Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Nissan GT-R 35 vs Restul (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/159248-nissan-gt-35-vs-restul.html)

run_forest 09-03-12 12:53

Re: Nissan GT-R 35 vs Restul

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 4922493)
Cand l-am avut eu era masina, acum e cazan (avea 4-5 ani), asa cum si un 3-ar de acum peste 20 de ani o sa fie un cazan in comparatie cu ce o sa exista atunci, cu toate ca masinile actuale sunt mult mai bine facute si mai sigure. Din punct de vedere al sigurantei la impact si actuala mea masina este un fel de cazan si cand ai copil chiar incepe sa te intereseze mult aspectul asta.

...........

Daca ai citi atent testul postat de mine o sa vezi ca GT-R teoretic a iesit pe locul 2 fiind batut doar de Ferrari 458 Italia intr-o confruntare in care NU S-A TINUT CONT DE PRET, deci eu zic sa reflectezi mai bine si mai obiectiv valoarea si calitatile unei masini.

O zi buna!

Imi este greu sa cred ca urmatorul Porsche Cayenne S costa undeva la 52k euro , sh cu 2 ani vechime. Ca nu ai cautat suficient e una..Ca ti-ai luat si tu teapa e alta.Eu nu vorbesc cu aere de superioritate nimanui.A face presupuneri despre persoane care nu le cunosc/cunosti e o greala.Fie ca e vorba de mine sau de tine.Nici GTR nu are un pret corect.Crezi ca intreg procesul de productie al GTR depaseste 40-50k euro?De ce nu au cerut doar 70k pe el si au cerut 85?Se gandesc si ei la profit..ca toti.Eu respect si ii admir pe japonezi foarte mult pentru ceea ce sunt si ceea ce fac.Dar GTR mai are mult pana sa va ajunge in liga unde este porsche..
In fine nu trebuie sa-mi imparti opiniile..
Fac pariu ca 8/10 oameni are alege oricand un porsche din 2010 decat un GTR din 2011.Ca platesti brandul...asta e alta chestie.

GTR 09-03-12 13:51

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 4922578)
ZR1 da fum si a dat din prima zi, np. Nu tre'sa te enervezi GTR, prin butthurtul de care dai dovada practic confirmi ca am dreptate. :D

Nu se enerveaza nimeni, ZR1 este o masina exceptionala, cu performante exceptionale, dar costa peste 130k de EUR, este incomoda, materiale slabe, finisari de ***, foarte greu de controlat la limita chiar si de soferi experimentati, aproape inutila in mersul cotidian si care pune destul de greu puterea la pamant, adica este mult mai putin polivalenta decat majoritatea masinilor concurente.

Dar sigur are putin alt target, pe care si-l atinge insa cu mare succes. Sigur nici un pasionat nu ar putea fi dezamagit de aceasta masina.

Daca observi in testul pus de mine si Z06, facut de americani, a fost mai rapid decat GT-R GT3, Cayman, etc., a franat cel mai bine, etc., dar nu a avut loc in primele 4 locuri. Oare de ce?

GTR 09-03-12 14:34

Quote:

Originally Posted by run_forest (Post 4922608)
Imi este greu sa cred ca urmatorul Porsche Cayenne S costa undeva la 52k euro , sh cu 2 ani vechime. Ca nu ai cautat suficient e una..Ca ti-ai luat si tu teapa e alta.Eu nu vorbesc cu aere de superioritate nimanui.A face presupuneri despre persoane care nu le cunosc/cunosti e o greala.Fie ca e vorba de mine sau de tine.Nici GTR nu are un pret corect.Crezi ca intreg procesul de productie al GTR depaseste 40-50k euro?De ce nu au cerut doar 70k pe el si au cerut 85?Se gandesc si ei la profit..ca toti.Eu respect si ii admir pe japonezi foarte mult pentru ceea ce sunt si ceea ce fac.Dar GTR mai are mult pana sa va ajunge in liga unde este porsche..
In fine nu trebuie sa-mi imparti opiniile..
Fac pariu ca 8/10 oameni are alege oricand un porsche din 2010 decat un GTR din 2011.Ca platesti brandul...asta e alta chestie.

Pai ce nu intelegi este ca eu nu mi-am luat teapa, una peste alta, pretul bun cu care l-am achizitionat vs banii investiti plus pretul de revanzare bun obtinut mi-e nu mi-a adus pagube deosebite.

Important este ca de nou a costat ~90k de EUR, un pret mult exagerat fata de ce oferea masina, dar exact ce explicam si intelegi tu mai greu, pretul cerut era jumatate masina, jumatate marketing. Eu am platit doar masina, marketing-ul l-am evitat.

Mai amarat esti ca tu comentezi in totala lipsa de informatii, care printr-o banala cautare ai avea si rezultatul unei parari personale paralela cu realitatea.

Porsche Cayenne Turbo decembrie 2010 (deci un an si 5 luni)

- pretul de achizitie nou PLEACA de la 130k de eur.
-pret revanzare 90k de EUR. Deci a pierdut mai mult de 30% in doar un an si si 4 luni. Cat crezi ca o sa fie peste inca 6-12 luni?

Il gasesti pe mobile.ro, alb , la pret cerut de 93.900 EUR.

A-ti da cu presupusul sau sa-ti pui o parere este perfect normal, dar este chiar deranjeant cand nu numai ca esti pe langa subiect total, dar nici macar nu ai bunul simt sa dai niste cautari banale de 2 minute ca in cazul de sus.

