Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale masini (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini.html)
-   -   Draga soferule... (reguli de bun-simt) (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini/76336-draga-soferule-reguli-bun-simt.html)

fasso 01-08-08 23:47

Re: Draga soferule... (reguli de bun-simt)

iti zic eu cand treci printr-o chestie din asta si adrenalina iti creste enorm uiti si cum te cheama si primul instinct este sa te dai jos si sa-i dai cu coarba in cap;)

SDrg 02-08-08 17:49

Se pare ca nu m-am facut inteles, si-mi pare rau. Sunt intr-adevar situatii cand logica, bunul simt si cei 7 ani de-acasa dispar, acestea fiind situatii limita, situatii in care cu totii actionam impulsiv. Insa majoritatea situatiilor ( de zi cu zi) nu impun astfel de comportamente, si cu toate astea argumentul fizic e cel mai puternic. Nu parem sa fi evoluat prea mult din epoca bronzului, nu? La fel, majoritatea situatiilor impune un comportament civilizat, gandindu-te ca odata si odata cretinului care ti-a taiat fata sau nu ti-a acordat prioritate (accidentul fiind evitat oarecum lejer) tot i se va infunda si ma-sa va plange oricum, tu multumindu-te ca ai ajuns teafar acasa. NU spun ca trebuie sa fii lipsit de reactie total, dar macar incearca sa nu te comporti si tu agravand haosul de pe sosele.

Dimitris 02-08-08 20:02

Quote:

Originally Posted by robertinho (Post 1674609)
imi pare rau ca trebuie sa te contrazic dar nu sunt de acord cu ce zici...in primul si in primul rand e numai si numai problema mea cu cat merg pe autostrada...sunt destul de constient ce inseamna 200 la ora,conduc concentrat si am grija ce fac,ca sa nu pun in pericol pe ceilalti,dar repet daca vreau sa merg cu 200-sau 300 e numai si numai problema mea si raspunedrea mea in caz ca ma prinde radarul...nu ar trebui sa frece pe nimeni ca merg eu cu 200...fiecare trebuie sa aiba grija de el si sa vada in oglinda ca vine unul foarte tare si sa nu-si riste in primul rand viata lui baganduse in fata mea cu 110...iar faza cu pusul franei in fata chiar nu-mi sta in caracter,nu am facuto niciodata si ma gandesc in primul rand la masina mea(poate pe ala nu-l tin franele si ce fac? raman impacat cu gandul ca m-a lovit in spate si nu e vina mea si cu masina facut varza...nu ma avantajeaza deloc sa am masina distrusa

Quote:

Originally Posted by robertinho (Post 1674971)
...cand apare cate un cretin,tembel,dement care iti pune viata in pericol uiti de bunele maniere,ii spargi capul...ai perfecta dreptate...decat sa planga mama mea mai bine plange mama lui

Sa ai noroc sa nu dai peste unu ca tine ca o sa planga maikta cativa ani.

De regula, asta asa, ca sa mai inveti ceva nou, pe autostrada daca tot esti vitezoman incearca sa reduci viteza cand vezi ca urmeaza sa depasesti alte masini.

Sau nu e cool daca nu ii faci pe aia sa creada ca stationeaza?

p.s: golf cu 200-300 km/h :)))))

robertinho 02-08-08 20:11

Quote:

Originally Posted by Dimitris (Post 1676004)
Sa ai noroc sa nu dai peste unu ca tine ca o sa planga maikta cativa ani.

De regula, asta asa, ca sa mai inveti ceva nou, pe autostrada daca tot esti vitezoman incearca sa reduci viteza cand vezi ca urmeaza sa depasesti alte masini.

Sau nu e cool daca nu ii faci pe aia sa creada ca stationeaza?

p.s: golf cu 200-300 km/h :)))))

ai vrut sa pari destept sau doar ai postat sa mai contabilizezi ceva acolo???
ia vezi tu cati utilizatori ai acestui forum care au masini ce ajung la 200 km la ora merg cu viteza legala pe autostrada!!! asta ajea doar ca sa-ti demonstrez ca aberezi...si tu ai inteles ca golful meu merge cu 200-300?ASTA AI INTELES TU? e clar,ce capacitate intelectuala ai daca nu faci diferenta intre modurile de exprimare!daca ziceam 200-400 credeai ca merge cu 400? vad ca esti membru" 2 roti" din moment ce imi faci observatie tu mergi cu 130 pe autostrada si 50 in oras cu motorul,nu?

fasso 03-08-08 02:39

exact asta am vrut eu sa spun...daca tot esti membru 2 roti, nu-i asa ca mergi numai cu 50 in localitate?si tu vorbesti despre cum e sa fi cool cand ai viteza???mie-mi spui cum e sa fi cool cand demarezi de 17 ori mai tare ca orice turism si iti creste pipota in tine?sau cand te apleci in curbe cu 100 la ora cand un turism nu poate intra asa tare ca tine?si da, iti arat golf care merge cu 270-280 la ora, asta asa ca sa vezi ca ai vorbit in necunostinta de cauza sau ai vrut sa ti se mai adauge un post acolo la avatar;)

Dimitris 03-08-08 05:23

opa, s-a mobilizat comunitatea.

