![]() |
re: Club Ford Capri
7 Attachment(s)
asta e cutia mea de pe sierra si vine cam 3-4 cm mai in fata decat cealalta cu toate ca le-am pus una langa alta si au aceeasi lungime; acum intrebarea de baraj (pentru mine ) cum fac sa se potriveasca si daca e vorba de scurtat cardanul de unde anume se scurteaza si cum fac prinderea in podea a cutiei ca vine suportul mult in spate
|
o sa il tai in partea dintre cutie si incheietura dinainte de punte. gandeste-te bine ca daca tai axul, o sa trebuiasca sa folosesti mereu dimensiunea asta de cutie.
|
adica se taie din primul segment de la cutie din spatele primei cuple daca am inteles bine (la mine e mai greu cu capul:confused2)
|
Quote:
|
si cu prinderea cutiei de podea nu e problema daca dau alte gauri?
|
Dai alte gauri in suport si folosesti filetele din podea, o sa fie cam la limita dar tine.
|
la ce scoruri s-ar duce operatiunea scurtarea cardanului?
suportul despre care vorbim e cam mult in spate si nici cu cele mai convingatoare rugaminti nu mai vine |
Sincer nu stiu, la mine in Piatra Neamt am inteles ca in jur de 100 lei, scurtarea la al meu am facut-o personal asha ca nu m-a costat mai nimic decat 5 lei la taierea cardanului ca am fost la un meseriash sa il taie pe banc de ala special sa iasa drept sa nam probleme la centrare. De sudat l-am sudat eu, mai intai electric cu electrod (s-a rupt dupa 1 sapt) iar apoi mi-am cumparat aparat de sudura TIG, iar cu asta vad ca tine bine.
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
Eu zic sa modifici suportul cutiei (e mai simplu si mai sigur). Eu asa am avut pe Taunus (cutie in 5tr de Sierra...si a trebuit modificat suportul....a fost facut din placa de metal de 3mm).
Bafta |
Quote:
Sper sa nu se supere careva ca 'ma bag in seama' prea mult cu jucaria mea :D:D:D... |
intotdeauna e loc de mai multe videoclipuri cu capri-uri. pe al meu cred ca-l stie toata lumea: http://videos.streetfire.net/video/7...irst_90259.htm
|
Si daca tot e vorba de filmulete.......iote....luati de'acilea.....https://www.youtube.com/watch?v=uUTSAyAkc0M
|
:DAudioclass, de ce nu folosesti un singur nume pentru tot ceea ce postezi pe youtube?
Asa ar fi mai usor sa te gaseas cei ce doresc sa vada un capri foarte activ din romania. Eu sincer te-am mai cautat pe net, dar nu te-am gasit, daca ai pune tot sub numele de audioclass, de exemplu, ar fi mult mai simplu:D |
Problema e ca ..... filmuletul nu este facut si nici postat de mine, leam gasit din greseala si eu.....oricum daca e sa postez ceva pe youtube....e de ajuns sa dai la search "capri neamt"
|
multumesc pentru sfaturi, maine duc axul la un atelier de strungarie la mine in oras si abia astept sa aud cat ma corenteaza aia la bani; sa ma vedeti cum arunc cu cardanu' dupa ei daca nu-l scot cum trebuie:chainsaw::pistoles::2gun:
|
Da, interesante filmulete, cel de care ziceam ca vreau sa-l pun este cam ca a lui silencer, tot asa pasnic:-), si tot cu telefonul este facut. Audio Class este cu adevatat spectaculos :workout: cu Capri lui, asa ceva inca n-am incercat, dar o sa-mi iau niste gume second hand (astea ce le am acum sunt noi si mi-e mila de ele) si o sa incerc si eu... Problema este ca nu stiu inca un loc unde sa fac 'exercitii' de felul asta, fiindca in locuri cu public ma intimidez si nu ma pot concentra...:D
Quote:
|
O sa iau si camera sa fac ceva mai "calm". :-P
|
Quote:
AudioClass @ foarte fain se invarte capra, presupun ca e open diffu' nu ? :-) |
Da...e open din pacate.....si asta ma scoate din sarite....ca in foarte putine cazuri reusesc sa rup aderenta pe ambele roti....dar nah....asta e....pana la LSD....mai merge asha.
