Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Colt Legislativ (https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ.html)
-   -   Reexaminare pt recuperare permis: sfaturi, intrebari, teste (https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ/33140-reexaminare-pt-recuperare-permis-sfaturi-intrebari-teste.html)

rover_cabrio 06-03-12 13:38

Re: Reexaminare pt recuperare permis: sfaturi, intrebari, teste

de retinut : Cei care au avut PERMISUL suspendat pe o perioada in ULTIMILE 6 luni SUNT obligati sa dea EXAMENNUL ramanand ca PERMISUL sa se ridice dupe expirarea perioadei de suspendare !!!

DUPE CAZ in functie de gravitate pe langa maximum de 3 luni se va adauga inca 1 LUNA ...daca in primele 3 LUNI nu treci examenul urmeaza sa mai stai inca 1 luna pe BARA bineinteles in aceaasi perioada tre sa dai examenul pana in PROMOVEZI urmand ca dupe 4 luni sa iti ridici Permisul

PROPIE experienta cu 4 luni de zile !!!( bineinteles lam luat a 3 luna)

DACA dai de o comisie Binevoitoare si depui o cerere de reducere la 1 luna (fiind recidivist cu suspendarea Permisului in ultimile 6 luni ) AI norocul sa iti reduca sentinta la 1 luna !!!

FERITI BUZAU , RAMNICU SARAT !!! IN 6 ANI DE PERMIS , de 2 ori l-am avut suspendat intro perioada de 6 luni in acelasi judet !!! soferii din Bucuresti in general !!!

cannavaro 06-03-12 23:48

Eu am avut permisul luat pe 90 de zile in ianuarie. In ultimii 3 ani nu l-am mai avut suspendat. Am dat examenul 13 din 15, l-am luat si mi s-a redus pedeapsa de la 90 la 30 de zile.

BogdanPetrovici 12-04-12 18:28

Va salut . De curand mi s-a retras permisul pentru 90 de zile pt consum de bauturi alcoolice . Am avut 0.12 . Voiam sa stiu daca pot reduce de la cele 90 de zile la 30 . PS. Sunt incepator , am 9 luni de cand am permisul . Multumesc

andi_cimpean 12-04-12 22:39

La consumul de alcool, nu se poate reduce suspendarea permisului dar dacă nu susţii examenul sau îl susţii şi nu îl treci, vei mai sta o lună în plus pe bară, deci 4 luni!

cannavaro 12-04-12 23:40

Nu e adevarat! Nu dezinforma!! Un prieten a avut 0.2 alcoolemie, permisul suspendat pe 3 luni pe loc si a dat reexaminare 13/15, a luat si i s-a redus pedeapsa la o luna.
La alcool simplu pana in 0,8 sau 0,4 dupa viitoarea lege se reduce pedeapsa. La cale ferata si alcool cu tamponare nu se reduce perioada.

andi_cimpean 13-04-12 07:25

Atunci, mea culpa dar aşa am auzit de la cineva păţit!

Oricum, cele mai bune informaţii îţi sunt oferite de către ăia care trebuie să-ţi returneze obiectul de care n-ai avut grijă!

valichelu 14-05-12 22:20

Salut! Va rog, daca este un coleg din Bacau care imi poate da informatii recente despre examenul de redobandire a permisului (13 din 15) si anume: locatie, zile in care se tine, ora. Sunt din Tg. Ocna si ar trebui sa fac un drum la Bacau doar pt. asta. Multumesc.

