Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   RALIURI - COASTA - RALLY SPRINT - CRR (https://forum.4tuning.ro/585-raliuri-coasta-rally-sprint-crr.html)
-   -   Cand au inceput circuitele in Romania? (https://forum.4tuning.ro/585-raliuri-coasta-rally-sprint-crr/159581-inceput-circuitele-romania.html)

TG53 30-09-14 16:52

Re: Cand au inceput circuitele in Romania?

ceva nu inteleg in acest caz,John regulamentul privind starea technica a masinilor este pentru coasta si pentru circuit cu toate ca circuit nu a existata este diferita,sau nici masinile de coasta nu corespund sau nu corespunde regulamentul?
care este adevarul? caci daca ies in decor chiar la coasta,poate fi periculos,pomi,parapeti
cine stie aproximativ,cu un Mitshu care este viteza maxima la Adancata?

john17 30-09-14 19:49

Regulamentul e vag si lasa la latitudinea comisiei tehnice. Care comisie nu deosebeste un turbocompresor cu rulmenti de unul cu bucse cu piesa pe masa... Vitezele ar trebui sa fie mai mari la circuit, valori nu cunosc dar ar trebui sa apara la atacul timpului. Cert e ca Tatuus a rulat >1/2 din linia dreapta in limitare cu 6, adica ~260km/h, viteza pe care o atingea pe 2 coaste pt f scurt timp.
Nu stiu cum se poarta pe afara dpdv norme de siguranta, dar eu personal tind sa cred ca probabilitatea unui accident e mai mare la circuit (nu atac), unde sunt mai multi concurenti + viteza mai mare. Dupa litera regulamentului nici un traseu de coasta nu ar trebui aprobat ("glisiere pe ambele parti")... Iar daca nu primesc masinile la start le scad incasarile si nu e pont!

cornel1955 30-09-14 20:05

Ia uite ba frate ca am disparut de aici cu probleme si voi va certati in continuare ??? (sa nu se mai spuna ca eu sunt capul rautatilor)...cred ca sa deviat mult de la "Cand au inceput circuitele in romania" si Dl Ioan promotorul acestui topic se simte nashpa :)) ...chiar daca este un little chat nu se pune, dar hai sa revenim la oile noastre de demult (cam batrane oi) ...si cine este invidios pe Lucian Hora poate sa io s... din cauza ca ei nu au simtit pulsul pietzii la auto...vreau un circuit "roata la roata" si atunci inseamna ca am intrat in normalitate (aproape imposibil) ...salutari la toti si mai dispar un pic :))

Rusanescu 01-10-14 10:34

Carpaticus Arena, proiect nemaivăzut în România, pentru zona Făgetului, iniţiat de un francez

http://oradetimis.oradestiri.ro/carp.../#.VCu71vmSwVB

TG53 01-10-14 11:04

tineti FRAS ul la distanta,cu orice mijloace

mustang G.T 02-10-14 16:47

4 Attachment(s)
Am vazut de curand o poza cu masina lui Puiu Rusu(in 1980) alaturi de ceea ce pare o Dacia Sport , una din bucatile facute dupa Brasovia.

Aveti mai multe informatii sa-mi dati despre aceasta masina ? Cum a ajuns Puiu Rusu sa piloteze pe aceasta? Era incercarea uzinei de a testa sportul la raliuri ?

Ca tot suntem la capitolul Dacia sport , despre dacia lui Iancu , cea donata la Muzeu , se zicea ca ar fi avut in total 4 propietari ,este adevarat ? Sau reformulez , acesta dacie imi pare ca ar fi surata cu cea a lui Grigoras, oare sa fie din lotul pentru curse ?Din prima serie?

Multumesc , mi-ar fi de folos niste raspunsuri.

TG53 02-10-14 18:15

cea ce pot spune cu sigurantza,cel din poza alb negru,incombinezon de pilot este Victor Nicoara,cu tigara in mana dreapta masina,daca nu ma insel este o Dacia gr.C,ce clasa nu mai stiu caci o vreme au existat si la grupa C 2 clase,poate ne poate spune mai mult Mitica dupa nr.de licentza
despre celelalte poze,color nu stiu nimic

mustang G.T 03-10-14 14:31

Quote:

Originally Posted by TG53 (Post 5747461)
cea ce pot spune cu sigurantza,cel din poza alb negru,incombinezon de pilot este Victor Nicoara,cu tigara in mana dreapta masina,daca nu ma insel este o Dacia gr.C,ce clasa nu mai stiu caci o vreme au existat si la grupa C 2 clase,poate ne poate spune mai mult Mitica dupa nr.de licentza
despre celelalte poze,color nu stiu nimic

Va sa zica , el este pilotul . Asta inseamna ca am fost indus in eroare .. poza am gasit-o pe facebook si mi s-a parut interesanta.Si mai interesanta imi pare masina care pare a fi prototipul din 80.

