Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Zona tehnica BMW (https://forum.4tuning.ro/290-zona-tehnica-bmw.html)
-   -   Trucuri, secrete si info de care nu stiam despre E36 (https://forum.4tuning.ro/290-zona-tehnica-bmw/88517-trucuri-secrete-info-stiam-e36.html)

zpzpzpo 23-05-12 15:38

Re: Trucuri, secrete si info de care nu stiam despre E36

Bandourile de pe bara fata M3 se potrivesc la bara fata Alpina?
https://forum.4tuning.ro/attachment.p...0&d=1313838960

GOGU_VL 23-05-12 17:38

Quote:

Originally Posted by zpzpzpo (Post 5035501)
Bandourile de pe bara fata M3 se potrivesc la bara fata Alpina?
https://forum.4tuning.ro/attachment.p...0&d=1313838960

NU !!!

zpzpzpo 23-05-12 22:53

Quote:

Originally Posted by GOGU_VL (Post 5035640)
NU !!!

Mersi fain de raspuns.Atunci n-are rost sa mi bat capu cu ea,ca am gasit dar e fara bandouri.

Skillzu 24-05-12 00:28

Quote:

Originally Posted by alexxss (Post 5033689)
cheia aia o am, am nevoie de cheia cea mare sa dau planetara jos de tot. vreau sa pun carcasa mare.

Nu stiu cat e la planetara in cap acolo. E o tubulara in multe colturi, undeva in jur de ~30. Am probat un 32 si era mai mare un pic. Trebuie sa probezi sau sa ne spuna cineva exact cat e, inainte sa iti cumperi.

florineluspr 24-05-12 10:56

Quote:

Originally Posted by zpzpzpo (Post 5036062)
Mersi fain de raspuns.Atunci n-are rost sa mi bat capu cu ea,ca am gasit dar e fara bandouri.

Eu cred ca poti pune bandourile de pe bara normala, nu cea de M.Nu sunt sigur, dar 90% cred ca le poti monta.

zpzpzpo 24-05-12 11:03

Quote:

Originally Posted by florineluspr (Post 5036497)
Eu cred ca poti pune bandourile de pe bara normala, nu cea de M.Nu sunt sigur, dar 90% cred ca le poti monta.

Asa e,merge cu bandourile normale fiindca bara e cea stock.Doar lippul este de alpina.

Sparkle_81 24-05-12 11:10

Chiar de se potrivesc sau nu bandourile, cred ca o bara de Alpina nu este de ratat !

zpzpzpo 24-05-12 11:37

La 200 de euro cat vrea pe ea eu cred ca e de ratat...
Trebuie sa fii nebun sa dai atata pe un lip.

Sparkle_81 24-05-12 12:15

Quote:

Originally Posted by zpzpzpo (Post 5036548)
La 200 de euro cat vrea pe ea eu cred ca e de ratat...
Trebuie sa fii nebun sa dai atata pe un lip.

Si asta e adevarat, numai ca se va gasii altul mai nebun ca tine si va da banii aia !

zpzpzpo 24-05-12 12:48

Quote:

Originally Posted by Sparkle_81 (Post 5036617)
Si asta e adevarat, numai ca se va gasii altul mai nebun ca tine si va da banii aia !

i don t give a shit :D sa dea cine are.
La banii astia iei din carbon.

da_joint 24-05-12 13:32

Pentru cei care cred ca o evacuare de Firma sau nu le da zeci de cai putere,un test interesant:
http://www.europeancarweb.com/tech/0...ing/index.html

R1s3 24-05-12 14:11

Quote:

Originally Posted by da_joint (Post 5036688)
Pentru cei care cred ca o evacuare de Firma sau nu le da zeci de cai putere,un test interesant:
http://www.europeancarweb.com/tech/0...ing/index.html

Foarte interesant articolul. Dar din cate stiu un M3 3.2l are 321 de cai. Acolo sunt valori in jur de 220.. Mai mult ca sigur e puterea la roata.. Dar totusi, nu e cam putin? Sau cele de America au mai putini cai? :-?
Si ca o concluzie, cea mai ieftina solutie e sa elimini catalizatoarele..
Eu asa am facut de ceva timp si sunt destul de multumit. Si sunetul este mai placut.

da_joint 24-05-12 17:02

Quote:

Originally Posted by R1s3 (Post 5036736)
Foarte interesant articolul. Dar din cate stiu un M3 3.2l are 321 de cai. Acolo sunt valori in jur de 220.. Mai mult ca sigur e puterea la roata.. Dar totusi, nu e cam putin? Sau cele de America au mai putini cai? :-?
Si ca o concluzie, cea mai ieftina solutie e sa elimini catalizatoarele..
Eu asa am facut de ceva timp si sunt destul de multumit. Si sunetul este mai placut.

e vorba de m3-ul de america care are mai putin si probabil puterea e masurata la roata.

m_c_fast 24-05-12 21:03

sal...ma o mare problema care ma streseaza rau; de cand au anceput ploile mi sa aprins martorul abs..[si nu mai merge abs].;am luat toti senzori la curata..
am schimbat releele abs...
am schimbat sigurantele..
dupa ce am facut toate astea am scos si borna de la baterie pt o asa zisa resetare dar degeaba...becul sta tot aprins...am tot citit ca se poate verifica releele [ma gandesc ca alea cu care le-am schimbat si fie si ele defecte] dar nu stiu cum ?...si ce ar mai trebui verificat ?

GOGU_VL 24-05-12 22:03

Quote:

Originally Posted by m_c_fast (Post 5037267)
sal...ma o mare problema care ma streseaza rau; de cand au anceput ploile mi sa aprins martorul abs..[si nu mai merge abs].;am luat toti senzori la curata..
am schimbat releele abs...
am schimbat sigurantele..
dupa ce am facut toate astea am scos si borna de la baterie pt o asa zisa resetare dar degeaba...becul sta tot aprins...am tot citit ca se poate verifica releele [ma gandesc ca alea cu care le-am schimbat si fie si ele defecte] dar nu stiu cum ?...si ce ar mai trebui verificat ?

In general se duce un senzor.......rar sa fie releul de ABS.
Cel mai bine dute la cineva sa-ti puna masina pe tester si-ti spune exact care senzor e defect.
Bafta !!!

alexxss 24-05-12 22:14

Quote:

Originally Posted by zpzpzpo (Post 5036505)
Asa e,merge cu bandourile normale fiindca bara e cea stock.Doar lippul este de alpina.

Tubulara de 30 profil E pt cine mai este interesat.

m_c_fast 25-05-12 07:34

Quote:

Originally Posted by GOGU_VL (Post 5037409)
In general se duce un senzor.......rar sa fie releul de ABS.
Cel mai bine dute la cineva sa-ti puna masina pe tester si-ti spune exact care senzor e defect.
Bafta !!!

mersi mult pt sfat

florineluspr 25-05-12 21:29

Am si eu o intrebare, bodrul de la E36 coupe se potriveste la E36 sedan?Intreb pentru ca vreau sa imi cumpar un bord cu airbag in dreapta si am gasit mai multe pe coupe, decat pe sedan, si nu vreau sa dau banii degeaba pe el!
Multumesc!

alexxss 25-05-12 21:30

Quote:

Originally Posted by florineluspr (Post 5038680)
Am si eu o intrebare, bodrul de la E36 coupe se potriveste la E36 sedan?Intreb pentru ca vreau sa imi cumpar un bord cu airbag in dreapta si am gasit mai multe pe coupe, decat pe sedan, si nu vreau sa dau banii degeaba pe el!
Multumesc!

Nu se potriveste sigur.

Sparkle_81 25-05-12 22:25

Nu mere ! Singura conversie ce merge facuta, este sa pui pe compact bord de sedan .

Razvan_Rzv 26-05-12 13:24

Quote:

Originally Posted by GOGU_VL (Post 2967087)
Ai vreun contact imperfect in bord sau daca ai Obc cu 3 sau 7 butoane, posibil sa fie de la mufe in spate....cand ajunge temp la +3Gr piuie, si mai piuie cand ajunge la -3gr

OBC cu 3 butoane??? asta cum mai e?? lumineaza-ma domnu GOGU, pune o poza. chiar sunt curios.Multumesc anticipat.

Sparkle_81 26-05-12 20:43

Re: Help

Quote:

Originally Posted by Sparkle_81 (Post 5020604)
Intrebare :

Se schimba 1,6 m40 de pe e36 cu m50 de pe e34 (07.93 anul) . Este nevoie pentru transplantul motorului doar de :
-suportii metalici - fara tampoanele de cauciuc ??
-serpi - saxofon ( si cum io m-ai spune )
-baie ulei - baia de pe e34 vine in caseta si ce mai e pe acolo
-sorbul aferent

Din cele enumerate mai sus , mai trebuie ceva ?
Marti este deadline-ul; deja suportii s-au luat, baia si sorbul ajung marti.

