuie accelerata,frinata,curbe si asa mai departe Dan,tu spui ca masina are sa alerge la Rasnov si la adancata dar inca nu stiu care masina? aia din poze dela pagina 5113 sau alta? de fapt cred ca discutia nu are nici un rost,eu propun sa asteptam rezultatele de la Rasnov si pe urma vom vedea |
Quote:
|
Quote:
Eu zic ca ne putem bucura de cele din trecut, cum ne putem bucura de asemenea si de cele din prezent, cum ne putem imagina si povestile viitoare, sau poate sunt eu prea optimist ... |
asta este si parerea mea,putem discuta despre trecut,prezent cat si despre viitor atata timp cat ramanen la subiect si cu picioarele pe pamant
eu cred ca cei 1000 CP,chiar daca exista nu pot decat sai strice lui Tempestini,ganditiva ce se intampla daca ia bataie de la antika Lola sau de la altii toata reclama degeaba si va trebuii sa caute scuze,sper ca intelegetzi ce vreau sa spun,eu in locul lui asi fii renuntzat la astfel de reclama parerea mea Masina in varianta Nismo cu 600 CP este aproape ideala pentru cursa de coasta,tractiune integrala cu aderentza optima in toate situatzile,un motor care nu este prea violent poate fi folosit intro banda larga de turatzii,cei 600 CP provin de la un motor 3,8 laproape serie,suspensie excelenta,frine bune,singura problema este cutia prea lunga parerea mea |
Quote:
Sorry , dar 1000 cai + are in full power , numai ca nu are unde sa ii puna in valoare la un VTM , dar , daca se merge cu ea cumpatat ( cu caramida sub picior , glumesc bineinteles ) , cu un boost redus , se poate da bataie Lolei pana la urma la open . Masina este lata si joasa , ce este important , si putere de un cal pe kg , si chiar mai mult de atat . Numai ca Marco o sa se dea in derapaje cu ea si atunci nu il vad bine. Vedem cel mai bine cum se comporta cu ea la Rasnov si apoi mai discutam . Nu poate fii antireclama daca ia bataie de la Lola , dar si daca da bataie , este inceputul sfarsitului Lolei si asa Paul se apropie vertiginos de timpii Lolei , cu numai 800 cai , numai ca pe Paul nu il tine piesa dintre scaun si volan la mai mult . Deci vedem ce va fi , care din variante vor fi la Rasnov . |
Quote:
|
Racer cu puterea pe kilogram te inseli.dupa datele Nissan,Nismo are 1605 kg la 600CP,Nissan GT-R cel de serie cu 549CP are ceva peste 1800kg,Tempestini spune in postul 5131 in fereastra mica ca aia cu care va concura este si mai usoara ceva peste1400,cum au facuto nu stiu,dar ce au usurat la Nismo peste 200kg au trebuit sa intareasca punctele de sudura caroserie plus au intarit (versteifung)caroseria de carbon si chiar cu 1400 kg si 1000! tot Lola este putin in avantaj
|
Vedem ce poate la Rasnov si aia este .
|
Mai multe detalii tehnice http://www.carandclassic.co.uk/car/C389230
Ca o parere persoanala, nu o sa bata Lola, si nu termina in top 5 la open. 1. Hora 2. Onoriu (daca participa) 3. Zaberca 4. Batochi 5. Radut Dar ca prezenta scenica, si nu numai, este de aplaudat aducerea unui asemenea bolid la start! |
@racer, ba Hora tine mereu o caramida sub acceleratie si bate tot si in 6 cilindri oprind motorul in start, ba Paul (despre care repeti mereu ca ar fi un fraier) il bate, se apropie, ii sufla in ceafa! Hotaraste-te, omule, sau recapituleaza ce-ai scris ca te contrazici singur mereu!
