Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Benzina sau motorina ? (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/28777-benzina-motorina.html)

fasso 08-12-09 10:48

Re: Benzina sau motorina ?

Quote:

Originally Posted by BMnWA (Post 2871544)
Da,feelingul.Sunetul tobelor si al motorului pe benzina nu sunt deloc la fel cu un diesel pentru ca nu ai nici feeling de pe urma sunetului e si silentios si nici nu raspunde instant la acceleratie ca o benzina.

Sefu', aici tin sa te contrazic , sunetul devine enervant dupa un anumit numar de kilometri si mai ales obositor(in special daca mai ai si o toba sport).Cateodata tind sa cred ca e mai bun dieselul in muuulte privinte : consum, zgomot redus, putere la turatii mici(nu ca un benzinar sa duci acul pana in 5000 sa poti face o depasire scurta), etc.Per total, si sper sa nu ma injurati, daca ar fi sa schimb masina, as lua in calcul si varianta diesel( in special TDCI-ul de pe ford )

300zxtt 08-12-09 20:36

Quote:

Originally Posted by BMnWA (Post 2871544)
Da,feelingul.Sunetul tobelor si al motorului pe benzina nu sunt deloc la fel cu un diesel pentru ca nu ai nici feeling de pe urma sunetului e si silentios si nici nu raspunde instant la acceleratie ca o benzina.

mosule eu am zis ca am 530d,nu am zis ca am condus de la cineva una sau alta. Le am amandoua,am fost cu amandoua asta e concluzia mea.Poate masina avea ceva modificari si mergea foarte bine puteau sa fie cai de ursulet de pisica sau de orice nu vad legatura. Imi zici de pisicuta de parca am zis ca am 316d cu soft la 105 cai. Aia 224 cai nu imi dau atata senzatie cat ala de 2000 , chiar daca merge mai tare trageam mai mult spre 320i.

Uite si un filmulet cu 320i-ul. https://www.youtube.com/watch?v=3WBflCpuPIQ

Eu zic sa te adresezi cu un apelativ normal, nu sunt nici mos si nici nu ma trag de maneca cu tine. Tin sa te rog sa pastram decenta, nu suntem la colt de cartier aici...

Ce vreau sa spun si nu intelegi tu e ca noua generatie de motoare diesel a evoluat atat de mult ,ca e o diferenta intre ce ofera e39 si ce e pe e60.

Nu eram adeptul motoarelor diesel pana cand am intrat in contact cu ele: V10tdi, E320cdi ,530d si 535d.Si am avut toata gama de benzinare de la bmw, inclusiv am in propietate v12-le lor. si cum am mai spus, de la benzinar convins, am trecut pe diesel cand am vazut atatea calitati pe care le gasesc la noile mac-uri.

BMnWA 08-12-09 23:35

Quote:

Originally Posted by fasso (Post 2871807)
Sefu', aici tin sa te contrazic , sunetul devine enervant dupa un anumit numar de kilometri si mai ales obositor(in special daca mai ai si o toba sport).Cateodata tind sa cred ca e mai bun dieselul in muuulte privinte : consum, zgomot redus, putere la turatii mici(nu ca un benzinar sa duci acul pana in 5000 sa poti face o depasire scurta), etc.Per total, si sper sa nu ma injurati, daca ar fi sa schimb masina, as lua in calcul si varianta diesel( in special TDCI-ul de pe ford )

zgomotul din filmulet nu e unul ce iti suna tie in masina, filmarea era facuta langa motor si se aude mult mai zgomotos in conditile in care am filmat eu. Toba sport e toba sport, daca e de calitate nu suna ca o toba sparta sau ca un 316 cu catalizatorul dat jos care la 70 prin oras te uiti pe cer sa vezi ce MIG trece.. Am toba sport si pe 320i si pe 318 si nici una nu e absolut deranjanta ca se aude foarte discret si isi face aparitia mai mult doar in ture mari. Referitor la turatii, uite ca mie imi place de exemplu sa turez masina la o depasire sa simt adrenalina, nu sa dau 800 turatii la masina si gata depasirea .. Am fost in seara asta cu un 320d si mi e pare ca tre sa accelerez destul de mult pana sa faca ceva,adica oricum ala e lagul de diesel. E vorba doar de gusturi si costuri,ca e benzina sau diesel,ca e ford sau bmw..

BMnWA 08-12-09 23:49

Quote:

Originally Posted by 300zxtt (Post 2873446)
Eu zic sa te adresezi cu un apelativ normal, nu sunt nici mos si nici nu ma trag de maneca cu tine. Tin sa te rog sa pastram decenta, nu suntem la colt de cartier aici...

Ce vreau sa spun si nu intelegi tu e ca noua generatie de motoare diesel a evoluat atat de mult ,ca e o diferenta intre ce ofera e39 si ce e pe e60.

Nu eram adeptul motoarelor diesel pana cand am intrat in contact cu ele: V10tdi, E320cdi ,530d si 535d.Si am avut toata gama de benzinare de la bmw, inclusiv am in propietate v12-le lor. si cum am mai spus, de la benzinar convins, am trecut pe diesel cand am vazut atatea calitati pe care le gasesc la noile mac-uri.

la referirile tale despre parerea mea de caii de pisica cred ca tu erai cel care o dadea la colt de cartier in caterinca.Oricum in fine,aici discutam de masini nu de atacuri personal , la fel prefer sa pastram decenta. Nu contrazic ceea ce spui despre generatia noua, sunt de aceeasi parere cu tine doar ca 530-ul asta e cel mai diesel cu care am fost. Am mai fost cu un 525d e60 dar nu se ridica la vechiul 530d, oricum era destul de finut si fara simptome de diesel.Sunt convins ca generatiile noi diesel V sunt cu totul altceva dar eu nu am condus sincer sa pot zice cum sunt ; am condus ce am mentionat si in functie de asta am o parere personala.Am observat ca un diesel cu cat e mai mare cu atat e mai placut si e mai..diferit de 'diesel' , adica parca e altceva nu un 1.9tdi sau un 1.6 hdi,mai putine trepidatii , un mers mai rotund, ceva cu totul diferit fata de cele mici tdi sau hdi.