Sportiva lui Nita m-ar interesa .. adica nu cred si din auzite , ca a avut-o numai el . Asta as vrea sa stiu

TG53 03-10-14 15:46

este cu sigurantza Victor,zis "osanul" la pagina 195 post 2925 este o poza de la Hungaroring,cel cu nr.6 este Victor poti compara
pag.198 post2964 este o poza cu masina lui Victor,nr 103 gr A cu care a participat in CPP,dar si la gr.A din tara dacia 1310
masina din poza alb negru este ,dupa parerea mea Dacia sport de gr.C,dar dupa cite stiu eu a fost mai tirziu,dupa 86,cind existau deja 2 gr.sau clase C,una cu Nicu Grigoras si cealalta cu Victor

crywolf 03-10-14 18:25

http://home.mobile.de/SCSALPRESTSRLA...#des_182664345

Poate incepe cineva ceva cu Gordini-ul

TG53 04-10-14 10:49

este minunat ca mai exista asa ceva si inca intro stare buna,dupa 40 de ani ,dar pentru curse,cred totusi ca varsta este cam inaintata,o caroserie de tabla dupa atitia ani

Mitza93 04-10-14 19:02

Quote:

Originally Posted by TG53 (Post 5747889)
este minunat ca mai exista asa ceva si inca intro stare buna,dupa 40 de ani ,dar pentru curse,cred totusi ca varsta este cam inaintata,o caroserie de tabla dupa atitia ani

Masina a fost prezenta la concursul de eleganta sinaia 2014

ceva poze:
http://retrorable.wordpress.com/2014...lt-12-gordini/
http://mariconst2003.files.wordpress...6/p6283890.jpg

cornel1955 05-10-14 07:00

Quote:

Originally Posted by crywolf (Post 5747745)

la 23.000 euroi iau o Lola din Germania in stare de functionare si ma dau cu ea...daca tinem cont ca Dacia aia este deja istorica atunci pretul este justificat si chiar e puti(z)in :lol:

TG53 05-10-14 10:47

valoarea istorica este,dupa parerea mea incontestabila,daca 23000 este mult sau putin,nu pot sa spun,sint sigur cea ce priveste valoarea materiala exista expertzi care se pricep,dar,aici trebuie sai dau dreptate lui Cornel cu 23000 pot cumpara un monopost cu tot ce trebuie pentru curse si placerea de a concura este sigur mai mare decit cu o masina istorica

cornel1955 05-10-14 11:53

Quote:

Originally Posted by mustang G.T (Post 5747442)
Am vazut de curand o poza cu masina lui Puiu Rusu(in 1980) alaturi de ceea ce pare o Dacia Sport , una din bucatile facute dupa Brasovia.

Aveti mai multe informatii sa-mi dati despre aceasta masina ? Cum a ajuns Puiu Rusu sa piloteze pe aceasta? Era incercarea uzinei de a testa sportul la raliuri ?

Ca tot suntem la capitolul Dacia sport , despre dacia lui Iancu , cea donata la Muzeu , se zicea ca ar fi avut in total 4 propietari ,este adevarat ? Sau reformulez , acesta dacie imi pare ca ar fi surata cu cea a lui Grigoras, oare sa fie din lotul pentru curse ?Din prima serie?

Multumesc , mi-ar fi de folos niste raspunsuri.