|
Quote:
|
Cine ma poate ajuta cu niste poze de sub capra? Ma intereseaza prinderea cardanului de podea ( eu am un colier cu prindere in 2 puncte in acelasi plan, dar nu-mi dau seama cum as putea sa-l prind in gaurile pe care le am) si cat unt de colineare cele 2 segmente ale cardanului.
La 2.4i am schimbat MT75-ul ( cu probleme pe care n-am fost dispus sa le repar) cu un Type9. Cutia asta, desi e mai subtire coboara mult sub masina (risc sa agat cu ea orice piatra mai serioasa de pe drum). Mecanicii mi-au tot spus ceva de colinearitate, prindere in podea etc si vreau sa ma lamuresc si eu. Cum eu n-am luat masina cu motor, cutie si cardan vreau sa vad in primul rand cum sta un cardan in pozitie originala sub masina. Daca cineva este supercumsecade :-) poate imi si masoara un cardan original cu tot cu poze. Multumiri anticipate! |
3 Attachment(s)
asta e cardanul de la jucaria mea (poze cu el montat nu am ) si doar ce am venit de la meserias care i-mi spune ca nu poate sa-l scurteze pentru ca este capsat si daca il desface nu poate sa-l mai faca la loc; cred ca am intrat in impas , daca mai aveti idei cum sa fac cu el sunt binevenite
daca folosesc momentan cutia in 4 e vreo belea sau pot face alti suporti motor decalati in fata cu aia 3 cm sa mearga cutia in 5 ? |
Nush...poate nu stiu eu.....dar de ce trebuie sa desfaca cardanul.......eu stiu ca se taie....se inlatura parte care trebuie si se sudeaza la loc.....nu se umbla la cruce. E important sa mentii acelasi unghi fata de urmatoarea articulatie.
Si ...de ce vrei sa muti motorul in fata si sa complici o gramada de chestii.....tubulatura esapament cablaraie, etc etc....cand poti sa faci un suport custom pentru cutie |
Quote:
|
salut , treaba e ca omu' a zis ca nu-l poate prinde in strung si de aia trebuie desfacut; eu nu vreau sa ma complic cu nimic doar vreau sa functioneze sistemul motor + cv sierra
|
mesteru tau cred ca vroia sa decapseze cardanu, sa scoata crucea si sa taie din varf, apoi sa recapseze curcea, o lucrare mai buna dpdpv tehnic, fara nevoia de echilibrari/sudari, dar cam imposibila cu scule simple :wink:
Idee f buna, dar practic imposibila la noi. |
Nush daca se rezolva ceva prin scurtarea primului ax (ala care intra in cutie). Dar daca chiar trebuie sa faci asta....e foarte simplu....iei flexul si tai frumusel 3cm din ax....il retusezi putin.....si voila....
Numai ca....presupun ca tu vrei sa muti prima articulatie mai in spate cu 3cm, iar daca e asha trebuie taiat dupa articulatie. Sper sa fi inteles bine problema......daca gresesc.....sorry :-) |
asta depinde de care portiune difera, oricum, treaba cu dcapsatul se poate aplica la oricare parte, dar dupa cum am zis, la noi nu prea cred sa poata face cineva asa ceva.
