Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   RALIURI - COASTA - RALLY SPRINT - CRR (https://forum.4tuning.ro/585-raliuri-coasta-rally-sprint-crr.html)
-   -   Cand au inceput circuitele in Romania? (https://forum.4tuning.ro/585-raliuri-coasta-rally-sprint-crr/159581-inceput-circuitele-romania.html)

DanSGH 03-09-14 10:59

Re: Cand au inceput circuitele in Romania?

Ca o paranteza la discutiile purtate aici, imagini cu primul circuit din Romania
https://www.youtube.com/watch?v=CfYl...ature=youtu.be

john17 03-09-14 11:24

Cred ca ar trebui deschis un topic dedicat curselor de viteza din prezent...
Rapoartele c.v. Ferrari 458 Challenge:
1° 15.81
2° 11.14
3° 8.29
4° 6.55
5° 5.24
6° 4.28
7° 3.52
Puterea maxima la 9000 rpm, limitator la 9200 rpm, roti 255/650 19”x 9” fata si 305/690 19”x 11 spate. Spor la calculat si facut diagrame-fierastrau! Cutia e etajata pt circuit si nu pt coasta (padelele nu stiu pt ce sunt facute, poate pt mancat inghetata cu ele...).
P.S. Masina are 1218 kg la gol si 570 CP.
Pai ba e obosita Lola si crapa piesele "made in Resita", ba e avion supersonic si merge omul cu rezerve uriase! Dupa prima mansa avea 1 sec si un pic in fata lui Horatiu si, amintidu-mi de Poiana 2013 cand A. Dumitrescu fusese cel mai rapid in mansa 1 cu ~1 sec si apoi l-a batut Radut, nu cred ca nu ar fi frezat Hora din acea caramida ipotetica pt a nu avea surprize... Una peste alta mai intervine varsta masinii ca si conceptie, o masina de strada actuala merge mai tare decat una de curse de acum 20 ani!
Masina lui Paul e pe tot drumul, pare ca nu sta, degeaba are atata putere, iar cu 1-2 etape pe an nici Onoriu si nici altcineva nu cred ca poate merge la 100% din capacitate, nici pe departe.

TG53 03-09-14 12:09

John,ce sint padelele de mancat inghetata
cutia montata in Ferrari 458 este o cutie AUTOMATIZATA;nu automatic nu stiu cum ii spune pe romaneste,in germana DOPPELKUPLUNGSGETRIEBE care practic nu are pierderi de tractiune la schimbarea vitezelor.acelasi tip de cutie este montata de exemplu sub numele M DKG Drivelogic in BMW M3 din 2008,din septembrie2011 si in M5,si inca in alte BMw uri,bineinteles este montata si in alte marci.Eu am avut ocazia sa conduc un M3,un M5 si un Z4 cu o asemenea cutie va asigur ca este un vis
si Mitstu Lancer Evo X incepand din noiembrie 2007 sub numele Twin Clutch SST

john17 03-09-14 19:23

Denumirea ar fi "cv mecanica robotizata", cu dublu ambreiaj in cazul de fata.
Pai Horatiu a rupt padela de -, aia care comanda retrogradarea, si am zis ca Ferrari le-a facut sa mananci inghetata cu ele dupa ce se rup :D

TG53 03-09-14 22:33

John,este vorba de maneta de la volan in germana schaltwipe cu care schimbi vitezele de la volan la BMW poti schimba vitezele si cu maneta cea normala,care de fapt este mai mult joystick,plus mai exista un program unde schimba cutia ca una automata si poate fi modificata caracteristica mai multe programe sint sigur ca si Ferrari are ceva asemanator
mai am o intrebare si anume ce cutie de viteze are Lola lui Hora,dupa cite stiu eu Lola B99/50 are o cutie Hewland 5 trepte H schaltung a modificat Hora aici ceva?sau

DanSGH 05-09-14 14:32

Pana se face un topic nou cum a spus John ... o sa postez aici ..

Cei de la FRAS au postat azi pe pagina lor de Facebook :

"Primul circuit de viteza din Romania !