laur_34 10-06-12 09:28

buna zioa! am fost si eu suspendat pe o perioada de 90 zile si am inteles de la pllitist ca pot da un examen de recuperare permis ce trebue sa fac?ma oprit pe 7 luna aceasta seara am consumat alcool si dimineta am plecat la servici si ma testat si mi-a esit 0,36 si ce trebue sa fac?mercuri am examean trebue sa ma programez? sau sunt programat din oficiu?se plateste ceva? si cum sunt chestionarele? va multumesc

cannavaro 11-06-12 09:07

Daca ai baut seara nu iti iesea 0.36 dimineata niciodata. Trebuie sa te programezi la politie la examen, sa-ti alegi o data in care sa dai examenul, dupa care il dai. La noi in Ploiesti se da Martea si Joia, iar daca pici prima data poti sa dai de cate ori vrei dupa, fara programare. Intrebarile sunt exact acestea:

http://www.teste-carnet.ro/pagini/simulare.php

teen.ager 18-06-12 14:18

Imi puteti spune daca ati gasit intrebari gresite? Sau sunt singurul? Eu am dat pentru permis.

danielnnn3 24-06-12 17:28

Imi puteti spuen si mie unde in Bucuresti- adresa exacta- se poate da acest examen?
Trebuie programare?

CristiaN0S 24-06-12 17:46

@daniel Uite aici adresa exacta Logofatul Udriste 9-15
http://bpr.b.politiaromana.ro/index.php/contact.html

danielnnn3 24-06-12 19:27

Quote:

Originally Posted by CristiaN0S (Post 5077819)
@daniel Uite aici adresa exacta Logofatul Udriste 9-15
http://bpr.b.politiaromana.ro/index.php/contact.html

Mersi CristianN0S. Vroiam sa ma asigur ca am adresa corecta din moment ce permisele stiu ca s-au mutat in Pipera.

Revin cu o intrebare si mai interesanta:
Ati avut vreunul dintre voi o situatie aemanatoare:
Ex. permis retinut in judetul SJ ; domiciliul din buletin : jud CJ; adresa domiciliu de pe permis : Bucuresti

E posibil sa pot da reexaminarea in Cluj, judetul cu adresa de domiciliu din buletin?

andi_cimpean 24-06-12 21:09

Quote:

Originally Posted by danielnnn3 (Post 5077917)
Mersi CristianN0S. Vroiam sa ma asigur ca am adresa corecta din moment ce permisele stiu ca s-au mutat in Pipera.

Revin cu o intrebare si mai interesanta:
Ati avut vreunul dintre voi o situatie aemanatoare:
Ex. permis retinut in judetul SJ ; domiciliul din buletin : jud CJ; adresa domiciliu de pe permis : Bucuresti

E posibil sa pot da reexaminarea in Cluj, judetul cu adresa de domiciliu din buletin?

Cam da, pentru că ţi se cere actul de identitate şi nu permisul, atunci când te prezinţi la ei. Deci ar trebui să poţi da în localitatea de domiciliu, trecută în BI/CI.
Cel mai bine ar fi să vorbeşti chiar cu ei, detaliile astea.

andreimorocos 05-07-12 14:46

Am dat si eu astazi examen , am luat 15 din 15 .... mi-au fost de mare ajutor informatiile de pe topicul asta .

Faceti cu incredere intrebarile de aici : http://www.teste-carnet.ro/pagini/13-din-15.php

danielnnn3 06-07-12 09:14

am reusit sa dau examenul la Cluj, localitatea de domiciliu din buletin.
Mentionez ca pe dovada e tecuta si seria permisului retinut, care e in format B00xxxx,
Era destul de usor de observat ca permisul a fost eliberat de Bucuresti.
Pe permisul anterior seria permisiului din cate imi amintesc era CJ0xxxx, evident eliberat de Cluj.
am trecut examenul din prima (15 din 15) si am trimis cerere cu dcumentele necesare la ipj din judetul in care a fost retinut permisul. astept ca la termenul de 30 de zile sa aflu daca permisul a fost trimis la adresa din buletin- IPJ CJ sau la adresa din permis: IPJ B. o sa va tin la curent.

Sper ca informatiile de mai sus sa ajute si pe altii in situatii asemanatoare.

