![]() |
Re: AMG vs. M vs. RS
Aici scrie ca e capabil fara acel limitator la 280 de peste 300km/h stock: http://www.autoblog.nl/archive/2008/...video-audi-rs6
Aici iarasi scrie ca e capabil stock de peste 200mph..http://www.germancarzone.com/a6-s6-r...o-perfect.html |
Din moment ce un E39 fara limitator poate ~ 300 KM/H ce va face sa credeti ca un RS6 cu mult mai multi CP nu e capabil de macar 320km/h ? Si un RS4 se duce pe la 300km/h.
Partea frumoasa la RS6 este faptul ca turbinele alea aproape dorm, un banal soft si ai sarit calu' cu puterea. PS @ Carutasul. Pai la CSL manevrabilitatea ii da timpii aia, si manevrabilitatea e influentata de greutate, pe langa alte cauciucuri speciale pentru circuit, o suspensie setata in asa fel incat la prima groapa ai sanse sa iti iasa coloana vertebrala prin cap si alte mici detalii. LE: Daca R8 este petarda doar pentru ca e Datsun-ul ala pe sterioizi care are timpi buni, inseamna ca toate Ferrari, Lambo si late marci exotice sunt petarde si ele, fiind in aceeasi situatie. Totusi, GTR mai are de mancat pana sa arate ca un R8 si sa aiba interiorul ala. Degeaba e rapid daca electronica aia e atat de desteapta si practic ea face totul. O sa vina GTR (user-ul) si o sa spuna ca si celelalte masini au aproape aceeasi electronica, da dar la ele nu intervine asa des. In plus nu au toate atata panarama de electronica doar sa compenseze lipsa de skill a soferului. Mai citisem undeva intr-un review...200mph in a airliner is boring, 200mph in a cart is fun. GTR is airliner. 0.1 sec pe circuit nu o simte nici dracu, dar sunt 500% convins ca un GT3 RS sau alte masini adevarate asigura mult mai mult fun si placere de a conduce. |
Treaba sta in felul urmator....daca ar fi sa aleg un motor de 5-6L sa-l tunez, in sensul sa-i cresc puterea de la 380-400-500CP cat are de serie, folosindu-ma de compresor mecanic, nitro-metan, alcool metilic si NOS pana undeva la putzin peste 2000 cai, in primul rand as alege un motor de AMG chiar si cu km buni(200-300mii), apoi poate unul de M, dar numai nou, si cu sila chiar si nou unul de RS.....deci AMG mi-e de baza :)
|
Quote:
@Frumusetea lui RS6 e ca turbinele dorm...frumusetea lui M5 e ca nu dorm, ca nu le are...fiecare cu frumusetea lui. @Nu se pune problema la R8 ca e petarda...ar fi culmea, dar hai sa fim seriosi, nici super-superlativele gen "scrie istorie, rescrie coduri de supercaruri, e minune a ingineriei" nu isi au justificare.GTR mai are de mancat intr-adevar pina sa arate in interior ca R8, dar e diferenta de 58 de mii in interiorul ala?De superioritate tehnologica nu se poate pune problema si s-a vazut clar de ce. |
Quote:
In al 2-lea rand R8 V10 este putin mai rapid decat GT-R pe linie dreapta si are si o viteza finala mai mare, deci GT-R-ul il face in curbe unde R8 este "rege". Dar tu poate nu realizezi ce insemna >17 sec pe Nordschleife fata de masina care "sta cel mai bine pe curbe". Un R8 V10 de 525 CP care i-a dat doar 5 sec lui M3 CSL de 360 CP si care a luat bataie de la Z06 o masina cu tractiune spate de 50 K de EUR. Quote:
