![]() |
re: Pentru pasionaţii de biciclete
Nu a apucat sa cumpere angrenaju'.. :D
Acu sunt si eu fericitul posesor al unei Kona Fire Mountain..poze maine:d |
3 Attachment(s)
Bikla mea cu noile discuri.
|
Astea da discuri...imi plac foarte tare,nici nu se compara cu ce am eu
|
Quote:
Quote:
Foarte frumoasa, o bagi la downhill ?sau doar freeride ?:) |
Quote:
azi mi-am mai cumparat si eu cheita de la sa si un distantier la furca , mai am angrenaj , lant si sa-mi fac roata spate .. :D |
si downhill si freeride
|
Quote:
|
Quote:
|
Vad ca se ajunge la trial, cat ma ajunge sa schimb :
- Pinioane (cu 6 sau 7 viteze) - Sistem de franare pt spate pe saboti (tot sistemul) - pedale - Schimbator de mana - schimbator la pinioane - rulmenti O estimare dupa voi, as vrea sa o fac pt oras , dar sa tina si cand ma dau cu ea intr-o roata ! |
3 Attachment(s)
Au venit si pozele cu a mea :D O sa vin si cu poze facute afara..sa se vada mai bine toata
@Ingerasul99 : Depinde ce piese vrei sa pui pe ea. Probabil 2 mil - 3 mil.. |
Quote:
|
- Pinioane (cu 6 sau 7 viteze) - 35lei
- Sistem de franare pt spate pe saboti (tot sistemul) - manete - 25lei; brate - 25lei; saboti - 15lei - pedale - 35lei - Schimbator de mana - 50lei - schimbator la pinioane - 50lei - rulmenti - 2lei/buc ma refer la piese noi din magazin. astea la pret decent |
unii aveti biciclete la care eu doar visez :))
|
cum exista sectiuni cu scuterul meu, motocicleta mea, propun sa se faca o sectiune 2wheels vazand ca sunt multi pasionati pe aici.
|
Da, ar trebui.. poate facem si intalniri..
|
Quote:
Quote:
Dar trebuie să fie mulţi membrii activi.. Mie trebuie să-mi spuneţi care vreţi să ajutaţi şi care vă băgaţi.. şi se rezolvă.. |
Uitati baieti aici : https://forum.4tuning.ro/32-poate-inc...biciclete.html
|
Cam astea sunt piesele care stiu ca le-am stricat sau nu le mai am :
Janta RemerX Grand Rock – 35 ron Spite DT Revolution Black – 2 lei(buc) Nipluri DT Brass Negre 10 bucati – 4 lei <o>:p></o>:p> Pinioane Shimano CS-HG30 <st1:city w:st="on"><st1>:place w:st="on">Altus</st1>:place></st1:city> – 30 ron Schimbator spate Shimano RD-CT95 Altus – 45 ron Cablu frana Nokon – 10 lei Frana dual pivot Shimano BR-4500 Tiagra – 80 lei Pedale Wellgo LU-C4 – 20 lei Pe langa aceasta suma se adauga costul de reconditionare a cadrului! Sper ca in vreo 2 3 luni o fac!Doamne ajuta la iarna sa ma dau cu ea! |
3 Attachment(s)
Sa va prezint si eu bicicleta mea..:arrow:
voi reveni cu informatii si poze mai recente cat de curand... |
Mie imi place tare, dintre ultimele postate, ia imi convine cel mai mult :)
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
Poza cu noua mea achizitie (sa se vada tot:P)
|
Quote:
|
Ce parere aveti de bicicletele marca Drag ? sunt bune de ceva sau doar pretul e de ele...m-ar interesa un Drag F4M care costa 1900 de lei si nu stiu sigur daca isi merita banii de aia va intreb si pe voi, eu stiu doar ca e firma bulgareasca.