Quote:

Originally Posted by andi_cimpean (Post 5078026)
Cam da, pentru că ţi se cere actul de identitate şi nu permisul, atunci când te prezinţi la ei. Deci ar trebui să poţi da în localitatea de domiciliu, trecută în BI/CI.
Cel mai bine ar fi să vorbeşti chiar cu ei, detaliile astea.

danielnnn3 12-07-12 09:48

Revin cu detalii:

Permisul a fost recuperat de la IPJ Bucuresti.
Cei din SJ au trimis permisul la Bucuresti.

Concluzie: Cu putina bunavointa poti da examenul in judetul in care ai domiciliul si apoi sa recuperezi eprmisul de la IPJ care l-a eliberat.

Success la restul!

Quote:

Originally Posted by danielnnn3 (Post 5092385)
am reusit sa dau examenul la Cluj, localitatea de domiciliu din buletin.
Mentionez ca pe dovada e tecuta si seria permisului retinut, care e in format B00xxxx,
Era destul de usor de observat ca permisul a fost eliberat de Bucuresti.
Pe permisul anterior seria permisiului din cate imi amintesc era CJ0xxxx, evident eliberat de Cluj.
am trecut examenul din prima (15 din 15) si am trimis cerere cu dcumentele necesare la ipj din judetul in care a fost retinut permisul. astept ca la termenul de 30 de zile sa aflu daca permisul a fost trimis la adresa din buletin- IPJ CJ sau la adresa din permis: IPJ B. o sa va tin la curent.

Sper ca informatiile de mai sus sa ajute si pe altii in situatii asemanatoare.

aliyn21 23-07-12 19:29

salut
pe 28 iulie imi expira cele 30 de zile de suspendare(nu am acordat prioritate la pietoni).mai trebuie sa dau vre un test ceva ?
am inteles ca daca vor pot sa mi mai mareasca durata suspendarii,e adevarat?

DJBOSS 23-07-12 20:13

Quote:

Originally Posted by aliyn21 (Post 5112838)
salut
pe 28 iulie imi expira cele 30 de zile de suspendare(nu am acordat prioritate la pietoni).mai trebuie sa dau vre un test ceva ?
am inteles ca daca vor pot sa mi mai mareasca durata suspendarii,e adevarat?

Nu aline...... de marit suspendarea nu se mareste decat in cazul in care consumi bauturi alcolice,adik daca ti sa ridicat pentru alcol,vezi ca si eu am trecut prin asa ceva,dupa ce iti expira dovada de circulatie aia de 15 zile te duci te programezi,te vor programa joia din saptamna in saptamana poti da timp de 30 de zile sau.Daca ti l-au laut pe 3 luni se merita sa dai examen daca nu nu da,deaia nu te-am mai vazut eu prin oras ........:lol::lol:.
Programarea se face jos la Politie,unde ridici permisu si certificatu,apoi de permis dai prin centru un este ACR (fix acolo)

aliyn21 23-07-12 21:31

Quote:

Originally Posted by DJBOSS (Post 5112895)
Nu aline...... de marit suspendarea nu se mareste decat in cazul in care consumi bauturi alcolice,adik daca ti sa ridicat pentru alcol,vezi ca si eu am trecut prin asa ceva,dupa ce iti expira dovada de circulatie aia de 15 zile te duci te programezi,te vor programa joia din saptamna in saptamana poti da timp de 30 de zile sau.Daca ti l-au laut pe 3 luni se merita sa dai examen daca nu nu da,deaia nu te-am mai vazut eu prin oras ........:lol::lol:.
Programarea se face jos la Politie,unde ridici permisu si certificatu,apoi de permis dai prin centru un este ACR (fix acolo)

mi l au luat pe o luna doar:D cred ca pe 11 iunie,deci a trecut toata pedeapsa
vineri e a 31 zi..ma duc cu procesu verbal si dovada si mi l dau inapoi fara sa mai fac nimic?

Iulian.G 27-08-12 19:04

Buna ziua!
Pe 09 iulie nu am acordat prioritate si s-a soldat cu accident, doar daune materiale, fara raniti.
Am mers la politie pentru constatare, cu ocazia asta organul mi-a suspendat carnetul pentru 60 zile. Zilele trecute mi-a venit acasa o instiintare de la brigada rutiera in care scrie ca am permisul suspendat 60 zile incepand cu data de 25 iulie.
Este obligatorie reexaminarea? Precizez ca inca nu am implinit un an de cand am luat carnetul.

