Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Fiat (https://forum.4tuning.ro/118-masina-mea-fiat.html)
-   -   Punto - Un fiat si un 10 in engleza... (https://forum.4tuning.ro/118-masina-mea-fiat/228653-punto-fiat-10-engleza.html)

Jokerman170 31-10-11 11:25

Re: Punto - Un fiat si un 10 in engleza...

Quote:

Originally Posted by sike (Post 4680806)
Crezii ca e mai ok decat 1.8 hgt ?adica na acolo sunt putin mai imformat ,pt 1.4 16 v turbo cel putin in romanica daca nu ma insel nu a facut nimenii treaba asta pe Fiat punto

binenteles, HGTul este un jaf de motor, greoi si slab pt o asemenea masina mica. iar conversiile turbo pe punto cred ca le poti numara pe degetele de la maini. Nu stiu insa daca e posibil sau nu transplantarea T-jet-ului de pe grande... cu un kit esseesse ar fi ceva :lol:8)

dar totusi sunt doar vise, sa faci asa ceva trebuie resurse materiale considerabile....

sike 31-10-11 11:45

Quote:

Originally Posted by Jokerman170 (Post 4680812)
binenteles, HGTul este un jaf de motor, greoi si slab pt o asemenea masina mica. iar conversiile turbo pe punto cred ca le poti numara pe degetele de la maini. Nu stiu insa daca e posibil sau nu transplantarea T-jet-ului de pe grande... cu un kit esseesse ar fi ceva :lol:8)

dar totusi sunt doar vise, sa faci asa ceva trebuie resurse materiale considerabile....

La asta ma gadeam si eu ca iti trebuie ceva banutii ca sa facii toata treaba bine si daca o facii dupa estii boss :lol::lol:

Numai de bine

bogdan650 31-10-11 16:34

1 Attachment(s)
ON : am atasat si eu o imagine care-mi sustine parerea ca orange+blue nu e nasol .. plus ca pe jantele tale nu sunt unghiuri asa ascutite si se vede mult mai ok .. dar de asemenea ideea lui jokerman nu e rea. Iar cu privire la motorul de HGT @jokerman sa sti ca nu e puturos si greoi (in conditiile in care se tine de un 325 de 192cp -desfacut si reasamblat piesa cu piesa deci nu e gunoi din 92` nici pisicuta) si imi pare rau ca nu te-am chemat la un testdrive cu un hgt intretinut atunci cand ai venit la GLL Sibiu. Eu ca detinator de hgt iti dai seama ca am reusit sa il 'masor' cu tot felul de puteri si imi permit sa afirm ca este ok . Acum nu contest ca poate nu toate sunt in stare de 130cp. Va urez toate cele bune amandurora !

Jokerman170 31-10-11 16:53

nu era vorba ca nu o propulseaza calumea, ci la viraje mai agresive sunt sigur ca e mai greu de tinut in frau subvirarea, fiindca centrul de greutate e acolo pe rotile fata.
Daca se va mai organiza show la GLL, e posibil sa fiu acolo si la anu' daca voi fi disponibil, si ne intalnim atunci daca vrei.

cat despre portocaliu tot nu-mi place, dar oricum nu e pentru masina mea schema de culori... bafta

bogdan650 01-11-11 08:51

Corect , din acest punct de vedere iti dau dreptate - subvirarea este acasa la ea pe un hgt dar daca ai ceva jante mai late, anvelope pe masura, niste bari de rigidizare-fata-spate, o suspensie adecvata si eventual niste distantiere cred ca o mare parte din problema e rezovata. .cel putin la mine e ok avand in vedere ca orasul nu e un circuit si intersectiile sunt mai tot timpul pline decat bulevardele in linie dreapta. :) PS: Ma bucur ca pe FIAT gasesc oameni competenti care stiu sa-si exprime opiniile si nu inteleg ca pe o ofensa raspunsurile date de altii la propunerile lor. Stima tuturor ! @sike .. daca tot am trecut la motoare arunca o privire pe net la conversii pe puntache cu un 2000 16v 4L de pe coupe(este ieftin, rupe normele dar iti trebuie modificari cu privire la siguranta -franare- stabilitate..) Eu regret enorm ca in momentul in care mi-am achizitionat motorul nu am stiut ca 16vt intra mai usor ca un 20vt sub capota punto-ului.