Hai incearca sa citesti si ce scrie inainte de p.s: si incearca sa nu mai faci referire la capacitatea mea intelectuala avand in vedere ca nu ma cunosti. poti sa faci acest efort?

Si hai sa o luam pe rand ca sa intelegi si tu ceva:

1. 430 de posturi in cati ani? in vreo 4 ani fata de 363 posturi facute de tine intr-un an dar nu asta e problema. fasso sta mai bine. 681 in 2 ani.

2. am incercat sa iti arat ca ce tu faci judeci la altu. ti-am citat 2 posturi facute de tine in care ai o atitudine ciudata.

3. daca sunt membru 2 roti asta nu inseamna ca rup asfaltu tot timpu. spre marea ta uimire m-am intors astazi de la mare. am mers cu mult peste viteza legala dar doar pentru ca drumul era LIBER ( liber as in, zero masini) pe portiunea respectiva. 70 de km am mers cu 100 km/h, pipota era ok. Daca tu esti sinucigas si vezi coloana de 3-4-10 masini pe autostrada si ai impresia ca unul din aia nu iti sare in fata sa faca o depasire lenta inseamna ca nu stii ce inseamna sa conduci preventiv. Lucru care te tine departe de spitale si service-uri.

Hai. bea un suc, racoreste-te si incearca sa postezi civilizat.

robertinho 03-08-08 09:44

...pai ce eu am zis ca merg zi de zi cu 200???...si spre deosebire de voi motoristii,eu ma apropii mai mult de viteza legala in localitate decat 99% dintre voi...in alta ordine de idei...una e sa mergi cu 200 pe autostrada si alta e sa faci nenorocirile despre care se discutau putin mai sus(asta daca ai avut rabdare sa citesti)...era vorba despre cei care fac depasiri fara sa se asigure si ii obliga pe cei care merg regulamentar sa intre prin santuri,copaci si mai stiu eu pe unde...despre asta era vorba(poti citi intr-un post anterior al lui fasso ca sa te lamuresti)...alea sunt nenorociri si tampenii si cretinatati si merita sa le rupi capul nu eu ca merg cu 200 pe autostrada si ca sa ti-o spun ajea pe bune(mai trece cate un bentley cu 260,mai trec 1-2 motoristii dinastia adevarati cu aceeasi viteza si nu-ti imagina ca eu la 200 sunt cel mai tare de pe autostrada,sunt destui care ma fac si ma intrec pe 100 km de autostrada)...iar atata timp cat tu nu mergi regulamentar mi se pare absurd sa-mi tii morala ca vezi doamne ce sofer imprudent sunt eu(sunt mai prudent si mai atent si mai concentrat cand merg cu 200 decat atunci cand merg cu 60 in oras)...dar daca vrei sa continuam hai sa o facem pe private,pe mess,unde vrei tu ca poluam aiurea topicul...invata sa te uiti intai la ce faci tu si dupa vino si fa pe responsabilul si interesantul si desteptul cu altii...bafta

trafy-vr6 03-08-08 10:31

Dear soferule:
1. Cand se face verde la semafor, nu uita mana in claxon, am vazut si eu ca e verde si poate plec mai greu
2. Cand te bagi in depasire, asigura`te ca ai timp si loc destul, nu depasi un tir care merge cu 79km/h iar tu depasesti cu 80km/h. Pune frana si baga-te la loc cand iti face cineva din sens opus flash`uri altfel s`ar putea sa se faca spre tine sau chiar sa intoarca si sa aplice legea pumnului ( cel mai tare din deal ).

sKyNeT 03-08-08 10:36

Quote:

Originally Posted by robertinho (Post 1674609)
imi pare rau ca trebuie sa te contrazic dar nu sunt de acord cu ce zici...in primul si in primul rand e numai si numai problema mea cu cat merg pe autostrada...sunt destul de constient ce inseamna 200 la ora,conduc concentrat si am grija ce fac,ca sa nu pun in pericol pe ceilalti,dar repet daca vreau sa merg cu 200-sau 300 e numai si numai problema mea si raspunedrea mea in caz ca ma prinde radarul...nu ar trebui sa frece pe nimeni ca merg eu cu 200...fiecare trebuie sa aiba grija de el si sa vada in oglinda ca vine unul foarte tare si sa nu-si riste in primul rand viata lui baganduse in fata mea cu 110...iar faza cu pusul franei in fata chiar nu-mi sta in caracter,nu am facuto niciodata si ma gandesc in primul rand la masina mea(poate pe ala nu-l tin franele si ce fac? raman impacat cu gandul ca m-a lovit in spate si nu e vina mea si cu masina facut varza...nu ma avantajeaza deloc sa am masina distrusa

dar ce exemplu dai tu pe forum (si pe topicul de reguli de bun simt) ca mergi cu 200 si mai esti si ofuscat ca ala iti taie calea? Vezi sa iti pui si un stiker pe luneta in care sa scrie "Stati linistit, merg cu 200 ca sunt constient" ca sa stie toti participantii la trafic pe care ii depasesti.

fasso 03-08-08 11:11

Quote:

Originally Posted by sKyNeT (Post 1676622)
dar ce exemplu dai tu pe forum (si pe topicul de reguli de bun simt) ca mergi cu 200 si mai esti si ofuscat ca ala iti taie calea? Vezi sa iti pui si un stiker pe luneta in care sa scrie "Stati linistit, merg cu 200 ca sunt constient" ca sa stie toti participantii la trafic pe care ii depasesti.

deci dam dintr-o aiureala in alta...gata, ne-am convins ca sunteti toti destepti si responsabili, nu mai e nevoie sa va umflati in pene!si nu era vorba de faptul ca merge cu 200 pe autostrada si ii taie unu calea...pt ca oricum acum din cate am auzit au adunat gaborii toate radarele din toate localitatile si le-au trimis pe autostrada, etc!deci, repet, problema lui daca merge cu 200; dar in principiu era vorba de faptul ca tu te intorci linistit acasa de la serviciu, din cauza oboselii nu ai cum sa mergi cu mai mult de 50 in localitate, si la un moment dat se gaseste unu care sa se bage in depasire in fatza ta, si cu TIR, si astfel sa te faca sa crezi pe moment ca ai trait degeaba pentru ca o sa ai un sfarsit de cacat!despre asta era vorba!si cred ca e deajuns cu aberatiile pe care le aducem fiecare pe acest thread, cred ca ar fi ok sa ne rezumam la subiect!multumesc!

aleks 03-08-08 14:34

fiecare aveti partea voastra de dreptate, incercatri insa sa intelegeti si punctul de vedere al interlocutorului, inainte sa va prregatiti sa-i spuneti ceva de "sa-l inchida si sa-l sature", nu va purtati pe forum asa cum o faceti(unii) la volan, ca nu e cazul...
calm, ca toti avem dreptatea noastra, doar ca nu suntem singurii care avem dreptate, mai au si ceilalti...

sKyNeT 03-08-08 16:10

da mah fasso dar vii de la mare linistit pe autostrada, in fata ta se intampla un accident, franezi brusc si din spate vine unu cu 200 si nu apuca sa franeze si te face terci. asta este cel mai periculos lucru de pe autostrada, accidentul in lant din cauza vitezei ridicate. deci din punctul meu de vedere e mai periculos sa mergi cu 200 pe autostrada decat sa schimbe banda cu 110 km la ora. (200 - 110 = 90). o zi buna.

Dimitris 03-08-08 20:50

Quote:

Originally Posted by robertinho (Post 1676576)
...pai ce eu am zis ca merg zi de zi cu 200???...si spre deosebire de voi motoristii,eu ma apropii mai mult de viteza legala in localitate decat 99% dintre voi...in alta ordine de idei...una e sa mergi cu 200 pe autostrada si alta e sa faci nenorocirile despre care se discutau putin mai sus(asta daca ai avut rabdare sa citesti)...era vorba despre cei care fac depasiri fara sa se asigure si ii obliga pe cei care merg regulamentar sa intre prin santuri,copaci si mai stiu eu pe unde...despre asta era vorba(poti citi intr-un post anterior al lui fasso ca sa te lamuresti)...alea sunt nenorociri si tampenii si cretinatati si merita sa le rupi capul nu eu ca merg cu 200 pe autostrada si ca sa ti-o spun ajea pe bune(mai trece cate un bentley cu 260,mai trec 1-2 motoristii dinastia adevarati cu aceeasi viteza si nu-ti imagina ca eu la 200 sunt cel mai tare de pe autostrada,sunt destui care ma fac si ma intrec pe 100 km de autostrada)...iar atata timp cat tu nu mergi regulamentar mi se pare absurd sa-mi tii morala ca vezi doamne ce sofer imprudent sunt eu(sunt mai prudent si mai atent si mai concentrat cand merg cu 200 decat atunci cand merg cu 60 in oras)...dar daca vrei sa continuam hai sa o facem pe private,pe mess,unde vrei tu ca poluam aiurea topicul...invata sa te uiti intai la ce faci tu si dupa vino si fa pe responsabilul si interesantul si desteptul cu altii...bafta

bai baietzica, ne stim de undeva? stii cumva cum merg eu cu masina sau motorul?