1.Datsunul ala tocmai a demonstrat ca nu e vorba de steroizi, are stock doar 480 CP, PRIMA AFIRMATIE FALSA A TA. 2.Ferrari si Porsche au in primul rand o istorie in spate care-i sustine, in al 2-lea rand Porsche sunt in spume, cu minciuni scoase pe piata cum ca GT-R nu scoate timpul ala pe Nordschleife dar intre timp l-au mai imbunatatit de 2 ori si a mai aparut si un ZR1 ca sa amuteasca de tot si mai nou imbunatatesc performantele Porsche si s-au mai gandit sa faca o masian de clasa mica ca de.... 3.Despe ce electronica aberezi, cand timpii au fost scosi cu electronica scoasa, adica doar cu electronica pe sistemul de franare, diferentele vin dintr-un 4x4 declarat ca fiind de departe cel mai performant la ora actuala, asa ca lasa-ne cu electronica ca nu are legatura, controlul stabilitatii a fost scos pe circuite iar daca stii tu alta electronica ajutatoare spune-ne si noua. 4.Cand vorbim de o masina de gen nu prea ma ma intereseaza "mobila" din masina, nu ca nu ar fi mai frumoasa la R8 dar nici cu GT-R nu mi-e rusine deloc dar informatia oferita de GT-R este cam de 2 ori cat cea oferita de R8 si pt. mine asta este mai important. 5. Pana acum o dadeati gen "RS6 nici nu simti ca ai 200 KM/h, asa siguranta iti ofera, asta masina" acum la GT-R este "boring", trebuie senzatie si apropo sa ne arati si noua articolul. 0.1 sec pe circuit nu se simt dar >17 sec. este enorm, nu mult. |
"Absolutely, with the R8, Audi has combined all the best parts of supercar ownership with none of the hassle to create one of the best drivers' cars currently available. " =http://www.prlog.org/10223070-audi-r8-is-alister-in-glittering-world-of-stunning-machinery.html....sa nu zic ce au zis cei de la Drivers Republic de R8 V10 si de R8 V8...
Nimeni n-a avut niciodata de comentat in fata lui R8, toti au spus ca e magnific, superb, poate cu cel mai bun sasiu din lume, frane senzationale, motor cu raspuns perfect, balansul maselor perfect, ba chiar ar alege oricand R8 in fata oricarui Lambo, Porsche sau Aston. A fost chiar un test in care Clarkson a demonstrat ca, chiar daca ai un SLR, un Carrera GT sau un Lambo daca le pui langa un R8 tot R8 e cel mai "gustat" de public... e pur si simplu venit din viitor, e asa de frumos ca ai impresia ca e un concept produs in realitate. Plus ca ambele motoare sunt bune de cartea recordurilor... Eu comparam R8 cu celelalte masini din liga lor si in majoritatea testelor tot R8 iese pe primul loc, chiar daca ar fi vreo masina mai rapida pe circuit, toti isi doresc doar R8 si mai ales R8 V10 care e dintr-o alta liga. Spunea cineva odata ca daca detii Porsche, Aston, Ferrari sau Lambo si ajungi intr-un interior de R8 iti vinzi masina pt R8, atat de special e, iar acea persoana e Clarkson din cate tin eu minte... Dar in fine...R8 oricum e cel mai dorit supercar la ora actuala, peste tot scrie asta si asta e realitatea. Se vinde mai bine decat orice in banii aia. Iar eu vroiam sa demonstrez cel mai tare ca nu exista M sa ii tina frau unui R8 chiar si V8, sa nu mai zic V10 care l-ar umilii intr-un mare hal. Asa ca marea inginerie M nu prea are ceva de spus in fata lui quattro gmbh, realitatea e dura dar asta e adevarul. N-are cu ce se lauda, n-au Z4M care sa fie macar egal cu un TT-RS, n-au un M5 mai capabil decat un RS6 si mai ales n-au un supercar de taliu lui R8 V8 si R8 V10. Si daca ar fi sa vorbim de viitor, n-au un M3 mai frumos si mai puternic ca un RS5 Coupe care o sa faca ce o sa faca. Putina rabdare si o sa vedeti. Si dupa ce ca Z4 e cel mai nou, ia bataie in testul AMS de la TT-S Roadster:http://www.auto-motor-und-sport.de/v...1.html?item=41 Audi produce masini sport adevarate nu BMW. |
Quote:
|
Concurenta interna cu Lamborghini, corect, dar Lamborghini e a lor asa ca tot LP560-4 ala e cam Audi in proportie de 60-70% inclusiv motorul si multe alte componente care le-a imprumutat de la R8 nu invers. Iar Audi vine acum cu ceva si mai si... R8 intr-o versiune mai dura, ca poate nu s-au potolit cei care au ceva de spus in fata lui, putini sunt aceia dar daca tot se poate o sa le dea ceva si mai extrem.