Cat de GT-R ca nu are pretul corect esti chiar hilar. Pretul de productie al unei masini este departe de costurile efective ale unei masini care contin, proiectare, productie, raclama, transport, comision dealeri, etc.. care la randul lor se raporteaza la numarul de masini vandute, etc. dar este prea mult pentru tine, cauta si invata, primesti prea mult gratis.

Si daca ar fi cum spui tu este si mai urat pentu Porsche, inseamna ca ar avea profit de peste 200% la masina ceea ce este imposibil si stupid. Este amuzant ec spui dar in acelasi timp trist. Nu-ti ai seama ce penibilitati scoti!? :(

Cand spui ca GT-R mai are mult pana sa ajunga in liga Porsche te rog argumeanteaza> Dar stiu, nu ai cu ce.

8 din 10 ce, femei? Oricum ai o impresie buna daca crezi ca mai mult decat 50% din oameni stiu ce sau pentru ce-si cumpara o masina. Asa ca procentajul tau este chiar bun pentru inceputul lui GT-R, ar fi 2 din 6 isi cumpara GT-R.

Ca sa-ti dau un exemplu concludent si pe intelesul tau sper, Alfa Romeo 156, 159, etc. au fost si sunt de departe cele mai fumoase din categoria lor, dar extraordinar de proaste in raport cu concurenta directa, la un pret exagerat de supraevaluat la ce ofera si totusi s-au vandut si nu putine.

La fel si cu Apple, or sa vanda de o sa rupa Ipad 3, care este o minciuna exagerat scumpa, o mare teapa, dar cu un marketing putin spus exceptional.

Daca toata lumea era inteligenta sau foarte bine documentata peste jumatate din brandurile din lume din orice domeniu nu mai existau, dar este greu sa inteleaga o femeie sau unui pictor, instalator, profesor, etc. ce merita cu adevarat sa cumpere pentru ca-l depaseste domeniul si nu este e condamnat. Acesta este targetul marketingului si nu este deloc mic.

Statistic, pana in 30% din cumparatorii unui produs stiu exact ce cumpara, restul cumpara marketing, design, etc..

run_forest 09-03-12 16:12

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 4922744)
Pai ce nu intelegi este ca eu nu mi-am luat teapa, una peste alta, pretul bun cu care l-am achizitionat vs banii investiti plus pretul de revanzare bun obtinut mi-e nu mi-a adus pagube deosebite.

Important este ca de nou a costat ~90k de EUR, un pret mult exagerat fata de ce oferea masina, dar exact ce explicam si intelegi tu mai greu, pretul cerut era jumatate masina, jumatate marketing. Eu am platit doar masina, marketing-ul l-am evitat.

Mai amarat esti ca tu comentezi in totala lipsa de informatii, care printr-o banala cautare ai avea si rezultatul unei parari personale paralela cu realitatea.

Porsche Cayenne Turbo decembrie 2010 (deci un an si 5 luni)

- pretul de achizitie nou PLEACA de la 130k de eur.
-pret revanzare 90k de EUR. Deci a pierdut mai mult de 30% in doar un an si si 4 luni. Cat crezi ca o sa fie peste inca 6-12 luni?

Il gasesti pe mobile.ro, alb , la pret cerut de 93.900 EUR.

A-ti da cu presupusul sau sa-ti pui o parere este perfect normal, dar este chiar deranjeant cand nu numai ca esti pe langa subiect total, dar nici macar nu ai bunul simt sa dai niste cautari banale de 2 minute ca in cazul de sus.

Cat de GT-R ca nu are pretul corect esti chiar hilar. Pretul de productie al unei masini este departe de costurile efective ale unei masini care contin, proiectare, productie, raclama, transport, comision dealeri, etc.. care la randul lor se raporteaza la numarul de masini vandute, etc. dar este prea mult pentru tine, cauta si invata, primesti prea mult gratis.

Si daca ar fi cum spui tu este si mai urat pentu Porsche, inseamna ca ar avea profit de peste 200% la masina ceea ce este imposibil si stupid. Este amuzant ec spui dar in acelasi timp trist. Nu-ti ai seama ce penibilitati scoti!? :(

Cand spui ca GT-R mai are mult pana sa ajunga in liga Porsche te rog argumeanteaza> Dar stiu, nu ai cu ce.

8 din 10 ce, femei? Oricum ai o impresie buna daca crezi ca mai mult decat 50% din oameni stiu ce sau pentru ce-si cumpara o masina. Asa ca procentajul tau este chiar bun pentru inceputul lui GT-R, ar fi 2 din 6 isi cumpara GT-R.

Ca sa-ti dau un exemplu concludent si pe intelesul tau sper, Alfa Romeo 156, 159, etc. au fost si sunt de departe cele mai fumoase din categoria lor, dar extraordinar de proaste in raport cu concurenta directa, la un pret exagerat de supraevaluat la ce ofera si totusi s-au vandut si nu putine.

La fel si cu Apple, or sa vanda de o sa rupa Ipad 3, care este o minciuna exagerat scumpa, o mare teapa, dar cu un marketing putin spus exceptional.

Daca toata lumea era inteligenta sau foarte bine documentata peste jumatate din brandurile din lume din orice domeniu nu mai existau, dar este greu sa inteleaga o femeie sau unui pictor, instalator, profesor, etc. ce merita cu adevarat sa cumpere pentru ca-l depaseste domeniul si nu este e condamnat. Acesta este targetul marketingului si nu este deloc mic.

Statistic, pana in 30% din cumparatorii unui produs stiu exact ce cumpara, restul cumpara marketing, design, etc..