Domiciliul il am in judetul Calarasi, carnetul este capatat tot aici, accidentul s-a produs in Bucuresti. De unde iau permisul inapoi? Trebuie sa ma duc in orasul Calarasi sau imi vine prin posta?

Va multumesc!

andi_cimpean 27-08-12 20:02

Dacă nu dai examenul, ţi se mai adaugă încă o lună. Neavând un an de zile de când ai dobândit permisul de conducere, nu vei primi mai devreme permisul dar dacă dai reexaminarea şi-o treci, nu ţi se va prelungi suspendarea!

Data viitoare, fă pe dracu-n patru şi ajungi cu omul la o înţelegere (constatare amiabilă) ca să nu mai ajungi la poliţie şi implicit să rămâi pieton!

Pentru permis, te vei adresa Poliţiei Rutiere Călăraşi şi ei trimit solicitatea mai departe, pentru a-ţi preda permisul pe raza judeţului în care locuieşti, asta când va fi cazul.

Iulian.G 27-08-12 20:20

Sunteti sigur?
Nu mi-l da pe loc daca ma duc la politia rutiera? trebuie mai intai sa fac solicitare? stau exact la marginea judetului si imi e destul de greu sa ajung in Calarasi. Daca fac solicitare imi vine la politia in raza careia sunt?

andi_cimpean 27-08-12 21:39

Nu reprezint Poliţia rutieră!

Pentru a fi sigur de ceea ce trebuie să faci, trebuie să soliciţi informaţii suplimentare la sediul lor.

ondin 31-08-12 14:54

Quote:

Originally Posted by Iulian.G (Post 5153560)
Sunteti sigur?
Nu mi-l da pe loc daca ma duc la politia rutiera? trebuie mai intai sa fac solicitare? stau exact la marginea judetului si imi e destul de greu sa ajung in Calarasi. Daca fac solicitare imi vine la politia in raza careia sunt?

cauta numarul lor si da-le un apel si intreaba-i tot ce ai pe suflet. asa ai sa stii sigur ce si cum, noi te ajutam, dar daca difera de la judet la judet nu baga nimeni mana in foc ca cei de la tine procedeaza exact la fel ca pe la noi.

Iulian.G 31-08-12 15:46

da, asta am facut si am rezolvat totul!

daniii 10-09-12 18:48

Salut! Am o intrebare pentru testul 13-15 trebuie sa ma programez ? Costa ceva ?

Iulian.G 10-09-12 20:30

eu nu m-am programat dar cel mai bine sa dai un telefon. nu a costat nimic, sa ai buletinul si dovada

hideandseek 11-10-12 19:19

Am si eu o intrebare daca mi s a suspendat permisul pentru 30 de zile ( depasire pe trecerea de pietoni) mai trebuie sa dau acel examen ca sa nu imi mai bage o luna sau dupa cele 30 de zile pot sa imi ridic permisul?

DJBOSS 11-10-12 21:33

Quote:

Originally Posted by hideandseek (Post 5205826)
Am si eu o intrebare daca mi s a suspendat permisul pentru 30 de zile ( depasire pe trecerea de pietoni) mai trebuie sa dau acel examen ca sa nu imi mai bage o luna sau dupa cele 30 de zile pot sa imi ridic permisul?

nu la tine numai este valabil

iulia iulia 04-11-12 20:40

buna seara! am si eu o intrebare pentru cine a dat examenul de recuperare permis auto: sunt si intrebari din mecanica sau sunt exact cele de aici http://www.teste-carnet.ro ?