Iar SLS ala arata nasol rau, cel putin din bot e urat cu spume...stiu stiu e un Gullwing de 2009, dar fanii or sa il cumpere nu cei care cauta performanta si design in acelasi timp. Plus ca ador de exemplu V12 Vantage care e la aceiasi bani cu R8 V10, DAR, e mai slab pe circuit, in linie dreapta si tot R8 arata mai bine si e mai exclusivist. Singura masina care arata peste R8 este One-77, restul palesc la design in fata lui. Daca nu ma insel cred ca a luat cam 20-30 de premii de design, ba chiar DESIGN OF THE YEAR 2008... asta spune TOT. |
threadul asta concureaza cu succes la titlul de cel mai plictisitor thread din istoria acestui forum.
|
Eu zic ca Audi a intrat in lumea supercarurilor bazandu-se doar pe design (aici au un mare avantaj) si tehnica si schimbul de informatii cu cei de la Lamborghini ..in segmentul asta de preturi se cere apropae perfectiunea si inca ceva mai conteaza si renumele.poate in Europa vor avea succes dar in America hmm cam greu si piata Americana conteaza.parerea mea e sa nu pateasca ca Mercedes cu SLR care debea si nu sunt sigur au ajuns sa vanda toata seria de 5000 de exemplare dar in schimb Porsche au defilat cu Carrera GT..
|
6 Attachment(s)
In SUA R8 e foarte bine primit si toti il lauda chiar si acolo, star-urile il cumpara la greu, iar ceilalti savureaza la el de fiecare data cand trece pe strada (era un video cu R8 in Las Vegas parca), iar posesorii sunt mandrii de R8 lor care face toti banii. Si RS-urile se vand foarte bine in SUA, nu degeaba exista, rs6.com.
Iar la design Audi e chiar cel mai bun brand posibil. Nu ai cum sa zici de un singur Audi cu single frame ca e urat, imposibil si toata gama noua cu LED-uri e incredibila...sunt foarte buni in asta si in toate aspectele. |
Quote:
BMW nu au supercar, dar masinile cu valenta sportiva sunt mai bune decat cele ale lui Audi.Am povestit de platforme de ne-a venit acru....dar cui.Dovada clara ca un 335i cu 306cp bate un S5 cu 358cp. Pina una alta cu turbo pe motoarele lor, BMW au dovedit ca pot cel mai mult.Cel mai rapid sedan si cel mai rapid coupe ( de 382km/h si cu repriye superioare lui Enzo ( un 100-200 clar superior).Brabus a facut ceva foarte apropiat lui M5 Hurricane dar cu un motor de 6300cc, nu cu 5000.Asteptam replica lui Audi, pina una alta nu exista. Pina una alta ai ramas dator cu raspunsul: unde scrie de stage 4 de tuning la G-Power? |
Vroiam sa zic ca mai sus de atat nu se poate scoate din M5 cu cele doua turbine puse, pentru ca n-ar rezista motorul, stiu foarte bine ca un BMW la motor se strica foarte repede, mai ales unul tunat de la cei care sunt mecanici de o viata si in fiecare saptamana vin tdi-isti si benzinari cu motorul de bmw cu probleme grave, pe cand la RS6 asta e doar inceputul in tuning, e un motor colosal, daca doar din CHIP si evacuare se scot 730CP... si RS6 cu 730 CP e mai rapid in acceleratii ca Brabus-ul acela si urmeaza peste 750-800CP cu schimbarea turbinelor si intercooler-elor. Si MTM a spus CLAR ca viteza maxima E LIMITATA depinzand de proprietar de CE FEL DE ANVELOPE PUNE PE MASINA. Ai impresia ca RS6 de 730CP nu e capabil de minim 370km/h? Te inseli amarnic, mai ales ca e mult mai aerodinamic ca M5. Si ti-am zis asta e doar inceputul, RS6 e la inceput de drum cu tuning-ul si deja se scoate o putere la care nu visa nici Mercedes cu Brabus decat dupa ani de cercetari. Pur si simplu RS6 e mura in gura pentru tuneri la presiunea aia mica.
