Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Benzina sau motorina ? (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/28777-benzina-motorina.html)

dolb 09-01-09 21:09

Re: Benzina sau Motorina?

merci gigi.. cu 2.2 benzina nu ? :) eu vorbeam de un amarat de 1.6 dar in fine. Te astept la Targoviste.. cand vii imi dai PM :)

arzoiu 09-01-09 21:27

eu pot spune ca am mers foarte mult timp si cu benzina si cu motorina.nu am nimic inpotriva masinilor pe motorina dar sunetu care il scoate un benzinar cum urca in ture nu se compara cu un tdi pensionar;))

Trixi 10-01-09 11:48

era un post pe la femei,unde clau a zis ca masina ideala pentru o femeie este neaparat un dizal.ea a avut maare dreptate cind a zis asta.
am avut 300 000 km pd tdi, 130 de cai sub fund,ultimul dieselar.6 trepte.politica de condus a fost urmatorul : nimereste oricare dintre viteze din alea mai la dreapta si da-i din pedala ca mere...mai incet sau mai repede..dar mere..no fuss!are si asta farmecul lui....si dupa aia am invatat si eu sa conduc benzinara.nu un amarat 1.6 ci un amarat 1.3!intr-adevar tre sa muncesti cu pispirica...dar nu se compara senzatia.benzinara mica trebuie tinut la turatii mai mari,peste 3000...sa reactionezi repede..sa-i dai inferioara cum scade turatia...sa-i dai repede superioara ca fuge de nebuna si daca ai gresit odata,s-a dus dracului tot,ca vine tractorul pe linga tine si urca dealul in timp ce soferul citeste ziarul...mda e frustrant...insa acum citeva zile am venit de la Predeal,pe ruta brasov,sighisoara,medias,turda ,cluj,oradea(nu tre sa zic ca am mancat serpentine de m-a luat deja dracu' cind am vazut piatra craiului)si pe de pe la sighi,pana la cluj am venit impreuna 3 masini,depasind dieselari din clasa premium "la pachet" pe serpentine de nu imi venea sa cred.un swift in fata dupa aia un mazda 2 albastru cu numere din TL si un matiz cu numere din B :-) cu toate teoremele pro si contra,ne-am descurcat destul de bine....si am iesit cu un consum mediu de 6.5/100.;)

Sindrom 10-01-09 15:22

e senzatie cu matizu, tu ai mers cu 1.3, cu ala de 0.8, daca vrei sa depasesti ceva o iei tare si termini tare cu ea, ca daca ai pierdut treapta adio....te pupa ala din fata urgent.
E trist pentru ca eu conducand 2 benzinare si un diesel, dupa ce ma urc de pe benzina pe diesel imi ia ceva reprize sa ma obisnuiesc, mai ales in oras unde masina la turatii mici si viteze de pana in 100 e destul de violenta.

Nu stiu cum scoti consum de 6.5 la suta cand cu diesel-u pe serpentine nu-mi scade sub 7, 7.5 si masina e ok, sincer nici nu merg normal, sunt mai paranoic si nu suport sa stau dupa tot felul de masini care pe vremea asta dai faliment la cat lichid de parbriz arunc.

La benzina pe serpentine imi place ca poti sa o tii cu muuul mai mult in aceasi treapta avand un cuplu suficient pentru orice.

aleks 10-01-09 19:54

dieselul nu scoate consum mic la condus sportiv niciodata.
7.5 e boboc, crede-ma.

The_Mask 10-01-09 20:05

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 1971084)
7.5 e boboc, crede-ma.

2.0 TDI consum pe oras mers sportiv 8.5 ( sportiv insemnand 3200-3800 ture ) doar ce am testat.

Lecca 10-01-09 22:04

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 1971084)
7.5 e boboc, crede-ma.

foarte adevarat, dar orisicum papa mai putin decat un benzinar supus la aceleasi solicitari :lol: mondeo 2.0 tdci , c200 cdi , papa cam 10-11 daca le calci pe coada in oras( schimbat la 3500), iar afara 6, hai 7 daca ii dai .... iar benzinarele, un astra 1.6 115 imi ia 12-, un focus 1.6 100 imi ia 14, la fel si kia 1.6 126, schimband in 4000, 4500 de ture.