Sub tutela F.R.A.S. va avea loc prima competitie de TIME ATTACK ce urmeaza a fi organizata in premiera pe noul circuit de viteza "Motor Park Romania" de la Adancata. Pentru aceasta etapa-pilot ce va avea loc in a doua jumatate a lunii octombrie 2014, vor fi admisi competitorii detinatori de licenta FRAS de viteza in coasta, automobilele urmand a fi incadrate pe grupe si pe clase conform regulamentului Campionatului National de Viteza in Coasta Dunlop in vigoare. In urma desfasurarii acestei prime competitii, atat proiectul de Campionat National de Time Attack 2015, cat si cel al Campionatului National de Viteza pe Circuit 2015, vor fi finalizate si supuse aprobarii Consiliului Federal F.R.A.S., pana la incheierea actualului sezon competitional."

Sursa : facebook.com/FRAS.RO

john17 05-09-14 17:40

federatia traieste pe facebook... Nici n-au terminat de dat cu mistria la Adancata - cei care au investit, nu federacia care doar s-a gandit cum sa scoata niste bani din investitia lor - si le-a bubuit mintea de time attack. In fine, poate vom avea iarasi competitii pe circuit in Ro, desi din materialul de pe protv de dimineata parea cam valurit asfaltul... Pana una-alta se disputa cica autoslalom acolo in weekend (sau in urmatorul, n-am retinut).

TG53 05-09-14 21:29

probabil ca nu iasa nimic,caci iarasi isi baga FRAS nasul cu toate ca pentru circuit nu au facut nimic.Nu este o cursa "roata la roata" cece este sarea si piperul in cursele de circuit vezi de exemplu Formula 1 Spa Belgia ci o cursa roata dupa roata o singura masina care face 3 ture,a doua fiind cronometrata ,foarte plictisitor pentru toti,piloti,mecanici, si SPECTATORI;SE PARE CA NUMAI PENTRU fras NU
pacat

DanSGH 07-09-14 19:31

Ca tot se discuta un pic mai in spate despre padelele Ferrari-ului, aici un filmulet cu el, defapt cu celalalt Ferrari in actiune pe circuit https://www.youtube.com/watch?v=Lk9zfQW_9bo

TG53 08-09-14 14:12

deci padela cum se vede in film este in spatele volanului si cu ea se schimba vitezele si aia sa rupt?

DanSGH 08-09-14 14:28

1 Attachment(s)
Da, si o poza cu ea

TG53 08-09-14 15:12

na fain,piese ptr.Ferrari facute in Taiwan,China sau?

DanSGH 08-09-14 18:29

Cu toate ca imi este greu sa cred asta ... dar in ziua de azi totul e posibil ..

john17 08-09-14 19:39

Si "made in Italy" sa fie nu inseamna ca nu pot fi de calitate slaba. Si credeti-ma ca stiu ce vorbesc!
In alta ordine de idei, am fost ieri la Adancata. Circuit ar fi, dar pana sa se poata desfasura competitii mai trebuiesc facute ff multe! Nu exista spatii de esapare, ai iesit afara - depinde de noroc cum te opresti. Deja un Renault a ajuns "pe tzigla". Standuri nu exista si nici macar un parc de service mobil nu se poate face ca lumea pt ca e pamant, praf, pietris. Vii cu slickuri calde de pe pista si se fac instant snitzele. Nu stiu in ce masura se poate asigura asistenta si interventie medicala, pompieri, curatat pista in caz de incidente. Speram sa nu se opreasca si sa ajunga cu adevarat motorpark, dar time attack cred ca se poate organiza luna viitoare doar... pe feisbuc!