invata tu inainte un proverb: ce tie nu-ti place altuia nu-i face.

ala cu tirul merge tot pe principiu: daca merg aiurea sa fiu sanctionat de politie. Din cauza unui dobitoc care tot asa venea el din spate tare pe autostrada si a inceput cu flashuri s-au facut praf vreo 2 masini deci POATE INTELEGI SI TU CEVA DIN ASTA.

Nu e vorba de viteza cu care mergi, e vorba de locul in care alegi unde sa mergi cu viteza asta. Ca sa sintetizez putin postul ca poate citesti doar sfarsitul :

Mergi tare dar cand vezi ca urmeaza sa treci pe langa alte masini incearca sa reduci viteza. Daca mori tu e problema ta, daca mor si alte persoane din cauza ta atunci se impute treaba. Poti sa traiesti cu chestia asta? Doamne cate as avea sa iti spun dar cred ca imi pierd timpul, tot cu 200 o sa mergi tu pe A2 si o sa injuri cand unu vrea sa faca o depasire.

~ EWN ~ 03-08-08 21:29

Deci limita e 130 pe autostrada.....daca cineva merge cu 200 treŽ sa fie constient de riscuri.....daca unul se baga in fata ta la 110 si se intampla ceva Doamne Fereste......pai e mai mult vina ta tata.....ce cauti tu cu 200 pe acolo....daca aveai 130-140 incetineai imediat.....dar tu mare zeu......cu 200....si porma va treziti sa scrieti pe thread-uri cu REGULI DE BUN SIMT chestii gen FERESTE-MA TATA CA VIN CU 200....

Numai bine.

Sindrom 03-08-08 21:59

Azi am venit de la mare, in fine din vama veche pana in constanta cam 2 ore, am facut aglomeratie mare, ce nu am inteles de ce depasea ditamai camionu coloana si dupa aia se urca pe mine sau pe altii sa-i facem loc. Asta nimic pe langa ce urma sa nu inteleg pe autostrada. Merg linistit cu 180-190, pe banda numarul 2, daca vedeam ca se baga cineva incetineam fara flashuri(nu-mi sta in fire sa fac d'astea), la un moment dat, opel vectra numar de BC, stau in spatele lui, linistit el nimic nu semnal(banda 1 libera) dau un flash scurt el nimic, dupa niste insistente se da la o parte, ca dupa 2 km cine imi dadea mie flash suparat, molodoveanuuu...ok ma dau la o parte incetinesc pana la 80 pe banda 1, sa las omu sa treaca, dupa aia ma bag si eu dupa el, mergem cam 170- 180 cativa km la care omu trage pe dreapta si o lasa incet, poate imi explica si mie ce a vrut sa faca.
faza numaru 2 tot asa numai ca cu un om din ph.
+ am si eu o intrebare ca nu vreau sa jignesc soferii din constanta, dar daca te lasa cineva sa treci nu e normal sa-i si multumesti, iar cum prin constanta circula fooooarrrte multe masini de B, nu vreau sa cred ca e o adversitate ca moama asta e smecher din Bucuresti.

EWN: la 185 pe bord aveam 3700 rpm

dolb 03-08-08 22:27

Quote:

Originally Posted by ~ EWN ~ (Post 1677456)
Deci limita e 130 pe autostrada.....daca cineva merge cu 200 treŽ sa fie constient de riscuri.....daca unul se baga in fata ta la 110 si se intampla ceva Doamne Fereste......pai e mai mult vina ta tata.....ce cauti tu cu 200 pe acolo....daca aveai 130-140 incetineai imediat.....dar tu mare zeu......cu 200....si porma va treziti sa scrieti pe thread-uri cu REGULI DE BUN SIMT chestii gen FERESTE-MA TATA CA VIN CU 200....

