Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Colt Legislativ (https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ.html)
-   -   Totul despre taxa auto pentru maşinile rulate (https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ/99944-taxa-auto-masinile-rulate.html)

VaLeX 03-09-08 19:22

Re: Taxa de prima inmatriculare

Quote:

Originally Posted by peter (Post 1730961)
am vazut azi la realitatea...cum s-ar fi votat in senat eliminarea taxei auto...

subscriu , nu esti singurul :)

D o n n 03-09-08 20:20

:D doamne ajuta

sKyNeT 03-09-08 23:12

am auzit si eu ceva la tv. dar poate revin la vechea taxa...

ZuzuTm 03-09-08 23:27

pff chiar acuma 2 minutele am auzit pe pro tv de scoaterea taxei :X:X doamne ajuta sa se scoata :X

ronnaldinho 03-09-08 23:52

sa facut un thread in legatura cu scoaterea taxei
https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning/89382-taxa-poluare-scoasa.html

boy_wonder 04-12-08 22:07

Totul despre taxa auto pentru maşinile rulate

Guvernul a decis, joi, triplarea taxei de poluare auto la achiziţionarea tuturor vehiculelor second-hand de import, începând cu 15 decembrie, şi creşterea primei de casare pentru scoaterea din uz a maşinilor uzate.

"Noile reglementări majorează de trei ori cuantumul taxei de poluare pentru toate autovehiculele înmatriculate pentru prima dată în România.
Ordonanţa reia totodată măsura adoptată deja de Guvern pentru maşinile Euro 4, respectiv scutirea de la plată pentru toate autovehiculele noi înmatriculate atât în România, cât şi în celelalte state ale UE după 15 decembrie 2008", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Camelia Spătaru.

Prima de casare a fost majorată de la 3.000 lei la 3.800 lei pentru un număr de 60.000 maşini estimate că vor fi scoase din uz, bugetul total alocat acestui program fiind de 228 milioane lei, afirmă sursele citate.

Taxa auto a fost modificată la 1 iulie 2008, noua formulă prevăzând un cuantum mai mare pentru maşinile noi, însă o valoare semnificativ mai mică pentru autovehiculele vechi. După modificarea taxei auto, vânzările de maşini noi au început să scadă, iar cele de second-hand de import să crească.

Guvernul a decis, în urmă cu aproximativ trei săptămâni, prin ordonanţă de urgenţă, ca taxa de poluare auto percepută la achiziţia maşinilor noi să fie suspendată începând cu 1 decembrie 2008, până la sfârşitul lunii decembrie 2009, pentru vehiculele Euro 4 cu motorizări de până la 2.000 centimetri cubi înmatriculate pentru prima dată în România şi în Uniunea Europeană.

Executivul a mai decis ca programul de înnoire a parcului auto să continue şi anul viitor, începând cu 1 ianuarie 2009, pentru un număr estimat al maşinilor scoase din uz de 60.000 unităţi, dublu faţă de cota stabilită pentru acest an, cu o primă de casare menţinută atunci la 3.000 lei.

Sursa: Mediafax

Mallus 04-12-08 22:19

Re: Guvernul triplează taxa auto pentru toate maşinile rulate

Sambata urma sa plec in germania sami iau 320....doamne cata hotie!
Omu e liber sa-si cumpere ce vrea..

ady` 04-12-08 22:22

intr-un fel e bine ca au aparut numai cazane in ultimu hal cu nr. de italia..franta...germania...bulgaria. Atata timp cat masinile sunt ok d.p.d.v. tehnic si estetic mi se pare aiurea...Totui la noi in tara ca sa iti iei o masina cat de ieftina iti trebuie un salariu destul de mare...ceva gen 1000€/luna. Nu stiu cata lume are astfel de salariu ca sa isi poata permite o masina noua...sau cata lume indeplineste conditiile pt a putea intra in programul remat. E si bine..si rau....aiure tara...Posibilitati reduse...fortare maxima...

