![]() |
Re: tuning-ul in fibra de sticla.. idei si sfaturi..
multumesc mult de tot!
|
mai stiti ceva de rompolimer vand la persoane fizice?
|
mai eu mai fac unele desene cu masini dar pe hartie tunate in mare medie. dar nam scanner. daca doriti va pot trimite concepte dupa c le scanez ca sa va gasiti pe cineva care sa ii faca matritza si sa si toarne fibra d carbon sau ma rog ... cum so fi procedand. :P
|
Quote:
|
salutare....
am citit si eu posturile de mai inainte......a pus cineva un filmulet cu modul de lucru cu fibra? |
apropo......daca dintr-un bloc de spuma poliuretanica imi fac forma unei bari......cum as putea aplica fibra peste spuma?ce as putea pune intre ele?
mersi |
Quote:
apoi faci matrita si scoti spoileru de fibra care urmeaza sa il pui! |
ai idee cam cat ar iesi de mare un bloc din spuma......dintr-un spray?
|
Quote:
faza cu vopsitu e bine ca sa nu iti iasa matrita cu goluri sau alte chestii. PS:daca e cineva ceva de completat cine stie detalii mai bune il rog sa completeze sau sa ma corecteze! eu spun doar din documentatia mea personala. |
mersi...as vrea sa ma apuc de "tuning" pe propria masina in putinul timp liber...
mai sunt si alte matrite?(ca materiale) mai usor de modelat? |
Quote:
|
eu tot continui sa intreb
unde gasesc in cta sa cumpar fibra... plz ms |
13 Attachment(s)
o alta metoda de a face matrita
|
ce este ?materialul?si cu ce ai dat peste?
|
Quote:
|
nu e facut de el...materialul pare a fi poliester expandat
|
ok.spuma poliuretanica?deasupra este scotch?
|
In legatura cu scotch peste spuma poliuritanica eu zic , cam 90% ai sanse sa topeasca spuma ...daca stiti voi , in momentul in care este reactia dintre nestrapol si intaritor .....se incinge destul de tare amestecul...deci nu prea cred , ca o sa reziste si mai mult ca sigur se va deforma.
PS.Ati mai gasit in vreun loc lut?daca da astept si eu un PM sau lasati aici scris. |
ok.pai tipul din poze cum a facut?nu are cineva un film cu asa ceva?
|
salut la toti.am si eu o intrebare.daca vreau sa fac unicat barele si evazarile la roti si pragurile,mai lucrez cu matrita peste model,sau se poate face direct finitul,si apoi il finisez cu chit de fibra?multumesc.
|
Quote:
|
Incerc sa dau si eu o mana de ajutor, in sensul de a face niste distinctii. Se pot face, in principiu, 3 feluri de bari:
1.prelungire a barii initiale, prinsa pur si simplu cu nituri/holz-suruburi etc, si care se poate detasa ulterior fara revopsiri etc. 2.prelungire a barii initiale, prinsa bine de bara de plastic, cu imbinare ca la punctul 1 si cu finisaje ulterioare pentru a parea dintr-o bucata toata bara - necesita revopsirea completa a barii la montaj, iar la demontare de obicei bara initiala nu mai e folosibila (sau trebuie usor reconditionata). 3.bara facuta de la zero, si care in final trebuie sa fie integral din fibra. Pentru cea din urma varianta, este necesar sa se confectioneze 3 piese, in ordinea prezentata de mine: A.modelul initial, care se mai numeste si pozitiv, se face folosind bara originala pe care se aplica materialele menite sa-i dea alta forma, si care reprezinta exact forma barii finale; de la aceasta piesa este importanta partea exterioara, evident; B.matrita, care se mai cheama si negativ, se aplica peste modelul initial (se confectioneaza din fibra si eventual gel-coat, care este un amestec de pudra de talc cu rasina de fibra...); dupa uscare matrita este indepartata, modelul initial se poate arunca (daca matrita a iesit bine); la matrita, importanta este partea interioara; C.piesa finala, care se bate in interiorul matritei, va avea exact forma modelului initial care ziceam ca se poate arunca, si