Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Hunedoara / Deva (https://forum.4tuning.ro/233-hunedoara-deva.html)
-   -   Help Thread (https://forum.4tuning.ro/233-hunedoara-deva/41883-help-thread.html)

Marius3k 12-12-09 11:53

Re: Help Thread

Flip a coin/da cu banu' ;)

ondin 12-12-09 15:44

Quote:

Originally Posted by davides (Post 2884002)
pe 17 imi expira si mie si luni obligat fortat trebuie sa o fac ... trebuie sa aleg intre astra si uniqa :P ...

toate's bune sa te lase fara bani
:)

BaLaurzor 13-12-09 22:04

mda , si eu am asigurarea expirata din 7 luna asta , maine ma duc sa fac alta :D

davides 14-12-09 10:06

Quote:

Originally Posted by BaLaurzor (Post 2888929)
mda , si eu am asigurarea expirata din 7 luna asta , maine ma duc sa fac alta :D

Ilegalule :)) ... ce cuvant am scos din mine :D ...

ondin 14-12-09 13:55

jucati-va voi asa

BaLaurzor 14-12-09 14:42

185 lei ... astra asigurari , 6 luni , 1.2 - 1.4 , n-am stat sa caut , a fost prima la care am fost , eram disperat ca era expirata cea veche :D

stilostilo 14-12-09 15:31

Eu am facut asigurare la masina acum o saptamana in urma si ma costat 340 lei/an , la Tiriac :)

ondin 14-12-09 15:57

Quote:

Originally Posted by BaLaurzor (Post 2890830)
185 lei ... astra asigurari , 6 luni , 1.2 - 1.4 , n-am stat sa caut , a fost prima la care am fost , eram disperat ca era expirata cea veche :D

vezi ca in primele 3 zile dupa achitarea politei tot fara asigurare esti, ca aici e alta hotie, tu platesti astazi si numai peste 3 zile esti asigurat, ca cica nu apuca ei sa depuna banii la casieria centrala, de parca asta mai este problema noastra dupa ce ai platit deja.

dar asa-i viata,

oricat ar costa asigurarea asta tot este mai ieftin decat sa nu o ai deloc, risc de amenda toata ziua, si doamne fereste sa ai ceva probleme in trafic ca i-ai jignit masina la unul de 2 m inaltime si 160 kg in viu.
asa dai un ban, dar face..

nici o polita Casco nu strica nimanui in caz de surprize neplacute, numai ca sunt primele destul de mari si cu putin noroc faci altceva cu acei bani.

bafta maxima sa aveti.

BaLaurzor 14-12-09 17:18

mie mi-a zis 48 ore :) da noh lasa , un lucru in minus de care sa se ia politia , au ei altele ca : cauciucuri de vara si pozitii albastre :)

BaLaurzor 17-12-09 22:17

cu ce trebuie sa dau pe yala si chedere ca sa nu inghete , ca azi abia mi-am deschis masina si imi era si roata pe spate blocata :)

ondin 18-12-09 07:17

cu o solutie pentru dezghetat asa ceva, se gaseste in benzinarii in tuburi mici sau sub forma de spray si costa intre 5 si 15 lei.

Kedy 18-12-09 08:27

Spray-ul ala e de tot ***-ul, pentru chedere foloseste cu incredere antigel-ul iar pentru incuietori glicerina cate o picatura doua in fiecare iala.

stilostilo 18-12-09 11:02

Quote:

Originally Posted by BaLaurzor (Post 2901409)
.... ca azi abia mi-am deschis masina si imi era si roata pe spate blocata :)

Nu mai lasa trasa frana de mana, puneti inchidere centralizata si nu mai ai probleme cu iala :-P

sNap7 18-12-09 20:06

Eii cum dezghetam eu iarna incuietorile la dacie cu bricheta.. Cand mi-era lumea mai draga nu intra cheia in yala :D:D:D

Creative256 18-12-09 22:03

La colegu meu de camera io inghetat azi usa soferului, noroc ca a mers ailalta ca noi nu fumum deci nu era bricheta si cum plecam maine 0 cash ;)

cosmin_piese_auto 28-12-09 20:26

Re: Discutii despre mecanica

la care Cornel ai dus-o, in spate la ACR?

SpYk3 28-12-09 23:10

1 Attachment(s)
cine are un scut de Opel Astra F Break?

ondin 28-12-09 23:19

la berline e altfel scutul?

