![]() |
Re: Benzina sau motorina ?
'Motorina vs benzina' e un subiect care e discutat si la 'altii'.
Cei de la Fifth Gear au facut un test cu doua Mini, unul diesel altul benzina. Masinile au fost alergate pe circuit si pe urma s-a facut o proba de ''jaloane''... Rezultatul in ce priveste consumul se poate vedea mai jos la momentul 11'25'': -benzina: 18 mpg (cam 15,2 l/100km) -motorina: 19,2 mpg (cam 14,8 l/100km) Adica diferenta ar cam de 0,5 l/100km:cry: Concluzia: cei doi prezentataori spun ca ei aleg benzinarul pt ca este mai rapid :D http://www.streetfire.net/video/240-...rol_178151.htm E adevarat ca in realitate nimeni nu-si supune masina personala la exploatare atat de dura iar consumul in trafic civilizat este clar mai mic la motorina, dar asta nu inseamna automat ca toata lumea viseaza la diesel... |
anaconda sunt multi tarani care merg cu masini premium prin sat dupa ce au vandut si ei niste vite, branza sau niste pamant pentru autostrazile patriei insa asta nu inseamna neaparat ca sunt destepti sau ca au trecut la alt nivel, ei tot acolo sunt, niste tarani cu bani, doar ca au impresia falsa ca lumea ii vede altfel.
un om inteligent alege masina fie pe benzina sau motorina dupa gustul lui si dupa necesitati, un om prost o alege dupa ce crede ca spun altii despre el. poate ii pui si tu la A6 gpl, ca sa fii la moda, ca motorina dupa tine nu e deloc placuta la condus iar benzina la un 2.5 costa cam mult. :) |
Sunt si eu curios, voi cu dieselul, cu ce treapta depasiti un TIR care merge cu 80?
Ca eu cu 1.4 75 de cai depasesc lejer cu a 4-a, daca e vreo depasire kamikaze dau a 3-a, dar asta se intampla extrrrrem de rar. Intreb pentru ca ziceti ca la benzina mesteci mai mult in cutie. Din cate am vazut la un prieten cu 525d e39, la 80 in a 5-a ai cam 1700 de ture, poate mai putin. |
Quote:
|
Pai cred ca depasesti lejer, dar cu a 5-a la 80?
|
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
Repet, tine de motoare si producatori.
In testele Golf 1.2 tsi 105 CP este superior din toate punctele de vedere Golfului 1.6TDi 105cp, de la placerea si comoditatea condusului, la eficienta. una din explicatii aici: http://www.autolatest.ro/stiri-masin...sel-vs-benzina Am mai citit un test intr-o revista de anul asta (Autobild sau AMS), cam mult de cautat, dar poate il gasesc si scanez. Pe de alta parte, 320D nu are concurenta. Deci sunt cazuri si cazuri, nu este o regula. Poate fi dieselul mai avantajos, sau poate fi benzina mai avantajoasa. |
Quote:
dar de A seis nu spune nimic testul? ca aia e masina suprema dupa unii baieti de la spalatorie. :) |
Eu nu inteleg de ce compara lumea benzina aspirat cu diesel turbo. In ziua de azi tehnologia este avansata la ambele motorizari.
Din punctul meu de vedere, asta la cilindree mai mica cum avem majoritatea din noi, idealul este un benzinar turbo. In acest caz singurul avantaj al unui diesel este consumul, repet, singurul. Iar cine zice ca un benzinar turbo consuma astronomic cred ca nu a condus unul. Exemplu, am condus 2000km eu cu un Leon 1.8t 1M si altcineva cu un C-class 220cdi W203. La final am calculat si eu am platit in plus cu 20%. Nu mi se pare o diferenta mare deloc avand in vedere avantajele. Concluzia mea: iti iei diesel daca faci multi km si te folosesti de masina sa te duca din punctul A in punctul B, sau daca nu esti pasionat de masini si vezi masina doar ca pe un obiect cu care iti faci treaba. Benzinar pentru restul. |
Quote:
http://www.zeperfs.com/en/duel85-393.htm |
Quote:
domnul steffan,s-a mai discutat mai sus diferenta de costuri diesel cu benzina,deci diferenta nu este un pachet de tigari....intr-adevar nu are nimeni masina ca a ta puternica pe benzina care si consuma mai putin ca un diesel......inca ma gandesc cum poti sa crezi ca masina ta consuma la fel ca un diesel.....si eu unul folosesc aproximativ toata puterea masinii de fiecare data cand merg cu masina(atunci cand permite traficul),pentru ca nu mi-am luat masina sa ma duc la piata sau sa ies sa casc gura prin oras si sa incurc circulatia.... |
Quote:
|
la cum merg eu cu ea am consum de 14-15 in oras dar nu o menajez deloc. iar incepi sa o iei pe aratura si sa scoti aberatii din tastatura, racer mic ce esti. ti-ai luat 1.6 benzina 105 cai ca sa faci curse?:lol: bravo tie, logan killer =))) esti genul de sofer care pana nu iti taie alimentarea nu schimbi viteza?