sike 01-11-11 11:21

Quote:

Originally Posted by bogdan650 (Post 4681445)
ON : am atasat si eu o imagine care-mi sustine parerea ca orange+blue nu e nasol .. plus ca pe jantele tale nu sunt unghiuri asa ascutite si se vede mult mai ok .. dar de asemenea ideea lui jokerman nu e rea. Iar cu privire la motorul de HGT @jokerman sa sti ca nu e puturos si greoi (in conditiile in care se tine de un 325 de 192cp -desfacut si reasamblat piesa cu piesa deci nu e gunoi din 92` nici pisicuta) si imi pare rau ca nu te-am chemat la un testdrive cu un hgt intretinut atunci cand ai venit la GLL Sibiu. Eu ca detinator de hgt iti dai seama ca am reusit sa il 'masor' cu tot felul de puteri si imi permit sa afirm ca este ok . Acum nu contest ca poate nu toate sunt in stare de 130cp. Va urez toate cele bune amandurora !

Nu e nasoala deloc culoarea de care zici tu numai ca eu zic ca se 'pupa' mai bine verdele acela s-au poate vine mosul si la mine cu alte jante un 9 j din ala nesimtit :lol::lol: dar nu ma arunc in declaratii mergem pe burta deocamdata ,trage bine hgt-ul adica mi-e mi-a placut cand am mers :lol: dar astept si eu test driv-ul cu noua inima dar e timp :shock:

Numai de bine!

sike 01-11-11 11:25

Quote:

Originally Posted by bogdan650 (Post 4682847)
Corect , din acest punct de vedere iti dau dreptate - subvirarea este acasa la ea pe un hgt dar daca ai ceva jante mai late, anvelope pe masura, niste bari de rigidizare-fata-spate, o suspensie adecvata si eventual niste distantiere cred ca o mare parte din problema e rezovata. .cel putin la mine e ok avand in vedere ca orasul nu e un circuit si intersectiile sunt mai tot timpul pline decat bulevardele in linie dreapta. :) PS: Ma bucur ca pe FIAT gasesc oameni competenti care stiu sa-si exprime opiniile si nu inteleg ca pe o ofensa raspunsurile date de altii la propunerile lor. Stima tuturor ! @sike .. daca tot am trecut la motoare arunca o privire pe net la conversii pe puntache cu un 2000 16v 4L de pe coupe(este ieftin, rupe normele dar iti trebuie modificari cu privire la siguranta -franare- stabilitate..) Eu regret enorm ca in momentul in care mi-am achizitionat motorul nu am stiut ca 16vt intra mai usor ca un 20vt sub capota punto-ului.

Body cand ma gandesc ca am avut posibilitatea sa iau un fiat si 20 vt 16 vt intreg intregutz imi vine sa imi dau palme dar na nu ma stiam atat de bine cu domeniul motoare ce merge ce nu merge puii meiii..poate intr-un viitor apropiat o sa o fac si pe asta e visul meu :lol: sa pun pe ficat un motor mai mare o sa vad ce o mai fii pentru anul viitor :oops:,daca as avea banii akuma primu lucru m-as gandii ce sa mai fac la ficat :lol::lol: am o obsesie cu masina asta :lol:

Daca e sa te pot ajuta cu farurile alea sa le modificii da-i un semn ;)

Numai de bine!