Numai bine.

pai si scuza-ma daca merg cu 70 intr-o zona de 50 , 70 fiind o viteza de la care pot incetini, si vine unu de pe alta straduta si imi taie calea si intru in el e vina mea ca aveam viteza nu ?? cam aiurea cum gandesti in situatia asta! e treaba mea ce viteza am, e problema mea, sunt consecintele mele! insa daca vrei sa nu se intample o catastrofa mai bine ma astepti sa trec cu 200 si pe urma faci ce vrei tata!

Trixi 03-08-08 22:55

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1674366)
ce conteaza daca merge cu 200? si da merita 2 frane zdravene pentru ca eu poate ma grabeam tare si n-aveam chef sa stau o juma de ora sa depaseasca el cu 110 la ora! putea astepta 2 secunde, treceam cu 200 si apoi facea ce voia! Daca e sa o luam asa si asta e o regula de bun simt! trebuie sa ai bun simt pt cel ce vine din spate cu o viteza f mare!

bunul simt nu inseamna ca toata lumea sa se deie laoparte ca vii tu!
bunul simt inseama a trai si a lasa sa traiasca si altul!:)iti doresc doar sa fii nevoit sa stai pe drumuri asa,vre-un an in curse pe tir,si ai sa intelegi si tu multe. deseori sunt chiar nesimtiti...dar daca ar astepta tot timpul ca sa poate sa depaseasca fara sa incurce pe absolut nimeni,niciodata nu ar putea sa iasa...

apache 04-08-08 00:23

draga soferita , cand te hotaresti sa intrii pe un pod, fa manevra pana la capat petntru ca din cauza ta ,astazi (ma rog ieri) 3 august 2008 masina mea a capatat un nou look, cu farul spart ,aripa dreapta indoita ...la fel si capota.

Cine este din brasov si ma poate ajuta cu niste informatii despre serviceuri bune,il rog sa imi dea un mesaj pe privat. Am nevoie de niste piese si nu stiu exact la cine sa apelez...scuze ca este cam off-topic ultima parte

manu_96xls 04-08-08 00:27

Draga sofer ROMAN de TIR, mai uita-te si tu in oglinzile alea , de doua ori cat capu' tau , sa vezi daca nu cumva te depaseste vreo "dacie" , si dupa ce ca DOAMNE FERESTE l-ai agatat si rasturnat in sant , nu cobori cu aere de vedeta ,ci du-te cat mai repede sa le dai primul ajutor;).
Si cel mai important draga sofer de TIR, nu mai fugi de la fata accidentului!, ca s-ar putea sa mai aibe lumea camere video, si sa mai fie si "a dracu , ca mine" sa se ia dupa tine sa te filmeze, dupa ce ai parasit locul accidentului.

Sindrom 04-08-08 00:29

aha ca uitasem. Draga domnule Irinel Columbeanu, cand mergi pe A2, ori mergi ori stai, nu trebuie sa accelerezi doar ca sa-mi arati ca Bentley-ul tau visiniu decapotabil merge mai repede, asta stiu si eu, dar macar daca mergi mai incet iar banda 1 e libera mergi pe acolo.

fasso 04-08-08 01:00

iar dispar post-uri intr-o veselie!eu ma las de postat pe acest topic ori schimbati moderatorii sau macar sa le dati DIOPTRII MAI MARI!

Dimitris 04-08-08 01:05

on-topic pentru baietii cu viteza:

https://www.youtube.com/watch?v=CItzz...eature=related

~ EWN ~ 04-08-08 01:39

Quote:

Originally Posted by Dimitris (Post 1677773)

Foarte cutremurator filmulet-ul asta......:sad: chiar te face sa te gandesti de 2 ori inainte sa apesi tare pe acceleratie....

aleks 04-08-08 01:54

Quote:

Originally Posted by fasso (Post 1677767)
iar dispar post-uri intr-o veselie!eu ma las de postat pe acest topic ori schimbati moderatorii sau macar sa le dati DIOPTRII MAI MARI!

nu e nevoie sa ma jignesti, ati transformat un topic de sfaturi intr-o cearta ca la usa cortului, si firesc, posturile se sterg pentru ca nu aduc nicio contributie la ideea generala, nimeni nu trage niciun folos de pe urma lor, nu se informeaza mai bine, nu va ramane cu nimic de pe urma lor, doar voi va satisfaceti (poate) orgoliul pe motiv ca "i-ati tras-o" celuilalt, si tocmai despre asta NU e vorba in topicul asta.
da, daca simti ca nu poti posta la subiect, poti sa te lasi de postat pana iti reconsideri atitudinea.
nu e o recomandare, e doar o reactie fireasca la ceea ce scrii.

