Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Benzina sau motorina ? (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/28777-benzina-motorina.html)

mistreku 28-11-09 10:11

Re: Benzina sau motorina ?

io zic ca prius electric e cel mai tare!

aleks 28-11-09 11:34

Quote:

Originally Posted by mistreku (Post 2843434)
io zic ca prius electric e cel mai tare!

e hibrid. are propulsorul principal pe benzină.

mistreku 28-11-09 11:38

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 2843592)
e hibrid. are propulsorul principal pe benzină.

da, da' e cel mai tare cand merge pe electric! :D

p.s. topicul asta cred ca e nemuritor!

lord_wader 03-12-09 10:09

Eu am o neclaritate si anume : de ce si-ar cumpara o persoana o masina pe motorina, gen limuzina-audi A4,A6, Bmw d, vw passat 2.0, opel etc- in detrimentul uneia pe benzina tot limuzina? Am vazut pe strada o multime de limuzine de acest fel marea majoritate diesel, iar pe zi ce trece tot mai multe si mai multe de ai impresia ca toate passaturile si A4 sunt diesel?
Doar prezenta unui cuplu mare la turatie joasa si consum redus ii face pe acei oameni sa-si ia diesel?

budu_vl 03-12-09 11:31

BENZINA - sunetul incomparabil consumul mare satisfactia turometrului care urca si tot urca

DIESEL - sunetul la unele lasa de dorit gen motoarele de ford din perioada 2000-2003 care comparandule cu motoarele VW sau audi sau skoda ..... in fine una ar fi consumul mic cuplul mare ca dezavantaj acuma nu stiu dar eu mor cand vad ca acul de la turometru mai mult de 4500 maxim 5000 nu vrea .. si cand ma uit in spate ... se ofilesc florile iarba si toti copacii !

Insa pt cel care vrea .. " senzatii " nu o sa aleaga diesel .. parerile sunt impartite

300zxtt 03-12-09 12:24

Quote:

Originally Posted by lord_wader (Post 2857783)
Doar prezenta unui cuplu mare la turatie joasa si consum redus ii face pe acei oameni sa-si ia diesel?

Exact, consumul care e mult mai redus. Si asta o spun din propia experienta. Autostrada A2 blana 250km/h cu 530d consum 11,5/100km si tot asa blana cu un 530i a fost de 17l/100km. Cum e diferenta?

Quote:

Originally Posted by budu_vl (Post 2857978)
si cand ma uit in spate ... se ofilesc florile iarba si toti copacii

Si cand te uitai in talon la anul fabricatiei ce scria? 1900 toamna sau iarna?

dolb 03-12-09 13:35

Quote:

Originally Posted by budu_vl (Post 2857978)
BENZINA - sunetul incomparabil consumul mare satisfactia turometrului care urca si tot urca

DIESEL - sunetul la unele lasa de dorit gen motoarele de ford din perioada 2000-2003 care comparandule cu motoarele VW sau audi sau skoda ..... in fine una ar fi consumul mic cuplul mare ca dezavantaj acuma nu stiu dar eu mor cand vad ca acul de la turometru mai mult de 4500 maxim 5000 nu vrea .. si cand ma uit in spate ... se ofilesc florile iarba si toti copacii !

Insa pt cel care vrea .. " senzatii " nu o sa aleaga diesel .. parerile sunt impartite

. Ca fapt divers un diesel e mai putin poluant decat un benzinar

Bogdan_mb 03-12-09 14:21

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 2858326)
. Ca fapt divers un diesel e mai putin poluant decat un benzinar

Era doar cu cateva pagini m-ai in urma ;)

https://forum.4tuning.ro/55-versus-au...ml#post2791678

s-au mai direct http://www.ecotravel.org.uk/fuels_5.html .

Blue Shark 03-12-09 18:24

Quote:

Originally Posted by lord_wader (Post 2857783)
Eu am o neclaritate si anume : de ce si-ar cumpara o persoana o masina pe motorina, gen limuzina-audi A4,A6, Bmw d, vw passat 2.0, opel etc- in detrimentul uneia pe benzina tot limuzina? Am vazut pe strada o multime de limuzine de acest fel marea majoritate diesel, iar pe zi ce trece tot mai multe si mai multe de ai impresia ca toate passaturile si A4 sunt diesel?

Asa cum zici! Doar cuplu mare la turatii mici si consumul redus ii face pe oameni sa-si ia diesel. Cel putin, pentru mine mirosul de motorina = tractor, camion, masina de teren, autoutilitara si nu in sens negativ. I-mi place forta bruta a dieselurilor dar nu intr-o limusina, sau masina sport. Benzina = explosivitate, dinamica.

_anaconda_ 03-12-09 20:02

Partea care induce lumea in eroare este faptul ca, cuplul mare este valabil doar la o comparatie mere cu ciocolata, aspirat (benzina) vs turbo (diesel). Cand se compara ambele aspirate sau ambele turbo inclusiv la capitolul cuplu pierde motorul diesel (a fost exemplificat si explicat de n ori), ramane doar consumul care nu este justificat mereu, mai ales la o limuzina.

Champion 03-12-09 20:18

Nici eu nu inteleg de ce si-ar lua si isi iau multi limuzine diesel, eu consider ca daca ai bani de o limuzina nu te intereseaza consumul si ti-l permiti.Diesel cum am mai zis mi-as lua doar pt o masina mica sau medie de oras cu care sa merg in fiecare zi, si sa prind toate semafoarele posibile, si asta pt consum atat :) in rest aleg benzina.

KAY_ 03-12-09 20:28

Si daca ai bani tre sa arunci cu ei pe geam ?

_anaconda_ 03-12-09 20:35

Daca nu vrei sa arunci banii pe geam nu iti cumperi limuzina.

Champion 03-12-09 20:40

Quote:

Originally Posted by DOHC16 (Post 2859538)
Si daca ai bani tre sa arunci cu ei pe geam ?

Nu a zis nimeni ca trebuie sa arunci cu ei pe geam, dar din moment ce iti cumperi o limuzina nu vad de ce sa te mai zgarcesti la combustibil.Gata ca o dam in off topic.

budu_vl 03-12-09 20:43

Quote:

Originally Posted by 300zxtt (Post 2858102)
Exact, consumul care e mult mai redus. Si asta o spun din propia experienta. Autostrada A2 blana 250km/h cu 530d consum 11,5/100km si tot asa blana cu un 530i a fost de 17l/100km. Cum e diferenta?

Si cand te uitai in talon la anul fabricatiei ce scria? 1900 toamna sau iarna?

tovarase nu exista diesel sa nu scoata fum cand calci acceleratia in blana in a 2`a la 1500 2000 de ture laso dracu de treaba ca am vazut un bmw seria 7 din 2008 care scotea fum laso dracu de treaba

All times are GMT +2. The time now is 14:43.

- Copyright 2026 4Tuning