Totusi, caprele au cardan dintr-o bucata din cate stiu, cum de se potriveste unul din 2 bucati ?? |
fratilor am nevoie mare de o sticla pentru stopuri partea stanga .a mea o fost lipite piciorusele si am pierduto :(( va rog ajutati-ma care aveti o platesc nu imi trebuie gratis
|
baga,
cu stopurile este o mare problema; si eu le-am avut sparte pe ale mele -si stanga si dreapta- dar am avut norocul sa recuperez aproape toate bucatelele de plastic si sa le lipesc cu Super Glue si de vreo 3 ani circul asa cu ele (poti sa le vezi in albumul foto din semnatura); din dorinta de a le proteja cat de cat, pana gasesc altele mai bune, am pus un fel de bara pe spate, si deocamdata inca mai rezista carpeala cu adeziv... Stopurile de care s-a vorbit acum o luna nu mai exista, Silencer trebuia sa faca o poza cu ele, dar fiindca nu a mai dat de ele n-a avut ce sa pozeze, si deci oferta a cazut. Silencer mi-a sugerat sa pun stopuri de mk2, dar nici de alea nu se gasesc usor. Si eu si Mariuslazarina cautam stopuri de foarte mult timp si pot sa-ti spun ca sunt sanse aproape zero sa gasim in tara; sanse ar fi pe net, de 'afara' dar nici asa nu este tocmai simplu... |
www.oldcars.de
acolo sigur gasesti sticla pentru stopuri. si ai satisfactia ca sunt originale. |
salutari caprarilor !!!!
|
deci sa inteleg ca am cardan de la alta masina (adica taunus,granada, alte alea????):blink:
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
Quote:
Cardan din 2 bucati a existat pe capri (2 modele), dar nu pe modelele intalnite in Romania. :) Poate sa desfaca cardanul la oricare dintre articulatii; scoate sigurantele, scoate camasile de pe bratele crucii si aia e, iar crucea poate fi inlocuita cu alta noua. |
Quote:
Ce vesti ne aduci (adica cadouri din UK)?:twisted: |
Costy, cardanul tau e clar de la un taunus, granada cum ai zis si tu, sunt curios cat de bine e facut(prins pe burta tunelului cardanic) suportul de prindere al rulmentului din mijlocul cardanului, fa-i o revizie ochiometrica inainte de a pune cardanul definitiv.
Incearca sa vezi daca merge cardanul de la sierra, daca n-ai facut-o deja :wink: Daca nu merge, atunci masoara la ambele cardane lungimea, de la flansa de prindere pe dif, pana in fata la varf, si spune-mi separat si lungimea varfului(DOAR a cuplei ce intra in cutie), sa vad si eu ce cardane am pe acasa si pe masini, poate se potriveste unul la tine. Suportul cutiei se poate modifica, am pus poze acum cateva sute de pagini :oops:, modificarea ce am facut-o eu la fostul meu consul, destul de simpla si de buna(daca ai chef de search). LE: hai ca am dat eu search :-P https://forum.4tuning.ro/325-discutii.../page-146.html postul 2186 contine pozele modificarii traversei cutiei, ceva asemanator cred ca vei avea nevoie. |
Quote:
Tronsonul care vine inspre cv se poate scoate de pe nuturi intr-o singura pozitie, dupa ce desfaci ceva surub de la imbinarea lor -ceva rulment am inteles ca ar mai fi acolo- si il duci la strungar sa ti-l scurteze la cat ai tu nevoie.In felul asta nu mai este nevoie sa umbli la crucile cardanice sa le decapsezi. Dupa ce il scurtezi, il imbini la loc, dar cauti (singura) pozitia in care potriveste, strangi bine surubul si gata. In cazul meu a trebuit sa-i pun capat de cardan de Sierra cu o flanse de cauciuc, care se cupleaza la cv. Quote:
Cu poze nu te pot ajuta deocamdata, dar daca mai este cazul, sa-mi zici si o sa incerc sa fac cateva fotografii. |
Quote:
Totusi, inainte de a desface masoara distantele, pentru stii exact de unde sa tai (poate e nevoie sa tai din a doua jumatate a cardanului, in functie de cum vrei sau cum trebuie sa pice brida). |
| All times are GMT +2. The time now is 21:12. |
- Copyright 2026 4Tuning