Sa nu mai zic de acceleratii care sunt devastatoare. Si stai linistit ca G-Power n-or sa faca NICIODATA ce face MTM. Sa iti reamintesc ca la competitia tunerilor MTM a iesit castigator cu 3 masini? S3 MTM, S5 MTM si R8 MTM? Cumva G-Power a facut ceva?! Cel mai bun tuner de motoare din lume e MTM si numele spune totul Motoren Technik Mayer. Asa ca avand in vedere ca Audi e un brand cu o istorie mult mai mare ca BMW, cu o istorie in competitie si mai mare ca BMW, cu masini produse la ora actuala mai rapide ca la BMW, cu design mult peste ceea ce face BMW, cu siguranta si sportivitate peste ceea ce ofera BMW, ce vrei mai mult de atat?! Vezi ca am postat niste imagini sus sa intelegi mai bine ca nu intodeauna timpul pe circuit afecteaza verdictul final ci masina per ansamblu. |
O intorci de ametesti, sigur aia vroiai sa spui, in plus tu lansezi numai supozitii.Ar putea....daca....parca....de ce nu o fac?Celalta idee e delir din partea ta...nu rezista motorul... stii ca un motor de BMW se strica repede...tu chiar te uiti ce scrii?Domne, si eu zic ca RS6 numai cu chip ii crapa motorul, ca nu ma doare tastatura :D
Audi cu istorie mai mare decat BMW...cam ce-o fi facand Audi cand BMW facea probabil cele mai bune avioane militare din al doilea razboi mondial?Asta asa, ca firma incapabila. Uite eu nu cred ca RS6 e capabil de 370Km/h...crapa la viteza aia, se desface.Sa-l vedem intai si pe urma credem.Dincolo am vazut. |
edit...post dublu
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Referitor la CLS vs M3 normal, aia 20+ CP rezulta in acceleratia usor mai buna, dar pe circuit stii prea bine ca greutatea conteaza enorm. Asta este unul din factorii care il fac sensibil mai rapid, + cauciucuri slick (in daily use nu ai ce face cu ele) + suspensie setata special pentru circuit si alte tampenii. Sa o folosesti ca everyday car este imposibil, lipsa completa de confort, partiala de dotari si cauciucurile alea care daca nu e perfect uscat sunt periculoase inseamna ca nu o poti compara cu o masina care nu e axata pe circuit si nu are neajunsurile astea. Daca o fi vreun Clubsport in viitorul apropiat atunci da. In plus CSL este mai rapid si ca M3 E90/2i, deci nu RS4 are (avea) vreo problema cu asta sau cine stie ce masina. http://www.fastestlaps.com/index.php...=46f388b437911 PS: NU mai bagati la inaintare superioritatea BMW-ului la sasiu sau unde vreti voi doar pentru ca a scos cu 0.xx secunde mai bine ca S5 la 5th Gear. Aia e maimutareala, ca sa scoti unutul din masina trebuie sa te concentrezi si nu ai cum sa mergi cat poti tu de bine in timp ce vorbesti si cu camera si ce mai balmajea aia. Mai e si posibilitatea ca 0.xx poate as fie si marja de eroare, mai ales daca a fost o singura incercare si aia nu erau concentrati sa scoata tot ce pot ei din masina. Uitati aici comparatia. http://www.fastestlaps.com/index.php...=458da72e81532 Concluzia => Quote:
M5 Hurricane si Brabus rocket sau ce discutati voi aici iar nu are legatura cu Audi, BMW sau Merc. Aia sunt niste tuneri, puteau foarte bine sa aleaga loganul. Daca cineva crede ca un M5 modificat la greu face asta dar un RS6 nu atunci sa se lase de sportul asta. Totul depinde de cat de mult se modifica masina respectiva, si un TT Bimoto poate o gramada de lucruri, pe platforma de Golf IV. So... Totusi in cazul in care se gaseste cineva sa modifice la greu un RS6 sunt sigur ca se poate scoate o gramada de putere, peste ce a fost posibil din M5. Si nu se compara lejeritatea si costul cu care sare de 700CP RS6 comparativ cu M5. |
Asta e, costul. Un G-Power de 800CP trece de 200.000 euro pe cand un RS6 sa ajunga la 730CP costa doar 7-8000 de euro cu tot cu evacuare peste cei 105500 euro si pentru 800CP mai mult de 10-12.000 euro peste pretul standard clar nu ar costa asa ca probabilitatea ca un M5 tunat sa bata un RS6 tunat e nula, cred ca sunt doar cateva M5 Hurricane in lume si alea doar in garaje cel mai probabil, mai ales la costurile alea, pe cand orice proprietar de RS6 si-o modifica lejer si crede-ma umileste tot ce face BMW la ora actuala, pentru ca din RS6 scoti dar din M nu ca te costa de 5-6x mai mult. Nu degeaba nu prea gasesti pe youtube filmari cu RS6 stock ca majoritatea le-au modificat avand in vedere ca motorul e mura in gura pt tuning.