|
Quote:
uite un exemplu, ce zici ti se pare rezonabil 9secunde de la 80-120? https://www.youtube.com/watch?v=niiOxfO14LE https://www.youtube.com/watch?v=AfiRBb2fBlg |
Quote:
ti-ai luat o masina de 10 ani si crezi ca ti-ai luat vreo racheta,nu ne mai lauda trompeta ta ca nu ne intereseaza..... cand aveam masina de 150+,tu ieseai pe strada si aratai masinile cu degetul.... |
tare curios sunt sa vad si in realitate persoanele astea cu gura mare si fara o chiftea in burta de pe forum...
mi-am luat masina asta pt ca mi-a placut cum se conduce si cum arata. daca vreau sa consume mult, consuma, daca vreau sa fie decenta, este. tu vad ca te lauzi ca folosesti masina aia de 105 cai la potential maxim (eu iti zic ca nu prea o faci ca nu mergi tu nicaieri constant cu minim 4000 ture. hai da-te jos din rolls ca s-a terminat visul si au disparut si masinile tale, inginere care abia tii covrigu in mana :) |
Quote:
iar vizavi de discutiile pe forum m-am convins nici macar nu esti in stare sa citesti posturile de la inceput sa vezi ca ma refeream la un diesel,nu ma refeream la mortaciunea aia de 105 cai,care are 40.000 km nu 200.000 cat are probabil ligheanul ala al tau.....si cu aia merg in 5000-6000 ture constant pentru ca stiu,daca tu nu esti in stare,sa stii ca nu toti si-au luat prima masina in 2012. |
Quote:
Quote:
La 80 km/h am 3000rpm, cuplul maxim e la 3800. Quote:
Crezi ca nu mi-ar placea un 3.0 diesel care sa consume cat a mea dar sa aiba 200+ cai? Pana una alta, prefer un 1.4 benzina unui 1.4 diesel. |
Quote:
|
Intre 6.5 si 7 la mers mai agitat.
|
Quote:
|
Mixt, dar nu 50-50%. Cam 70 exterior, 30 oras.
Cam acelasi consum ca al meu il are un prieten cu un 525d e39 163 cabaline. |
Quote:
|
Eu o depasire de la 80 o incep cu a 4-a (~2100rpm) pentru ca nu merg cu a 5-a pe europene decat unde e loc de mers macar cu 120 pentru mai mult de 3 batai de inima.
Daca am in fata TIR+1.4/1.6i si 1.4i incepe depasirea, niciodata nu plec odata cu el, ci doar cand 1.4 a ajuns la capul tractor,iar de multe ori astept sa ajunga la cabina. |
Quote:
Quote:
|
Si iarasi apare cate unul cu diesel-ul lui minunat de 10 ani, luat pe 3 covrigi din Germania.
BMnWA: daca tot consuma asa putin masina ta, ne spui si noua cat platesti tu taxe, impozite, intretinere + cat ai rezervat pt defecte? majoritatea oamenilor nu au timp sa cumpere/vanda toata ziua masini pt profit sau cand se strica, le cumpara ca sa mearga cu ele fara griji X ani. A mai pus cineva linkul asta: http://www.autolatest.ro/stiri-masin...sel-vs-benzina, vad ca nu vb nimeni de el. :D |
Indiferent cat de mult lauda unii magnificele dieseluri, preferinta celor mai multi raman tot benzinarele :D;)
Rezultatul sondajului din partea de sus a paginii arata clar ca aprox 70% au mai multa incredere in masinile pe benzina. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
:) |
Eu cred ca cei mai multi prefera sa cumpere o masina sh pt ca nu dispun de suficienti banii ca sa cumpere una noua.