Ca intotdeauna citesti in mare si apoi incepi sa debitezi.Care cuvant nu il intelegi din "intreg procesul de fabricatie".In fine...traieste acolo in lumea ta , unde stii tot, produci tot , ai condus tot , ai experimentat 99% din lucruri.
Nissan nu joaca unde joaca porsche.Punct.Accepti bine , nu iar bine.Pentru simplu fapt ca porsche are o istorie , E CINEVA.
Nissan e doar un performance car.
O zi buna.
Acesta chiar vreau sa fie ultimul meu post la adresa ta.Bag mana in foc ca ai arbore genetic format numai din olteni.Altfel nu iti inteleg incapatanarea...

sKyNeT 09-03-12 19:42

Saracii de la Nissan d-abea acum au aparut pe piata :lol:
Intr-un fel e si normal ca majoritatea europenilor sa aleaga Porche atat timp cat GTR d-abea a aparut in Europa.

GTR 09-03-12 20:07

Quote:

Originally Posted by run_forest (Post 4922882)
Ca intotdeauna citesti in mare si apoi incepi sa debitezi.Care cuvant nu il intelegi din "intreg procesul de fabricatie".In fine...traieste acolo in lumea ta , unde stii tot, produci tot , ai condus tot , ai experimentat 99% din lucruri.
Nissan nu joaca unde joaca porsche.Punct.Accepti bine , nu iar bine.Pentru simplu fapt ca porsche are o istorie , E CINEVA.
Nissan e doar un performance car.
O zi buna.
Acesta chiar vreau sa fie ultimul meu post la adresa ta.Bag mana in foc ca ai arbore genetic format numai din olteni.Altfel nu iti inteleg incapatanarea...

Istoria este egala cu ZERO.

Ferrari a falimetat, Porsche pe aproape, Lamborghini a falimentat, Rols-Royce a falimentat, Bugatti a falimentat, Bentley a falimentat, cam tot ce a fost istorie frumoasa a falimentat.

Pe langa asta istoria este egala cu zero in orice domeniu, istoria nu garanteaza calitate, istoria nu garanteaza pret corect, istoria nu mai reflecat nimic in ziua de azi.

Ce promoveaza POrsche in reclamele cu 911!? Sportivitatea. Cu ce se lauda 911? Cu sportivitatea. Ce face GT-R? Acelasi lucru dar mai bine sau la fel si la jumatate de pret.

Pana una alta nu ai venit cu nici un fel de argument, repeti un si buna ca pasarea aia colorata, dar nu vad argumentele.

La toate argumentele mele nu ai nici un fel de raspuns, si atunci ma faci oltean (sunt 100% din Tara Romaneasca) si din bun simt nu ma leg de orasul tau care oficial este printre cele mai rau famate din Romania, doar ca eu nu bag oamenii la gramada indiferent de zona sau nationalitate.

Astept argumente serioase, nu istorie, design, marketing, si alte ***-uri acre nu valoreaza 2 parale in BANI.

Sincer ai atat de putine cunostinte in domeniu si esti atat de fixist ca este greu de discutat cu tine si crede-ma este in defavoarea ta.

Mai vi si cu ironii de 2 lei "In fine...traieste acolo in lumea ta , unde stii tot, produci tot , ai condus tot , ai experimentat 99% din lucruri." Sunt obisnuit cu invidia, prostia, si meltenismul de prost gust, sunt omniprezente si in Bucuresti si in toata tara, caracterizeaza multi romani.

Eu iti doresc sa studiezi macar jumatate din cat am studiat eu domeniul asta, si sa experimentezi tot atat cat am experimentat eu. Daca nu o sa reusesti, sincer, eu nu am nici o vina, dar eu chiar am cu ce sa ma laud dar nu ma apuc acum sa-ti insir tie experientele mele in domeniu.

run_forest 09-03-12 21:03

Off-topic : Cand am zis ca esti oltean nu era jignire , ci evidentiam incapatanarea ta.Atata tot.
On-topic : no comment :)

Toyboy 09-03-12 22:04

Quote:

Originally Posted by steffan (Post 4920389)
+1 !!!

Mai bine sa dai un ban dar sa stai in fata (ca ai porsche si nu nissan cum are si vecinul o Primera din '96).

exact, o avea vecinu Primera din “96, dar eu am Porsche ce pana mea :lalala:

a3ds 09-03-12 23:45

Porsche aproape au falimentat din motive de fuziuni cu VAG in 2009 si speculatii la bursa, nu ca ar fi facut masini proaste care nu se vindeau, dar sa nu uitam ca Porsche nu traiesc din vanzari de juke, primera micra si alte utilaje facute cu Renault. Ca si Rolls Royce sau Bentley sau Ferrari, Porsche vand numai supercars pentru o clientela selecta care isi permite sa faca comparatii si le face, ma gandesc eu, isi permit sa mearga si cu Nissan si cu Lexus, macar de testdrive. Si pana acum, merge strategia. Ferrari sunt pe plus, Porsche sunt pe plus, nu au disparut.

Nissan GTR e tinut in spate de cazanele alea pentru mase si utilaje agricole. De aia isi permit sa il vanda la pretul ala, cel putin asta e impresia mea, nu cred ca fac mare profit cu el.