|
Quote:
ce pateste cu 210 cp in + https://www.youtube.com/watch?v=dpn3Y...eature=related sau sa vezi ca startul l-a ajutat cu 90 CP in + https://www.youtube.com/watch?v=07UY5...eature=related iar aia cu stricatul sunt aberatiile tale, nu vrei sa nu mai vorbesti din vise. Quote:
1.CSL nu a vaut slik-uri a avut semislick-uri omologate de strada, diferenta este de la cer la pamant. 2. Cred ca tu nu realizezi ca S5 are 48 de CP in + si performante mai bune pe linie dreapta, deci daca nu pierde in curbe (la sasiu) atunci unde, explica-ne tu. |
Pai vad ca este mai rapid overall pe circuit. Si sunt multi factori care influenteaza timpul pe circuit nu doar 2. Oricum cred ca stii asta dar vorbim discutii aici.
PS: RS6-le are 2+ tone si tot a facut M6-le. Chiar si cu Quattro care in afara de start, in linie dreapta nu reprezinta un avantaj. |
Quote:
pe unul au fost egali - Nordschleife si pe celalalt a batut BMW - Virginia International Raceway Eu zica ca la un raport mai bun CP/Kg, performante superioare pe linie dreapta ale Audi, daca avea un sasiu mai bun sau cel pu egal nu avea voie sa miste BMW pe cele 2 circuite. |
Deci astea sunt mici ?
Audi BMW Quote:
Quote:
Quote:
|
Cu siguranta M este cel mai Veshi dintre AMG & RS ... M este si un gen sport dar nu numai aceea si capacitatea motorului , CP etc. ! ! !
|
Asa cum a zis Anaconda, atata timp cat RS6 care cantareste 2T a batut cel mai rapid BMW din istorie si cel mai puternic atunci ce e de zis?! Sa nu zic ce ii face R8 lui M6 pe circuit, atunci da umilinta totala. Asa ca nu mai abera degeaba ca sa te aflii in treaba.
Iar inca odata iti zic si eu S5 Coupe bate 335i de ii sare apa in piua, il rade pe circuit si in linie dreapta asa ca inceteaza sa mai zici ca face 335i nu stiu ce, ca realitatea e alta. E problema BMW-ului ca nu produc motoare si mai puternice, iar la ora actuala BMW nu are un motor de taliu 5.2 V10 de pe R8 V10/LP560-4, nu are motor care sa depaseasca 580CP de pe RS6 si nu are motor mic in 5 cilindrii care sa obtina 340CP si din CHIP instant iarasi mura in gura 400CP... Si asta avand in vedere ca noul M5 cel mai probabil va avea acelasi motor de 555CP de pe X5/X6 M adica un V8 de 4.4 TT si tot nu are aceeasi putere ca RS6 care va fi tunat si mai sus de Audi in versiunea RS6 Plus sau RS6 Clubsport cum l-or numi ei,plus ca acelasi motor dar tunat direct la 620CP va fi prezent pe S8, unde se stie ca toata masina e din aluminiu si la o greutate de sub 2T va umilii 760i rau de tot. Pentru ca greutatea conteaza. Ultimul S8 avea 1900kg, cate kg are de exemplu un 750i?:))) Asta inseamna tehnologie gen ASF, FSI (lideri la asa ceva), TFSI, Valvelift, Quattro + Sport Differential, DSG, etc. Multe din aceste tehnologii sunt imprumutate de pe masiniile de la Le Mans si asta spune totul. |
da, deci din nou se evita raspunsul punct cu punct, bunaoara si la replica tuning RS6 vs tuning BMW raportat la rezistenta motoarelor.Poate nu s-a aflat peste tot ca exista M3-uri E46 duse la 1000cp si pe care s-au garantat 50k de km, si nu au fost tunate astfel sa mergi cu ele cu 100km/h in treapta a 6-a.Si asta la o cilindree de cca 60% din cilindreea unui M5 (sau 70%?...in fine).