Geo_ZGA 04-08-08 07:30

Quote:

Originally Posted by ~ EWN ~ (Post 1677795)
Foarte cutremurator filmulet-ul asta......:sad: chiar te face sa te gandesti de 2 ori inainte sa apesi tare pe acceleratie....

E slabut... daca vrei sa vezi cutremurator, mai bine te uiti la accidente reale, sau citesti cateva statistici.
Si eu "alerg" cu masina, dar cand mergi cu 200 km/h, iti asumi toate riscurile. Intre 130 si 200 pe autostrada, e ceva diferenta, si cu cat viteza e mai mare, cu atat si franarea e mai slaba, ca sa nu mai vorbesc de controlul masinii.
Daca s-ar circula legal (maxim 140) nu ar fi probleme cu aia care intra pe banda 2 cu 90-110 km/h.

CSU SIBIU 04-08-08 12:18

Draga soferule de SUV,
Daca tu ai ditamai masina,nu-ti da nimeni dreptul sa depasesti coloana oprita la semafor.Nimanui nu-i place sa astepte intr-o coloana de 10 km pe drum nationat (!),dar daca toti am pune pe avarii si am lua-o pe contrasens ce s-ar intampla? Nu generalizez, nu toti soferii de SUV sunt nesimtiti, dar ieri doar dinastia am vazut.
Si daca tot am adus aminte de coloana care mi-a mancat nervii ieri:daca tot sunteti cu familia si asteptati in coloana,poate si voi va doriti ca si mine sa inaintam cat de mult intr-un timp cat de scurt. Ceea ce nu se va intampla daca tu soferule te dai jos sa fumezi,fii`tu isi face nevoie pe marginea drumului,iar nevasta`ta taie un pepene pe capota, iar cand coloana se pune in miscare,nici macar nu va grabiti sa va urcati in masina si sa va reluati drumul.
Si draga soferule de Renault Clio ,daca nici cand am incetinit la 50 la ora ca sa te las sa ma depasesti,sa nu mai stai in c... meu,nu ai fost in stare pentru ca venea din fata ceva f departe,macar taci dracu si nu ma mai provoca,oricum esti afon in ale condusului.

Mustang 04-08-08 13:10

"Draga" taximetrist pe Logan care ai oglinzile indreptate inspre mine...
Cand iesi din parcare te uiti in oglinda, ma vezi ca vin, stai locului si astepti sa trec! Eventual asteapta sa trec. Daca iti trag 2-3 claxoane, sunt ca avertizare sa te uiti in oglinda inainte sa faci vreo prostie.

Spun asta pentru ca ieri circulam pe banda 1, am vazut un taxi Logan care a dat semnal ca vrea sa iasa si nu am vazut soferul sa se uite macar in oglinda inainte sa execute manevra. Astfel i-am dat 2-3 claxoane scurte pentru a-l avertiza sa stea acolo (circulam cu 20/30 pentru ca eram in apropiere de trecerea de pietoni). El a scos botul cand mai aveam 2 metri pana la el, am smucit stanga de volan sa nu il pocnesc (norocul meu ca nu era nimic in stanga, ca altfel provocam un accident din cauza retardatului astuia)

Am oprit, l-am lasat sa se apropie de masina mea si tot el era cu gura mare: cica de ce nu ma asigur ... Tot eu sa ma asigur cand circul regulamentar si el iese din parcare. Sa ma asigur la ce? Ca vrea sa iasa? Ce e asta ... prioritate de taxi? Trebuia sa intru in el, sa isi ia 2-3 stingatoare in gura si sa ii sparg statia de emisie receptie. Sa vedem atunci ce rezolva rahatul ala.
Sa mor de nu isi merita bataie toti taximetristi nostri. Nesimtire mai mare decat a lor, a maxi-taxi-urilor si a tiristilor nu am pomenit.

dolb 04-08-08 13:10

Quote:

Originally Posted by Dimitris (Post 1677773)

filmu asta e ca promo-ul ala facut de politie cu fufele alea "frumoase"... woooow am vazut, gata! nu mai merg cu viteza! aoleu daca arat ca fufele alea :shock::shock:

Sincer..nici 1% din populatia vitezomana care priveste asemenea videoclipuri, nu isi va schimba stilul de condus! pt ca el este intiparit in minte, ori din copilarie, ori ( ca in cazul meu ) ca te-a invatat asa instructorul, ori ca ai trecut de la 1310 la logan s.a.m.d !