Prima poza este cu Victor Nicoara , acum boshorog ca si mine si ca multi de aici, si ultima este facuta la Pitesti la Muzeu... Nicu a avut si a fost singurul proprietar al "bombei" lui...pana cand a murit R.I.P. + nu a vandut nimic...ce a ramas prin curte la unu si la altul nu se pune...probabil copii de prost gust si in nci un caz copiile nu au tabla de aluminiu pe ele...asta este un indiciu :lol:...paralel cu Nicu nu sa mai facut nici o dublura a masinii lui...Victor era sef la Competitii si testari de motoare si mia spus ca e unicat pt ca Nicu nu vrea sai stie nimeni secretele :lol: ...nici macar Victor nu asista la testele pe banc pt motor ...seinchidea singur acolo si deschidea usa cand era multumit de rezultate...asa se fac cursele...in rest prietenie inafara de competitii :twisted:

TG53 05-10-14 18:44

din nou are Cornel dreptate,o copie sau mai multe dupa masina lui Nicu nu exista,cu aluminiul are Cornel dreptate,Nicu a fost un fanatic cea ca priveste greutatea,tabla era ca staniolul,si motorizarea in afara de Nicu nu o stia nimeni.El a fost un om foarte secretos si singuratic,nici nu exista vreo posibilitate sa copiezi ceva,deci tot ce apare nu sint altceva decit plagiate,care vor sa faca un profit.

cornel1955 05-10-14 19:22

Quote:

Originally Posted by TG53 (Post 5748211)
...................deci tot ce apare nu sint altceva decit plagiate,care vor sa faca un profit.

Jidanul are o vorba: un fraier se naste la 5 minute, important este sa il gasesti !!!...........pai asta este o blasfemie sa profiti de pe urma unui mare campion si sa vrei sa faci bani din tzepe de pe facebuci cu masini masluite...Easterul vicecampion al meu se afla si acum la Augustin Damian si el nu sa rupt in figuri sal vanda sub numele meu....DECI ATENTIE LA TZEPE !!!

cornel1955 05-10-14 19:44

Quote:

Originally Posted by TG53 (Post 5746575)
Dar atunci O;CE VESTE MINUNATA ceva inainte de craciun pentru anul urmator cere regulamentul,care pina atunci nu a spus nici un punct,piciorele pilotului,trebuie sa fie in spatele liniei care trece prin axa rotilor din fata.Punct.Eu stateam aproape culcat,si piciorele erau aprox.20 cm inaintea axei priveste si pozele cu rusii.
Primul meu drum al meu a afost la Dl.Dr,Musca ortoped,car ma cirpit de citeva ori,si lam intrebat daca poate face ceva,a scos fierastraul si a zis ca nu garanteaza pentru numic,si astfel in loc de imbunatatiri,a urmat o munca al dracului de neplacuta si nici nu stiam sigur ce iasa.continuarea urmeaza

Te "facea" Doctor Musca la picioare de intrai si intr-un lighean ...stiu treaba asta de la F1 aplicata peste tot la monoposturi si cand am facut primul Easter pedalierul era fix pe axa fatza, in fatza era bateria care ulterior am mutato in spatele scaunului din considerente de siguranta (pt mine), iar la monococa nimeni nu a masurat niciodata si pedalierul era 15 cm in fata axului puntii fatza...altfel trebuia sa apelez la Doctor Musca:lol:....avantaj EU :lol:

INMT-Bucuresti 05-10-14 21:59

2 Attachment(s)
Nita Iancu fost pilot si acum organizator de competiti rallycros, a alergat pe dacia sport postata mai sus ani de zile, preparata de el si donata acum 1an sau 2ani parca, muzeului din pitesti.
Nu are nici o treaba "Monstrul" lui Grigoras cu dacia lui Nita Iancu, stiu sigur ca nu este nici o copie pana la ora actuala si nici din lotul de curse nu este.
Masina era preparata de Nita Iancu pentru rallycros, atat.

TG53 06-10-14 10:13

si asa incet,incet se rezolva "secretele",deci acuma stim ce este cu masina din poza a treia Nita Iancu
Cornele,dr.Musca a existat intradevar,a fost ortoped la Resita,dupa un accident cu skiurile am avut o fractura urata,deschisa si Musca ma operat cu tot tacamul suruburi,placi si sarme si mai mult de 3 luni gips,dupa aceea in perioda de la moto,a mai reparat cate ceva fracturi si asa neam imprietenit,din cand in cand iam reparat si sculele,firiz,masina de gaurit
cand am construit monococa nu era valabil regulamentul cu axa si picioarele de aceea au fost astfel construite,nici Mircea Ponta nu a avut probleme,el fiind ultimul de la Resita care a folosit timp mai lung monococa,plus ca la monococa nu era asa de evident,pedalele fiind ascunse in interiorul masinii,dar pe TG86 a trebuit sal lungesc

john17 06-10-14 11:41

Gordina de mai inainte postata de @crywolf ca Gordina, inseamna ca sunt cel putin 2 functionale si nu pot decat sa ma bucur, dar ia uitati ce se vinde AICI!