Nu stiu daca ai observat GTR dar e din ce in ce mai scump Nissanul, de cand l-au scos tot pun la el. Nu zice nimeni ca nu e o masina foarte ok pentru banii care se cer pentru ea dar hypeul cu GTR e mai mult pe internet. Porsche sunt bine mersi din ce am vazut, chiar nu le merge rau deloc. Si e foarte bine ca exista concurenta si standarde ridicate pe piata.

steffan 10-03-12 00:23

porsche au fost salvati de la faliment intai de boxter care le-au dat o gura mica de oxigen iar apoi de cayenne! ei daca si-ar fi pastrat traditia despre care tot vorbim erau disparut de cam 15 ani de pe piata.

GTR 10-03-12 02:55

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 4923568)
Porsche aproape au falimentat din motive de fuziuni cu VAG in 2009 si speculatii la bursa, nu ca ar fi facut masini proaste care nu se vindeau, dar sa nu uitam ca Porsche nu traiesc din vanzari de juke, primera micra si alte utilaje facute cu Renault. Ca si Rolls Royce sau Bentley sau Ferrari, Porsche vand numai supercars pentru o clientela selecta care isi permite sa faca comparatii si le face, ma gandesc eu, isi permit sa mearga si cu Nissan si cu Lexus, macar de testdrive. Si pana acum, merge strategia. Ferrari sunt pe plus, Porsche sunt pe plus, nu au disparut.

Nissan GTR e tinut in spate de cazanele alea pentru mase si utilaje agricole. De aia isi permit sa il vanda la pretul ala, cel putin asta e impresia mea, nu cred ca fac mare profit cu el.

Nu stiu daca ai observat GTR dar e din ce in ce mai scump Nissanul, de cand l-au scos tot pun la el. Nu zice nimeni ca nu e o masina foarte ok pentru banii care se cer pentru ea dar hypeul cu GTR e mai mult pe internet. Porsche sunt bine mersi din ce am vazut, chiar nu le merge rau deloc. Si e foarte bine ca exista concurenta si standarde ridicate pe piata.

Tu ai partiala dreptate. Combinatia a fost urmatoarea, familia Porsche a vrut in nebunia ei sa achizitioneze VW, o miscare foarte inteligenta care era la un pas sa se realizeze, dar care in final s-a demosntrat a fi destul de paguboasa. Asta este, cine nu risca nu castiga, dar normal ca sunt sansele mari sa pierzi cum s-a intamplat in cazul de fata.

Ce apreciez la VAG este ca nu strica spiritul lui 911, ca l-au lasat sa se dezvolte sanatos si frumos, ca in sfarsit au investit intr-o redezvoltare puternica. Ce le reprosez, este ca ei inclusiv cu 911 scot profit mare, normal ca datorita pretului.

In ziua de azi este foarte greu sa devi exclusivist, nu mai este ca acum 20-30 de ani, iar daca vrei sa devi exclusivist faci masini de calibru mai mare la un pret mai mare, cum au facut cu Porsche GT, cum au facut Lexus cu LFA, cum fac Pagani Zonda, Ferarri cu F30, F40, F50, etc..

Adica ar putea foarte bine sa-si pastreze imaginea si daca ar fi cu 20-30% mai ieftin.

Nu poti sa fi exclusivist cu o masina ca 911 cu masina de 150-200k de EUR. Sunt milioane de oameni care-si permit acum un 911 nou. Nu o fac datorita mentalitatii total diferite fata de a romnului, de ce sa investeasca intr-un 911 cand pot inchiria oricand unul sa-si faca damblaua. In Romania s-au facut banii usor, au alta valoare. Romanul nu are cultura banului, ii place sa epateze, sa-si faca toate poftele, etc.. Teoria neamtului este sa dea maxim 10% din avere pe o masina, romanul daca are 100k de eur mai imprumuta 20k sa-si ia masina de 120k si el sta la bloc in 2 camere.

Trebuie sa fi nebun sa nu iubesti Porsche, probabil este cea mai apreciata marca de pe glob, dar ma enerveaza ca se profita prea mult de asta.

Inainte sa apara GT-R, seful de proiect a zis: "Ne dorim sa scoatem o masina foarte performanta, foarte sigura si usor de condus, in acelasi timp cat mai daily use, la un pret mult mai acesibil. Ne dorim ac tinerii sa poata achizitiona mai usor o masian performanta. Nu urmarim sa ne imbogatim cu GT-R, vom avea un adaos minim."
Si intr-adevar, daca-ti iau media de varsta a cumparatorilor, cred ca cei de 911 sunt cu vre-o 15-20 de ani mai varstnici decat cumparatorii e GT-R.

Mai arata-mi mie un producator de orice vrei tu care sa gadeasca asa frumos. De-asta apreciez Nissan, este primul si singurul producator care foloseste acest tip de marketing pentru promovarea Nissan-ului ca brand. Este un marketing mult mai frumos si mai in avantajul clientului.

a3ds 10-03-12 11:58

Eu cred doar ca esti foarte naiv si idealist cand crezi ca o corporatie face masini pentru sufletelul nostru. :)

boy_wonder 10-03-12 13:06

Mai sunt cateva companii care inca fac masini pentru sufletelul nostru. Sau cel putin asta e parerea mea.

Referitor la Nissan GT-R, fie ca ne place sau nu, masina asta a devenit un etalon in lumea auto. Este foarte bine ca fiecare are favoritii sai, dar nu cred ca poate contesta cineva, cu argumente clare, performantele supercarului japonez.