Un Golf, Passat, Focus sau Astra diesel EURO 3 costa la sh in jur de 2900-3300 euro, au taxe mari (de la 600 euro in sus), in general au rulaj mult peste 200 000 km, si in plus asigurarea si imp sunt mai mari decat la benzinare 1,4-1,6. Iar in varianta pe benzina EURO 4 taxa de prima inmatriculare este mult mai mica, si la rulaj 120-150 000km pretul cerut in piata este mai mic decat la diesel. In cazul masinilor mai mici, Corsa, Fiesta, Punto, Polo, Peugeot 206 etc, cu motoare 1,0-1,2-1,3 pretul si taxele sunt si mai mici iar clientii le cumpara ca sa poata merge economic si linistiti de acasa la servici (rima este involuntara :D ). De fapt, si in Germania unde oamenii stau mult mai bine cu banii decat romanii, sunt mai multe benzinare decat dieseluri, si eu am ramas mirat ca orasele sunt bantuite de masini micute pe benzina...:D |
Quote:
|
Uau numa filozofi avem p-aici ce mam distrat maaaaaaaa numa oameni de stiinta cu diploma, ai mai calificati sa zica care ii mai buna benzina sau motorina! Va lipseste diploma in filozofie ca acolo majoritatea is destepti aici pe forum!:D
|
Quote:
|
KAY-ule eu am vrut sa ii zic dar am lasat omu` in pace :)))
Mai tii minte ce razboaie aveam cu el si 318le ala racheta. Lasa ca tot e bine ca a mai bagat si el picioru in alte masini. |
Quote:
Din cate imi aduc eu aminte, loganul are 112nm cuplu, a mea are 126 si se simt ca sunt acolo. De fapt eu mi-as fi dorit, daca tot a fost sa fie 1.4 motorul, sa fie varianta de 100cp/126nm. |
Quote:
A nu se intelege ca am ceva cu marca Dacia sau Daewoo ori altele. Spun doar ca romanii conduc inca f. multe masini ieftine si vechi, adica fiecare ce are si cat isi permite. Pai de unde 4.000E pt. un golf tdi cand salariul e 10milioane? Iar diesel...pana prin anul 2000 trebuia sa fii mester sa ai in anii aia un diesel chiar si Opel Astra 1.7D sau Ford Sierra. Deci fiecare crede ca e mai bun ce are in garaj, si cum majoritatea sunt pe benzina...:D |
Bineee maaaaaa, m-am antors :D festival. Astept sa ma mai dati afara, ca mi se rupe. Deci am rasfoit putin inapoi sa vad ce ati vorbit, am vazut ca vorbeati si de uleiuri, de care, ce si cum. Pai eu am intrebat de mai multi mecanici, si mi-au zis caaa, uleiul trebuie sa fie mai subtire, pt ca trebuie sa urce pina sus, si plus ca trebuie sa intre in gaurile alea ( orificii ) , cam asa mi-a explicat, de ex : 5w-30, 10w-30, ceva de genu. Ca uleiul mai gros nu urca pina sus, si nu intra in orificiile alea mici, si se uzeaza magaria aia care se invarte, ( am uitat cum i se zice ), cam asa mi-a explicat. Daca un motor iti mananca ulei, atunci nu mai conteaza cit de gros e uleiul, ca tot i-l mananca. Poti sa pui in motor si aditiv, degeaba.
In Romania, se merita sa cumperi masina cu cilindru mic, pt ca-i mai ieftin asigurarea, impozitul, intretinerea, benzina mai ieftina, etc. Daca tot sinteti obsedati de consum, atunci luati-va toti masini cu motorizare mica. De ex : Lupo 1,2 tdi ; Punto 1,2 benzina ; Clio 1,5 cdi ; etc. Da noi sintem barbati si nu vrem masini de femei nu ? :D Dieselu consuma mai putin, are cuplu mai mare, - da nu e silentios si nu are sprintu ca si un benzinar. Avantaje si dezavantaje. Dieselu are feeling la cuplu, si benzinaru are feeling la turatii. Benzinarele nu sint facute sa consume putin, asta se stie. Cine vrea consum mic, isi ia masina cu motorizare mica, sau diesel. Cine vrea viteza, asi ia masina cu mai multi cai putere. Simplu, nuu ? Se mai si stie caaaa, benzinarele sint facute pt viteza. Schumacher nu conduce diesel, ca altfel n-ar mai cistiga in veci. Acuma am diesel aspirat ( Almera ) , si in a doua iam dat pina la 80. Pe autoban viteza maxima a fost 170. Si dieselu consuma mult daca ai dai cu 160 - 170, nu numai benzinaru. Vrei viteza ? Nu te mai gindesti la consum. Scurt. Dar eu cred ca, ma voi intoarce la benzinare, - sprint mai bun, motor mai silentios, viteza.... Deocamdata sint multumit cu dieselu meu aspirat, dar de aia tot benzinara imi place mai mult. La un benzinar, si sunetul de la toba se aude mai fain, si asta e un feeling, nu ? Daca faci un accident, motorina nu explodeaza, nici nu ia foc. Dar benzina cam explodeaza. Deci avantaje si dezavantaje. |
|
Deci, grija mare la accidente astia cu benzinare, ca explodeaza de nu va vedeti :!: bai ce dor mi-a fost de el :lol:
|
| All times are GMT +2. The time now is 18:19. |
- Copyright 2026 4Tuning