TG53 06-10-14 12:57

John,nu intzeleg,de ce spui tu ca sant doua functionale? mia scapat ceva?

DanSGH 06-10-14 15:41

1 Attachment(s)
Cred ca la asta se refera John https://www.youtube.com/watch?v=P-AD9TfMM1Q

TG53 06-10-14 16:09

deci asta functioneaza su participa la coasta?

mustang G.T 06-10-14 17:20

Quote:

Originally Posted by TG53 (Post 5748506)
deci asta functioneaza su participa la coasta?

In tara la momentul actual sunt 4 "Gordine": una la Suceva , la Danut Crainiciu, masina este de circuit (180 cp,asa se zice) , cea din Arges a lui Nea' Nicu Iordache (care pana acum un an - doi a mai alegat cu ea) , una care se afla in restaurare ampla la Bucuresti , a lui Silviu si cea alba adusa din Belgia . :)

TG53 06-10-14 18:11

John,masina amintita de tine care se vinde cu 7900 cred ca este un motor de Renault16,sau R5 sau asa ceva,aproximativ asa ceva am avut si eu in Dacia mea cu care am tras remorca cu Easterele ani de zile,fata de Gordini evacuarea si admisia sin inversate

INMT-Bucuresti 06-10-14 22:24

5 Attachment(s)
Nea Tibi, dacia de mai sus care se vinde la pretul de 7900E are motor de Alpine aspirat 100hp cu dublu corp weber. Stiu masina de cativa ani, o echipa de baieti din Germania au pregatit-o pentru curse.
Foare tare treaba cu tot ansamblul in spate, (volan, pedale, schimbator de viteze, scaun) asa ceva am si eu de gand, stil dtm, nascar, + ca are multe chesti interesante pe ea, suspensie, frane. Bravo lor
La noi in tara sta treaba altfel, un baiat vinde o dacia 1310 Turbo functionala, peste 120hp, pregatita de raliu (din uzina), capote de aluminiu, (Uzina) frane modificate, suspensie buna, Motor 1.4 gtt r5 (adaptat de propietar), la pretul de 1500E si nimeni nu se apropie, pacat. (Nu stiu daca mai este valabil anuntul cu vanzarea ei), dar merita fiecare banut, tinand cont cat sa investit in masina.
Pun cateva poze cu dacia din Germania si in ultima poza apare dacia 1310 din Romania.
Sa fiti sanatosi cu toti.

TG53 06-10-14 23:37

INMT multumesc mult pentru informatzii,interesant ca mai sint entuziasti care se ocupa de astfel de modificari,eu cum am spus de mai multe ori nu ma pricep prea mult la tuning de limusine,dar presupun ca postul de pilotaj tras mai spre mijlocul masini ajuta din punct de vedere al repartitiei greutatzii.Cu tractiunea pe fata stiu numai din presa de specialitate ca exista o geometrie speciala,este adevarat?

Mitza93 07-10-14 00:20

3 Attachment(s)
Daca tot se vorbeste despre gordini,mai exista o masina adusa in tara!Detalii si poze...

Cititi mai mult:
http://www.daciaclub.ro/DACIA-1300-f...l#entry4006941
http://www.daciaclub.ro/DACIA-1300-f...l#entry3998478
http://www.daciaclub.ro/DACIA-1300-f...l#entry3998530

TG53 07-10-14 10:55

din pacate rugina merge mana in mana cu anii,foarte greu de inlaturat,poate pentru concurs de elegantza si ca valoare istorica ajunge,dar pentru curse?

DanSGH 07-10-14 10:55

John te duci in weekend la Rasnov? Daca da, sa ne povestesti si nou cum merge Marco Tempestini cu Nissan GT-R de 1000 de cai, poate faci si niste poze/filmulete :D

TG53 07-10-14 11:12

sint sigur ca reporterul nostru John ne informeaza "live" si competent de la fatza locului

DanSGH 07-10-14 11:18

7 Attachment(s)
Am gasit poze pe Facebook la Marco Tempestini

racerVTM 07-10-14 12:01

Quote:

Originally Posted by TG53 (Post 5748730)
sint sigur ca reporterul nostru John ne informeaza "live" si competent de la fatza locului

Sper sa si stea ploaia , ca toarna cu galeata . Altfel nu exista spectacol , decat iesiri in decor , placerea publicului

TG53 07-10-14 12:59

cred ca 1000 de CP este un pic exagerat,sau?
cel mai tare de care am auzit eu este pregatit de Nismo si are 600 CP
ce este ecranul din spatele volanului,deasupra este Shift light,restul?