GTR 10-03-12 15:37

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 4923994)
Eu cred doar ca esti foarte naiv si idealist cand crezi ca o corporatie face masini pentru sufletelul nostru. :)

Ai inteles putin gresit. De cand a aparut GT-R, brand-ul Nissan este mult mai mediatizat. Este un alt fel de marketing, mult mai inteligent, prin care un brand arata ca poate sa faca ceva deosebit la un pret foarte bun, un marketing prin care Nissan nici macar nu cheltieste vre-un ban sau fara vre-un alt risc si avantajeaza si clientul. Trebuie sa recunoastem ca brand-ul Nissan are overall o imagine mult mai buna de cand a scos GT-R.

Marketingul se face in general prin reclame multe sau prin participari in competiti sportive cu cheltuieli foarte, foarte mari si cu riscul de a nu avea rezultatul scontat si de a pierde bani, plus ca toate cheltuielile astea se reflecta si in pretul masinii.

a3ds 10-03-12 18:52

Eu vad cumva chestia asta diferit. Adica, not fair.Tu fiind o firma de masini mediocre, sa scoti o super masina pe care sa o vinzi sub pretul de productie (asa cred eu si nu pot demonstra chestia asta, dar mi se pare de bun simt) facand explicit concurenta unei firme care produce doar supercars si careia ii este direct adresata respectiva masina, sintagma Porsche Killer fiind la ordinea zilei din secunda 1.

E o mica problema de moralitate care mie nu imi place, you dont play like that, That's all. Am problema asta cu toate firmele care fac reclama negativa, gen Pepsi Challenge, suferintele Audi la adresa Benz&BMW, intelegi cred ce vreau sa zic.

vacaroz 10-03-12 20:44

gtr best ever. poate fi inchis topicul?/????

dragutzz 11-03-12 09:27

Nu inteleg de ce se plange lumea cu privire la faptul ca GTRul se vinde sub pretul de productie sau ca masina e folosita pt a mediatiza Nissan ca si corporatie. Adevarul e ca primesti o masina f. performanta pt. o fractiune din pretul altei marci. Daca se ajungea la diferenta de bani facand rabat de calitate atunci Nissan puteau fi pusi la zid ca sa spun asa... dar nu este cazul.

GTR 11-03-12 13:28

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 4924571)
Eu vad cumva chestia asta diferit. Adica, not fair.Tu fiind o firma de masini mediocre, sa scoti o super masina pe care sa o vinzi sub pretul de productie (asa cred eu si nu pot demonstra chestia asta, dar mi se pare de bun simt) facand explicit concurenta unei firme care produce doar supercars si careia ii este direct adresata respectiva masina, sintagma Porsche Killer fiind la ordinea zilei din secunda 1.

E o mica problema de moralitate care mie nu imi place, you dont play like that, That's all. Am problema asta cu toate firmele care fac reclama negativa, gen Pepsi Challenge, suferintele Audi la adresa Benz&BMW, intelegi cred ce vreau sa zic.

Tu gresesti foarte mult. Porsche 911 si daca ar fi vinde cu 20% mai ieftin tot nu ar iesi in pierdere.
Este adevarat ca cea ma mare parte de profit vine de la Cayenne, dar asta datorita vazarilor foarte mari in comparatie cu restul gamei.

Si ce este No fair, sa-ti faci reclama cu un produs foarte bun pret/oferta al unui model sau sa bagi zeci de milioane in reclame si competitii si sa maresti pretul produsului?

La masinile de masa reclama este obligatorie, este un marketing obligatoriu si necesar, dar spre deosebire de Nissan care se multumeste doar cu profitul masinilor de masa si fara pierderi la GT-R, Porsche scoate mare profit si din 911 si Lamborghini si inclusiv din Buggati-ul in care ne minteau pe noi ca va fi serie limitata si cu mari pierderi unde s-a dovedit ca a disparut si seria limitata si automat au disparut si pierderile.

"No fair" este sa platesti atat de mult un brand si nu masina in sine, dar trebuie sa intelegem si VAG, daca merge de ce sa nu o faci!?

Sintagma "Porsche killer" s-a dovedit a fi corecta prin raport pret/oferta (performanta), asta nu inseamna ca Porsche 911 nu va vinde bine in continuare, ba chiar se vinde foarte bine.

_anaconda_ 11-03-12 15:05

Ce au mintit in legatura cu Bugatti ? Ziceau ca vor face 300 de Veyron si 25 de SS sau cam asa ceva, au facut ei mai multe decat ziceau ?

GTR 11-03-12 15:33

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 4925848)
Ce au mintit in legatura cu Bugatti ? Ziceau ca vor face 300 de Veyron si 25 de SS sau cam asa ceva, au facut ei mai multe decat ziceau ?

Nu, Bugatii a zis ca vor produce 300 de exemplare punct. Au mai vandut ~25 de ss si la inceputul lui Ianuarie au anuntat ca mai onoreaza 105 bucati de SS si mai mult ca sigur ca vor vinde cat vor avea cerere sub o forma sau alta, ca putin conteaza ca este normal sau SS. Maine modifica eleronul, niste leduri si mai pun 50 CP si o sa numeasca SST, dar tot un Buggati Veyron va fi.

_anaconda_ 11-03-12 15:39

Ei au zis ca o sa faca 300 de Veyron si s-au tinut de cuvant. Acum ca mai livreaza SS, e bine, sa fie cat mai multe bijuterii. Iti dai seama ca ei oricum profit nu scot la masina asta, gandeste-te numai R&D cat a costat, costul de fabricatie si toate celelalte cheltuieli aferente, nu au cum sa il amortizeze chiar daca pare scump. Numai cauciucurile alea costa o caruta de bani iar la o masina ca asta nu se face la nimic rabat la calitate si nu se ia in calcul costul, totul e top notch deci ei o produc fiindca pot si vor sa arate si la altii :).

boy_wonder 11-03-12 15:52

De fapt, Bugatti a incercat (si inca incearca) sa vanda aproximativ 450 de masini - dintre care 300 Veyron Coupe si 150 Veyron Grand Sport.