Jokerman170 01-11-11 11:50

Cu 20vt sunt probleme masive de inghesuit in punto, nu se pupa electronica, ecu, nu se potriveste ampatamentul, suspensia, nimic.... Cunosc o persoana care si-a pus 20vt si a pus masina deoparte si acum face alta cu 16vt ca e mult mai practic.

https://img34.imageshack.us/img34/7279/p1511181210.jpg
https://img219.imageshack.us/img219/1631/p1346111210.jpg

sike 01-11-11 11:54

Quote:

Originally Posted by Jokerman170 (Post 4683220)
Cu 20vt sunt probleme masive de inghesuit in punto, nu se pupa electronica, ecu, nu se potriveste ampatamentul, suspensia, nimic.... Cunosc o persoana care si-a pus 20vt si a pus masina deoparte si acum face alta cu 16vt ca e mult mai practic.

https://img34.imageshack.us/img34/7279/p1511181210.jpg
https://img219.imageshack.us/img219/1631/p1346111210.jpg

Am inteles ,foarte bine punctat decii nu e treaba m-ai lamurit si cu asta !

bogdan650 01-11-11 14:39

exact de aia am renuntat eu la ideea cu 20v`ul .. ca nu e deloc ok .. Dar cica 16v e super ok si muult mai usor deoarece este in 4 pistoane nu in 5 cum e 20`ul.. si caii tot pe acolo..@Sike daca esti interesat de 16vt cauta pe net ca o sa gasesti baieti din anglia,franta si italia care si-au pus pe punto .. caut prin bookmarks poate iti trimit niste adrese. Stima !

babone 01-11-11 14:43

Am vazut pe forumul din UK un baiat care a pus motorul de punto GT 1.4 8v turbo pe punto mk2 si a iesit o bestie,cred ca ar fi cel mai usor de pus deoarece este micut ca spatiu.Nu am stat sa rasfoiesc tot topicul lui cu proiectul dar sigur gasesti acolo poze calumea iar ca piese te pot ajuta eu cu destule doar sa vrei :D.pace

sike 01-11-11 14:56

Quote:

Originally Posted by babone (Post 4683552)
Am vazut pe forumul din UK un baiat care a pus motorul de punto GT 1.4 8v turbo pe punto mk2 si a iesit o bestie,cred ca ar fi cel mai usor de pus deoarece este micut ca spatiu.Nu am stat sa rasfoiesc tot topicul lui cu proiectul dar sigur gasesti acolo poze calumea iar ca piese te pot ajuta eu cu destule doar sa vrei :D.pace

Salut sant convins de asta dar la mine e un foarte mare dezavantaj orasul mic foarte multii nepriceputii in ale motoarelor si din astea,bine pana la urma i-as da de cap ...dar eu unul iti urmaresc topicul tau si am vazut ca estii destul de avansat in domeniul motoarelor ca sa zic asa,mi-e unul nu prea imi place sa postez lucrurii de dragul de a scrie mare pe forum ca imi schimb motorul deocamdata vreau sa imi fac o idee despre ce e bun si bineinteles accesibil din punct de vedere financiar ,acuma eu o sa imi fac o idee prin a cere mai multe informatii ,daca nu e cu deranj o sa ma sfatuiesc si cu tine ...iti dai seama ca imi doresc un motor mai mare dar acuma sper ca la anul sa pot sa realizez lucrul asta nu vreau sa ma pierd in declaratii stii cum e ca multii dupa zic ai zis ca schimbii motorul si nu ai facut nimic ,nu stiu daca ai observat dar anul asta cam ce am scris aicii pe forum am incercat sa le si fac nu prea imi place sa arunc vorbe aiurea ,iti multumesc de sustinere!