TG53 08-09-14 19:41

afara este vopsit gardul,inauntru leopardul ce vreau sa spun ca posibil este orice,cu Ferrari este ca si cu toti fabricantii de masini cistig cit mai mare,cheltuieli cit mai mici
Ferrari are un nume,dar totusi masinile sint artizanale acum vreo 10 ani am vrut si eu sami cumpar unul ,308 cel din film Magnum masina a fost la noi la autohaus,eram gata,gata sal cumpar nu functionau geamurile electrice,am incercat sa le repar si asa am ajuns la partea electrica ascunsa la piciore pe partea dreapta totul era montat cu suruburi de lemn pe un placaj sigurante,relee samd,si am aflat ca asa este original am spus multam si parerea mea despre Ferrari sa schimbat intro masina nemteasca nu vezi asa ceva

john17 08-09-14 19:54

Cine stie ce esenta nobila erau surcelele alea! :D
Aveam noi o vorba in departamentul tehnic la o italiana, din sloganul original "mai mult decat frumoasa" taiasem "decat" si ramasese "mai mult frumoasa"! Se potrivea perfect :D

TG53 08-09-14 20:01

John,ce priveste calitatea italiana,se pare ca sintem de aceiasi parere,eu am scris postul meu fara sa il citesc pe al tau se pare ca mentalitatea lui Enzo mai este valabila si azi pentru o masina de curse trebuie un motor si 4 roti a spus el cindva

TG53 09-09-14 11:02

de fapt in film se vede ca este numai pista si atit,dar ,in 86 in mai nici la Hungaroring nu a fost mult mai mult pentru iesire in decor a fost terenul nivelat dar pamant am facut cunostinta personal ,au existat boxele si centrul de presa,un singur drum de acces si cam atit,in august 86 sa tinut primul mare premiu F1 mult a fost finantzat de stat
cine finanteaza la Adancata? cine este Willi Nicolae?
cu ce contribuie FRAS ul?

john17 09-09-14 18:43

E investitie privata, eu ma gandesc ca ar putea fi si ceva fonduri europene dar e doar presupunere. Fras contribuie cu... ideile de pe feisbuc! Si poate nascoceste ceva taxe de autorizare/omologare/blagoslovire a circuitului.
La Adancata terenul pe marginea pistei are variatii mari de inaltime, iar pista e si ea denivelata pe o portiune, sa vedem cum va trece de iarna.

valentin.nemtanu 09-09-14 21:13

Pacat de abandonul lui Horia Gheorghe (Citroen Saxo, iesire in decor) e un tanar care merge bine si tare.

Frumos, concis si tehnic reportajul despre starja. Multumim frumos d-le John 17.

Horia a zburat din campionatul nat de indemanare, si sub directa indrumare a tatalui, Teodor Gheorghe, progreseaza si chiar isi uimeste parintele ! O lectie cam dura aici, au luat toti campionii, ca ...asta e ! Putini sunt ca Ghunter Graef de care , eu personal, nu am auzit sa fi iesit prin decor in ani !

TG53 10-09-14 08:29

iesirea in decor face parte din viata unui pilot de curse,fara nu poti testa limitele,din pacate de multe ori are masina de suferit

racerVTM 10-09-14 14:35

Quote:

Originally Posted by john17 (Post 5741188)
E investitie privata, eu ma gandesc ca ar putea fi si ceva fonduri europene dar e doar presupunere. Fras contribuie cu... ideile de pe feisbuc! Si poate nascoceste ceva taxe de autorizare/omologare/blagoslovire a circuitului.
La Adancata terenul pe marginea pistei are variatii mari de inaltime, iar pista e si ea denivelata pe o portiune, sa vedem cum va trece de iarna.

Se numeste Adancata si nu Hungaroring . Sa nu fim carcotasi acum ca avem si noi ceva gen circuit . Acum sa vedem si masini pe acest circuit

john17 10-09-14 21:15

Eu imi doresc sa devina circuit adevarat, tu probabil esti multumit asa, doar cu asfalt turnat pe camp, cu "centurile in regim de autostrada" care dau in giratorii gen cozonac, fara vizibilitate si cu cedeaza trecerea, si DN-urile care devin parcari uriase in fiecare weekend, drumuri pt care platim taxe ca si pt autobahn si pe care murim cu sutele...