Kent8 04-12-08 22:24

te rog rectifica mallus
OMUL ESTE LIBER SA-SI CUMPERE CE VREA, MAI PUTIN IN ROMANIA
cam asa era propozitia scrisa corect :P

razvansecu 04-12-08 22:28

m-am mai linistit ! sa vezi numere din toate tarile acum :))

Sebi 04-12-08 22:33

Frate..si asa am o masina care acuma ar trebui sa platesc 3000..inseamna ca dupa noile reguli ar trebui sa platesc 9000 ? ptr o masina care am luat-o cu 3000...hotie in tara asta de ***..numai bogatii is avantajati aici...ii doresc lui Tariceanu numa "bine"

Hori 04-12-08 22:36

Multumim domnule Tariceanu! Sunt ferm convins ca o sa va votez toata viata mea! NOT !! In veci vecilor amin nu mai votez genu asta de hoti, care isi dau pe fata arama! Trebuia marita taxa normal, ca de cateva luni nu i`au mai intrat in conturi miliardele de lei, trebuie sa intre de acum incolo luna de luna evident, hai sictir! Multumim, ca ne faci vietile noastre, de romani saraci, mai frumoase cu aceste taxe marite, altfel cred ca ne-am plictisi de moarte si am incepe sa ne sinucidem, felicitari pt aceasta idee SPLENDIDA ! Noi nu vedem cum ne furi dar Dumnezeu te vede! Arda-te gazu!

boy_wonder 04-12-08 22:37

"În ceea ce priveşte maşinile rulate, decizia guvernului face ca la unele maşini rulate taxa de poluare să depăşească chiar şi preţul de achiziţie al acestora. Spre exemplu, pentru un Volkswagen Golf, cu motor de 1.600 cmc, categoria Euro 2, şi o vechime de 9-10 ani, taxa de poluare auto era de 1.400 de euro. Triplată, aceasta ajunge la 4.200 de euro, adică mai mult decât ar costa maşina. Un Golf din 1997 costă 3.000-3.500 de euro. Maşinile cu o vârstă mai mică de şapte ani rămân încă acceptabile.

Spre exemplu, taxa pentru un autoturism Opel Vectra, cu vechime de 6-7 ani, motor de 1.600 cmc, categoria Euro 3, după standardele de emisii europene va ajunge la 1.800 de euro, o sumă mai mare şi decât taxa de primă înmatriculare (înlocuită la 1 iulie 2008 ), care era de 1.100 de euro. Un astfel de automobil poate fi achiziţionat cu 5.000-6.000 de euro din târgurile auto."

Evenimentul Zilei

steffan 04-12-08 22:39

waiii ce inapti... ei au scazut pretul doar pt k urmau alegerile. oricum UE o sa faca iar gura deci nu va ramane asa. trebuie retinut faptul ca romanul nu isi permite sa ia masina noua (mai ales ca si creditele nu mai sunt cum erau, iar "economii" nu prea sunt), si e mai accesibila una uzata deja...

aleks 04-12-08 22:49

ca deobicei ziaristii arunca in prostia lor cu bombe, fara sa informeze complet.
idioti.
am intrat pe site-ul guvernului romaniei, si acolo ne este transmisa o informatie foarte importanta, citez: Actul normativ va fi trimis spre publicare la Monitorul Oficial după ce va primi avizul Comisiei Europene.
Comisia europeana nu o sa-si dea in veci avizul pentru aberatia asta, sunt convins.

textul intreg:
O pârghie importantă prin care Guvernul acţionează pentru susţinerea industriei auto, afectată de criza financiară internaţională, este modificarea legislaţiei privind taxa pe poluare, a anunţat Purtătorul de Cuvânt al Guvernului, Camelia Spătaru, la finalul şedinţei de Guvern.
„Printr-o Ordonanţa de urgenţă adoptată astăzi, Guvernul a hotărât majorarea de trei ori a cuantumului taxei pe poluare pentru toate autovehiculele înmatriculate pentru prima dată în România. Ordonanţa reia, totodată, măsura adoptată deja de Guvern pentru maşinile euro IV, respectiv scutirea de la plată pentru toate autovehiculele noi înmatriculate atât în România cât şi în celelalte state UE, după 15 decembrie 2008”, a afirmat Camelia Spătaru.
În urmă cu aproximativ două săptămâni, Guvernul a decis scutirea obligaţiei de plată, pe o perioadă de peste un an a taxei pe poluare pentru autoturismele Euro IV, înmatriculate în România sau în alte state membre, şi a căror capacitate nu depăşeşte 2.000 de cmc (centimetri cubi).
Actul normativ va fi trimis spre publicare la Monitorul Oficial după ce va primi avizul Comisiei Europene.

Executivul a hotărât, în şedinţa de astăzi, majorarea primei de casare pentru stimularea înnoirii parcului auto de la 3.000 de lei noi la 3.800 lei noi (echivalentul a circa 1.000 euro), a afirmat Camelia Spătaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, la finalul şedinţei de Guvern.
Guvernul a avut, astfel, în vedere susţinerea industriei auto şi păstrarea locurilor de muncă din acest domeniu, în această perioadă de criză economică internaţională.
O a doua decizie care a fost luată, în şedinţa de astăzi, vizează continuarea acestui Program şi pentru anul viitor. Fondurile totale prevăzute pentru anul viitor, pentru acest program, se ridică la circa 228 milioane de lei şi provin de la Fondul pentru mediu.