Numai de bine

babone 01-11-11 15:04

Salut,nu e nici o problema ma poti intreba orice si te ajut in limita cunostiilor mele destul de reduse,zic eu.Ca capacitate nu prea are rost sa pui un motor mai mare,de exemplu daca ai pune acelasi motor care-l am si eu stock are 133 HP,cu primul cip ajunge cam la 160 ~investitie aprox 1000 ron,daca tot nu e de ajuns poti merge pe SEB4,un turbo T25 si inca cateva maruntisuri care sa duca punto-u la 200+ hp,asta ar insemna cam 1000-1500e maxim.Nu stiu exact ce implica swap-ul,nu stiu cat de dificil este sa-l montezi pe punto mk2 insa ar fi o idee de baza pe care o poti lua in considerare,ca piese OEM le gasesti in UK la preturi fff bune,pe langa asta multe dintre ele le voi vinde si eu dupa masina.E doar asa o idee,acum tre sa calculezi ce si cum.Legat de nepriceputi aici e o problema,swap de HGT a mai fost pus (vezi LucianF) si este un pic mai simplu insa acum depinde care ar fi mai avantajos.Spor la treaba

sike 01-11-11 15:06

Quote:

Originally Posted by babone (Post 4683619)
Salut,nu e nici o problema ma poti intreba orice si te ajut in limita cunostiilor mele destul de reduse,zic eu.Ca capacitate nu prea are rost sa pui un motor mai mare,de exemplu daca ai pune acelasi motor care-l am si eu stock are 133 HP,cu primul cip ajunge cam la 160 ~investitie aprox 1000 ron,daca tot nu e de ajuns poti merge pe SEB4,un turbo T25 si inca cateva maruntisuri care sa duca punto-u la 200+ hp,asta ar insemna cam 1000-1500e maxim.Nu stiu exact ce implica swap-ul,nu stiu cat de dificil este sa-l montezi pe punto mk2 insa ar fi o idee de baza pe care o poti lua in considerare,ca piese OEM le gasesti in UK la preturi fff bune,pe langa asta multe dintre ele le voi vinde si eu dupa masina.E doar asa o idee,acum tre sa calculezi ce si cum.Legat de nepriceputi aici e o problema,swap de HGT a mai fost pus (vezi LucianF) si este un pic mai simplu insa acum depinde care ar fi mai avantajos.Spor la treaba

Da o sa analizez toate indicatiile si o sa vad apoi la ce raman :-) ..multumesc frumos inca odata de informatii

Numai de bine!

marius3030 03-11-11 00:45

eu tind sa cred ca e mai performant cel de 1.4T,avand cam aceeasi putere ca cel de 1.8 si fiind mult mai usor + ca la resoftare e si alta diferenta!;)

Costi89 03-11-11 20:54

Spune-mi si mie ceva tu aveai materialu ala albastru cum este si pe stilo de se "stergea" ? Daca asa este si ti-a iesit ok da si mie te rog id-ul de mess pe privat sa te intreb mai multe. Multumesc!

sike 05-11-11 15:43

Quote:

Originally Posted by Costi89 (Post 4689404)
Spune-mi si mie ceva tu aveai materialu ala albastru cum este si pe stilo de se "stergea" ? Daca asa este si ti-a iesit ok da si mie te rog id-ul de mess pe privat sa te intreb mai multe. Multumesc!

Salut,da exact material ca al tau am avut si eu ,in primu rand se stergea plus ca cel putin in cazul meu circuland cu masina zilnic era foarte greu de intretinut :sad: si de asta am zis sa imi aplic acel inlocuitor de piele..

Id-ul meu este :danasel_silviu

Cu cea mai mare placere te pot ajuta daca ai nevoie de ceva

Numai de bine!

sike 07-11-11 11:40

5 Attachment(s)
VAND JANTE PE 15 4 X 100 DISTANTA ,FABRICATIE GERMANIA ,SUNT IN PERFECTA STARE NEATINSE ,VOPSEA ORIGINALA,JANTELE SE VAND IMPREUNA CU CAUCIUCURILE SAU SEPARAT ..

