![]() |
|
Re: Benzina sau motorina ?
io zic ca prius electric e cel mai tare!
|
Quote:
|
Quote:
p.s. topicul asta cred ca e nemuritor! |
Eu am o neclaritate si anume : de ce si-ar cumpara o persoana o masina pe motorina, gen limuzina-audi A4,A6, Bmw d, vw passat 2.0, opel etc- in detrimentul uneia pe benzina tot limuzina? Am vazut pe strada o multime de limuzine de acest fel marea majoritate diesel, iar pe zi ce trece tot mai multe si mai multe de ai impresia ca toate passaturile si A4 sunt diesel?
Doar prezenta unui cuplu mare la turatie joasa si consum redus ii face pe acei oameni sa-si ia diesel? |
BENZINA - sunetul incomparabil consumul mare satisfactia turometrului care urca si tot urca
DIESEL - sunetul la unele lasa de dorit gen motoarele de ford din perioada 2000-2003 care comparandule cu motoarele VW sau audi sau skoda ..... in fine una ar fi consumul mic cuplul mare ca dezavantaj acuma nu stiu dar eu mor cand vad ca acul de la turometru mai mult de 4500 maxim 5000 nu vrea .. si cand ma uit in spate ... se ofilesc florile iarba si toti copacii ! Insa pt cel care vrea .. " senzatii " nu o sa aleaga diesel .. parerile sunt impartite |
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
https://forum.4tuning.ro/55-versus-au...ml#post2791678 s-au mai direct http://www.ecotravel.org.uk/fuels_5.html . |
Quote:
|
Partea care induce lumea in eroare este faptul ca, cuplul mare este valabil doar la o comparatie mere cu ciocolata, aspirat (benzina) vs turbo (diesel). Cand se compara ambele aspirate sau ambele turbo inclusiv la capitolul cuplu pierde motorul diesel (a fost exemplificat si explicat de n ori), ramane doar consumul care nu este justificat mereu, mai ales la o limuzina.
|
Nici eu nu inteleg de ce si-ar lua si isi iau multi limuzine diesel, eu consider ca daca ai bani de o limuzina nu te intereseaza consumul si ti-l permiti.Diesel cum am mai zis mi-as lua doar pt o masina mica sau medie de oras cu care sa merg in fiecare zi, si sa prind toate semafoarele posibile, si asta pt consum atat :) in rest aleg benzina.
|
Si daca ai bani tre sa arunci cu ei pe geam ?
|
Daca nu vrei sa arunci banii pe geam nu iti cumperi limuzina.
|
Quote:
|
Quote:
tovarase nu exista diesel sa nu scoata fum cand calci acceleratia in blana in a 2`a la 1500 2000 de ture laso dracu de treaba ca am vazut un bmw seria 7 din 2008 care scotea fum laso dracu de treaba |
| All times are GMT +2. The time now is 14:43. |
|
- Copyright 2026 4Tuning