![]() |
Re: Golf 1 - O cotoarba la dopat
Hai ca l-ai ingrijorat pe Bluey :D iar se intoarce la "drawing board"
|
las ca si eu am bagat mainile pana la coate in buzunar :)
|
Si totusi ai mai gasit ceva... :))
|
Quote:
Ai grija acolo ca esti singurul cu pretentii de "sportiva". Daca iti arat fundu si eu si cotoarba e trist spre jalnic :D |
intradevar trage ca nebuna,bafta la slatina;)
|
Brava ma!! Pana la urma a castigat masina care merita ;)
|
A luat vaza cotoarba???
Detalii ceva? |
vrem pozeee
|
Cum a tras cotoarba in noua configuratie? :)
|
Quote:
|
... şi cupă n-a luat, că ălea au fost doar pentru Grupa G :lol:
Foarte, foarte mişto cotoarba ! PS: ce ţi-a sărit de la ea în sesiunea de uscare a asfaltului ? Am vrut să recuperez eu bucata aia de metal, dar au venit băieţii tăi mai repede :) |
Tu repede strangator :)) , pun pariu ca erai direct la fier vechi cu bucatzica aia.....huooo. Era o chestie de la timonerie, bine ca a mers si fara.....desi pleca de la start cu treapta 2.
Rectific....masina mea trage mai prost ca la Pitesti.....e pompa "ostenita" :) |
Nu chiar direct. O luam, o băgam în buzunar şi mai stăteam pe acolo, să văd cum se comportă Golful. Dacă era nevoie de piesă, ceream recompensă pentru ea; poate mă scoteam mai bine ca la fier vechi :lol:
|
Quote:
Eu zic ca de la prea multa benzina d-aia de avioane ti s-a stricat pompa. Si tabla care a zburat era manarie sa mai piarda niste kg cotoarba. Felicitari nenea Scorpio.In sfarsit munca depusa este rasplatita :D Mai ai sa te vezi in fata mea la finish :D :twisted: |
Mersi pentru felicitari.Masina a mers foarte bine, din pacate inainte sa apucam sa ne dam ''oficial'' mi-a sarit un opritor de la timonerie, si m-a lasat fara treapta 1 . Ma bucur ca n-am renuntat cum ma hotarasem initial si am participat in continuare.Am plecat cu a2-a, si cand prindeam aderenta ma arunca nenorocita de abea o mai tineam pe banda.Mi-au dat aia o diploma roz de gay, da' scrie pe ea locul1 :D.
Am si o cupa de la PetromV, abea astept sa o aduc acasa. Poze si filmulete nu am inca, am sa ma apuc sa le culeg de pe la cine o fi facut. Fara Eugen Zim care m-a ajutat cu axele, Tauru- proprietarul rotilor si mai ales fara Iulian GTO sigur nu eram pe podium.Le multumesc si pe aceasta cale si sper sa ma revansez vreodata. |
Avand in vedere criza de la Pitesti...facem pariu pe o suma frumusica...si punem ceasu` pe conducta.....daca presiunea mea sare de 2,5 pierd...daca nu sare castig.
Mentionez ca presiunea tre sa fie 3 si un pic.....plus ca benzina de avioane nu bag.....si nu am bagat......ca nu am de unde....dar mi-ai dat idei :). Si asa m-am obisnuit sa dau chiulasa jos repede . |
Zici ca e la premiile MTV asta.
Ai uitat de D-zeu si de baietii din cartieru de unde te-ai sculat :D Bobby vin la Pitesti sa ne dam??? Mie imi arata ceasu 2.7... si pe teava aia nu am benzina :D |
Nu mai profitati ma de necazurile oamenilor...ce saritor esti tu repede sa ne dam. Promit ca la prima legala organizata aici.....si care sper sa iasa ok....ma prezint cum trebuie la start....masina usurata la maxim......alta pompa potenta si regulator de presiune. Poate poate rezolv si evacuarea, volanta si ambreajul.....si atunci c20ne power :P.
Cristache....am si uitat....ai zis ca imi dai sa merg cu zanuca sa vad si eu cum trage :( |
Si eu, dar crede-ma nu prea aveai ce vede cu a2-a de pe loc.data viitoare va mai primi unele imbunatatiri care o va face si mai sprintena.
|
Pai mai devreme ai zis ca te tragea la sant chiar si cu plecarea cu 2.