CAUCIUCURILE SUNT 195 -45-15 TOATE 4

PRET CU TOT CU CAUCIUCURI : 800 RON

SAU FARA CAUCIUCURI : 600 RON

Rog si ofer seriozitate

Pentru mai multe detalii :0767944311 sau id: danasel_silviu

Jantele se vand in vederea achizitionarii unui alt model de jante !

sike 14-11-11 11:44

Jantele au plecat de la mine foarte multumit omul de calitatea lor :D ,au ramas cele 4 cauciucuri care se vand cu 200 ron toate 4 dimensiuni 195-45 -15 ,de asemenea masina va primi pana in primavara ceva mai maricel in materie de jante...akuma o sa ma decid ce si cum ..

Pentru la anul sunt urmatoarele in plan :

-vopsit haion

-vopsit capota (renuntat la bad-boy)
-
-schimbat 2 bucsi brat pe care nu am apucat sa le mai schimb

- pragurii (inca mai ma gandesc daca e sa le iau sau nu )

- jante +cauciucuri!!

-doua boxe audio mai profii pentru usile din fata

-Am stat si am analizat chestia cu transplantul de motor si am renuntat la idee datorita faptului ca na masina merge zilnic si atuncii nu imi permit un consum mai mare plus ca sunt multumit cum merge motorasul de pe ea si cum trage :rolleyes2

- O sa mai fie si micii maruntisuri de facut dar toate la timpul lor

-Deocamdata cam astea sunt lucrurile pe care le vreau sa le mai fac ,akuma sper sa fie totul ok

Numai de bine!

sk8erboy16 14-11-11 18:20

Bafta la proiect! Numai bine!

sike 14-11-11 18:22

Quote:

Originally Posted by sk8erboy16 (Post 4714215)
Bafta la proiect! Numai bine!

Mersii man ,trec si pe la tine stai linistit ca nu ai scapat :lol:

Numai de bine !

Dj_kyd 14-11-11 23:33

Am trecut Sambata pe la tine pe la serviciu si nu erai acolo pe la 13:30/14:00:cry: vroiam sa stam la o coffee ceva ca am fost in vizita cu Puntakele:D

sike 17-11-11 09:21

Quote:

Originally Posted by Dj_kyd (Post 4715137)
Am trecut Sambata pe la tine pe la serviciu si nu erai acolo pe la 13:30/14:00:cry: vroiam sa stam la o coffee ceva ca am fost in vizita cu Puntakele:D

Pff man sambata nu prea mai lucrez pe sezon de iarna ,iar am ratat cafeaua aia :sad: ,chiar daca eram acolo eram fara masina care e trasa pe dreapta ,mai nou ma plimb cu taxi trole :lol::lol:,fac ceva economii pentru la primavara ,am zis sa strang ceva banutii sa termin ce m-ai am de facut la ea ,dar parca vad ca nu rezist si mai bag si pe timp de iarna :lol:

Numai de bine!

sike 20-11-11 14:21

5 Attachment(s)
Salutare ,mai postez si eu cateva micii chestii si anume ierii am primit cele doua bucsii de la brat care au m-ai ramas a fii schimbate ,tot ierii am scos si masina din parcare dupa 2 saptamanii in care a hibernat :-) , am gasit niste jante destul de interesante dar nu stiu ce sa fac sa le iau sau sa nu le iau :rolleyes2 astept parerii aicii pe forum, jantele sunt pe 15 et 24 ,7.5 j ,o sa atasez si ceva poze cu ele ...

Astept parerii despre jante!!

Numai de bine!

Devu 20-11-11 14:32

Imi place modelul, ar arata bine pe Fiat !

sike 20-11-11 14:35

Quote:

Originally Posted by Devu (Post 4727831)
Imi place modelul, ar arata bine pe Fiat !

Asa ma gandeam si eu,oricum vreau ceva un pic altfel eu nu prea sunt adeptul sa imi pun si eu ce vad pe la altii sa fie ceva altfel :D,iti multumesc frumos de parere

Numai de bine!

Devu 20-11-11 14:53

1 Attachment(s)
Intotdeauna am fost adeptul jantelor de genu, pentru Fiat Punto.
:arrow:

Oricand, cu placere ;).
Bafta cu buburuza.