PVD deja e in delir, e pierdut pentru discutii...vede negru pe alb egalitate pe un circuit de 20km, si un castig OVERALL pe circuit, fiind 3 la 2 in scor si o egalitate...el insa ii da inainte CA NE SPUNE EL CA ALA RUPE PE AIALALTA. A condus el masinile care pretinde ca le-a condus cat a facut-o buna-mea.In plus mai e si profet si stie tot dinainte, cum ca S8 va umili el 760Li, stie ca noul M5 nu va ajunge la nasul lui RS6 (ca atata ii trebuie). Si cum spuneam, nu cred ca RS6 poate ajunge unde a ajuns Hurricane, pentru ca nicaieri nu am vazut vre-unul si nu am citit de vre-unul.Daca puteau, o faceau, doar nu s-or fi abtinut din modestie.Asteptam sa vedem si atunci credem. Piesele de rezistenta ale lui Audi sunt intr-adevar RS6 si R8, BMW nu are concurent egal pentru ele, dar cum spuneam, in rest e mult mai impartita painea, iar pentru M3 nu au Audi inca concurent egal (nu ca nu vor putea in viitor, dar asta e situatia acum). Pacat ca BMW nu au continuat cu proiectul Nazca...probabil nu mai erau discutii la aceasta data.Si cand te gandesti cat e de vechi... |
ca sa nu se creada ca nu se pot gasi example favorabile si de o parte si de alta...
http://www.fastestlaps.com/track99.html ...fara R8 acolo era aproape jale pentru Audi.Nu vorbim de M3, dar iata cine e in spatele bietului 335i...e un RS, nu un S.De asemenea iata ce rau sta si Z4 sDrive. @Anaconda, insistai pe ideea de cum ar fi putut tipa de la FG sa scoata totul din masini (S5 si 335i) cand povestea in timp ce pilota.Asa o fi, dar nu a dat din gura in amandoua, nu le-a pilotat in acelasi stil si conditii?Sau Audi suporta mai greu cand se vorbeste in el in timpul condusului? Normal, spuneti voi, S5 e mai stabil datorita Quattro-ului, BMW-ul e mai aiurea, derapeaza, se pierde in curbe, deci discutatul in timpul turului de atac ar fi trebuit sa afecteze mai rau BMW-ul, el cere mai multa atentie, nu? |
toate bune dar 330d e cam fata in rau..
|
Atata timp cat pe 90% din circuite S5 a fost mai rapid decat 335i si in linie dreapta la fel ce mai e de spus aici?! Faptul ca la un singur test a pierdut Audi-ul in fata BMW-ului?! Vezi ca devii patetic. Si mai lasa-ma cu CSL CSL CSL, ca ne-am saturat cu totii, tu chiar nu intelegi ca aia e facuta doar pentru circuit si ca nu poti trai cu ea zi de zi?! Are suspensia, sasiul, franele, motorul, totul setat doar pentru circuit. Cand o sa scoata Audi o varianta Clubsport atunci va fi cazul sa comentezi dar pana atunci e singurul si punct.
