![]() |
Re: Renault R12 Gordini
Quote:
|
Am inteles ca e un r 12 in Monteoru si il scoate de 2 ori pe an!
|
Mai e un R12 in Buzau,intr-o stare mai jalnica dar am vazut ca se lucreaza la el.Avea si ala jante de aliaj pe fatza,probabil un model cu care veneau din fabrica.
|
Quote:
il cheama crastici :D , am fost coleg cu el la liceu pare intretinuta masina, sta parcata in fata unei curti langa politie, pe chiristigii...da nu stiu daca e renault 12 sau dacie :|..a tinut-o ascunsa cat a fost la liceu :P |
Quote:
|
Sal. am si eu o intrebare: De unde pot lua si eu niste autocolante in genul Gordinii R12.( liniile alea albe, doar ca eu le vreau albastre). Daca stie cineva va rog sa trimite-ti un mail la [email protected]
|
Ti le faci tu din autocolant culoarea dorita la metru. Ai schema aici pe forum.
|
MS cannavaro
|
ceva noutati silviu cu gordina ? succes in continuare
|
Salut s-a apucat tinichigiul de tinichigerie?
|
2 Attachment(s)
pentru fanii r12g :D
|
unde? ca vreau neaparat una
|
mi-am facut-o la servici
|
Quote:
|
Quote:
|
cum ai facut Bricheta? este gravata sau sablata?
|
Quote:
|
Quote:
|
9 Attachment(s)
Salut.. Da.. cred ca mai intarzii cuproiectul, pentru ca nu am reusit nimic cu sablarea cu gheata carbonica. Am vorbit cu patronul firmei, care mi-a spus ca trebuie lucrat la presiune f mare ca sa ajunga la luciu metalic si onduleaza tabla. Ramane doar varianta cu nisip care imi displace, ca ramane in spatii inchise. Deci mai am de asteptat ceva timp.
Intre timp am platit deja rezervorul si ar trebui sa-mi ajunga 8) Mi-am gasit centurile, instalatia electrica, ultimele 2 cureluse care-mi lipseau (manerele pe panourile interioare ale portierelor) si am mai lucrat la cateva detalii: |
Quote:
|
Vreau sa ma documentez daca exista si alta varianta - chimic?.. Persoana in cauza mi-a zis ca stie un singur loc unde se poate galvaniza o caroserie intreaga.. Ceea ce inseamna ca se poate si decapa? Ma gandeam sa incerc sa ajung pana acolo..
|
|
Chiar la GKO am vorbit.. de fapt cred ca sunt singurii.. :D
|
Cu gheata carbonica pe caroserie auto trebuie sa uiti - onduleaza tabla clar - te invit oricand la noi sa facem o proba - avem toata gama de echipamente in domeniu si crede-ma stiu ce vorbesc - exista un echipament 'low pressure' dar este pentru curatari de finete nicidecum nu are agresivitatea necesara indepartarii ruginii si vopselei. De fapt cred ca daca ne faci o vizita putem discuta multe in domeniu, poti veni si cu piese pentru probe. Bafta! (GKO)
|
Nu ai gasit discurile ventilate? Ferodo sau Brembo gasesti pe siteurile FR si le si trimit in RO! Si garnituri pentru etrieri gasesti si la noi!
|
Quote:
@ DjDvr: am mai gasit discuri, dar inca nu le-am luat.. Am luat-o pe prioritati (in functie de buget, bineinteles) - rezervorul m-a rupt (360 euro), dar fiind o ocazie unica, abia am reusit sa-l iau (cu multe interventii).. si-asa stau ca pe ace pana imi ajunge (am mai luat odata tzeapa cu 300 euro, tot pentru rezervor) :???: Ziceti-mi si mie ce garnituri de etrieri se potrivesc? Am incercat cu cele de Nova, dar la exterior sunt deiferite si scapa de pe buza etrierului :lol: |
360 de euro......ai de capu' meu.Sper sa merite ca altfel ne urcam in masina si mergem si il batem pe francez cu rezervorul.In legatura cu garniturile pentru etrieri cred ca ar trebui sa cauti originali(daca se mai fabrica) pentru ca orice ai gasi nu cred ca se potrivesc asa bine ca cei originali.
