![]() |
Re: Inmatricularea pe Bulgaria - PRO sau CONTRA
Sincer sa fiu , eu cand o sa imi iau masina o sa o pun pe Bulgaria si o sa fie motor mare pe benzina + GPL :)) (moartea chiuloaselor) sau motor mare pe motorina , momentan ma limitez la ce pot sa imi permit si sa intretin , adica un logan 1.5dci 85cp (rca e 1100ron pe 1 an daca ar fi pe numele meu , opelastra16 , deci nu e cine stie ce masina ... E faptul ca am varsta si prezint risca ca am istoric "negativ" , accident , bine ca am avut casco la masina :D ) . Ca offtopic , pe mine patronul m-a amenintat ca ma da afara si i-am zis "Da-i bice monsher" , dar cand a vazut ca nu mai gaseste altu la fel de prost ca mine sau mai prost ca mine a preferat sa ma pastreze :)))) (ma lamentez si eu acum , ca offtopic ) :)
|
nu e vb de motoare mari sau fitze , sa se inteleaga chestia asta , nu toti suntem cefe late care ne luam cazane cu motoare de 6000cmc ca sa ne dam smekeri... pur si simplu am dat pe masina cat am dat si fata de romania a fost cu 70% mai ieftin la bulgari....si asta e toata povestea ..... dc sa nu merg cu o masina net superioara celor romanesti sau de la noi....chiar daca este un model mai vechi....si sa fiu obligat in aceashi bani sa conduc o nova solenta 1310 sau mai stiu eu ce...ca daca as fi avut 3000 euro cash....tot nu mi-as fi luat un logan....fara suparare.... imi gaseam ceva de 2003-2006 din germania si tot lafel procedam...
ca sa nu confundam ca o masina condusa in romania cu sa zic 80mii km nu se echivaleaza cu una din germania nici daca are 400.000 km.... |
Ma stric de ras de cate ori apare pe aici cate un frustrat care agita spiritele si pe urma se trezesc altii care bat campii cu atata convingere ca daca nu stii despre ce vorbesc ai crede ca au dreptate.
Dragilor,eu am un "cazan" d'asta pomenit de voi,cu motor de 6L si fabricat in "94...pe bulgaria bineinteles,insa...90% din reparatii si intretinerea masinii o fac la reprezentanta Mercedes. Cazane adevarate sunt tot cele cu motoare mici,pana in 2L,pentru ca sunt cumparate pe 4-500e si propietarii trag pe ele pana crapa. Ma rog...acum vor veni altii si vor spune diverse despre care sincer nu voi spune decat ca ma voi amuza in continuare... |
Eu nu cred ca o masina cu cilindree mare inmatriculata pe bg este cazan... Sa fiu sincer GTA mi-as dori sa am si eu "cazanul" tau :D.
|
Bong- sau cum ai numele, eu daca sunt fan,pasionat de e30, imi place de mor sunetul la 2.5 12v, am bani sa imi iau masina, am bani sa o intretin, dar prima inmatriculare(prima inmatriculare cred ca,costa peste 10 mii de euro) si impozitul nu ma incurajeaza sa o iau.