Iar faptul ca aici la "nenea mecanic" vin numai bmw-uri noi si la mana a 5 a ca asa e moda la romani si cu motorul tandari, cu probleme grave, aduse din Germania, injectoare zob de 800euro pe TDI Seria 5 nou si multe alte probleme imi spui tu mie ce se strica si ce nu? Si benzinele de la BMW se strica mai repede ca la Audi si Mercedes, o stiu personal de la el, poti veni sa verifici sa aflii singur ce fel de oameni si ce masini aduc sa fie reparate ca in service-ul BMW ba e prea scump ba nu ii dau de cap, simplu da?! Probleme generale depistate la bmw de catre el care are experienta in mecanica cat nu ai tu la ora actuala: injectoare la TDI, suspensie spate, caseta directie, chiuloasa (a schimbat la chiuloase de i-au venit dracii), alternator, turbina si lista poate continua. O sa il mai intreb si ce alte probleme noi aparute, avand in vedere ca tu si restul fanilor bmw sustineti sus si tare ca nu se strica motorul de bmw, ca ar fi mai bun decat audi si mercedes...cand realitatea e alta. Atata timp cat la ora actuala BMW nu produce masini mai rapide ca R8, S5, TT-RS, RS6, ce mai e de spus?! Plus ca vine acum si RS5 Coupe sa nu mai zica "marele M3" ca e rege pe circuit si in linie dreapta, sa vedem atunci ce se intampla. Sunt curios ce reactie o sa aveti voi cei care sustineti ca bmw e bmw:))) |
Quote:
In fine,realitatea ta e una,si pe cei de la bmw,mercedes,audi,la oricare i doare undeva de parerile tale si a inca catorva,care chiar sunteti mediocrii,spui niste aberatii ca se mira si cei de la audi. |
Pai tocmai TDI-uri, stiu foarte bine asta, e unul din motivele pentru care nu aleg TDI niciodata, nu le pot suport, singurul care merita cumparat e 6.0TDI V12 de pe Q7, ala da diesel, restul palesc in fata benzinelor si mai ales la costuri de intretinere (nu costuri de combustibil) plus sunetul care la diesel e zero, cel putin din afara se aude un suierat nasol rau oricat de V6-V8 ar fi motorul, nici macar ca un 2.0TFSI nu se aude din afara un diesel, nu urla animalic, pur si simplu fasaie...:)))
Iar ca sa stii si tu la BMW motoarele sunt duse foarte tare aproape de limita si de-aia se strica mai repede, stiu foarte bine ce vorbesc fie ca ma crezi sau nu, nu-mi pasa. Ti-am raspuns la intrebare si cu asta basta. Ti-am zis, bmw nu are un rival pe masura lui S3/S4/S5 sau de talia lui R8/TT-RS/RS6. De ajuns?! |
PvD unde ai vazut tu TDI la BMW?urcate si tu intr-un 530D 6 cil in linie tureaza-l putin sa vezi cum se aude si mai sunt si alte motoare diesel care suna destul de bine..si vezi ca toate injectoarele de la 1,5DCI LOGAN pana la TDI V12 sunt facute de Bosch deci sunt piese de furnizor de subansamble..
|
Suna bine din interior, la exterior FASAIE. Am condus 730D si stiu cum suna asa ca nu ma lua pe mine ca suna bine, suna patetic.
|
Quote:
|
@Anaconda...stai linistit ca nu spuneam ceea ce spuneam cu valoare de lege, sau convingere....e replica la profetul topicului, care stia el ca mai mult de nivelul Hurricane nu poate un M.Ce sa raspunzi unor astfel de ineptii.Deci el daca a condus ce pretinde, eu sunt rabin.