Multumesc lui JimGod si Zeky pentru piesele lipsa, amabilitate si indrumarile necesare, ................ pana acum :D !

Mda; de pe forum ajutor .....nu prea am primit ! Am primit ajutor tehnic si moral de la Zeky si Jim God. Costin (Jim Gog) ne-a fost si furnizor de piese si indicatii telefonice ,
Mentionez ca era prima mea operatiune de genul asta !

Pentru cine vrea sa stie , pentru a pune M50 de pe e34 are nevoie in plus de urmatoarele ( mentionez ca masina la baza era un e36, motor 1,6, m40)
- Baie ulei + sorb + joja
- serpii ( prima parte de evacuare; mentionez ca nu am am ajuns inca sa montam toata evacuarea, dar asta nu e mare lucru pentru cine are o idee cat de cat )
- furtun debitmetru + carcasa filtru aer
- cablu acceleratie
- furtune radiator ( cu putine ingeniozitate poti adapta furtunele ce le ai de pe amandoua motoare)
- suporti motor ( + tampoane cauciuc pentru cine este pretentios)
- tampoane cauciuc ce vin pe suportii de la cutie
- o girafa + bere + chef de munca

La electronica, treaba e destul de simpla : plug & play .

Succese !!!

LordCaddy 26-05-12 22:54

e normal sa imi stea volanul un pic virat spre stanga(rotile sunt pe mijloc) dupa ce am schimbat caseta de directie?:lol: Ce e de facut ca sa rectific problema..? :lol:

GOGU_VL 26-05-12 23:33

Quote:

Originally Posted by Razvan_Rzv (Post 5039371)
OBC cu 3 butoane??? asta cum mai e?? lumineaza-ma domnu GOGU, pune o poza. chiar sunt curios.Multumesc anticipat.

Cred ca eram baut :lol:

GOGU_VL 26-05-12 23:37

Quote:

Originally Posted by LordCaddy (Post 5040048)
e normal sa imi stea volanul un pic virat spre stanga(rotile sunt pe mijloc) dupa ce am schimbat caseta de directie?:lol: Ce e de facut ca sa rectific problema..? :lol:

Directia facuta !!!

florineluspr 27-05-12 21:38

Cam cati km duce aproximativ un motor bmw?
Stiu ca pare o intrebare fara sens, dar am un prieten care are 300,000 pe bord la un e46 din 2001.Ar putea fi reali?Masina acum e sosita din UK, iar motorul merge bine.

zpzpzpo 27-05-12 21:53

540i E34,undeva la 420 de mii de km si mergea inca bine.

mistreku 27-05-12 22:47

Quote:

Originally Posted by florineluspr (Post 5041363)
Cam cati km duce aproximativ un motor bmw?
Stiu ca pare o intrebare fara sens, dar am un prieten care are 300,000 pe bord la un e46 din 2001.Ar putea fi reali?Masina acum e sosita din UK, iar motorul merge bine.

Sunt reali probabil. A mea are peste 400k.

alexxss 27-05-12 23:01

stie cineva ce greutate are un motor de e36 m52b20?

Budy_ 28-05-12 12:38

Monteaza careva ANGEL EYES? platesc.astept mesaj privat.

BUCURESTI

florineluspr 28-05-12 17:02

Quote:

Originally Posted by mistreku (Post 5041490)
Sunt reali probabil. A mea are peste 400k.

Asa am zis si eu.Astuia ii e frica sa nu il lase motorul, avand deja 300000.
Eu i-am spus ca nu are treaba, la cat de frumos merge.Masina mea are 250000 pe bord un 2.0 non vanos din 91 care sigur sigur nu sunt reali, defapt nu are cum, dar motorul este in mintile lui.Daca stau bine sa ma gandesc si motorul care l-am achizionat pentru ea, 2.8-ul are aproape 300.000 avand 180.000 mile....deci nu cred ca la 300000 e cazul sa ii faca griji...

mistreku 28-05-12 17:14

Quote:

Originally Posted by florineluspr (Post 5042496)
Asa am zis si eu.Astuia ii e frica sa nu il lase motorul, avand deja 300000.
Eu i-am spus ca nu are treaba, la cat de frumos merge.Masina mea are 250000 pe bord un 2.0 non vanos din 91 care sigur sigur nu sunt reali, defapt nu are cum, dar motorul este in mintile lui.Daca stau bine sa ma gandesc si motorul care l-am achizionat pentru ea, 2.8-ul are aproape 300.000 avand 180.000 mile....deci nu cred ca la 300000 e cazul sa ii faca griji...