Jokerman170 20-11-11 15:19

@ Devu:

:rolleyes2
https://i719.photobucket.com/albums/w...rd/Players.jpg

@sike:

ce distanta au intre prezoane? :)) 5x130? :p :lol:

sike 06-12-11 09:39

Quote:

Originally Posted by Jokerman170 (Post 4727936)
@ Devu:

https://i719.photobucket.com/albums/w...rd/Players.jpg

@sike:

ce distanta au intre prezoane? :)) 5x130? :p :lol:

Sunt in 5 prezoane jantele dar imi plac ca model acuma era doar ca idee mai am timp pana la primavara sa ma decid :shock:

Numai de bine

sike 06-12-11 09:40

A venit mosul :lol::lol: revin cu poze azii maine...

valitataye 06-12-11 10:53

Suntem foarte curiosi:D

sike 06-12-11 11:00

Quote:

Originally Posted by valitataye (Post 4761952)
Suntem foarte curiosi:D

Salut,poi stii cum e sta omul sta dar mai si face si daca tot am zis ca m-am pus pe strans piese asta am si facut :-) ,daca nu ar fii ele sarbatorile mai puneam ceva banutii deoparte dar na tre sa ne mai si distram :-P , sper ca in primavara cand o sa dea caldura sa le am pe toate stranse adica tot ce mi-am propus sa imi iau la masinuta ..sper sa imi iese tot ce mi-am propus :shock:.

Numai de bine!

sike 07-12-11 10:32

7 Attachment(s)
Asa cum am promis ierii azii am reusit sa fac poze la niste piese care urmeaza a fii puse in primavara si anume lista e urmatoare :

2 bucsi brat stanga dreapta fata

vopseaua plus kitul necesar

plus inca doua cauciucuri 195-45-15 (de vara)

-toata coloana de directie cu tot cu motoras si centralina-

-mi-am m-ai luat si niste material insonorizant dar la care nu am apucat sa ii fac poze ..o sa urmeze

-mai urmeaza - pragurile de sporting +2 boxe mai ok pentru fata

Si o poza cu masinuta cu tenesii de iarna si o mica joaca pe treapta 4 :shock:

Numai de bine

valitataye 07-12-11 13:50

Frumos stock de piese.vad ca ti cont si de intretinerea ei..Totusi cu a 4 a la 152 km/h?:shock:

sike 09-12-11 10:13

Quote:

Originally Posted by valitataye (Post 4764403)
Frumos stock de piese.vad ca ti cont si de intretinerea ei..Totusi cu a 4 a la 152 km/h?:shock:

Salut in ceea ce priveste intretinerea masini pun un accent foarte mare deoarece fiind masina de zii cu zii e un lucru normal dar imi place sa stiu ca toate sunt la locul lor de aia si strang piesele ca sa stiu ca e totul ok si sa nu fie probleme :-),in ceea ce priveste viteza ca idee in treapta a -2-a in 6500 rot/min (cand da afara) prinde 100 km /h trage bine motorul dar stii cum e cand are de toate intretinere si toate cele si nu e neglijat ai si rezultate eu in principiu sunt multumit de cum merge akuma mi-as doriii si ceva mai mare dar deocamdata e ok si asa .

On: am comandat o husa de volan care o sa imi ajunga zilele astea !

Numai de bine
!

sike 09-12-11 10:50

10 Attachment(s)
Am mai gasit un folder cu poze prin calculator unele din ele nu cred ca le-am postat mai vechii si mai noi :arrow:

sike 09-12-11 10:53

8 Attachment(s)
:arrow::arrow:

sike 09-12-11 10:58

10 Attachment(s)
:arrow::idea::arrow:

sike 09-12-11 11:03

10 Attachment(s)
:oops:

sike 09-12-11 11:08

9 Attachment(s)

All times are GMT +2. The time now is 08:03.

- Copyright 2026 4Tuning