fasso 09-12-09 09:59

Quote:

Originally Posted by BMnWA (Post 2874209)
zgomotul din filmulet nu e unul ce iti suna tie in masina, filmarea era facuta langa motor si se aude mult mai zgomotos in conditile in care am filmat eu. Toba sport e toba sport, daca e de calitate nu suna ca o toba sparta sau ca un 316 cu catalizatorul dat jos care la 70 prin oras te uiti pe cer sa vezi ce MIG trece.. Am toba sport si pe 320i si pe 318 si nici una nu e absolut deranjanta ca se aude foarte discret si isi face aparitia mai mult doar in ture mari. Referitor la turatii, uite ca mie imi place de exemplu sa turez masina la o depasire sa simt adrenalina, nu sa dau 800 turatii la masina si gata depasirea .. Am fost in seara asta cu un 320d si mi e pare ca tre sa accelerez destul de mult pana sa faca ceva,adica oricum ala e lagul de diesel. E vorba doar de gusturi si costuri,ca e benzina sau diesel,ca e ford sau bmw..

1.Habar n-am despre ce filmulet vorbesti.
2.Oricat de performanta ar fi toba, la un drum de 400-500 de km incepe sa te dea afara din masina zgomotul;)
3.Si mie imi placea si uneori inca imi mai place sa chinui masina intr-o depasire, insa in conditiile actuale de trafic,mai ales acum cu febra sarbatorilor cand e un infern pe strazi, parca ma incanta mai mult sa stau infipt in scaun si sa apas acceleratia fara sa fiu nevoit sa mai mestec in cutia de viteze , sa aud toba cum sta sa-mi sara in cap,etc.

BMnWA 09-12-09 10:08

Quote:

Originally Posted by fasso (Post 2874789)
1.Habar n-am despre ce filmulet vorbesti.
2.Oricat de performanta ar fi toba, la un drum de 400-500 de km incepe sa te dea afara din masina zgomotul;)
3.Si mie imi placea si uneori inca imi mai place sa chinui masina intr-o depasire, insa in conditiile actuale de trafic,mai ales acum cu febra sarbatorilor cand e un infern pe strazi, parca ma incanta mai mult sa stau infipt in scaun si sa apas acceleratia fara sa fiu nevoit sa mai mestec in cutia de viteze , sa aud toba cum sta sa-mi sara in cap,etc.

nu intelegi ca nu suna toba de loc ? suna mai frumos ca un stock dar eu nu vorbesc de genu de toba ce e de vanzare la bazar cu 200 lei full inox gt tuning x-treme etc . Tobe sport originale cu filtre prin ele care fac sunetul sa fie usor sportiv si sa fie placut la sunet , chiar deloc deranjant. (am pus mai sus un link cu sunetul)

fasso 09-12-09 12:10

ba da, inteleg:)) singura toba "sport" care nu mi s-a parut deranjanta, ba chiar avea un zgomot placut a fost cea de Golf 5 GTI, toba originala .

300zxtt 16-12-09 01:12

Cine zicea ca diesel-ul nu fuge? https://www.youtube.com/watch?v=mVq4FzYBrZ0

Spark 16-12-09 05:50

si acuma fara suparare, benzine nu sunt destule care fac 1/4 mile fara fumul aferent unei locomotive cu aburi din secolul trecut care aduce in vedere aceleasi chestiuni enervante care se repeta. (fum - diesel)

Cupra 16-12-09 07:51

Deci domnilor, DIESEL sunt motoare performante, putem lua un exemplu, motorul de 3 litri de la BMW. 3.0 d este mai rapid cu 0,2s decat 3.0 i. Diesel e la fel de silentios daca il asculti din interiorul masinii. Mai rapid, mai economic, mai durabil.

sageata 16-12-09 08:47

ala cu diesel-ul lui ar trebui inchis. omora spectatorii pe rand. ai cautat mult link-ul?:lol::lol::lol:

300zxtt 16-12-09 09:47

Quote:

Originally Posted by sageata (Post 2896134)
ala cu diesel-ul lui ar trebui inchis. omora spectatorii pe rand. ai cautat mult link-ul?:lol::lol::lol:

Nu conteaza, ideia e ca.....exista. Se poate pune filtru de particule :)) :)) :))

_anaconda_ 16-12-09 10:03

Quote:

Originally Posted by Cupra (Post 2895991)
Deci domnilor, DIESEL sunt motoare performante, putem lua un exemplu, motorul de 3 litri de la BMW. 3.0 d este mai rapid cu 0,2s decat 3.0 i. Diesel e la fel de silentios daca il asculti din interiorul masinii. Mai rapid, mai economic, mai durabil.

Deci diesel este mai rapid decat un benzinar. Cu asta se poate inchide topicul, toate celelalte 12893924821 pagini sunt irelevante din moment ce vii cu concluzia asta, bazata pe fapte :lol::lol::lol:.

GTR 16-12-09 14:07

Quote:

Originally Posted by Cupra (Post 2895991)

1. Compari un 3.0 turbodiesel cu un 3.0 benzina aspirat

2. Vb de cel mai bun motor diesel, motor de referinta la ora actuala

bluey 16-12-09 14:09

A venit frigul...
Mi-a crescut consumul de la 5 la 5.5%.
Sunt trist :(

All times are GMT +2. The time now is 09:05.

- Copyright 2026 4Tuning