![]() |
re: Top speed indicat de bord pe Dacia (posibile erori, fară limită de km)
ceva modificari la motor?
|
Quote:
|
just chip
|
Quote:
|
N-am crezut k o s ajung sa vad o dacie kre sa merag peste 200km/h...
|
Zizoo si nu ai nici un bec aprins la bord ,de ce nu ai facut si la turometru?? nu cred ca e pe bune
|
180 DSN buc - spre munte
|
Quote:
|
Quote:
|
a2 se referea la autostrada A2! nu treapta a 2-a...cat despre marja de eroare de la 175 la 205 zic eu ca e destul de mare...hai sa zicem 15 MAXIM 20 km sa fie eroare! in cazul lui 30 e deja prea mult....daca e chipuit eu zic ca are mari sanse sa ia viteza aia! doar ca merge turata...cred ca avea peste 5500 rpm..
|
ca sa fie clar cu un logan 1.6 8v remapat cu 4 insi pe "autostrada A2" am luat 205 km/h si aveam 5600 rpm cat despre erori sunt constient ca exista dar atat arata pe bord cat despre dovada se poate face live dar va costa.
|
Te cred ca iti arata pe bord 205 dar iti dai seama ca in realitate aveai mult mai putin imprumuta de la cineva un GPS si ai sa vezi atunci mai exact cat e real chiar si ala arata putin mai mult dar e mult mai apropiat de viteza exacta, daca stock la 1.6 90 cp e 175 cu remapare cat poate fi mai mult de 180-185 nu are cum
|
Stiti ce ma bucura pe mine? In ritmul asta si la posibilitatile de tunare a Logan-ului, in curand vom avea in topic noi valori, mult mai apropiate de 300 km/h. Eu zic asa... taraiasca tunatul!!!!. O intrebare insa am si eu..... 4 insi = cca 250 kg, nu? Daca erai singur =cca 80 kg, cat prindeai? Eu mizez pe 215 km/h, dar se poate si mai bine, nu? Lool...
Unde-i mai morcov_SSL? La 150 CP ai lui de pe TDH si la ce tren rulare si suspensii+frane avea, o fi ajuns la 205 km/h? O sa-l intreb, cu toate ca era doar o amarata de Dacie veche.... Bag seama ca nu se putea pune cu Loganul asta.... :D |
greutatea nu afecteazć viteza maximć si doar timpul in care ajungi la acea vitezć
P.S.: morcov a sćrit demult de 200 km/h, dar nu`l prea intereseazć... pentru el conteazć doar timpul in care masina parcurge 400m :) |
asta-i vrajeala p fata:) io cu un logan 1.6 stock....al dracu daca a vrut sa treaca de 175km/h 2insi in masina...jumate de rezervor:)
pedala la fund...:) si u ne zici k i-ai dat 205la cazanu ala:)))))) |
Quote:
Ce arati tu īn poza e EROARE DE VITEZOMETRU. A muscat-o si fiu meu cu Sandero. Sandero e si el gata la 161 km/h si lui īi arata 185 km/h pe taho si mai avea īnca 2 cm curs de pedala. Pune-o pe un stand de test cu role, leaga computeru de ea si fa-i un test de top speed pe role cu conditii de drum simulate. Compara ce-ti arata computerul īn mod REAL cu vitezometrul tau sa te convingi. |
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
Ca am mers si ca am facut etc., am mai citit pe unde va īn........DACIA FORUM, teste de viteza cu GPS unde unii sustineau ca au mers peste 170 km/h cu o Dacia 1300 STANDARD din "o mie noua sute toamna", teste de consum facute cu sticla de benzina de 1 litru si alte vrajeli din astea. Un lucru trebuie sa-ti fie clar: Datele tehnice publicate pt. o masina sīnt mai reale decīt cum crezi si sīnt date si norme testate īn conditii normale de trafic si pe piste de īncercare iar astea nu au voie sa fie eronate deoarece pot si īncadrate rapid īn sectorul ĪNSELACIUNE. citeste si documenteaza-te īn ceea ce priveste LEGISLATIA si directivele UE. Dacia nu are voie sa ofere pe piata internationala masina care nu corespunde normelor si are date tehnice eronate. vitezele maxime constructive, DA. Sīnt batute-n cuie, exceptīnd faptul ca vine un "dement" care crede ca e mai destept ca cei din fabrica, sustine contrariul si īi da pīna īn limita rosie a turometrului, risca sa-si caleze motorul numai pt. a demonstra ca e mai destept iar de limitari electronice la Dacia nu poate fi vorba, exceptīnd exporturile īn tari unde se cere precis o astfel de limitare. Sa nu mai vorbim de faptul ca la un excces cu o eroare mai mare de 30% fata de limita de viteza constructiva, īti sare "troaca" de pe sosea deoarece īntreaga suspensie standard de fabricatie nu face fata surasolicitarilor. Daca ar fi sa faca fata, n-ar mai avea tuning-ul nici un sens si fiecare ar merge cu 250 km/h cu o budinca de gelatina asa cum e suspensia la dacia. Am facut destule teste la americane, am scos blocaje destule schimbīnd micro-chip'uri complet īn dealungul anilor asa ca stiu ce vorbesc ca nu sīnt de ieri. Am avut parte de BMW cu V8 adus din state care nu fugea mai mult de 180 km/h si alte tīmpenii din astea. Spui ca ai condus mai stiu eu ce unde viteza atinsa (oare īn coonditii normale? ) erau mai mari decīt cele date īn fisa tehnica. Care sīnt alea? Īn fond nu conteaza ca vorbim de LOGAN si nu de............Lamborghini sau Ferrari si nici de VECTOR V 12 si nici de Dodge Viper. Sandero-ul lui fiu-meu l-am pus pe standul de test de la TÜV - DEKRA din Duisburg unde testam toate masinile ce vin din SUA pe comanda si sīnt īncuiate dupa ce le modificam. La TÜV-DEKRA ni se pun la dispozitie echipamente de test ce are poate numai RAR-ul īn Romānia. Un service de rīnd sub nici o forma. Ei bine afla de la mine ca Sandero cu motor de 1,4 MPI are o eroare de viteza de exact 32% viteza reala este mai mica comparativ cu ce arata pe vitezometru. Cea mai mare eroare ce am putut sa vad vreodata si asta īn aprox. 