@Uite-l din nou...3 teste din 6 castigate de Audi si unul la egalitate ( si cel mai important poate, circuitul rege, Nordschleife, unde S5 putea sa-si puna superioritatea de putere in plus), deci putem spune 4 la 3 pentru Audi ( punand un punct la fiecare la circuitul egal), la dumnealui inseamna 90%...asta deja ori e troll, ori e temperatura mare.El deja are linkuri in cap cu noul RS5 care bate M3-ul...a si intins in sufragerie blana ursului din padure.Sa zicem ca o fi asa....ei si?Nu e ceva normal?Viitorul M3 il va bate la randul sau si tot asa.Probabil si viitorul M5 turbo va bate RS6-le actual ( sa vezi cum sare spunand "niciodata" ), apoi iar va fi surclasat...dovedeste asta vreo dominare permanenta a uneia din ele? N-am nimic cu Audi ( ar fi si culmea), extremismele astea total aiurea ma irita si cu oamenii de gen nu ai cum sa vorbesti decat pe limba lor.Deci el...el personal trebuie sa ne arate un RS6 capabil de 380/h, si mai rapid ca Enzo cu o secunda pe 100-200 (precum M6-le) ca sa-l credem. |
Da e vorba de tuner si pana la urma sa iti reamintesc de acel MTM R8 special creat pentru un arab! Adica 4.2 TT DE 888CP si 0-100 in 3s, iar viteza maxima limitata electronic la 360km/h... Inca odata spun ca MTM e peste G-power sau Hamman sau orice alt tuner, ba chiar in fiecare an e singurul tuner care castiga aproape cu toate masinile la competitia tunerilor pe circuit. Asa ca nu mai vb prostii.
Si din RS6 se poate scoate enorm de mult cu bani putini, plus ca daca ai vreo 15-20000 euro poti scoate lejer 800CP si asta la un cost infim mai putin ca acel M5 tunat. Imagineaza-ti ca prin 2005-2006 se vorbea de tuning pt acel V12 TT de la Mercedes si abia dupa 2-3 ani s-a scos 730CP din acel motor, de ce crezi? Pentru ca trebuia testat, aprobat, plus facut in asa fel incat sa reziste cutia la cuplul ala monstruos. Asteapta si ai sa vezi ce se poate scoate din RS6, o sa ramai umit, pentru ca un V10 TT de talia lui nu mai exista la ora actuala, sunt doar V12 sau V8TT, e un motor colosal si foarte usor de tunat. |
repet domnule, sunt M3-uri e46 care scot mai mult din 3300cc, aducand deci in discutie rezistenta motoarelor.
@pentru tine personal deci...cand apare replica la Hurricane M5 si M6 sa vii cu linkul...pina atunci nu dau 2 bani pe ce supozitii faci...toate tin de "daca" si "o sa vedeti" |
https://www.youtube.com/watch?v=dpn3Y...eature=related
ti-l reamintesc, GTR l-a pus inaintea mea...720hp de RS6 vs 580 de GTR, apoi https://www.youtube.com/watch?v=hzyLR...eature=related BMW M6 vs GTR...diferenta de rezultat...formuleaza o parere stai sa vezi imediat cum un RS6 tot de 720hp ia bataie de la un M6 de 600hp...120hp diferenta...si cat cuplu? https://www.youtube.com/watch?v=9HbiS...eature=related Aviz celorlalti...daca vrei deci sa carcotesti...poti oricand, oricum si cu oricine...desi ceea ce se vede e destul de concret...real life, nu? |
Ultima filmare arata ca un avant greu de familie comparat cu un coupe mult mai usor cu 4 scaune dar cu doua usi e egal la acceleratie...tocmai ca e de ras ce face bmw...hai pune un m5 touring sa se bata cu un rs6 avant sa vedem ce iese:)))
Si uite o filmare aici demonstrand ca singurul diesel care se aude bine e 6.0TDI V12 https://www.youtube.com/watch?v=C2wkyZhxT2M Nu mai compara pere cu mereu, compara pere cu pere, nu mai compara GT-R un supercar cu un break, esti patetic. |
ohooo...deci 160cp in plus pentru RS (valorile sunt M6 Evotech 560hp si RS6 720hp)...si cat cuplu o fi, probabil vreo 250Nm in plus...si totusi M6 se face de ras...ti-ai fasait argumentatia.Rs6-le cel invincibil, care stock nu are ce discuta cu M6...asa spuneai, tunat ia bataie (de la un aspirat de 560cp...dar M-ul s-a facut de ras).Trebuia cred M6-le comparat cu un RS de peste 800cp, asa era cinstit.Multumesc, subiect incheiat.Asa-i ca ai inghitit puternic in sec?
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 11:52. |
- Copyright 2026 4Tuning