DanSGH 07-10-14 16:48

Sper sa nu fie cenzurat link-ul http://www.autorally.ro/newsContent....ta+cu+Godzilla

TG53 07-10-14 18:21

Dan,articolul pe pagina autorally lam citit,din pacate se adevereste ca nu tot ce apare in presa sau netz este adevarat,poate este o greseala sau intentionat sa atraga lumea.Cea ce stiu eu sint urmatoarele
Nissan GT-R aparut prima data in 2007 este o masina cu tractiune integrala,motor V6 biturbo,transaxle,cutie dubluambreiaj 6 trepte,invarianta cea mai puternica 549CP asa zisa serie
Nissan GT-T Nismo zis Godzilla are 600 CP pregatit de Nismo (Nissan Motorsport) deci 51 de cai plus obtinuti prin doau turbo mai mari si alt motor manegement,plus imbunatatiri la suspensie si aerodinamice spoiler samd cu care pilotul Michael Krumm test pilot la Nismo a batut recordul anul trecut la automobile "serie"pe Nürburgring Nordschleife cu un timp7min 08,679 record care a fost imediat batut de un Porsche 918Spyder Hybrid
Nismo este o firma care exista in Japonia din 1986 ceva similar cu AMG ptr.Mercedes sau M ptr.BMW.In Japonia mai exista numai inca o firma de tuning TRD pentru Toyota
intradevar a exista si o varianta Nissan cu999CP,dar tare modificata,cu tractiune pe spate,alta cutie pentru niste recoduri total aiurite,care la aprox 340kmh a inceput sa se dezmembreze caroseria si proiectul a fost abandonat.Asta este in mare ce stiu eu,cutie dublu ambreiaj care sa tina la 1000CP nu exista inca

mustang G.T 07-10-14 19:29

Quote:

Originally Posted by Mitza93 (Post 5748620)
Daca tot se vorbeste despre gordini,mai exista o masina adusa in tara!Detalii si poze...

Cititi mai mult:
http://www.daciaclub.ro/DACIA-1300-f...l#entry4006941
http://www.daciaclub.ro/DACIA-1300-f...l#entry3998478
http://www.daciaclub.ro/DACIA-1300-f...l#entry3998530

Pardon , nu este adusa in tara . Am vorbit cu propietarul .. si dansul locuieste in Viena , unde are si garajul. :)

john17 07-10-14 19:57

1000 cp mi se pare si mie o exagerare, dar mai stii!? In articol scrie ca masina in cauza este construita de un anume Malucelli, o fi furat patentul de la @racer si a bagat 1000 CP in dihanie - spaghetti cu spanac, Popeye style probabil :D Dar... IETE! La turbo nu-i mare filozofie sa faci cai multi, pompezi din foale, dai benzina/etanol pe masura si aia e. Mai greu e sa scoti si cai si sa si tina, macar o etapa de coasta intreaga!
Ecranul banuiesc ca este un digi-dash, un tip de tablou de bord folosit pe scara larga si care poate afisa o gramada de date, la alegere. Proabil n-au vrut sa scoata bordul stock, sa nu zapaceasca toata electronica cu CAN si l-au varat acolo.
Pt weekend se anunta cald, acum stiu si eu cum o sa fie... De mers merg oricum, ca am 3 "pacienti" care participa.

TG53 07-10-14 22:22

John,eu sint sigur ca tu ai sa descoperi adevarul,la Rasnov si pana atunci lasam discutia.Un lucru este clar,masina Nissan de la postul 5113 cu interiorul masini nu este aceiasi cu poza cu Tempestini la volan de pe pagina autorally.Cu turbo poti face cai citi vrei,BMW de 1500 F1 a avut pe stand peste 1500 deja in anii 80,dar nu a tinut nici 5 minute,plus ca in poza de la autorally se pare ca este si alta cutie(secventiala) montata,poate si alt motor,exista o varianta cu V8,dar atunci nu mai este Nissan GT-R Nismo godzilla ci cu totul altceva

All times are GMT +2. The time now is 23:39.

- Copyright 2026 4Tuning