SpYk3 28-12-09 23:22

Quote:

Originally Posted by ondin (Post 2930595)
la berline e altfel scutul?

nu stiu ,eu am pus break sa nu se trezeasca careva sa faca misto daca vreau ,pentru berlina sau break

A si intreb de scut pentru motor (ala ce vine sub masina) nu scut de Jandarmerie

ondin 28-12-09 23:24

niciodata nu poti fi destul de prevazator mai ales cand e vorba de 'scuturi' :) ... intreb maine la orhan langa petrom la santuhalm daca vrei.
de plastic sau de tabla sa fie?

SpYk3 28-12-09 23:27

Quote:

Originally Posted by ondin (Post 2930612)
niciodata nu poti fi destul de prevazator mai ales cand e vorba de 'scuturi' :) ... intreb maine la orhan langa petrom la santuhalm daca vrei.
de plastic sau de tabla sa fie?

tabla preferabil :)

ondin 28-12-09 23:30

ca sa nu se ude prea tare motorul pe dedesupt cand ploua zic ca merge si o folie de polimeri
nu?

oricum se mai face si condens de la variatiile de temperatura si putin tot se umezeste el, dar no, cat de cat tot protejeaza

SpYk3 28-12-09 23:32

oricum slabe sanse sa aiba de tabla,dupa cat am citit pe goagal

rectific,dupa ce am mai citit un pic se pare ca totusi s-ar gasit,deci poate ai sanse.

mozolici_hd 29-12-09 09:48

Re: Discutii despre mecanica

Quote:

Originally Posted by cosmin_piese_auto (Post 2930042)
la care Cornel ai dus-o, in spate la ACR?

Da la el am duso si mi-a luat 100 ron ca mia desfacut pompa de benzina si filtru de benzina si le-a montat la loc...:boxing:

sNap7 02-01-10 21:46

Intrebare: ce becuri recomandati ?

Eu am H4 pe masina, mi-am cumparat acum 2 ani de zile Philips XtremePower, au fost undeva la 150 RON / 2 buc. si acum cateva zile s-a ars unul din ele. Le-am schimbat ambele (sa nu am doua feluri diferite) cu Osram Original care au fost 15 RON buc. si nu vad nicio diferenta intre Philips-uri si Osram. Am vazut la METRO si alte modele de Osram: Silverstar, Night Light (sau ceva de genul), Cool Blue, etc.

Inca ceva, becuri de pozitie albe unde gasesc ? (nu LED-uri si nu kitsch)

xxdadixx 02-01-10 22:45

Gasesti ceva Philips Blue Vision da nu-s cine stie ce.

Marius3k 03-01-10 07:33

Quote:

Originally Posted by sNap7 (Post 2940864)
Intrebare: ce becuri recomandati ?
nu vad nicio diferenta intre Philips-uri si Osram.
modele de Osram: Silverstar, Night Light (sau ceva de genul), Cool Blue, etc.

Inca ceva, becuri de pozitie albe unde gasesc ? (nu LED-uri si nu kitsch)

Osram Silverstar tin muuult mai mult ca Pilips-urile si lumineaza la fel. Basca sunt si mai ieftine.
Cu becurile de pozitie e cu cantec - nu lumineaza alb sub nici o forma, eu tot la LED-uri am ajuns.

Creative256 03-01-10 09:54

Quote:

Originally Posted by xxdadixx (Post 2940983)
Gasesti ceva Philips Blue Vision da nu-s cine stie ce.

Eu dinalea am pe pozitie, sunt foarte ok, si lumineaza alb destul de fain. La primavara cand bag xenon o sa se vada cel mai bine. LED nu am pus ca imi tot canta masina ca simte ca e bec ars ... si nu am gasit la Deva LED care sa cinsume cat un bec ca sa nu faca scandal masinuta. Au costat 16 lei la Deva la automoto (magazinul din mijloc, intre rodostar si ala cu piese mai mult de dacie). Snap daca vrei sa iti iei vezi ca in Tm sub 23 lei nu am gasit...

P.S Off-topic : Dadi tu erai ieri seara de mi-ai facut cu farurile ca nu le avem aprinse?

xxdadixx 03-01-10 10:27

Nu eram eu.

sNap7 03-01-10 11:22

Philips BlueVision am pe pozitii dar nu sunt cine stie ce; LED-urile nu prea fac lumina, am avut si de alea. Creative, in comparatie cu Xenon-urile ti se vor parea galbene pozitiile de la Philips.