|
Quote:
|
Champion, Drag F4m arata facuta bine, echipamentul pare OK la pretul ala. Eu zic s-o cumperi daca iti place :)
Dar eu nu as luao... Pentru ca e full susp' :-P Sergiu... Piese bune si ieftine. Mai ales jantele! Daca ma apuc iar de bicicleta as opta pentru alea (in ce marimi exista? 26x2?) La schimbator spate faci o alegere foarte buna. Am trecut si eu de la SIS la Altus, foarte bun (desi SIS-ul este deja foarte calumea), vei trece vitezele rapid si linistit ;) Insa, in privinta franelor, nu cred ca faci o alegere buna. Franele alea sunt bune dar nu se potrivesc la ce jante ai tu ;) Am avut din alea pe o bicicleta dar era bicicleta de oras cu jante fine. De obicei franele astea sunt facute pentru bicicletele de cursa. Mai bine iti iei niste v-brake Promax Enduro cu 60RON, ca tot una ;) Nu sunt ele nu Shimano dar si Promax este recunoscut international in domeniu... Daca le reglezi cum trebuie franele astea sunt mai bune decat discuri ;) |
Nu prea sunt eu multumit de sistemul ala v - brake, nu are nimic daca sunt de cursa , cu atat mai bine!De unde as putea procura piese ?
Acest tip de sistem de franare l-am m-ai avut si mi-a facut o impresie buna . FRANA 9014 AG-CYCLOCROSS SILVER |
Pentru piese nu stiu unde in Romania... In Franta stiu cateva magazine bune, dar in Ro nu am avut decat o singura bicicleta doua luni, stock :lol:
Pei daca sunt de cursa, asta inseamna ca sunt facute pentru cauciucuri si jante de cursa, de asta zic eu :-P Deci daca ai 26x2,0 sau alta marime de geniul pur si simplu nu incape frana :oops: v-brake-ul e bun puna la vreo 26x2,5... Presupun ca te-ai saturat de ele pentru ca multi zic ca nu sunt eficacii. E fals, sunt la fel de eficacii ca discuri si, si mai induratoare, doar ca e mai greu sa gasesti un reglaj bun (dar greu nu inseamna imposibil :)). Dar la cate probleme ai cu un disc, nu merita sa dai banii pe el. Pe v-brake strangi bine cabluriile, centrezi calumea etrierii, reglezi manerul de frana mai scurt... o data pe saptamana/luna/an (depinde cat de maniac esti) verifici sistemul, corectezi daca e nevoie... Asta insemnand in general doar sa strangi un cablu si o data/de doua ori pe an schimbi placutele, ca sa nu ai surprize. |
Cred ca o sa ma limitez la : FRANA 9014 AG-CYCLOCROSS SILVER <!-- / message --> <!-- sig -->.
legat de v brake, l-am testat pe mai multe biciclete si nu mi-a placut deloc cum lucreaza! |
Quote:
|
Quote:
Ce probleme poti sa ai cu franele pe disc? Sunt si mult mai usor de reglat. Pui cablu, reglezi placuta fixa cu un imbus iar cealalta placuta o reglezi din cablu si ai terminat. |
Quote:
|
22 octombrie cupa poiana in poiana brasov , disciplina cicloros , organizator CS Bibo Bilal BV
23 octombrie Mem. M. Stefanescu , localitatea Poiana Brasov , disciplina cicloros , organizator CS Bibo Bilal BV 24-25 oct. Campionatul national de cicloros , in Poiana Brasov , disciplina Cicloros , organizator Fed rom Ciclism Poate intereseaza pe careva! A si inca ceva, unde as putea gasi jante turnate in 6 8 spite sau cate sunt? |
Discul se stramba foarte usor, placutele de la tamburi se incazesc repede si nu mai franeaza bine... Apoi mai este si faza cu vidanjatul care mi se pare penibila ;)
Eram mandru si eu cu discuri, dar puna la urma tot la v-brake m-am intors :-P |
In ce conditii se stramba usor? Despre incalzit nu stiu ce sa zic, dar nu se incalzesc daca mergi normal. Daca cobori 1km de munte probabil ca se incalzesc..
Depinde, ce sistem de franare ai avut? |
vreti frana pe disc, pe lichid? recomand cu caldura magura julie. mi se par cele mai ok. doar ca nu merita investitia. parerea mea..
|
Recomandare pneu spate? pt trial mai mult
Cum ati sugera sa vopsesc cadrul? albastru , negru sau combinatie intre cele 2 si cum sa fie combinatia? |
Eu zic sa iei Schwalbe table top ca sunt usoare..
|
La trial,table top-ul e bunicel,asta daca mergi mai mult in oras pe strada, decat sa faci trial.La trialul trial adevarat pe obstacole,zidur,paleti ,etc.,se folosesc doar cauciucuri cu cramponaj mare si marime de la 2.5 in sus.
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 15:42. |
- Copyright 2026 4Tuning