Absolut. Daca merge in regula, nu scoate fum, nu bate, inseamna ca motorul e ceea ce pare, adica un motor bun. Eventual un test de compresie.

Ca idee, cel mai "al naiba" motor de care am auzit pana acum a fost pe un E46 318i, tot de UK, care avea putin peste 1.000.000km. Si culmea, inca mergea bine. Intre timp s-a dezmembrat masina, dar nu pt ca nu ar mai fi mers motorul, ci pt ca arata rau caroseria si interiorul.

Mie unul nu mi-e frica de km multi la un motor, mi-e mai frica de fostii proprietari si felul in care a fost intretinut. De asta se si pune accent mult in alte tari pe istoricul de service si revizii.

djrooney 28-05-12 17:15

Salut.Sper sa primesc si eu o parere din partea voastra.

Am o pisicuta din '93 care a fost prima mea masina la 18 ani,si o am de 4 ani, are motor de 1.8i,intre timp am cam traso pe dreapta ca mi-am luat si un e46 si a inceput sa rugineasca motorul nu mai merge rotund(+cat am omorat-o cand am luat permisu),si as vrea sa "ma apuc de ea".
Ceea ce vreau sa ii fac pe langa partea de tinichigerie ar fi la motor unde am 3 optiuni din care nu stiu ce sa aleg.
1.Sa ii pun un motor de 2.0 vanos insa nu stiu cat de mult trebuie modificat din ce am desfacut si am vazut pe la 1.8 si 2.0 trebuiesc modificate multe insa daca a facut cineva asa ceva si cat de greu este
2.Sa pun motor de 1.8is de 140cp (+o resoftare facuta de mine gratis as putea sa ii dau diferenta de 10 cp de la 1.8is la 2.0) insa pot sa pastrez anexele?
3.Sa reconditionez motorul meu de 1.8i +un soft+o evacuare cu serpi+admisie insa nu stiu la cat ajunge........
Ca bani ce implica doar achizitionare de motor 1.8is sau 2.0 sau setul de garnituri si segmenti,manopera fiind facuta de mine.
Preturile ar fi cam 250 euro motoru de 18is,10 mil setu de garnituri cu segmenti,un set de pastile.

Voi ce parere aveti?
Si ca diferential autoblocant care e mai bun cu raportul 3.15 sau 3.45?

Nu vreau sa primesc comentarii de genul vinde-o si ia-ti 2.0 ca nu vreau eu vreau sa o reconditionez pe asta.

Budy_ 28-05-12 18:29

Quote:

Originally Posted by djrooney (Post 5042519)

Am o pisicuta din '93 care a fost prima mea masina la 18 ani,si o am de 4 ani, are motor de 1.8i,intre timp am cam traso pe dreapta ca mi-am luat si un e46 si a inceput sa rugineasca motorul nu mai merge rotund(+cat am omorat-o cand am luat permisu),si as vrea sa "ma apuc de ea".
Ceea ce vreau sa ii fac pe langa partea de tinichigerie ar fi la motor unde am 3 optiuni din care nu stiu ce sa aleg.
1.Sa ii pun un motor de 2.0 vanos insa nu stiu cat de mult trebuie modificat din ce am desfacut si am vazut pe la 1.8 si 2.0 trebuiesc modificate multe insa daca a facut cineva asa ceva si cat de greu este
2.Sa pun motor de 1.8is de 140cp (+o resoftare facuta de mine gratis as putea sa ii dau diferenta de 10 cp de la 1.8is la 2.0) insa pot sa pastrez anexele?
3.Sa reconditionez motorul meu de 1.8i +un soft+o evacuare cu serpi+admisie insa nu stiu la cat ajunge........
Ca bani ce implica doar achizitionare de motor 1.8is sau 2.0 sau setul de garnituri si segmenti,manopera fiind facuta de mine.
Preturile ar fi cam 250 euro motoru de 18is,10 mil setu de garnituri cu segmenti,un set de pastile.

Voi ce parere aveti?