TG53 11-09-14 11:28

si eu imi doresc sa devina un circuit adevarat,paralela cu Hungaroring am facuto numai ca sa arat ca se poate si Hungaroring este la ora actuala unul din putinele circuite din lume unde din 86 sa tinut IN FIECARE AN un F1 Grand Prix
eu nu cunosc dedesubturile care sint in spatele circuitului Adancata,dar sper din tot sufletul sa fie bine,caci un circuit este un mare cistig pentru toti.

crywolf 11-09-14 15:53

John nu e carcota, dar ideea e ca proiecte au mai fost. Si toate au murit in faza de ... proiect.
Acum e drept, e un pas in fata. Dar pana sa ajunga la nivel de circuit, mai dureaza. Dar hai sa recunoastem, e un pas in fata.

TG53 12-09-14 19:36

oameni buni,in orice caz un inceput este facut,ideea folosiri atit pentru campionate interne si de moto si auto,plus folosirea particulara este foarte buna.ar trebui sa mai apara si citiva sponsori seriosi si atunci sint sigur ca va iesi ceva fain.Speram numai sa nu apara,ca de multe ori in Romania persoane care sa bage strimbe.Eu tin pumnii si urmaresc atent evolutia mai departe poate intrun an sau doi sa pot face si eu citeva ture miar face mare placere.Succes

cornel1955 12-09-14 20:20

Va salut pe toti dupa o pauza mare din motive personale ! Problema cu Adancata mi se pare un kitch mare ...vibratoare nu are, loc de "iesire" nu exista si poti sati rupi masina si gatul, nu mai vorbesc de utilitati si asistenta medicala...am mesrs pe Monza si cu scuter si cu turism si am semnat o gramada de acte...deci dai un ban dar stai in fata ...filmul si circuitul este dupa mine in categoria "tzeapa comerciala" si mancatorie de bani...totusi sau bagat bani multi pt ca 1 km de asfalt costa f mult daca are infrastructura, daca e facut pe camp este ieftin si se rupe sub tine :)) ...este totusi un pas inainte dar sa nu manance "balaurii" banii pe drum si sa dispara interesul....un motociclist nu ar merge niciodata pe acel circuit decat daca este nebun sau inconstient... toate cele bune tuturor si mai iau o mica pauza :(

TG53 13-09-14 11:32

cred ca in momentul de fata ar fi cel mai bine sa lasam circuitul la o parte,vom vedea cum se dezvolta in continuare
sper sa nu plictisesc cititori prea mult si am sa incerc sa continui cu povestea lui TG86 asa cum am traito eu si cum imi mai amintesc

dan_4_stone 13-09-14 12:29

Da, asteptam cu mult interes continuarea...

Rusanescu 13-09-14 12:35

Sigur Tibi descrierea lui TG86 este așteptată cu interes. Pe de altă parte e bine că se reiau cursele de viteză pe circuit pentru automobile chiar și în sistemul anunțat de FRAS. Important !

TG53 14-09-14 16:51

asa cum am promis am sa continui anul competitional 1987,TG 86 sa comportat multumitor,am facut si citeva locuri pe podium,dar dupa cum bine stim cu toti o masina de curse nu este gata niciodata cutia 5 trepte cu grup scurt era ideala pentru coasta,dar la circuit era prea scurta,in acel moment era singura mea cutie cu 5 trepte,eu am mai avut una cu 4 trepte cu rapoarte modificate cu grup normal schimbarea cutie pe masina era foarte simpla 25-30 min cu tigara in gura si cu o sticla de bere,asa ca am scimbat numai grupul cutie 5 trepte grup normal pentru circuit si cu 4 trepte grup scurt coasta nu ideal,dar mai bine,in 1987 nu am mai lucrat mare lucru la masina,numai cele necesare,am facut rost de inca o cutie cu 5 si de la club am mai primit un motor lada nou de serie 1200 pe care am inceput sal prepar.Deocamdata atat