|
Electromotorul cat te-a ajuns?eu am gasit de r16 cu un mil.
|
.. nu mai tin minte.. Cred ca vreo 30-40 euro cu tot cu transport? In anunt scria ca e pentru R17, mai exista si Ducellier, dar l-am preferat pe asta fiindca are aceeasi referinta cu cel original din manualul de piese de schimb (D 8 E 71) ;)
|
poze recente ne mai arati si noua:D?
|
cat au costat electro-ventilator si radiatorul ala mic( care cred ca e de ulei)? :D si as mai vrea sa stiu daca sunt noi:)
mersi mult |
Nu sunt noi, dar le fac eu sa para (mai am de cadmiat suruburile, saibele si piulitele de la electro-ventilator)
Electro-ventilatorul a costat 220 euro (fara taxe) iar cu radiatorul de ulei am avut noroc ca l-am luat de la cineva cunoscut (pe care la randul meu l-am ajutat cu alte piese de care a avut nevoie) si mi l-a evaluat la 100 euro (cu tot cu derivatia de pe bloc si furtunele) ;) |
mersi:)
|
1 Attachment(s)
Am gasit o mica documentatie despre renault 12 gordini in cartea "Salon Automobil", Editura Tehnica 1973. Postez o imagine din carte.
|
Quote:
|
3 Attachment(s)
Mersi pentru documentatie, ar fi fost super daca o puteai scana. Mi-a ajuns in sfarsit rezervorul, in afara de cateva onduleuri e ca nou.. chiar si in interior ;)
|
Incerc sa scanez pagina saptamana viitoare pana atunci iata continutul textului;
- RENAULT 12 GORDINI, similar lui R 12, de culoare albastra insa cu dungi albe laterale duble ,intrat in productia de serie 1971 . Motorul de 1565 cmc si puterea de 125 CP/SAE la 6.250 rotmin: radiator de ulei :interior modificat tip sport etc. Cutie de viteze cu cinci etaje sincronizate ; frana cu disc in fata si aripioare pentru racire. In spate disc simplu ; servofrana ; consumul de benzina la 100KM , 12,9 litri ; viteza maxima 185 km/H. - Este recunoscut ca un autoturism rapid , nervos, avand un motor suplu si un reglaj stabil.Usor de condus atat in linie dreapta cat si la viraje , are frane sigure si durabile, locuri confortabile, directie precisa. - Ca scaderi i se atribuie faptul ca are un consum ridicat , o comanda imprecisa a cutiei de viteze si o suspensie putin confortabila. - Utilizand acelas motor insa cu unele modificari constructive ( raportul de compresie 11,5:1, alimentare prin injectie ) care i-au marit puterea la 160CP/SAE la 7200 rot/min, s-a realizat in 1972 tipul RENAULT 12 GORDINI 807/G. viteza maxima 200 km/h. |
este "parfum" rezervorul:D...Felicitari:)
|
Am gasit cate ceva despre RENAULT 12 GORDINI si in cartea ,, Din istoria automobilului '' , Editura stiintifica Bucuresti 1973
Ai dreptate Andi am folosit un telefon mobil pentru foto la pagina cu date tehnice despre R12G, deocamdata momentan nu am un aparat foto digital. Pentru B 75 UAP succes in continuare este extraordinar ce faci si spor la treaba. Incerc sa fac cateva foto din cartea enuntata mai sus, sper sa iasa mai reusite;) |
B 75 UAP...o mica intrebare:)
un cost estimativ ai pana acum? ai pastrat chitante si facturi? |
| All times are GMT +2. The time now is 23:19. |
- Copyright 2026 4Tuning