Coupe-ul s-a vandut in totalitate, in timp ce Grand Sport-ul mai are de asteptat, aproximativ 100 de exemplare fiind inca disponibile la vanzare.

GTR 11-03-12 16:34

1. trebuie sa fi copil sa crezi ca vand in pierdere :)) Altfel din toate punctele de vedere s-ar fi limitat la 300. Si ca sa nu mai piarda bani si prin faptul ca numarul mai mic asigura o exclusivitate si o valoare ulterioara mai mare. Ce motiv ar avea sa suplimenteze numarul de masini daca ieseau in pierdere!?

2. este foarte bine ca se vand atatea, numic de zis, dar exclusivitatea nu mai este aceeasi.

Ferrari nu cred (nu stiu exact) ca au suplimetat numarul de masini vandute F40, F50 etc. Sa ne aducem aminte si de CLK GTR si exemple se mai pot gasi.

Unele branduri uita de seriozitate si promisiune pentru a mai baga un ban in buzunar.

_anaconda_ 11-03-12 16:56

Nu trebuie sa fii deloc copil, trebuie sa fii realist.

Fa un calcul simplu, cate bucati au vandut pana acum x pretul si o sa iti dea ca au incasat 500 milioane euro. Acum gandeste-te doar la pretul de fabricatie al modelelor care este urias, salarii (+ instruirea oamenilor care se ocupa de servisare, construirea punctelor de lucru/reprezentante sau ce or avea) + restul costurilor din fabrica, modernizarea ei pentru a fi pregatita sa produca asa ceva si deja cred ca ai depasit bugetul cu mult fara sa adaug cea mai costisitoare etapa - research & development care la o asa masina costa enorm, mai ales ca nu e ca si cum ai trece de la Passat B6 la Passat B7 sa ai o baza pe care sa o dezvolti.

Ia in calcul toate costurile (sa ai in minte ca vorbim despre Veyron aici nu despre Matiz) si o sa iti dai seama ca aia 500-550 milioane de euro incasati din vanzari sunt bani de seminte.

Citisem mai de mult ca Renault dupa ce a cumparat fabrica de la Mioveni, a investit ~400 milioane de euro in ea pentru a fi pregatita de Logan, asta ca sa iti faci o idee.

a3ds 11-03-12 23:08

Da, pentru Bugatti au facut o fabrica noua in Franta parca, evident ca a costat MULT mai mult de 500 de milioane de euro numai fabrica aia.

GTR 12-03-12 04:47

Deci eu lesin de ras :))))

Fabrica nu costa proportional cu pretul masinii :))

Fabrica este o linie de asmblare si are mai mare legatura cu cadenta produductiei, decat cu masina produsa. Nici Veyron nici GT-R nu cred ca au o fabrica mai scumpa decat Dacia sau Ford in Romania.

Pretul lui Veyron este atat de mare din cauza costurilor de proiectare, tehonologiei, materialelor folosite, numarului mic de masini produse si cadentei mici pe an.

Majoritatea componentelor Veyron nu sunt facute in fabrica Veyron, ci de diversi producatori de specialitate si in fabrica se face defapt asamblarea.

Pretul exagerat si aburitor al lui Veyron este FIX MARKETING, MARKETING, MARKETING.
Veyron nici macar nu este vre-o minune tehnologica, este doar o demonstratie de foarta a MARKETINGULUI. Cred ca 80% din producatori sunt capabili sa faca o masina mai completa decat Veyron, dar nu au de ce si nici nu au vre-o marca de Revigorat.

Si o sa va fac un calcul foarte simplu, chiar banal si concludent:

Sa spunem ca, costurile unui Veyron sunt de 2 milioane de EUR / bucata, nu sub 1 milion cum cred eu si daca ar produce 500 de bucati in total costurile ar fi de 1 miliarde de EUR.

Si va dau niste cifre comparative:

-sezonul competitional PE UN AN al unei echipe de top in F1 = +/- 1 MIIARD DE EURO
-valoarea unei masini de Formula 1 poate ajunge chiar la 50 de milioane de euro, cu tot cu sumele incluse pentru cercetare! (asta este tehnologie)
-grupul german Volkswagen a obţinut īn 2010 un profit net de 7.2 miliarde de euro si in 2011 daca nu ma insel au avut peste 15 miliarde profit.
- in 2011 Ford a avut la nivel mondial profit de aproape 7.8 miliarde EUR cu toate ca pe Europa a avut PIERDERI de ~600 milioane de EUR
-si exemplele pot continua.

La nivelul lui VAG, puteau sa le faca cadou ca tot nu-i afeca, dar VAG au fost destepti si nu au pierdut 1 EUR.

Repet, daca faceau doar 300 masina era mai exclusivista, marind numarul de masini deja au scazut valoarea si exclusivitatea masinii.

Daca nu pentru un profit (si nu mic) CE MOTIV AVEAU SA SUPLIMENTEZE NUMARUL DE MASINI PRODUSE!?

Vreau sa aud 1 SINGUR MOTIV.

.

raduku 12-03-12 09:18

Oficial cica VAG pierde 1.5 milioane euro la fiecare Veyron.Neoficial eu nu prea cred in totalitate gogonelele VAG-ului ca o cam dat-o cu bara-n-balta in ultimu timp.