Ps:ai vazut blonda aia purtatoare de tzatze misto? :) |
superba masinuta si trage pe masura.felicitari pt locul 1.
o intrebare am la tine,masinuta ta are 180 cp,te-am auzit ieri cand vb cu cineva,de ce nu te-ai inscris in d?ca sa ai concurenti intradevar;) |
Mincinosule....mie mi-ai zis peste 160 :)
|
eu am zis ca creed ca are 160, nu am pus-o pe dyno.asta estimez dupa toate modificarile facute.raman la B deocamdata pentru ca tot ce am schimbat este regulamentar, iar adversarii de ieri nu sunt nici macar aproape fata de ''greii'' de grupa B.La aceasta grupa sunt masini modificate foarte tare, si afirmatia ppe care am facut-o ca bat masini de la D si E nu a fost o vorba aiurea.Cand voi considera ca am modificari suficiente incat sa urc pe un podium la grupele mai inalte ma voi inscrie acolo chiar daca am motor de B.Poate ca ieri urcam, imi pare rau ca am avut probleme cu timoneria si nu am putut sa provoc acea Ibiza la libere.
|
Vezi ca sub carburatoare, putin mai in dreapta....ai o serie si un cod....ia flexu si sterge-le ;)
|
te invit la urmatoarea sa le verifici ;)
|
Sa inteleg ca deja le-ai polizat?
|
Quote:
|
Ai invatat sa citesti???
:D |
Am zis eu contrariul? Astept fisa dyno........desi parerea mea personala este ca la roata ai in jur de 160-maxim 170, repet....la roata. Tot angrenajul montat pe o masina usoara si un lucru f important..... cu o transmisie adecvata e reteta succesului. Eu am facut tot posibilul sa aduc la start dacia....insa nu s-a putut....chiar eram curios de rezultat si era normal sa lasam loc de revansa......dacia totusi are montata o cutie fara blocant si f f lunga. Am riscat chiar sa imi pun organizatorii in cap...pentru ca pe blocul lui scrie undeva mic kr :). Poate ma intelegi gresit.....ti-am zis din start.....masina mea nici macar ca la Pitesti nu a tras.....motivele le stiu.....si oricat ma strofocam nu puteam sa te bat duminica. Chiar mi s-a atras atentia din public ca masina mea nu mai e ce a fost....asta e......criza am vrut....criza am. Sper ca in viitorul apropiat sa completez pisele care trebuie...pentru ca e pacat de banii investiti in ea si de munca mea.....dar asta o fac pt mine.....nu pentru genul asta de curse. Pe mine ma atrag altfel de curse...bluey stie......si l-am pus absent la ultimele evenimente....chiar credeam ca s-a dat si el pe brazda ( fara nici o aluzie la combustibilul folosit de el :))) ).
Avand in vedere de unde am pleact..nu pot sa fiu decat mai mult decat incantat de performantele motorului meu si la cum ma speriasei pe mess.....credeam ca imi dai doua autobuze. Apropo....propun sa pleci mereu cu 2 ca si asa ai vazut ca pleci bine :) |
Deocamdata atata pot, ma straduiesc sa o teleportez cat mai repede da bulangiul ala de Picard nu vrea sa ma invete procedeul.Pana la numarul de cai, rezultatele de pe asfalt conteaza cel mai mult.Eu fac un pronostic de maxim 160cp la motor pe dyno.Pana atunci mai am de bagat bani in chestii care vor micsora timpul pe 400m cu mult mai mult.
|
sa nu fie carcoteli la minutul 1:40 se vede clar cum mi-a sarit opritorul de la timonerie.la urmatoarele promit sa plec cu treapta1 si se va vedea cum trage aceasta masina cu adevarat
https://www.youtube.com/watch?v=hcDBRf3WKLg |
Mai bobby dar tu cam ce ai vrea sa demonstrezi prin aluziile cu seria, ca ai vazut tu kr, etc? Eu din cate am vazut kr-ul are pe bloc scris 1.8. Si pe langa asta, stii care e diferenta intre kr si pl? Axele. Axele de pe PL au fost ceva mai "blande", deoarece acest motor era dotat cu sonda lambda si catalizator. Revenind la subiect, ce importanta ar avea daca omu are kr sau pl? Ce crezi ca pe pl nu poti monta axe de kr? Nu lua nimic din ce spun in nume de rau ca nu am nimik cu tine dar cam exagerezi. Omu asta din cate stiu eu a bagat destui banuti, timp si multa pasiune in masina aia si este foarte normal sa obtina performante. Iar legat de treburile gen: "nu am presiune, imi sar furtunele, am ratat a 2-a etc"... astea chiar nu-si au rostul. Nu cred ca ti-ai patat orgoliul sau mai stiu eu ce. Eu va apreciez foarte mult pe amandoi pt tot ce faceti cu masinile voastre, dar invata sa pierzi ca sa te poti bucura mai mult cand castigi! ;) Bafta multa!