DJBOSS 04-11-12 21:16

Quote:

Originally Posted by iulia iulia (Post 5234933)
buna seara! am si eu o intrebare pentru cine a dat examenul de recuperare permis auto: sunt si intrebari din mecanica sau sunt exact cele de aici http://www.teste-carnet.ro ?

nu sunt intrebari din mecanica si da sunt intrebari de pe siteul asta,sunt intrebari mai banale nus asa grele

iulia iulia 04-11-12 22:19

Conducatorii de autovehicule care vin din spatele politistului cu bratele intinse vertical sunt obligati:
a)sa vireze la stanga
b)sa continue drumul deoarece semnalele politistului nu li se adreseaza
c)sa opreasca autovehiculul
care e raspunsul corect la intrebarea asta? am pus ca trebuie sa opreasca si imi zice ca e corect b)

iulia iulia 04-11-12 22:21

Quote:

Originally Posted by DJBOSS (Post 5234997)
nu sunt intrebari din mecanica si da sunt intrebari de pe siteul asta,sunt intrebari mai banale nus asa grele

ms. credeam ca o sa trebuiasca sa invat sa imi repar singura masina :shock:

DJBOSS 04-11-12 22:23

Quote:

Originally Posted by iulia iulia (Post 5235072)
Conducatorii de autovehicule care vin din spatele politistului cu bratele intinse vertical sunt obligati:
a)sa vireze la stanga
b)sa continue drumul deoarece semnalele politistului nu li se adreseaza
c)sa opreasca autovehiculul
care e raspunsul corect la intrebarea asta? am pus ca trebuie sa opreasca si imi zice ca e corect b)

da este B pentru ca nui indreptat cu fata la tine este indreptat cu spatele :rolleyes2

iulia iulia 04-11-12 22:26

Quote:

Originally Posted by DJBOSS (Post 5235078)
da este B pentru ca nui indreptat cu fata la tine este indreptat cu spatele :rolleyes2

zice ca e cu ambele brate intinse...nu inseamna ca opresc si cei din fata si cei din spate?
stanga, oprire pt cei din fata, dreapta pentru cei din spate, ambele, oprire atat pt cei din fata cat si pt cei din spate. nu?:rolleyes2

andi_cimpean 05-11-12 07:41

Quote:

Originally Posted by iulia iulia (Post 5235082)
zice ca e cu ambele brate intinse...nu inseamna ca opresc si cei din fata si cei din spate?
stanga, oprire pt cei din fata, dreapta pentru cei din spate, ambele, oprire atat pt cei din fata cat si pt cei din spate. nu?:rolleyes2

Este bine că ţi-ai dat seama şi singură. Ce este mai grav, este că ai luat permisul înainte, deşi nu aveai noţiunile de bază...

De respectivul de mai sus, care te sfătuia greşit, nici nu mai vorbesc.

Vedeţi acum cum se pot îndoi tablele şi sfârşi vieţi omeneşti?

iulia iulia 05-11-12 10:09

Quote:

Originally Posted by andi_cimpean (Post 5235276)
Este bine că ţi-ai dat seama şi singură. Ce este mai grav, este că ai luat permisul înainte, deşi nu aveai noţiunile de bază...

De respectivul de mai sus, care te sfătuia greşit, nici nu mai vorbesc.

Vedeţi acum cum se pot îndoi tablele şi sfârşi vieţi omeneşti?

Atat timp cat am contrazis un raspuns dat de un site unde sunt teste auto, am descoperit o greseala, inseamna ca nu am notiunile elementare?

andi_cimpean 05-11-12 10:21

Aşa este, îmi cer scuze. Ai răspuns corect. Nu am fost atent prima oară.

Are ambele braţe întinse, înseamnă că ambele sensuri sunt obligate să oprească.

GodHimself 05-11-12 17:23

semnalele politistului sunt foarte simple. cand are mana ridicata pe verticala sau cand are mana intinsa orizontal, perpendicular pe directia ta de mers, opresti. indiferent daca el e cu fata sau cu spatele. noaptea opresti cand vezi bastonul rosu

All times are GMT +2. The time now is 18:20.

- Copyright 2026 4Tuning