Ce fac? stau si ma gandesc ca daca as lucra ca sclavul non-stop imi permit sa platesc o inscriere si asigurare?Si cand ma mai bucur de masina? Se recurge la bulgaria pentru ca taxele nu sunt justificate, unde s-au dus toti banii de la taxele auto? acum 2 luni ponta isi facea probleme ca nu mai are bani pt tot restul anului. A pai stai, ca ei o ard numai cu mertane si bmw-uri 2007+. Nu zic, cand situatia o cere e ok sa se impuna masuri de austeritate, dar nu sa sufar numai eu, x si y, sa sufere si ei. Noi tot strangem cureaua si ei se lafaie in mancaruri scumpe,bauturi fine si masini de lux.Pai este corect? Vad ca lucrezi pe salar mare, dinaia o arzi cu 1.3 si il chinui pe zona rosie. |
Quote:
ideea este cum a spus si colegu....sunt atatia impatimiti care si-au dori sau idolarizeaza un anumit tip de masina poate fi ea si din 1945 sau 1998 ....insa sa platesti niste taxe atat de mari...nu se explica ....si din pacate nu se regasesc nicaieri..... peace.....si sa nu uitam...suntem in UE ...doar cu numele... |
Quote:
Iar daca un X moare de ciuda ca el plateste 1500ron taxe pe an la un 1.5dci cand eu merg cu 6000benzina si platesc 1700ron in Bg...este fix problema lui si daca atata il duce capul din partea mea nu are decat sa faca "stop pe piept"... |
nu am stat sa citesc tot topicul insa vad ca unii sunt pe langa rau... atat spun.. cu numere de bulgaria, tatal meu n-a acordat prioritate si a dat intr-o alfa cu numere provizorii(rosii) a fost sanctionat ca atare etc etc i-a dat asigurarea pagubitului, reprezentantul de la asigurare din ro a venit a vazut masina (era deja reparata insa i-am trimis poze cu masina avariata pe e-mail) si acum masina alora este in service la reparat.. deci multa agitatie pentru nimic... alt exemplu.. daca unu cu numere de RO face accident in bg sau alta tara este aceeasi probabilitate ca cei ce au pe bg masina ca in caz de accident pagubitului sa nu i se faca masina pe asigurare din cauza unor asiguratori de cacao...
|
Quote:
|
Ceva noutati legislative concrete de la 1 ianuarie in legatura cu masinile inmatriculate in bulgaria?
|
Quote:
|
Pana scapam de alegeri ramane la fel. Intelegeti voi :D
|
Am vazut ca is multi care abereaza pe aici.
Eu am motor mic, 1.4, am taxe mici, dar daca as avea o masina cu motor mai mare care ar fi sensul? De ce sa dai mai bine de 1000 de euro pe an statului roman cand poti sa dai doar 200 statului bulgar? Cica daca vrei o masina trebuie sa iti permiti si taxele. Asta e o prostie, daca ti le permiti nu e obligatoriu sa le platesti doar ca sa vada lumea ca tu poti sa platesti taxele din romania. Asta e cam cocalaresc, daca analizez un pic situatia. De ce sa nu iti pui numere de BG, pentru ca acolo nu poti sa alegi cifrele / literele? :lol: |
Am auzit ca s-au scumpit asigurarile de bulgaria, stie cineva ceva concret despre asta?
|
Carpatica are respinse 80% din dosarele de dauna(informatie din sursa directa).
Sa vezi atunci noroc :) |
Quote:
Cand mai vad si cate un d-asta mic si trist care se invarte, pardon, o arde numai in cercuri de milionari in lire turcesti mi se intoarce stomacul pe dos. Oamenii cu idei preconcepute sunt oameni prosti. Oamenii care generalizeaza sunt la fel. |
Quote:
Cine are mașina înmatriculată pe firmă poate să stea liniștit, prețurile nu se majorează la daune. |
Quote:
la cele care sunt pe firma nu se modifica nimic. |
Quote:
|
Pana la urma cum mai e cu treaba asta?