Dar ce parere aveti de astea, a avut cineva?

Diferenta de pret dintre Osram si Philips ma pune pe ganduri ca sunt mai bune cele Philips. Am sa fac un test, ca oricum mai am un bec de la Philips XtremePower. Imi montez pe un far Osram si pe celalalt Philips, sa vad daca e diferenta intre ele.. Mai demult eram hotarat sa imi montez Xenon, dar pe faruri fara lupe nu-mi place deloc cum arata.

ondin 03-01-10 11:29

Osram este peste Philips.Dar testeaza sa te convingi singur.

Marius3k 03-01-10 12:04

Quote:

Originally Posted by sNap7 (Post 2941672)
Mai demult eram hotarat sa imi montez Xenon, dar pe faruri fara lupe nu-mi place deloc cum arata.

Pune-ti lupe in faruri, sunt kit-uri aftermarket cu bi-xenon. ;)

Edit: https://forum.4tuning.ro/460-faruri-s...a-fabrica.html

Quote:

Originally Posted by ondin (Post 2941692)
Osram este peste Philips.Dar testeaza sa te convingi singur.

Sunt de acord cu asta! Philips se ard FOARTE repede.

sNap7 03-01-10 12:26

Nu prea sunt fan al modificarii luminilor aftermarket, deci pica Xenon din orice pozitie. Si daca tot ar fi sa dau 900 RON pe lupe + xenon + montaj, mai bine imi iau farurile cu totu' :)

In concluzie care sunt cele mai bune de la Osram? Ce stiu sa faca Silverstar in plus fata de Original? Am vazut si becuri de zi si becuri de noapte de la Osram.. Ce recomandati?

Multumesc pentru sfaturi :)

Marius3k 03-01-10 12:39

Nu stiu unde ai vazut tu pret de 950 + xenon + montaj, eu am citit Kit lupe + xenon H1/H7 sau H4 = 650RON.

Oh well, sunt bune si alea Silverstar.

Kedy 03-01-10 12:55

Si eu zic sa ave-ti grija cu Xenon-ul aftermarket, afara e ilegal daca masina nu e prevazuta cu spalator de far parca.

P.S. Si eu sunt interesat sa schimb lumina galbena de la faruri cu ceva mai alb sau chiar albastrui ce recomanda-ti :rolleyes2

Creative256 03-01-10 13:58

Quote:

Originally Posted by sNap7 (Post 2941672)
Philips BlueVision am pe pozitii dar nu sunt cine stie ce; LED-urile nu prea fac lumina, am avut si de alea. Creative, in comparatie cu Xenon-urile ti se vor parea galbene pozitiile de la Philips.

Acuma eu sper sa nu ai dreptate ca de ai tre sa caut leduri dinalea mai speciale de consuma mai mult :-P.

Quote:

Originally Posted by Kedy (Post 2941936)
Si eu zic sa ave-ti grija cu Xenon-ul aftermarket, afara e ilegal daca masina nu e prevazuta cu spalator de far parca.

Asta asa e , mie mi-o zis unu de la Citroen Tm ca in UE nu e voie Xenon fara sa aiba farul sistem de spalare... acuma nush daca te ia sau nu la intrebari.

sNap7 03-01-10 14:07

Quote:

Originally Posted by Marius3k (Post 2941887)
Nu stiu unde ai vazut tu pret de 950 + xenon + montaj, eu am citit Kit lupe + xenon H1/H7 sau H4 = 650RON.

Quote:

Kit lupe + xenon H1/H7 sau H4 = 650RON
Montajul pt aceste lupe in far costa intre 250RON si 400RON
650 + 250 = 900

Marius3k 03-01-10 15:51

@Snap: montajul il poti face si singur, nu e mega-complicat.

O instalatie de spalat faruri costa 35 de euro, livrata acasa link. :)

@kedy: xenon + spalator de faruri si o lada de bere cand le montam. :rolleyes:

marku5 04-01-10 09:40

Nu se pot lua de tine daca ai xenon si nu ai spalator la faruri pentru ca masina nu e inmatriculata la ei,iar la noi nu specifica prin nici o lege treaba asta deci esti perfect "sanatos".

NoAngels 04-01-10 10:18

H1 12000K faza scurta + faza lunga 150 oiro ;)

All times are GMT +2. The time now is 11:09.

- Copyright 2026 4Tuning