aleks 10-01-09 23:40

Firesc, benzinarele nu sunt alese pentru consumul lor mic, numai ca diferenta nu e atat de groaznica pe cat se filosofeaza prin popor :)

sKyNeT 11-01-09 00:26

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1969031)
merci gigi.. cu 2.2 benzina nu ? :) eu vorbeam de un amarat de 1.6 dar in fine. Te astept la Targoviste.. cand vii imi dai PM :)

am eu un amarat de benzinar 1.6 sohc 16v care sta langa un 1.9 tdi, hdi, jtd.....
iar ontopic: benzina am ales de prima data, benzina voi alege in contiunare :) diesel poate asa cand plec in vacanta la ski, mare....au autonomie mai mare ;)

The_Mask 11-01-09 08:50

Quote:

Originally Posted by sKyNeT (Post 1971822)
am eu un amarat de benzinar 1.6 sohc 16v care sta langa un 1.9 tdi, hdi, jtd.....
iar ontopic: benzina am ales de prima data, benzina voi alege in contiunare :) diesel poate asa cand plec in vacanta la ski, mare....au autonomie mai mare ;)

SOHC 16v?

adrian78bmw 11-01-09 10:01

Quote:

Originally Posted by The_Mask (Post 1972088)
SOHC 16v?

poate o vrut sa scrie DOHC

sKyNeT 11-01-09 10:49

:)) nu...sohc

LE: http://en.wikipedia.org/wiki/Honda_D_engine

DarkJEDI 11-01-09 10:55

honda faceau motoare in 16v cu un singur ax cu came.

adrian78bmw 11-01-09 10:59

Quote:

Originally Posted by DarkJEDI (Post 1972301)
honda faceau motoare in 16v cu un singur ax cu came.

la opel e OHC CU UN SINGUR AX CU CAME

dolb 11-01-09 11:01

Quote:

Originally Posted by sKyNeT (Post 1971822)

pe mine nu ma intereseaza langa ce sta pe linie dreapta! .. poa' sa stea si langa 3.0 TDI.. discutia era ca amaratul ala de 1.6 de care vorbeam eu d'abia urca muntii.

sKyNeT 11-01-09 11:04

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1972317)
pe mine nu ma intereseaza langa ce sta pe linie dreapta! .. poa' sa stea si langa 3.0 TDI.. discutia era ca amaratul ala de 1.6 de care vorbeam eu d'abia urca muntii.

si eu sugeram ca nu toate motoarele de 1.6 nu stiu sa urce o panta. vad ca facem parte din acelasi club so, cand treci pe la bv da-mi un semn sa-ti aratat ca si un 1.6 cu cuplul maxim la 5000 de ture si puterea maxima la 6000 stie sa urce o poiana sau o cheia destul de bine.

dolb 11-01-09 11:09

am fost la inceputul lunii.. o sa mai vin prin februarie! te anunt pe PM . Reminder: vorbeam de un 1.6 FSI

Sindrom 11-01-09 13:13

Quote:

Originally Posted by sKyNeT (Post 1972326)
si eu sugeram ca nu toate motoarele de 1.6 nu stiu sa urce o panta. vad ca facem parte din acelasi club so, cand treci pe la bv da-mi un semn sa-ti aratat ca si un 1.6 cu cuplul maxim la 5000 de ture si puterea maxima la 6000 stie sa urce o poiana sau o cheia destul de bine.

Si cu 1.4 urci sa stii orice panta, la benzina s-a spus si mai sus e sa nu pierzi treptele, mai ales ca benzina da randament la turatii mai maricele, pe cand cu diesel-u majoritatea au cuplu maxim la 2000rpm

dolb 11-01-09 13:25

cu 1.4 urci orice panta? dar una de 60 de grade? o urci? d'abia poti sa pleci dupa loc cu ea..ca tre's sa o tii din ambreiaj si acceleratie..d'apoi sa urci o panta din asta!

The_Mask 11-01-09 13:34

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1972740)
cu 1.4 urci orice panta? dar una de 60 de grade? o urci? d'abia poti sa pleci dupa loc cu ea..ca tre's sa o tii din ambreiaj si acceleratie..d'apoi sa urci o panta din asta!

Dolb mereu esti gigi contra si nu vi cu nici un argument concret. Compari mere cu pere. Am mai spus intr-un post da cred ca la sters Alecs, (?) ori ala de conducea masina aia de 1.6 ori masina era praf.

sKyNeT 11-01-09 14:58

Quote:

urci si cu 1.4. aici in brasov este o strada numita Dobrogeanu Gherea care practic traverseaza tampa si urca si batrana dacie 1300 si pleca si din panta....nu stiu cate grade are dar e destul de abrupta.

adrian78bmw 11-01-09 16:03

unde ai vazut tu drum in rampa de 60 de grade?poate numai daca ai unimog urci aia si offroadurile urca pana la 45 de grade maxim tot balarii vorbiti..cred ca cea mai abrupta portiune e pe cheile bicazului cand urci un ac de par diferenta e asa de mare incat am dat cu carligu de pamant..