Nu vreau sa primesc comentarii de genul vinde-o si ia-ti 2.0 ca nu vreau eu vreau sa o reconditionez pe asta.

Nu o sa compari niciodata 318is +10cp cu 150cp din 2.0 24v ... :)))))))))

:rolleyes2:rolleyes2:shock:

djrooney 28-05-12 18:50

da stiu ca nu se compara dar depinde si cat este de munca si cat de mult trebuie sa modific asta e problema......daca poate cineva care a schimbat si poate sa imi zica

Skillzu 28-05-12 20:10

Quote:

Originally Posted by djrooney (Post 5042519)

Voi ce parere aveti?

In primul rand ORICE i-ai face la motorul de 1.8, tot o rasnita de cafea o sa fie. Si nu o sa traga.
Daca vrei sa muncesti mai putin, pui 1.8is. Nu mai stiu care anexe se potrivesc si care nu in acest caz.
Oricum, ti-ar trebui frane (1.8is vine cu frane pe disc pe spate, si in cazul in care 1.8i are discuri pline pe fata, atunci ar trebui sa faci si upgrade-ul la discuri ventilate pe fata)

Pentru 2.0 vanos asta care vrei sa-l pui tu, nu o sa fuga cine stie ce, dar macar o sa sune a 6 cyl, si o sa fie o diferenta considerabila fata de 1.8, pentru ca masina se va simti un pic mai relaxata.

De schimbat pentru a pune 2.0, trebuie sa il iei complet.
motor, instalatie electrica (cu tot cu lambda), cutie, timonerie, prima bucata de cardan (cea dinspre cutie). si ar trebui si tobele. Iti mai trebuie furtunele de la radiator ca sunt altele la 2.0, fiind motorul mai aproape de radiator.
Iti mai trebuie de asemenea furtunele de la servo, pentru ca din nou, este altfel pozitionata pompa servo. (in functie de ce motor vanos iti iei, S2 sau S3, difera furtunele de servo pentru ca e altfel pompa).

De frane am zis si mai sus.

Iar despre blocant, raportul de fabrica pentru 1.8is si 2.0 este 3.45.
Daca pui 3.15, consider ca se va misca cam greoi masina, plus ca 3.15 este carcasa mare, si motorul va invarti mai greu de el.

zpzpzpo 28-05-12 20:25

Quote:

Originally Posted by Budy_ (Post 5042621)
Nu o sa compari niciodata 318is +10cp cu 150cp din 2.0 24v ... :)))))))))

:rolleyes2:rolleyes2:shock:

Serios?
Maine daca ti cumperi 2.5 nu se compara nimic cu el,iar poimaine iti iei 2.8 care la fel nu se compara nimic cu el.
Ai si tu de 1 luna de zile bemwe fratica cu 2.0 si le cunosti.
150 de cai din motor de 1.8=150 de cai fie si din motor de 6000.
Matematica nu e pentru toti...

Daniel_Toa 28-05-12 20:40

Am si eu nevoie de cateva informatii . Mai exact am un bmw e36 , sedan , 318 i M40 . Am un grup 3.45 , aveti idee ce rapoarte am ?

vali vtk 28-05-12 20:40

Quote:

Originally Posted by zpzpzpo (Post 5042836)
Serios?
Maine daca ti cumperi 2.5 nu se compara nimic cu el,iar poimaine iti iei 2.8 care la fel nu se compara nimic cu el.
Ai si tu de 1 luna de zile bemwe fratica cu 2.0 si le cunosti.
150 de cai din motor de 1.8=150 de cai fie si din motor de 6000.
Matematica nu e pentru toti...

Hmm pe langa cai conteaza cuplul si elasticitatea motorului

zpzpzpo 28-05-12 20:45

Quote:

Originally Posted by vali vtk (Post 5042869)
Hmm pe langa cai conteaza cuplul si elasticitatea motorului

Nu s-a discutat niciunde de cuplu ci doar de cai.
Oricum fac parte din 2 clase diferite,4 cilindri si 6 cilindri.
Ambele pot sa duca 200 de mii de km sau 500 de mii,ma gandesc ca la asta te referi cand spui elasticitate.
Si eu unul tot pe 2.0 inclin datorita sunetului de 6 cilindri si posibilitatii mai usoare de crestere a puterii cu costuri mici.

All times are GMT +2. The time now is 07:51.

- Copyright 2026 4Tuning