Dimitris 04-08-08 20:36

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1678212)
filmu asta e ca promo-ul ala facut de politie cu fufele alea "frumoase"... woooow am vazut, gata! nu mai merg cu viteza! aoleu daca arat ca fufele alea :shock::shock:

Sincer..nici 1% din populatia vitezomana care priveste asemenea videoclipuri, nu isi va schimba stilul de condus! pt ca el este intiparit in minte, ori din copilarie, ori ( ca in cazul meu ) ca te-a invatat asa instructorul, ori ca ai trecut de la 1310 la logan s.a.m.d !

nu e vb ca vai o sa mergi ma incet. pe mine sincer m-a facut sa merg mai incet atunci cand sunt cu pasager in masina sau pe motor.

Sindrom 04-08-08 23:46

Quote:

Originally Posted by Dimitris (Post 1678977)
nu e vb ca vai o sa mergi ma incet. pe mine sincer m-a facut sa merg mai incet atunci cand sunt cu pasager in masina sau pe motor.

.

asa am zis si eu, ca stau mai potolit cand sunt cu pasager, si uite-ma duminica pe a2 cu inca 3 oameni in masina, cu 190 in majoritatea momentelor.
ce-i drept ma abtin de la depasiri, ca nu stiu ce surprize am si nu risc.

Mustang 05-08-08 10:59

Suntem cam offtopic...

dolb 05-08-08 11:24

Quote:

Originally Posted by Mustang Mach One (Post 1678208)
"Draga" taximetrist pe Logan care ai oglinzile indreptate inspre mine...
Cand iesi din parcare te uiti in oglinda, ma vezi ca vin, stai locului si astepti sa trec! Eventual asteapta sa trec. Daca iti trag 2-3 claxoane, sunt ca avertizare sa te uiti in oglinda inainte sa faci vreo prostie.

Spun asta pentru ca ieri circulam pe banda 1, am vazut un taxi Logan care a dat semnal ca vrea sa iasa si nu am vazut soferul sa se uite macar in oglinda inainte sa execute manevra. Astfel i-am dat 2-3 claxoane scurte pentru a-l avertiza sa stea acolo (circulam cu 20/30 pentru ca eram in apropiere de trecerea de pietoni). El a scos botul cand mai aveam 2 metri pana la el, am smucit stanga de volan sa nu il pocnesc (norocul meu ca nu era nimic in stanga, ca altfel provocam un accident din cauza retardatului astuia)

Am oprit, l-am lasat sa se apropie de masina mea si tot el era cu gura mare: cica de ce nu ma asigur ... Tot eu sa ma asigur cand circul regulamentar si el iese din parcare. Sa ma asigur la ce? Ca vrea sa iasa? Ce e asta ... prioritate de taxi
? Trebuia sa intru in el, sa isi ia 2-3 stingatoare in gura si sa ii sparg statia de emisie receptie. Sa vedem atunci ce rezolva rahatul ala.
Sa mor de nu isi merita bataie toti taximetristi nostri. Nesimtire mai mare decat a lor, a maxi-taxi-urilor si a tiristilor nu am pomenit.

imi pare rau sa te contrazic insa orice mijloc de transport / transport in comun ( autobuz/autocar/taxi/metrou/troleu/etc) are PRIORITATE! adica daca el iesea de acolo tu trebuia ori sa ii dai prioritate sa iasa, ori sa iti alegi alta band in asa fel incat sa ii facilitezi iesirea :) sorry..nu eu fac regulile! si mie mi se pare o stupizenie, pt ca si eu am patit ceva de genul cu un maxi taxi, era tras pe dreapta...dar calumea pe dreapta ..si eu mergeam linistit si dintr-odata intoarce in mijlocu strazii fara sa se uite! dar el nici macar semnal nu a pus!

fasso 05-08-08 11:41

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1679869)
imi pare rau sa te contrazic insa orice mijloc de transport / transport in comun ( autobuz/autocar/taxi/metrou/troleu/etc) are PRIORITATE! adica daca el iesea de acolo tu trebuia ori sa ii dai prioritate sa iasa, ori sa iti alegi alta band in asa fel incat sa ii facilitezi iesirea :) sorry..nu eu fac regulile! si mie mi se pare o stupizenie, pt ca si eu am patit ceva de genul cu un maxi taxi, era tras pe dreapta...dar calumea pe dreapta ..si eu mergeam linistit si dintr-odata intoarce in mijlocu strazii fara sa se uite! dar el nici macar semnal nu a pus!

dooooolb...vezi ca zici aiureli!intr-adevar au prioritate, dar daca opresc numai in statiile prevazute cu alveola!asa daca opreste pe marginea drumului dupa care iese in fatza ta, poti sa-l pocnesti lejer pe fraier ca n-avea nicio prioritate;)

aleks 05-08-08 12:19

da, asa e, nu exista prioritate daca taximterila iese el din parcare cu tupeu, aia se cheama tot neacordare