_anaconda_ 12-03-12 09:44

@ GTR - atunci eu te las sa lesini de ras. Daca tu sustii ca alea 500 mil de euro acopera tot ce am spus eu in postul precedent, e clar ca discutia asta nu duce nicaieri.

PS - bugetul de F1 al companiilor e mai mic de 1 miliard de euro, la fel si costul masinii, R&D e scump dar costul efectiv al unei masini e muuult mai mic de 50 mil euro.

GTR 12-03-12 09:54

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 4927251)
@ GTR - atunci eu te las sa lesini de ras. Daca tu sustii ca alea 500 mil de euro acopera tot ce am spus eu in postul precedent, e clar ca discutia asta nu duce nicaieri.

PS - bugetul de F1 al companiilor e mai mic de 1 miliard de euro, la fel si costul masinii, R&D e scump dar costul efectiv al unei masini e muuult mai mic de 50 mil euro.

1. Alea sunt date oficiale, nu pareri ale mele. Au fost ani competitionali in care investitile unei echipe pentru un sezon de F1 au fost peste 2 miliarde de EURO (Toyota si Ferrari), de-asta au aparut limitariile in F1, pentru ca erau cheltuielile mult prea mari pentru unii competitori.

2. Nu mi-ai dat un motiv pentru care Bugatti ar depasii cele 300 de masini anuntate initial, daca nu pentru profit.

_anaconda_ 12-03-12 09:58

Motivul e simplu - acelasi care i-a determinat sa il fabrice in primul rand - marketing. Ei pierd bani in mod direct dar in mod indirect, marketing-ul are beneficiile lui.

Conform spuselor lui boy_wonder ei nu au vandut nicio bucata in plus fata de cat au zis.

Quote:

Originally Posted by boy_wonder (Post 4925929)
De fapt, Bugatti a incercat (si inca incearca) sa vanda aproximativ 450 de masini - dintre care 300 Veyron Coupe si 150 Veyron Grand Sport.

Coupe-ul s-a vandut in totalitate, in timp ce Grand Sport-ul mai are de asteptat, aproximativ 100 de exemplare fiind inca disponibile la vanzare.

GTR 12-03-12 10:22

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 4927285)
Motivul e simplu - acelasi care i-a determinat sa il fabrice in primul rand - marketing. Ei pierd bani in mod direct dar in mod indirect, marketing-ul are beneficiile lui.

Conform spuselor lui boy_wonder ei nu au vandut nicio bucata in plus fata de cat au zis.

1. Pai valoarea si marketingul este cu atat mai valoros cu cat editia este mai limitata. Daca Ferrari facea mai mult F40 sau F50 nici alea nu mai erau atat de exclusiviste.

2. Bugatii au anuntat 300 punct, nu mai urma nici o varianta si nici o alta bucata scoasa. Ulterior au mai scos o varianta si au mai vandut 25 la un pret nejustificat pentru diferenta de performanta (700 mii de EUR :))) si vazand ca merge au mai acceptat comenzi pentru inca 105 bucati la inceputul lui 2112. Deci unde este seria aia limitata de 300 si atat!?

3. Si ca dovada a exclusivitatii de rahat, in loc sa creasca pretul unui Veyron sh el a scazut cu doar 50%, la un 850 mii de EUR discutabili, masina la 1200 km parcursi. La Ferrari dupa ce cumparai un ENZO il vindeai oricand cu profit, pretul lui crescand de a 2-a zi si ramanand ami mare decat pretul de nou indiferent de vechime. Si pretul lui o sa creasca in continuare.
Cam asta inseamna exclusivitate si serie limitata.

run_forest 12-03-12 17:30

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 4927351)
1. Pai valoarea si marketingul este cu atat mai valoros cu cat editia este mai limitata. Daca Ferrari facea mai mult F40 sau F50 nici alea nu mai erau atat de exclusiviste.

2. Bugatii au anuntat 300 punct, nu mai urma nici o varianta si nici o alta bucata scoasa. Ulterior au mai scos o varianta si au mai vandut 25 la un pret nejustificat pentru diferenta de performanta (700 mii de EUR :))) si vazand ca merge au mai acceptat comenzi pentru inca 105 bucati la inceputul lui 2112. Deci unde este seria aia limitata de 300 si atat!?

3. Si ca dovada a exclusivitatii de rahat, in loc sa creasca pretul unui Veyron sh el a scazut cu doar 50%, la un 850 mii de EUR discutabili, masina la 1200 km parcursi. La Ferrari dupa ce cumparai un ENZO il vindeai oricand cu profit, pretul lui crescand de a 2-a zi si ramanand ami mare decat pretul de nou indiferent de vechime. Si pretul lui o sa creasca in continuare.