Parerea mea e ca pe langa mia de cp - numar psihologic - tona jumate nu conteaza numai in raport cu caii, mai trebe si franata pe ici-colo, mai trebe sa coteasca, iar acolo sunt kg si atat, nu mai e nici o fractie! Nu mai zic de apasarea aerodinamica la monopost vs turism. |
Am si eu o curiozitate, titlul topicului nu continea si Viteza in Coasta ...? Intreb deoarece eu asa tin minte, si daca ma insala memoria e nasoala treaba pentru mine :D
Am cautat si am gasit doar 3 topicuri : - Cand au inceput circuitele in Romania? (cel pe care scriu acum) - Cand au inceput raliurile in Romania? - Cand au inceput cursele de karting in Romania? Dar n-am gasit nici un topic legat de cand a inceput VTM-ul / Viteza in Coasta ... |
Dan,discutia asta am mai avuto odata si am spus ca in acest topic despre viteza pe circuit sa scriem si despre coasta deorece pana in anii90 coastele au fost cuplate cu circuitele,dupa acea au fost de fapt numai coaste,peste 20 de ani si acuma daca da domnul poate vom avea di nou circuit deci asta este motivul si eu cred ca este bine asa.Cel putzin asta este parerea mea,daca sint alte propuneri le auzim cu drag
|
Am inteles :)
|
Quote:
|
Quote:
|
sintem curiosi ce va face Godzilla duminica,poate aflam si ceva amanunte tehnice,am inteles eu bine constructorul masini este Malucelli,eu am crezut ca este Nismo,ce a facut de fapt Malucelli,modificari la motor,cutie samd
inter timp am aflat ca Nismo varianta originala este montata manual,se fac numai 200 buc anual,din care 40 sint comandate din Germania la pret aprox150000 Euro |
Gorila/zila nu m-a impresionat DELOC! Pe linia dreapta. dupa start a incasat 1 sec de la Paul
|
John.traseul de la Rasnov estetraseul vechi,pe care am mers si eu,pleaca de la iesirea din Rasnov spre Poiana Brasov sau este altceva,nu stiu daca nu al confund cu paraul Rece ce sai faci,batranetzele este la start un hotel?
|
Da, ala e traseul, e si hotel/cabana sau ce-o fi. Lungimea insa sigur e diferita, acum cativa ani s-a mutat startul mai sus pe linia dreapta. Desi a fost senin si ieri si azi, traseul in partea de jos mai ales avea zone umede, unele chiar pacatoase, pe zone de franare sau in viraj... Ff tare Zaberca, Simone Tempestini, M Padurean, Mirea, Cuzma. Godzilla nu arata a avea mia de cp, poate are vreun "robinet" care e deschis doar partial. Hora a urcat 5 manse din 6, a sarit doar prima recunoastere, la ultima insa ceva nu mergea rotund dupa start, posibil sa fi fost vreun cilindru care rata aprinderea.
|
ce este cu Onoriu.in lista de inscrieri de la inceputul saptamani a fost inscris?Ferrari a lui Cristea?care sint zvonurile pentru la anul?
|
Belgrad 1939
Jean Calcianu http://images.flowers.ro/IPuploads/m...1413074001.jpg http://www.pro-bike.ro/forums/topic/...ul-20/page-101 |
se pare ca "batrana doamna"Lola B99/50,chiar daca sufera putin de guta sau alte boli de batranete,nu sa speriat de Godzilla cu cei 1000 de C/apete/Putere si la indemnul stapanului L.H ia dat lui Godzilla 4 secunde in 2 manse pe un traseu umed si murdar,dar se pare ca nici Zabi nu sa speriat jos cu palaria pentru locul 2 FELICITARI celor doi
Apropo,cand am vazut filmul alb negru cu Godzilla am avut 5 sau 5 ani,nam dormit multa vreme de frica,dar acuma mia trecut,actualul nu mai este asa de fioros |
Nici pe departe, e mai fioros Mitsu lui Paul! Ca sa va faceti o idee am pus 2 filmulete de la start:
Paul si Godzilla Daca mai era nevoie, s-a dovedit (iar) ca nu doar caii conteaza, Godzilla nu a prins podiumul la Open si nici Mitsu lui Ovidiu nu e cel mai fortos :-) Drept ca transmisia Godzillei e luuunga. |
eu am vizionat ambele filmuletze de cel putzin 20 de ori fiecare si parerea mea este
Paul start perfect,o mica balbaiala imediat dupa plecarea din loc,eu zic ca este normal,si dupa aceia excelent masina super pregatita,motor si restul excelent daca are probleme cu sasiul sau pe frina nu stiu,dar pe linia dreapta,nota 10,jos cu palaria Godzilla,aici nu stiu ce sa spun,poate ma ajutati cu parerile voastre,imediat dupa start 3m sau asa se aude motorul cum turatia creste brusc,dupa aceia scade turatia ce se intampla in aceasta faza patineaza rotile,sau este viteza 1 asa de scurta si schimba imediat in viteza 2,sau a luat numai gazul si a accelerat dupa aceia din nou nu mi dau seama?plus ca imediat dupa aceia se vede cum iasa un nor de fum numi dau seama de unde vine? |
Fumul vine de la tigara unui spectator :).
|
crywolf,ai dreptate,acuma am vazut si eu,dar restul?
|
| All times are GMT +2. The time now is 01:55. |
- Copyright 2026 4Tuning