Mustang 05-08-08 12:34

Raman la ideea ca taximetristii trebuiesc batuti de fiecare data cand provoaca un accident sau cand sunt cu gura mare.
Poate devin educati - desi ... exista o vorba: nu invata nimeni nimic cu bataia.

fasso 05-08-08 13:32

dupa parerea mea mult mai periculosi sunt tiristii decat taximetristii!inca o faza recenta: draga soferule de tir, cand incerc si eu sa te depasesc, incearca te rog frumos sa nu accelerezi pt ca, e nevoie sa-ti reamintesc ca esti cu tirul si in niciun caz nu ai demarajul pe care il am eu, plus ca ti se mai si mareste consumul la faze dastea!multumesc!

dolb 05-08-08 14:30

Quote:

Originally Posted by fasso (Post 1679892)
dooooolb...vezi ca zici aiureli!intr-adevar au prioritate, dar daca opresc numai in statiile prevazute cu alveola!asa daca opreste pe marginea drumului dupa care iese in fatza ta, poti sa-l pocnesti lejer pe fraier ca n-avea nicio prioritate;)

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 1679957)
da, asa e, nu exista prioritate daca taximterila iese el din parcare cu tupeu, aia se cheama tot neacordare

ia incercati voi 2 sa recititi noul cod rutier:D

Geo_ZGA 05-08-08 14:43

Nu e ca tine dolb :lol:
In primul rand nu stiu daca taxiul e incadrat ca mijloc de transport in comun... nu e deloc "in comun" ;) Si in al doilea rand, este vorba despre statiile prevazute cu alveola... taxiurile nu au ce cauta in statiile de autobuz/troleu/tramvai. Nu crezi?
Nu au nimic in comun taxiurile cu mijloacele de transport in comun... vezi ca le incurci ;)

Draga soferule: cand schimbi banda mai intai dai semnal, te asiguri si abea dupa aceea te bagi. In nici un caz nu tragi de volan si in acelasi timp dai semnal, ca abea dupa ce ai intrat jumatate pe banda mea si eu m-am dus pe linia de tramvai ca sa te feresc (daca era bordura ce faceam?) sa te uiti in oglinda si sa constati ca mai sunt si alte masini in circulatie... culmea, mai sunt si alte masini in jurul tau in Bucurestiul asta aglomerat. Si dupa ce ca m-ai scos de pe drum, insisti in prostia ta ca sa te bagi pe banda mea si tragi in continuare de volan, chiar daca m-ai vazut... vrei tu acolo, atunci! Nicio secunda mai tarziu, sa nu cumva sa-ti pierzi locul rezervat de pe drum. Ai impresia ca o sa pun frana si sa-ti fac loc, mai ales dupa ce te-ai bagat aiurea de prima data?
Draga soferito: cand urci pe melc pe Podul Grant, daca nu vine nimic din stanga (dar absolut nici o masina), te-ai oprit, te-ai asigurat si ai plecat... de ce naiba pui frana brusca ca sa te mai asiguri odata, dupa ce ai intrat deja jumate pe banda??? Si nu e vorba ca nu ar fi vizibilitate... cer senin si in stanga podul coboara, deci se vede perfect tot pana la semafor.

dolb 05-08-08 14:53

Quote:

Originally Posted by Geo_ZGA (Post 1680256)
Nu e ca tine dolb :lol:
In primul rand nu stiu daca taxiul e incadrat ca mijloc de transport in comun... nu e deloc "in comun" ;) Si in al doilea rand, este vorba despre statiile prevazute cu alveola... taxiurile nu au ce cauta in statiile de autobuz/troleu/tramvai. Nu crezi?
Nu au nimic in comun taxiurile cu mijloacele de transport in comun... vezi ca le incurci ;)

la mine in oras e o strada cu sens unic, are 3 benzi, 2 sunt pt masini, iar o banda pentru mijloace de transport in comun care merg in celalalt sens! adica "pe interzis" , iar masinile nu au ce cauta pe banda aia! cum se face ca pe banda aia circula si autobuze si maxitaxi si TAXIURI :), si cum se face ca si eu am patit treburi cu taxiuri , care nu erau in statie si urlau la mine ca ce ca ei au prioritate ca sunt mijloc de transport persoane :)

aleks 05-08-08 15:43

dolb are partea lui de dreptate, ca si taxiurile au in anumite zone refugii speciale, dar de aici si pana la a darama orice masina trece pe strada, pe simplul motiv ca el e cu taxiul, si iese de unde ii vine lui bine, e cale lunga...

All times are GMT +2. The time now is 02:33.

- Copyright 2026 4Tuning