Scuze chiar am zis ca nu mai comentez dar stii dupa ce criterii se vinde un ENZO si dupa ce criterii se vinde un Veyron?Veyron orice taran cu banii care a fost pe lista de asteptare si-l poate lua.ENZO - nu.Enzo isi alege posesorul , cum se spune :P Asta ca sa intelegi de ce e mult mai scump sh un enzo.
P.S Vezi ca nici macar ENZO nu a respectat ce a zis initial legat de numarul de masini.

boy_wonder 12-03-12 19:41

Quote:

During the foreseeable life of fossil fuels and engines that burn them, no company will ever again see a reason to spend a reported $1.7 billion that Volkswagen--which today owns the Bugatti brand--withdrew from its ample vaults to create the Veyron. To create, in fact, just 450 of them: 300 coupes and 150 open-top Grand Sport roadsters.
Paragraf preluat dintr-un articol mai vechi semnat Forbes.

du0n 12-03-12 23:45

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 4927351)

In primul rand nu stiu ce cauta Bugatti in discutie pe topicul asta.Daca nu e comparat cu mult prea laudatul GT-R,nu cred ca are rost sa fie adus in discutie.(Da,inteleg ca joaca in alta liga fata de GT-R)
In al doilea rand,Bugatii din cate stiu au doar 2-3 modele pe care le produc : Veyron,Veyron SuperSport si Galibier.Ferrari produc mult mai multe modele in comparatie cu Bugatti.Poate de aici si preturile un pic mai piperate ale masinilor Bugatti.

458Italia 13-03-12 00:01

La ora actuala consider ca GTR e cea mai buna alegere pentru o masina de performanta la un buget rezonabil. De 2 luni de cand sunt cu 458-le in Spania am intalnit o singura masina pe strada pe care o consider egala sau chiar superioara atata in linie dreapta cat si in curbe - era un GT-R.

a3ds 13-03-12 02:08

Diferenta e ca un GTR il conduce orice handicapat, la Ferrari e mai complicat, tre'sa fii sofer, nu posesor de PS3.

Hate me gtr, I don't care :D

458Italia 13-03-12 09:15

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 4929066)
Diferenta e ca un GTR il conduce orice handicapat, la Ferrari e mai complicat, tre'sa fii sofer, nu posesor de PS3.

Nu stiu cum se conduce GT-R dar Ferrari e f usor de condus la viteza mare, in curbe etc - cred ca si GT-R e la fel. Cred ca ambele masini au nivele de electronica asemanatoare, nu stiu cat de configurabile sunt la GT-R. La Ferrari eu nu indraznesc sa pun pe ultimele 2 pozitii din manettino pentru ca elimina foarte mult din ajutorul electronic si nu stun suficient de "sofer" pentru asa ceva.

shadowro 13-03-12 10:47

458 > gtr (stock) in linie drepta

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/nmd3VJ0oMAk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

du0n 13-03-12 10:57

Quote:

Originally Posted by shadowro (Post 4929414)
458 > gtr (stock) in linie drepta

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/nmd3VJ0oMAk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Frumos ca 458 a incetinit,si GT-R a castigat :))) foarte frumos :))

GTR 13-03-12 11:27

Quote:

Originally Posted by du0n (Post 4928989)
In primul rand nu stiu ce cauta Bugatti in discutie pe topicul asta.Daca nu e comparat cu mult prea laudatul GT-R,nu cred ca are rost sa fie adus in discutie.(Da,inteleg ca joaca in alta liga fata de GT-R)
In al doilea rand,Bugatii din cate stiu au doar 2-3 modele pe care le produc : Veyron,Veyron SuperSport si Galibier.Ferrari produc mult mai multe modele in comparatie cu Bugatti.Poate de aici si preturile un pic mai piperate ale masinilor Bugatti.

Ori nu ai citit posturile anterioare, ori ai omis, ori ........ Este o comparatie de tip de marketing, nu o comparatie a masinilor.

"Un pic mai piperatul" Veyron este atat de exclusivist, ca se devalorizeaza mai rau ca un VW Golf. Pretul de revanzare este cel mai important criteriu al valorii unei masini, indiferent de marca, categorie, producator iar deprecierea de peste 800 mii de EUR la o masina ca si noua (1200 km) este putin spus enorma.

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 4929066)

In cazul asta si BMW si Audi sunt niste ***-uri de masini, ca ca doar sunt cele mai sigure si mai usor de condus in clasa lor.

Acum nu vreau sa mai insist, dar incapatanarea si/sau ingnorarea realitatii demonstreaza inapatanarea sau prostia extraodrdinara de care dai dovada.

GT-R a scos toti timpii fara nici un sistem "PS3", ci datorita unui motor, unui sasiu si unei transmisii 4x4 foarte reusite si foarte performante.
Pe de alta parte Ferrari 458 este putin altceva si fata de ce ofera deocamdata Porsche si fata de GT-R.

In afara de seriile limitate Ferrari 458 este marea exceptie in cadrul brandului, fiind la enorma distanta din toate punctele de vedere fata de F430 si etalonul clasei la ora actuala.

Am ajuns sa reprosam si sa denigram o masina pentru pentru ca ajuta orice sofer cu abilitati sa scoata o performanta deosebita cu siguranta si usurinta mai mare. Multa inteligenta.....

Nu te urasc, te compatimesc.

Quote:

Originally Posted by 458Italia (Post 4929285)
Nu stiu cum se conduce GT-R dar Ferrari e f usor de condus la viteza mare, in curbe etc - cred ca si GT-R e la fel. Cred ca ambele masini au nivele de electronica asemanatoare, nu stiu cat de configurabile sunt la GT-R. La Ferrari eu nu indraznesc sa pun pe ultimele 2 pozitii din manettino pentru ca elimina foarte mult din ajutorul electronic si nu stun suficient de "sofer" pentru asa ceva.

Felicitari pentru masina achizitionata si felicitari pentru obiectivitate si corectitudine.

Este greu sa le explici unor oameni care nu numai ca nu au avut nci un fel de experienta de gen, dar care sunt in totala lipsa de informatii si mai au si mintea total inflexibila.

All times are GMT +2. The time now is 15:46.

- Copyright 2026 4Tuning