|
Hai ca asta e buna.... stii care e diferenta intre kr si pl? Iti spun eu.....grupa.....139 cade fix in grupa c....pe cand pl-ul cade in grupa b. Nu ma mai lua cu chestii din astea......nu am nimic cu cristi si spre surprinderea ta chiar ne intelegem bine. Daca erau carcotas ma uitam la codul motorului.....dar daca stai sa cauti ai sa vezi ca de ceva timp nu ma intereseaza cupele si locul obtinut in grupa. Mai deruleaza in spate si ai sa vezi ca data trecuta , la fel ca si acum dealtfel....nu am luat nici macar locul 3 la linii....dar culmea.....la libere am batut si locul 1 la grupa b si locul 1 la grupa c. Nu are rost sa te avanti in afirmatii....iar despre presiune....fie ca tine....am gasit motive pt infrangere. Poti sa vezi pe filmulet marii tuneri si modificatori de masini......cum stau la start si nimeni nu se duce langa cristi la start. De ce oare? Ia mai verifica si cine s-a dat cu el....si mai verifica si ca i-am recunoscut in fata ca nu aveam ce sa ii fac duminica. Daca nici eu nu stiu sa pierd.......inseamna ca genul asta de curse nu sunt pt mine.
Sau hai sa ti-o spun altfel......sper sa nu ma injure cristache ca deja am dat-o in povesti. Se iau doua masini...un coaja....fara interior, fara bari, scaune etc etc....masina dupa parerea mea nu ar trebui sa cantareasca mai mult de 750-800 de kile...si a doua.....1040 de kile cantarita desfacuta....adica doar cu scaunele fata in ea si fara bari, faruri etc etc....in conditiile de duminica...masina mea iti garantez ca avea minim 1100 de kg cu tot ce aveam in ea. Dupa cum s-a vazut nu i-am dat jos decat farul ca sa traga cat de cat aer rece, benzina de 95. Pana aici totul ok....sa revenim la motorizare.....golful de 800 de kile....are montat un motor de minim 14 cai in plus stock fata de kadett......spun asta datorita gaselnitei cu seria, daca ne uitam la listele de inscriere de demult....surpriza......nu erau pl-uri.....acum sunt cel putin 3 ciudat nu? :). Golfu are carburatoare......banuiesc ca stii si tu ce avantaj ii confera......un blocant facut pe genunchi.......volanta, axe, si alte chestii stiu de cristi. Ia sa vedem ce avem noi.......una bucata axa de 276 de grade....aia daca imi da mai mult de 6-7 cai eu o mananc....avand in vedere ca cea de 296...cea mai agresiva care se pune pe chiulasa cu tacheti hidraulici confera un plus de 12 cai.......datele astea sunt aproximative.....nu cred ca scrie in catalog pe undeva care cum iti dau caii. Apoi cireasa de pe tort..admisia care dupa spusele producatorului imi da 7-8 cai. Deci pana acum eu cu axa si cu admisia abia daca ma apropii de puterea lui stock....si cand zic stock observi ca iau in calcul 129 de cai...nu 139. Urmeaza chiulasa comprimata....care cine stie cate iepe adauga. Sa nu uitam scoaterea din soft a limitarii masinii mele...in loc de 6200 limiteaza la aproape 700. Si finalul.....hai sa tragem linie: golf:129 stock... aproximam 160......cristi a spus-o ca el stie ce a pus in motor si 800 hai 850 de kile + semi slick kadett:1100 de kile si 130-135 de cai cu abreaj stock, evacuare stoc, cauciucuri de strada etc etc Ia introdu tu in ecuatie datele astea si vezi unde eu ii iau din merite lui sau nu stiu sa pierd? |
Haide sa ne oprim aici, ca pana la urma totul se rezolva pe asfalt.Ce pot sa spun este ca bobby merita locul 2 la B pentru ca masina lui in cursa cu kidu a castigat, dar din pacate il scosesem eu inainte.el a venit sa se dea cu mine pentru ca stateam singur la start cred ca de vreo 5 minute si nu venea nimeni sa se dea cu mine.Stia ca il fac, dar macar si-a luat inima in dinti si a riscat.