Data: 04.12.2008
sursa: http://www.gov.ro/executivul-a-modif...l1a103608.html

BogdiB 04-12-08 23:06

Re: Guvernul triplează taxa auto pentru maşinile rulate(dacă aprobă Comisia Europeană

Cadou de Mos Craciun :)) By TaRi !!!

Skido 04-12-08 23:06

Re: Guvernul triplează taxa auto pentru maşinile rulate(dacă aprobă Comisia Europeană

sincer si eu sunt de aceiasi parere cu aleks....nu cred ca UE ar fi de acord cu asta taxa indiferent in ce criza financiara ne aflam...si in plus Romania nu a fost inca afectata atat de grav de criza mondiala fata de altii...

Hori 04-12-08 23:06

Multumim aleks pentru aceasta stire buna, JOS TARICEANU !!! JOS TARICEANU !!!

R V A 04-12-08 23:07

cat vor frate sa mai suga?sa ma suga si pe mine!cat vor sa mai traga pe noi.muncim de ne rupem capetele ca sa ne luam niste masini cat de cat sa nu facem apa la ganunchi cand ploua si vin cacatii sa ia ei taxe...e foarte aberant...singura optiune dak se intampla chestia asta ar fi migratia in masa?sau sa ne scoatem nr la masini si sa ne alergam toata ziua cu garda?

R V A 04-12-08 23:09

am dat 700 euro pe masina...taxa mom e 1800 euro..asta inseamna ca tre sa platesc dupa ei 5400?e prostie pe fata...oricum citroen e naspa rau!!!

SAX1987 04-12-08 23:10

Da asa e , nu cred ca vor primii aprobare niciodata. Ar fi o aberatie sa tripleze taxa care oricum e ilegala.

GYM 04-12-08 23:11

In concluzie intra in vigoare pe 15 ? Auzisem ceva cum ca ...ar fii valabila doar la masinile peste 10 ani.

aleks 04-12-08 23:15

o lege sau ordonanta de guvern nu poate intra in vigoare inainte de publicarea ei in Monitorul Oficial, iar publicarea ordonantei asteia se va face doar cu acordul C.E., care am dubii mari de tot ca o va aproba ;)
deocamdata e apa de ploaie, nici macar scutirea pt euro 4 noi n-o aprobasera ieri cand m-am interesat ultima data, totul e praf in ochii nostri.

F_L_R 04-12-08 23:23

-Au luat 18 % in alegeri PDL ul.......normal.....au scos taxa de ochii lumii.
-Haide ti sa ne gandim putin. In colaps financiar sunt > Constructiile , Fabricile de tricotaje , industria in general. Cum este posibil ca pe TARANUL asta de tariceanu sa i pese numai de industria auto>>>????? Il consider cea mai jigodie dintre jigodiile posibile care le a avut Romania dupa "89......cel mai jegos si mai mizer politician si daca voi avea vreodata ocazia sa l scuip in fata o voi face cu orice risc. Un nenorocit care fundul lui sta pe 60 milioane euro.....din afaceri.......cum plm numai politicieni au afaceri asa prospere....al draq un butic nu avea si el.....are CITROEN.....

Lymbutza 04-12-08 23:34

o sa urmeze sa ne oblige sa purtam uniforme ! Daca , Doamne Fereste , se adopta aceasta hotarare ne vom diferentia doar prin Culoarea Loganului !

Spark 04-12-08 23:36

acuma citind astea ... m-am mai calmat.
dar cand am auzit la stiri ca se tripleaza taxa .. si cand ziceau ca pt o masina veche euro 2 cu motor pana in 1400cmc taxa poate ajunge pana la 3000e era sa fac infarct.
da marita probabil va fi marita. singura mea speranta e ca nu se poate pune in aplicare taxa chiar imediat.

ice_pascu 04-12-08 23:37

daca aproba astia de le UE ceea ce e aproape imposibil dam veste in tara ne strangem toti membri 4 tuning si mergem in fata la guvern sa vada ei cand o se strange mii de oameni ce fac.....jos cu tarfa de taricenu....