30 de ani de activitate ca electromecanic auto pe care-i am. Pīna una alta, Sandero-ul fiind īn garantie se afla pe chiestea asta la Renault īn Duisburg pt. reparatie si reprogramare iar diagrama de test scoasa pe imprimanta se afla la Renault ca dovada ca alt fel ti-as scana-o sa ti-o pun aici ca dovada. PS: - Daca vrei neaparat sa vezi Dacie ce fuge cu 250 km/h, ai rabdare si peste un an īti arat o Dacia 1410 Sport cu motor V 6 Super Chargerd de 320 CP ce duce 250 km/h REALI ;) |
CyberCSX, crezi ca se merita sa dai atata din "gura" ca sa (nu !!!) lamuresti un Gica Contra.... La inceput... "nu, ca eu am facut... bla ... bla..." Acum o da in "erori sunt, dar sa vedeti...." Daca avea ceva cap accepta de la inceput ca nu-i real ce zice si ca are o mare eroare la cesul de bord. nu merita... A mers el cu 300 la ora si nu credem noi.... Bafta la cele ce ti-ai planificat cu sportiva....
|
da da =)) in realitate aveai cam 130;):!:
|
Quote:
|
60 in a 4-a la 2000 de ture . :paper:
|
cybercsx hai mai repede cu dacia aia :).....si acolo ai zis "peste un an"...adica in 2010 ? :|
|
Am citit pe aici niste "top speed" pentru o dacie cam astronomice,indiferent de berline vechi sau logan...parerea mea:''Eroarea propietarului, care este "raicer" este de aprox 30km/h ca sa auda tovarasii ca fuge masina, logan 1.6 max fabrica 170 + 30 km/h eroare adaugata=200 km/h....
Adaug si eu un top speed: dacia berlina pe injectie, max in talon 141km/h...in realitaTE CU GPS nu ia mai mult de 132km/h, masina este stock deci fara filtru sport de 10 cai si finala de 15 cai.... am mai citit dacia din 1900 si cva 4 trepte 140...in NFs poate. - dacia solenza:talon 162 ceea ce este destul pentru o masina fara abs. -logan 1.4 masina de 4000 km noua, guita pana ia 100 de zici ca e reactor..vit max care am mers 150 care cred ca este real..si DESTUL... Dau un sfat prietensc: rulati mai incet ca o sa aveti mai multa benzina, si bani in buzunar! |
Mai usor cu off-topicul .
|
Adutu, viteza maxima constructiva, este viteza pana la care producatorul garanteaza ca masina merge in standarde ... asta nu inseamna ca viteza maxima trecuta in talon nu poate fi depasita. Eu am mers 160 cu dacie din `99 (am pus poza pe undeva pe aici), iar la 120 km/h, verificat cu gps`ul, imi arata 112-113 km/h... eu zic ca 160 nu aveam, dar 145-150 aveam sigur, iar in talon am trecut 140 km/h viteza maxima constructiva... trage tu concluziile ...
|
vant din spate..
|
cum spui tu ...
|
din cate stiu eu viteza maxima constructiva din talon este luata in consideratie cu 5 persoane ''medii'' in masina si niste bagaje (50-60kg) deci cu 1 singura persoana in masina mi se pare normal sa depasesti viteza maxima trecuta in talon!
|
se poate depasi viteza constructiva...+/- 150km/h
am vazut cu ochii mei pe GPS dacia berlina..pe carburator ultimele modle 99..culmea masina este din 99 si are doar 9000 de km...a stat pe bara deci este adevarat o dacia berlina''in stare perfecta''atinge .145 km/h pe GPS..probat pe drumul calugareni-giurgiu pe o josea perfecta Date tehnice: an 1999. pompa de injectie electronica,carburator de papuc dublu corp...gps de la un preten de la firma,carburant de top cu cifra octanica mai mare(100) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Ai gresit ,sau postezi la misto? |
cred ca a vrut sa spuna ca pe undeva pe la 150 km/h se invarte viteza maxima ... +/-
|
Quote:
Dacia berlina..pe carburator model 99. Date tehnice, an 99, pompa de injectie electronica, si carburator dublucorp de papuc. Pai ori este carburatie, ori pe injectie.:shock: |
Quote:
|
Eu am coxat o sportiva din 87`stock :130km/h cu a`3`a undeva pe la 6500-7000 rpm nu stiu exact cat de bine indica turele turometru auxiliar ... dar sunt sigur ca nu aveam chiar 130 km/h , masina are cauciucuri de 185 pe fata si performanta a atins`o in oras in Drumul Taberei pe bucla !:D
|
7000 rot/min? cred ca nu`ti dai seama ce spui ... si cu a 3`a ... 130 km/h ... fereasca d`zeu, bine ca n`ai apucat sa o dai pe a 4`a ca sareai de 160 .... a 5`a , 200 clar ... mama ce merg sportivele astea ...
|
| All times are GMT +2. The time now is 15:06. |
- Copyright 2026 4Tuning