Eu unul am sa fac tot posibilul sa las o impresie placuta si sa vin mereu pregatit. |
https://www.youtube.com/watch?v=q3K21...eature=channel
la minutul 8 se poate vedea cat de tare se inghesuiau tunerii sa se dea la curse ;) |
Vad ca sari aiurea... Eu iti ziceam care e diferenta intre kr si pl iar tu ma iei cu grupe... Te felicit. Adica toata lumea ar trebui sa se dea cu masinile stock, cu interior de piele si porcu de craciun in portbagaj ca sa fie corect si pt tine? Nu e meritul lui sa aiba 160 de cai daca a muncit din greu sa-i obtina? Nu-i meritul lui sa aiba 600 de kile daca omul si-a pregatit masina special pentru curse? Daca tu crezi ca in general cursele sunt facute pentru masini stock atunci ai zis bine "inseamna ca genul asta de curse nu sunt pt mine." Tocmai in asta constau cursele...Tocmai de aceea se chinuie unii si isi strang cate 3 salarii pentru un kit turbo sau niste axe mai agresive. Nu inteleg care este problema daca baiatu a dus motorul ala in 160 de cai? Sper ca pe viitor sa-l duca si in 300 daca poate...orice ar face este meritul lui ca a castigat.
P.S: Un motor 1.8 16v cod PL cu axe de kr produce 139 de cai.Si tot respectul ca fata de toti cei de pe acolo tu ai avut tupeu sa te dai cu el. Imi cer scuze de poluare. Promit ca e ultimul post de gen pe acest topic! |
felicitari pt masina si pt ce ai facut din ea...alteptam si alte modificari....spor la tuning
|
Heaven ti-am zis ca ma cataloghezi aiurea fara sa ma cunosti. Chiar de cand am intrat prima oara pe topicul asta am incercat sa il ajut cu sfaturi pe cristi. Daca l-am ajutat sau nu.....nu stie decat el......cum si de fapt la pitesti cand avea motorul celallat......era in dilema ca nu stia de ce nu trage masina si se ingatuie la plecare.....ghici cine l-a "luminat". Faza cu presiunea mea, cristi o stia cu mult inaintea cursei la fel de cum stie si de alte probleme ale masinii mele.....in caz ca nu stii....sau poti sa te uiti pe filmari.....la trecerile pt uscarea asfaltului eu nici nu apar.....de ce? pt ca eu eram in public-hotarasem sa nu ma dau....dar e greu sa stai pe margine si m-am intaratat. Crezi ca eram nebun sa dau 100 ron sa ies din prima? Nu ma dau banii afara din casa si poate in trecut am facut aceleasi sacrificii ca si cristi ca sa aduc masina in starea in care este acum. Mi-ai zis sa iti spun diferenta dintre motoare...ti-am raspuns....grupa.
Din cunostiintele mele pe care o sa le reactualizez special pt tine.....pl-ul este motor pe injectie, cu sonda lambda, catalizator si cu o "mica" electronica pe la capul injectiei. O sa compar si eu axele de pl si de kr, dupa vasta mea cunostiinta sunt la fel. Lipsa celor 10 cai pt pl se datoreaza catalizatorului si capului de injectie......a trebuit sa iasa euro 2. Consider ca am gresit cand am intrat in "mica disputa" cu tine pe topicul omului si de asta rog un moderator sa steraga bazaconiile de pe aici. Iti dau dreptate....nu stiu sa pierd si m-am ofticat ca am pierdut duminica. cat despre interiorul de piele si porcii ....e alegerea fiecaruia cum vine cu masina la curse...poate duminica eu am vrut sa am confort cand ma dau :). Promit sa pun inapoi toate piesele stock pe ea ca sa vin cu masina de fabrica la liniute. |
un jaf de masina....te fac oricand cu s100.
|
felicitari cristi pentru rezultat !! la cat mai multe cupe VIVA :lol:
|
| All times are GMT +2. The time now is 07:24. |
- Copyright 2026 4Tuning