CT-87-BGN 11-01-09 16:24

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 1968237)
o precizare pentru cei care omit intentionat sa precizeze un amanunt extrem de important: nu dieselul trage, TURBINA trage, meritul nu este al motorului diesel, ci al turbinei.
comparam turbo-dieseluri cu benzina aspirat, altfel spus, mere cu pere.
va invit sa fiti cinstiti, si ca comparati motoare turbo pe benzina cu turbo-dieseluir, sua altfel, motoare simple aspirate pe benzian cu motoare diesel simple.
hmmm, parca se schimba situatia, nu?

De acord, turbina trage. Eu nu mi-am luat diesel neaparat pentru consum, insa hai totusi sa ne gandim la comparatiile la nivel financiar intre benzine si dieseluri aspirate sau turbo. Cat costa un benzinar turbo si cat un diesel turbo de la aceeasi fabrica si din acelasi an ? E adevarat ca s-a umplut Romania de cei care nu se uita la bani, dar totusi, multi dintre noi care discutam aici ne uitam cat de cat la bani mai mult sau mai putin. Despre consum la benzina turbo nici numai vorbesc...daca toate benzinarele din romania ar fi turbo, nu ar face fata toate rafinariile din RO sa produca atata benzina. Nu ne uitam la 2-3 litri/100 in plus sau in minus, dar la 15-20 ne uitam ;) stiu caz in care A8 nou 4.2 benzina a pus benzina de 14 milioane (la inceputul lui decembrie inainte sa se scumpeasca de revelion, si fara traficul specific pe Valea Prahovei de sarbatori) doar sa mearga Constanta-Predeal si plimbat pe-acolo pana in Poiana si pana la Bran, 4 zile a stat acolo (eu la 320d 150 cai la fix cam acelasi drum, doar ca am stat 5 zile, nu 4, am folosit motorina de sub 3 milioane si n-am mers incet). Cred ca un acelasi a8 diesel consuma motorina de jumatate din bani. In oras ii consuma 35. Eu inteleg ca e A8 nou si si-o permit doar oamenii cu bani multi rau, dar trebuie mentionate si lucrurile astea aici la sectiunea de versus benzina-diesel. Stiu, s-a mai zis, vorbim de motoare sub 2500 cmc, dar am mentionat totusi si de acel A8 ;)

Zicea cineva ca diesel aspirat consuma mai mult decat diesel turbo ? Are un prieten golf4 1.9sdi 68 CP si merge numai in talpa cu el, pentru ca doar asa trage. Consuma 7 maxim in oras (de cele mai multe ori sub 7) in conditii de mers pe timpul zilei cu trafic si tot ce trebuie (a avut inainte Lupo 1.7 sdi 60 de cai si i-a consumat Constanta-Bucuresti pe autostrada 3.1 litri/100 :| ). A pus cand a ajuns in Bucuresti la Mol de la iesire de pe autostrada vreo 8 litri sau ceva in jur de.

Au 2 prieteni de-ai mei bmw E93 (ultimul seria 3 cabrio). Unul are 320i, celalalt 320d. Am mers cu amandoua ca sa fac comparatie intre exact aceeasi masina cu motoare diferite (benzina 2.0 170 de cai, diesel 2.0 177 de cai, deci si cai extrem de apropiati). M-a impresionat maxim dieselul in comparatie cu benzina. NU SE AUZEA DELOC zgomot inauntru, cum nici afara nu prea se auzea, Insa dupa gustul meu si daca ar fi trancanit afara...putea sa trancane cat vroia in exterior atat timp cat inauntru eu n-auzeam. Iar la depasiri nu trebuia ca la benzina sa-i dau inferioare pana ajungea la ture multe. Faceam extrem de lejer depasirile cu dieselul. Este doar parerea mea. Mie nu-mi place sa turez o masina pana ii scot mucii din ea...nu-mi place sa fortez ambreiaju ala sa-l patinez la plecare. Nu-mi place sa trebuiasca sa o turez si sa dau inferioare la o depasire. Zicea cineva ca dieselul la 4000-4500 numai trage. Si ce daca numai trage ? A tras de la 2000 la 4000 cat trage benzina de la 2000 la 6000. Pe mine ma intereseaza sa ma uit in bord si sa vad ca la 4500 mai trage sau nu ? Si ma intereseaza sa aiba masina ture multe? Sau ma intereseaza sa fuga si sa-mi fie usor sa-i dau, nu sa trebuiasca sa pierd timp sa-i dau inferioare ca s-o aduc la ture multe incat sa simt ca trage? Pe mine personal ma doare-n fund ca la 5000 se termina ceasul turometrului atat timp cat de la 2000 la 4000 are zvacul care face cat trasul lin al unei benzine de aceeasi teapa de la 2000 la 6000.