pe ea se va confectiona si sistemul de prindere al barii pe masina (sau, daca este posibil, se va folosi cel de pe bara originala); si aceasta piesa se cheama tot pozitiv, intrucat partea importanta este cea exterioara; Important: si la procedeul A->B, si la procedeul B->C se foloseste un demulant special, care se poate cumpara si de la Rompolimer si de la Policolor, demulant care se aplica: - pe modelul initial inainte de turnarea matritei si - in interiorul matritei inainte de turnarea piesei finale, in ambele cazuri in cate 2-3 straturi (se da primul strat, se lasa sa se usuce, apoi se aplica al doilea etc.) Sfat pentru incepatori: -in cazul in care, dupa calculele voastre, o bara originala a masinii voastre costa la mana a doua mai mult de...sa zicem 2 milioane lei vechi, puteti sa copiati intai bara originala, folosind A-B-C-ul de mai sus, mai putin partea cu modificatul barii originale (deci copiati bara asa cum este); piesa finala evident ca va fi identica cu bara voastra originala, si va apucati sa faceti modelul modificat direct din bara de fibra...in cazul asta, bara originala ramane intacta, se poate monta la loc pe masina imediat dupa copiere, iar paguba in caz de esec va fi mai mica...cu putin efort, puteti reduce costul unei matrite si a unei copii de bara la ~1,5 milioane. -e clar ca daca vorbim de Dacie/Tico/Oltcit/etc., costurile barii originale sunt sub costurile materialului irosit, deci sfatul de mai sus e inutil si din p.d.v. al costului, dar si al efortului+timpului... have fun! |
1 Attachment(s)
@andy_x3m: ca sa cumperi fibra:
-follow the red line; "X" marks the spot! - cand ai ajuns in punctul "X" din harta desenata de mine, te uiti in directia indicata de sageata albastra si vei vedea masini dezmembrate si barci in constructie; atentie, NU ma refer la TRENUL "Sageata Albastra" care trece pe-acolo :lol: , ci la sageata desenata de mine ;) - cand ajungi langa barci, intreaba primul obiect viu (daca nu cumva latra...) unde poti cumpara fibra, si-ti va arata o usa... daca nici asa nu-i gasesti, promit ca-i aduc pe ei la tine acasa, cu barci cu tot, sa-ti vanda fibra ! :evil: |
am si eu o nelamurire la pozele anterioare,cu privire la modelu de bara.Cu ce pot sa lipesc bucatile de poliestiren intre ele ca sa nu mi se topeasca
|
Quote:
Quote:
este vorba doar de rasina si catalizator, care dupa cum bine stiti, sunt produse inflamabile , clasa III.... deci fibra nu are nici o legatura Quote:
Costul produselor ( indiferent de cantitate ) cu masini atestate si soferi atestati ADR ( produse antideflagrante ) pentru Bucuresti in orice zona este de 120 RON + TVA. Quote:
Intaritorul este fffff. periculos , in sensul ca daca nu este dozat in cantitatea corespunzatoare rasinii lucrate ,.... munca ta poate sa-ti ia foc ca sa zic asa. S-au intalnit zeci de cazuri in care intaritorul a intrat in reactie si s-a produs minunea : BUM !! Quote:
|
si totusi nimeni nu explica in amanunt cum poti obtine o matrita sau pozitivul,etapele de lucru.am inteles de la cineva care lucreaza cu fibra,ca,pentru a lua forma perfecta,foloseste urmatoarele,in ordinea si in felul acesta:si astept pareri,sau comfirmari. in primul rand aplica ceara,apoi peste ceara foloseste demulantul,sau alcool cum mai spun unii.se lasa suprafata pana devine sticloasa,apoi se aplica primul strat de rasina.acesta se lasa sa se usuce pana nu se mai lipeste degetul,si deabia dupa asta se aplica fibra,care astfel va lua toate formele dorite.aplicarea fibrei pe rasina neintarita,produce dezlipirea ei,de pe cutele mai profunde,sau unghiurile mai inchise,si asa,nu ia forma perfecta.a avut dreptate omul??