Spark 04-12-08 23:39

apropo de tariceanu .... imediat se face alt guvern in care nu mai are treba ... deci nu mai e el curios ;)

DiavoLLo 04-12-08 23:45

nu ati inteles.....el de fapt ne vrea binele......si apoi binele lui avand in vedere ca are cota parte din taxa auto cum a primit si anul trecut undeva la 2 000 000 de euro....de ce nu isi vand toate masinile luxoase de la guvern si sa se plimbe prin tara cu masina anului dacia logan sa vada cum e sa obligi pe cineva sa dea 7000 de euro pe o panarama de masina care se vrea extraordinara si in banii astia nu poate merge omul pana la mare cu baxul de prosoape dupa el....ca normal la banii astia doar nu vrei si aer conditionat....imi cer scuze fata de cei ce detin un logan....dar asta e adevarul...un "jaf" cum zic ei din 90 are mult mai multe optiuni ca loganul din 2008....

DiavoLLo 04-12-08 23:47

daca tot obligi omul fa in asa fel ca sa isi si poata permite acest lux de a lua o masina noua.....la noi daca nu omori furi sau prostesti lumea nu iti poti permite din salariu sa visezi sa ai o casa a ta sau o masina....am ajuns de ras....o sa ajungem sa-l plangem pe nea` nicu :)

t1grul 04-12-08 23:48

avem o tara de *** cu legi de ***...
abia mi`am luat un golf 3...daca se aproba asta inseamna sa platesc inca odata masina

:confused:

DolusD 04-12-08 23:49

Quote:

Originally Posted by ice_pascu (Post 1903249)
daca aproba astia de le UE ceea ce e aproape imposibil dam veste in tara ne strangem toti membri 4 tuning si mergem in fata la guvern sa vada ei cand o se strange mii de oameni ce fac.....jos cu tarfa de taricenu....

nu o sa aproabe nimic ,oricum tampitii se contrazic :)) , vor sa scoata taxa pt masinile noi si sa o tripleze pentru cele sh , IMPOSIBIL deoarece acest lucru se numeste DISCRIMINARE

dupa cum zicea pe topicul celalalt :

Quote:

Comisia Europeană ar putea accepta eliminarea temporară a taxei numai dacă aceasta se face şi pentru autoturismele second-hand.

Introducerea de taxe în industria auto sau retragerea acestora este posibilă numai atâta timp cât principiul de non-discriminare este respectat, a declarat pentru EVZ purtătorul de cuvânt pe domeniul Taxe şi Mărfuri al Comisiei Europene (CE), Maria Assimakopoulou
nu o sa se aprobe nimic :evil:

THUNDER77 04-12-08 23:49

Eu am dat 1300 pe un Xantia din 96, impecabil, iar taxa e de 1200 ! HAI LA BUCURESTI ,MAMA LOR DE JAVRE !

t1grul 04-12-08 23:57

Quote:

Originally Posted by THUNDER77 (Post 1903274)
Eu am dat 1300 pe un Xantia din 96, impecabil, iar taxa e de 1200 ! HAI LA BUCURESTI ,MAMA LOR DE JAVRE !

...stabiliti data!!!:bat:

foss 05-12-08 00:04

Si cei care siau loat masini euro 4 in 2007 pot sasi ia bani inapoi???

el_loco 05-12-08 00:16

Ceea ce s-a intamplat astazi este un act de PERVERSITATE MAXIMA din partea lui Tariceanu & Co.
Au facut aceasta mutare, acum dupa ce au luat in alegeri 20%, ca daca facea acest lucru inaiante, nici 5% cat sa intre in Parlament nu mai realiza.
Ceea ce este iarasi ceva de neimaginat intr-o tara normala, este rapiditatea cu care se doreste introducerea acestei majorari: azi, pe 4 dec. se hotaraste, iar in doar 11 zile, pe 15 dec. se doreste aplicarea ei. Asa ceva este dezgustator...

Spark 05-12-08 00:20

pentru un euro 2 din 96 de 1 litru cat ar fi acum taxa ?
(eu mi-am luat masina mica si economica ca stiam ca astia o sa mareasca impozitul si asigurarea cu importul asta de masini)

SHOGUN-A8 05-12-08 00:50

Intr-adevar...era de asteptat o asemenea miscare...Tariceanu de ciuda ca n-a castigat alegerile strica tot acum cat mai poate...

Dripci 05-12-08 01:41

Atunci bine ! Ce e de facut ?! Sa spuna careva ca ne intalnim pe 14 sau pe 15 undeva si pichetam !

bt02ffa 05-12-08 02:39

:evil:e strigator la cer ceea ce se intampla in tara asta.cine dreaqu a votat psd sa se impuste.ma duk si inmatriculez in bulgaria sau la moldoveni.moarte tariceanu si vOSganian

All times are GMT +2. The time now is 17:43.

- Copyright 2026 4Tuning