aleks 11-01-09 18:13

sa mergi cu a8 de 4000 diesel, sau cu un v6 diesel sa vezi cum consuma, cu galeata...
astea nu-s masini de consum, nu asta e rostul lor.
iar 320d trage mai bine decat 320 i???
ok... daca spui tu, ma duc sa-mi urc masina pe un piedestal, am o sportiva pur-sange si n-am stiut...

adrian78bmw 11-01-09 18:18

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 1973471)
sa mergi cu a8 de 4000 diesel, sau cu un v6 diesel sa vezi cum consuma, cu galeata...
astea nu-s masini de consum, nu asta e rostul lor.
ok... daca spui tu, ma duc sa-mi urc masina pe un piedestal, am o sportiva pur-sange si n-am stiut...

da eu zic ca sunt egale aproape un mic avantaj pentru diesel..cred ca au audi A8 4.2 TDI consum mediu 14 3.0TDI vreo 9.5

CT-87-BGN 11-01-09 18:25

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 1973471)

Nu am spus ca trage mai bine. La liniuta probabil sunt egale. Desi inclin sa cred ca 320d va castiga. Insa daca ai citit corect ce am scris ti-ai dat seama ca m-am referit la senzatia oferita in fiecare din ele, si confortul la condus. Pentru mine 320d a fost extrem mult mai confortabil la condus (nu ma refer la volan si la cum stau in scaun, ci strict la schimbat viteze, la cum raspunde masina cand apas acceleratia si la depasiri).

dolb 11-01-09 18:25

cam ciudat domnule pt ca eu m-am dat cu un 320 D de 150 cp si l-am facut bine iara cand m-am dat cu un 318 I de aceeasi putere, acelasi an ..m-am tinut bara la bara cu el.

CT-87-BGN 11-01-09 18:28

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1973502)
cam ciudat domnule pt ca eu m-am dat cu un 320 D de 150 cp si l-am facut bine iara cand m-am dat cu un 318 I de aceeasi putere, acelasi an ..m-am tinut bara la bara cu el.

M-am referit la E93 320d nou (2007), adica 177 cai. Acel de 150 era fabricat intre anii 2002-2005. Eu am de 150 iar acel de 177 tragea mult mai bine decat al meu de 150

_anaconda_ 11-01-09 18:56

A8 4.2 TDI nu consuma mult, deci nici 3TDI nu consuma mult. Am un prieten, care are un ML 320 CDI, si un A8 4.2TDI, si consuma in jur de 12 amandoua. Pentru un V8 4.2, mi se pare rezonabil consumul, un 4.2FSI cred ca se duce mult mai mult. Ideea, e ca dieselul, aproape in orice configuratii consuma mai putin decat benzina, chiar daca consuma mult :D

In legatura cu 320D 177CP, vs 320i, cred ca ar fi putin mai rapid dieselul (in cazul in care ar fi), dar mult mai usor de exploatat dupa cum se stie, de aia da impresia aia ca trage mult mai bine

Sindrom 11-01-09 21:49

Anaconda ala cu 4.2 sta pe loc presupun sau in aglomeratii, pentru ca un A6 3.0tdi, din ce stiu eu unui amic ii cam ia 15-16 chiar 17 daca trage de ea.