Am masina inmatriculata in BG, pe firma, in Mai imi expira actele (sunt doar pe un an). Pana la urma ce fac? Strang bani sa o inmatriculez in RO? sau continui pe BG? La ce riscuri ma expun? Am citit pe aici printre randuri, sa zicem ca firma respectiva nu mai exista, nu pot sa inscriu masina pe alta firma? Sunt bulversat complet. Help me.. :tears: |
Quote:
|
Quote:
Masina o am de aproximativ o saptamana, de la un var de-al meu, care a inmatriculat-o pe firma in BG. Are procura, si toate cele. Acum urmeaza sa fac si eu procura pe numele meu, si sa incheiem contractul de vanzare-cumparare. In Mai o sa reinoiesc actele, si odata ajunse din nou la mine, o sa merg sa le traduc, asta pentru a elimina orice problema cu "cap de creta". Multumesc frumos! |
Quote:
Acelaşi se întâmplă şi la cele pe BG. Atâta vreme cât tu asiguri autovehiculul (RCA) şi prezintă faptul că a trecut ITP-ul şi bineînţeles să îţi plăteşti şi taxa de drum (rovigneta), atunci nu ai de ce să-ţi faci griji. P.S. Ai grijă unde îţi faci asigurarea (pe BG) şi vezi ce omolog au aici în România. Să nu te trezeşti că o fi vreun asigurator precum Carpatica. ITP-ul îţi sugerez să-l faci în România, la RAR, atâta vreme cât ştii că maşina este în stare să-l treacă. Astfel, vei avea valabilitate 2 ani, faţă de 1 an cum este în BG. |
Am si eu o intrebare in legatura cu masinile acestea inscrise pe alte tari , asigurarea si rovinieta se pot face si in romania , s-au macar exista firme care ti-o fac pe alte tari , adica vreau sa spun , exista vre`o posibilitate de a putea face toate actele in romania fara sa mai fii nevoit sa te mai duci pana la bulgari daca tot itp-ul se poate face in romania , acest lucru se poate aplica si pentru asigurare si rovinieta ?
|
Quote:
Rovigneta - o plăteşti pe teritoriul ţării în care te afli, recte România. Doar nu plăteşti taxă de drum la bulgari şi tu mergi prin România, nu? Impozitul nu poate fi verificat dacă a fost achitat la zi aşa că poate fi speculată treaba... |
Quote:
Deci pot sa fac ITP in RO! Perfect. Asta voiam sa stiu. Si practic, doar pentru asigurare, ar trebui facut drumul in BG. O sa ma interesez si de asigurare. Dar nu exista nicio problema ca nu e masina pe numele meu? Practic am procura, si toate cele.. dar ma gandesc sa nu faca probleme la ITP. |
Quote:
|
Quote:
Daca boii din Guvern nu vor sa intre banii la bugetul lor, foarte bine, noi ramanem cu masini inscrise pe BG, si platim la Guvernul bulgar! Smecheri bulgarii, ca stiu cum sa faca bani de pe urma altora! Romania, tara tuturor... :zombie: |
Quote:
P.S. Vezi că este bine să ai actele traduse. Dacă un echipaj te-a iertat, nu înseamnă că următorul va fi la fel de iertător. Din câte ştiam, cade în obligaţia ta să ai actele traduse şi legalizate. Nu costă mult. |
Quote:
dacă tu cu mașina ta înmatriculată pe România pleci în Germania, trebuie să ai actele traduse și legalizate in limba fiecărei țări care o tranzitezi ? dacă nu ști legea mai bine stai în banca ta . dacă faci ITP la R.A.R nu mai poți trece vama cu mașina, ITP-ul făcut la noi este valabil DOAR pe teritoriul României. |
Nu te mai agita, omul nu e consilier juridic, a spus doar o parere...
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Poate nu cunosc toate chichiţele legale dar îmi place să cred că ştiu să scriu corect, spre deosebire de tine. Aş dori să ştiu, unde i-am spus eu că poate să colinde lumea, cu ITP-ul făcut la RAR? Eu i-am sugerat să-l facă la RAR, pentru o valabilitate mai mare, în ideea că nu este Globetrotter şi n-o să se plimbe prin Bulgaria. Am înţeles, ai văzut că scrie "Moderators" sub username-ul meu şi ai zis să te dai artist. Ai fost tare trist la faza asta. |
Bun, faci ITP-ul in RO (cel putin pe noi, cei din aceasta zona a tarii ne scuteste de un drum anual de BG) dar ce faci cu asigurarea? Trimiti actele in BG? Sau?
|
Vorbesti cu unul din cei care se ocupa cu inmatriculari in Bg,ii dai copii dupa acte,iti plateste asigurarea si ti-o trimite pe curier cu plata ramburs.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 07:12. |
- Copyright 2026 4Tuning