iar despre modelul facut din polistiren expandat,pentru a nu se topi de la fibra,daca aplicati peste el la urma un chit grund,sau spritchi cum ii mai spun unii,nu aveti probleme.dar atentie cat diluati chitgrundul.foarte putin,sa-l puteti aplica cu pistolul,deoarece mult diluant,topeste si polistirenul,si surpriza,am patit-o eu,si spuma poliuretanica chiar si cea profesionala de mare densitate.nu sunt expert,da mai prind si eu una alta de la meseriasi,si le pun pe forum,poate ajuta.daca e ceva gresit,pot fi contrazis,nu e nici o suparare.asa mai invat si eu cate ceva. |
Quote:
|
Quote:
eu ii trimit banii pe card,el le cumpara,pana acum nu i-a cerut nici o hartie ca cei de la rompolimer,stiu cum lucreaza aia,am luat si eu legatura cu ei.si cand are ocazia mi le trimite cu o masina acasa.dar eu nestrapolul si acceleratorul il cumpar din piatra de la policolor. |
nush cred ca ti-ar vinde dak iei o cantitata mai mare....de produse
|
kmySGR ,te rog posteaza cu bun-simt,nu incerca sa faci posturi multe intr-o singura ora pe un singur topic.Nu-i necesar pentru a spune- "da,sunt de acord.."sa citezi in intregime un post de cateva ZECI de randuri.
Data viitoare cand mai vad ca esti campion( CINCI posturi consecutive la distantza de cateva minute unul de altul ,unele din ele absolut fara rost) voi sterge posturile,nu mai pierd timpul sa le unesc. Numai bine tuturor, si incercati pe cat posibil sa nu ocupati o pagina intreaga cu posturile proprii,arata ca dracu' monologul de felul asta si plctiseste "audientza":( |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Draga Lascarica, Faptul ca am postat pe aceeasi pagina , nu stiu daca a deranjat pe cineva , mai mult decat tine, dar am observat ca unii vor sa se apuce de treaba numita " fibra sticla " fara a avea niste cunostinte de baza. Ei nu sunt de condamnat, in nici un caz ! Ei confunda fibra de sticla cu rasina, catalizatorul cu acceleratorul , iar fabricarea matritei nu e un lucru simplu, dupa cum bine stiti cu totii , sau ati descoperit lucrul acesta. Au fost multe cazurile , in care oamenii implicati au pus catalizator mai mult decat procentul necesar , si au fost surprinsi ca le-a luat foc "lucrarea " sau inversul acestei situatii ( au pus mai putin catalizator decat trebuia, si s-au rugat langa matrita sau piesa - trei zile si trei nopti. In alta ordine de idei, am dat niste raspunsuri la cei care erau interesati de anumite subiecte , sau mi-am spus parerea in legatura cu sfaturile date de Baghera. Nu fac pe desteapta acum , ca nici unul nu s-a nascut invatat, dar daca va pot sfatui cu ceva in legatura cu acest topic, cu fabricarea de matrite , de piese, cum se aplica fibra de sticla , in cate straturi , sau care sunt cauzele unor defecte .... sunt aici !!!! Spre exemplu as putea da un sfat celor care vor sa foloseasca polistiren pentru fabricarea de matrite : pentru ca rasina sa nu topeasca polistirenul datorita temperaturii ridicate de pick exotermic dupa adaugarea catalizatorul , pe polistiren se poate da o amorsa de aracet , sau mai simplu ( multi fac chestia asta ) se pun ziare . Acum depinde f.mult si de forma matritei. Scuze daca am ranit audienta ! Spor in toate ! |
am intrebat si eu in paginile anterioare despre cum se lipesc bucatile de poliestiren intre ele dar vad ca nu mi a raspuns nimeni ,spuneti mi si mie careva care se pricepe la matrite din poliestiren sau poate imi spune kmy sgr ca vad ca se pricepe[[[thanks, sorry daca am deranjat]]]
|
adeziv pe baza de apa.....nu ataca,ieftin si usor de gasit....intreba la un magazin de specialitate(gen Dedeman)
|
eu am folosit scooch cu adeziv pe ambele parti si mi-a iesit tot
|
aha merci de raspunsuri o sa incerc si eu
|
Quote:
Rasina Epoxy este singura rasina care nu topeste polistirenul ! Spor in toate ! |
Quote:
|
am si eu o intrebare: la o bara de masina cam cate straturi de fibra sa folosesc? trebuie si ceva ramforsari?
|
| All times are GMT +2. The time now is 08:15. |
- Copyright 2026 4Tuning