Quote:

Scuza-ma dar cand cineva isi cumpara o masina mica sau medie, ca aici intra cele de 1.2, 1.4, nu cred ca se duce sa urce pante de 60 de grade sau nici prin cap nu se gandeste ca va avea de urcat pante asa abrupte. Am urcat cu matizu ceva pe la 40 de grade si vreau sa zic ca atata timp cat l-am tinut in ture n-am avut probleme. Acum pe bune, crezi ca o masina daca dai 10 mii de euro sau 90 de mii de euro, la noi in tara o vei folosi altfel, decat sa stai in trafic??? Unde alergi cu masina, unde urci pante....asta e cultura romanului, vrea masina totala, sa consume putin, sa se uite lumea dupa ea pe strada, sa urce toate bordurile si nu in ultimul rand sa fie MAAAREEEEEE.

dolb 11-01-09 21:59

pai daca romanu vrea masina mare inseamna ca e idiot daca si-o ia cu motor de 1.4 sau 1.2 :)

Sunt oameni care strang toata viata bani sa isi ia masina, si vine un copil care ii zice..ia-ti frate peugeot 107 sau seat ibiza de 1.2 ca e benzinaaaaaaaaaaaa . Si ajunge omu la munte.

sKyNeT 11-01-09 22:23

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1974130)
pai daca romanu vrea masina mare inseamna ca e idiot daca si-o ia cu motor de 1.4 sau 1.2 :)

Sunt oameni care strang toata viata bani sa isi ia masina, si vine un copil care ii zice..ia-ti frate peugeot 107 sau seat ibiza de 1.2 ca e benzinaaaaaaaaaaaa . Si ajunge omu la munte.

soramea are un c1 si vreau sa spun ca motorul de 1.0 vvti e destul de sprinten, pacat de calitatile interioare care sunt din ce in ce mai proaste de la an la an la masinile noi :(
cu masina mare ai dreptate...passat break frate e masina romanului, veneam intr-o zi de la o plimbare dinspre cheia si in spatele meu un passat break TDI, fac o depasire el in curul meu, o calc un pic si el tot dupa mine, apoi il las sa treaca ca nu-mi mai pun mintea cu el si sa vezi ce fericire era pe zambetul lui si a prietenei lui :lol::lol:

Bogdan_mb 11-01-09 22:29

dolb, sosea cu inclinatie de 60 de grade ? pe care planeta ai gasit asa ceva ? :) :) pai nici in cel mai extrem offroad nu ai parte de asa ceva :)

p.s. ML320 cdi, la drum intins consuma 10-11 %, in oras 14-16 , singurul avantaj la motoare diesel de 3.0L sau mai mari apare in traficul urban din Romania.

adrian78bmw 11-01-09 22:33

Quote:

Originally Posted by sKyNeT (Post 1974197)
soramea are un c1 si vreau sa spun ca motorul de 1.0 vvti e destul de sprinten, pacat de calitatile interioare care sunt din ce in ce mai proaste de la an la an la masinile noi :(
cu masina mare ai dreptate...passat break frate e masina romanului, veneam intr-o zi de la o plimbare dinspre cheia si in spatele meu un passat break TDI, fac o depasire el in curul meu, o calc un pic si el tot dupa mine, apoi il las sa treaca ca nu-mi mai pun mintea cu el si sa vezi ce fericire era pe zambetul lui si a prietenei lui :lol::lol:

o alerga el gol sau cu 2 pers ca totusi e mica si usoara da cu 3 pers si bagaje si o mica panta adio..cred ca ramane o masina de oras..

dolb 11-01-09 22:37

eu am vazut 107 / c1 pe autostrada soarelui..m-am inchinat !

sKyNeT 11-01-09 22:45

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1974238)
eu am vazut 107 / c1 pe autostrada soarelui..m-am inchinat !

am mers 3 oameni + bagaje cu 150 :lol::lol:

DarkJEDI 12-01-09 09:24

cred ca vati plictisit pana sa ajungeti la viteza aia. BTW eram in cehia pe autostrada si o tineam constant la 150. la un moment dat apare unu in spate si ma dau la o parte sa treaca. si stau stau stau cand trece asa incet pe langa mine unu cu un 107. cred ca era la viteza maxima masina aia .un 160 asa. am zis poate ii sare naibii motoru la cat de fortat e.

dolb 12-01-09 09:26

dar nu inteleg..cum poti sa iti iei masina de oras si sa pleci la drum lung cu ea!

DarkJEDI 12-01-09 09:34

eu nu ma plimbam constanta bucuresti cu fordu? ce treaba are? important e sa aiba un confort bun sa nu te doara spatele , tigari si benzina.

dolb 12-01-09 09:44

Quote:

Originally Posted by DarkJEDI (Post 1974722)
eu nu ma plimbam constanta bucuresti cu fordu? ce treaba are? important e sa aiba un confort bun sa nu te doara spatele , tigari si benzina.

si nu-i asa ca daca scoteai mana pe geam , masina se intorcea 90 de grade?

All times are GMT +2. The time now is 05:25.

- Copyright 2026 4Tuning