TG53 16-09-14 16:44

poate unii dintre cititori se intreaba de de ce schimbam mereu cutia de viteze,vreau sa fac aici o paranteza si am sa descriu cum se desfasurau cursele in aceea vreme
de cele mai multe ori erau 6 duble vineri coasta duminca circuit plecam joi de acasa Resita de exemplu pina la Magura Buzaului,vineri se tineau antrenamentele si 2 urcari,sambata modificam masina pentru circuit,in special inlocuirea cutiei si ne deplasam la Galatzi,duminica circuitul ,seara sarbatoream un pic sau un pic mai mult depindea de rezultatele obtinute si luni drumul spre casa daca se mai adaugau si 4,5 sau 6 curse in CCP de exemplu drumul pina la Riga cu remorca dura de la Resita 4zile numai drumul

john17 17-09-14 18:40

Chiar ma intrebam unde era circuitul "pereche" cu coasta de la Magura, in Buzau nu tineam minte sa se fi tinut.
Tocmai am aflat ca acum la Adancata sunt si spatii de esapare in dreptul virajelor! Tot inainte!

Rusanescu 17-09-14 19:11

5 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by john17 (Post 5743262)
Chiar ma intrebam unde era circuitul "pereche" cu coasta de la Magura, in Buzau nu tineam minte sa se fi tinut.
Tocmai am aflat ca acum la Adancata sunt si spatii de esapare in dreptul virajelor! Tot inainte!

Cândva MĂGURA a fost pereche cu circuitul stradal din BUZĂU. Sunt și fotografii de la circuit din 1985 (Start grupa A, Start grupa C, Grigoraș, Motoc, grupa E).

TG53 17-09-14 19:26

Adevarul este ca nu imi mai amintesc exact,eu scriu acuma asa cum imi amintesc si va rog in special Mitica sa ma corectati
Resita cu Valea Domanului ideal ambele in aceiasi localitate
Pitesti Vidraru
Oradea Stina de Vale
Baia Mare Gutai
Satu Mare Meses Zalau
Sf.Gheorghe Balvanyos
Galati Buzau Magura Buzaului vag imi amintesc de circuit in Buzau
circuit Bucuresti,Tg.Jiu
coasta Rasnov,Poiana Brasov
va rog sa completati
se pare ca circuitul Adancata se lucreaza serios,John,sau?

john17 17-09-14 21:00

Deh, memoria infidela si de genul feminin :D
In '85 Rasnov a fost pereche cu Sf Gheorghe, la Magura am fost doar la coasta (cred). In rest nu-mi mai amintesc...
Da, se pare ca la Adancata se lucreaza! Ieri a fost un soi de sesiune de teste acolo dar au fost putini piloti.

TG53 18-09-14 11:30

Ei,John esti mai tinar si stai cu memoria mai bine ca mine,eu am avut de fapt totul sau aproape totul notat,dar au ramas in tara si au fost distruse.Poate se mai gasesc si altii care mai stiu una,alta se pare ca cititori sint multi,ne apropiem cu pasi mari de 400.000 de clickuri,dar cei care scriu sint putini nu inteleg de ce
circuitul chiar daca au fost putini este un inceput si este bine asa,speram sa fie tot mai multi

Hondarul 18-09-14 13:46

Dragilor, urmeaza in Romania un eveniment automobilistic ce isi propune sa inglobeze tot ce tine de motorsport.

Inclusiv istoria acestuia in Romania.

Intrebare: exista printre dvs. posesori de automobile de competitie cu care ati participat in trecut la curse, inca functionale? Organizatorii ar dori sa invite piloti ai Romaniei la eveniment.

TG53 18-09-14 20:12

foarte interesant,asteptam mai multe detalii,cind,unde ?

ROAD EMPIRE 18-09-14 22:07

Quote:

Originally Posted by Hondarul (Post 5743451)
Dragilor, urmeaza in Romania un eveniment automobilistic ce isi propune sa inglobeze tot ce tine de motorsport.

Inclusiv istoria acestuia in Romania.

Intrebare: exista printre dvs. posesori de automobile de competitie cu care ati participat in trecut la curse, inca functionale? Organizatorii ar dori sa invite piloti ai Romaniei la eveniment.

Pai masina lui Borbely ,defapt ambele cred ca sunt functionale. Apoi parca mai e inca un easter care mai e functional daca nu ma insel. participa la curse locale de VTM.

All times are GMT +2. The time now is 08:21.

- Copyright 2026 4Tuning