Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Alte discutii Daewoo (https://forum.4tuning.ro/313-discutii-daewoo.html)
-   -   Viteza maxima - Cielo (https://forum.4tuning.ro/313-discutii-daewoo/14098-viteza-maxima-cielo.html)

Geo_ZGA 09-08-07 18:22

Re: viteze maxime cu cielo

Peste 2 zile plec in concediu, deci peste inca o saptamana veti afla ce top speed am avut pe A1 :D :evil:

Bogdan YBR 11-08-07 23:43

nu o sa fie relevant ca nu ai dimensiunile din talon la roti asa ca.... le lauzi degeaba :P. joke dar o sa-ti arate mai mult / mai mult ca sigur

webcathos 18-08-07 20:22

Am roti exact ca a lui Geo...pe autostrada soarelui i-am dat pana la aprox 195!Mai mult nu s-a dus.Inainte sa repar motorul cand imi papa ulei la greu mi s-a dus si peste 200 acul...fum la greu..cu rotile normale!

Geo_ZGA 20-08-07 12:14

YBR, faza e ca diferenta intre anvelopele vechi si cele noi (de la 14" la 15") este de doar 0,35% adica 2 mm. Si Webcathos are la fel ca si mine, singura chestie e ca el a trecut de la 13 la 15...

Inca nu am scos pozele, nu am avut cand, dar am avut "doar" 180-182 km/h. O sa pun si poze probabil maine. Ideea ca masina era "barca", am avut multa greutate pe ea (portbagajul plin plin si jumatate din bancheta spate plina cu bagaje), plus inca 2 pasageri. Plus ca a fost fff aglomerat aseara pe A1 si f multi prosti pe sosele... degeaba vii cu faruri, flashuri, avarii... indiferent ce faci, ei vad doar camionul care merge cu 90 si ei vor sa-l depaseasca cu 95 :lol: in vreo 10 minute...

A accelerat binisor pana pe la 150-160, dupa care lent dar sigur.... a sarit acul de 180 si accelera in continuare. Aveam (parca) cam 5000-5200 rpm, o sa se vada in poza... Oricum, sunt convins ca viteza nu era reala.

Si ca fapt divers, la 160 km/h m-am dat la o parte din fata unui Mertz CLS, care a accelerat ca o racheta pana pe la (zic eu) vreo 220-240 km/h... :lol:

Bogdan YBR 20-08-07 16:06

cunosc fenemenul de a vedea numai inainte nu si in retrovizoare cand te flash-uieste cineva, dar de asa sunt unii.mai rau e de ambitiosii aia cu golanele care nu se dau nici morti.\\ sper ca nu ma contrazice cineva k e sigura treaba.

referitor la vit max si yo am mers 190-192-195 wtf dar sunt constient ca aveam putin peste 180.

Geo_ZGA 20-08-07 16:19

Da, depinde cu cat de mult te fura kilometrajul... cu un GPS poti masura cel mai bine, dar.... de unde?!? Oricum, la 180 km/h nu mai poti spune ca mai ai control asupra masinii.

Pt loganisti (nu toti, sper sa nu fie cu suparare), marea majoritate au avut Dacii vechi si obosite, pe care le-au schimbat cu Loganuri noi si acum se cred in OZN... sincer, am mers acum vreo 2 ani cu Logan 1.4 si mi s-a parut caruta, pana si cu Dacia 1300 aveam demaraj mult mai bun. Acum vreo 2-3 saptamani am mers cu 1.6... tot slab mi s-a parut, comparativ cu Cielo meu, care totusi nu mi se pare "in toate mintile lui". Adica 1,6 in jur de 3200-3500 rpm nu mai tragea. SN e muuuuult superioara Loganului.
Oricum, sunt multi prosti si cu multe alte marci de masini, nu e vorba doar de Loganuri... degeaba au masina buna, daca ies in depasire pe banda 2, in fata mea, cu 100-110 km/h, cand eu vin cu 160-170 km/h din spate... si frana nu poti spune ca e tocmai sigura la viteza aia... oricum, anvelopele Toyo se cunosc, sunt excelente.
Am mers si pe asfalt, pe serpentine, si pe autostrada cu viteza si greutate, si pe drumuri forestiere, pe creasta muntelui... nici macar odata nu am pierdut aderenta (decat pe pietris cand am tras frana de mana si am mers intr-o parte :P :lol: )

Geo_ZGA 21-08-07 00:36

1 Attachment(s)
Si mai jos e si poza promisa mai devreme... imediat dupa ce a fost facuta am mai accelerat putin, dar, dupa cum am mai spus, doar pana pe la 180-182 km/h.

Bogdan YBR 13-09-07 16:21

1 Attachment(s)
am poza cu al meu la acceasi viteza dar dupa 5min :) am sarit de 190

ranek 26-10-07 15:02

toate pozele cu cielo care dau bordu si au 5000 rpm in bord sunt clar erori de kilometraj .

on-topic : maxim > 180 km/h la 5400 rpm , deja simteam vibratii si se terminau cei 10 km de loc liber !

Geo_ZGA 26-10-07 15:28

chiar toate pozele sunt eronate? :lol:
te-ai gandit ca poate masina ta e de vina si nu kilometrajele noastre? :)

Cumnatu 26-10-07 22:01

@ranek, eu aveam 170 km/ora la Cielo cutie hidramata, adica in a 4-a cu 5500 ture. Nu vad de ce nu in a 5-a nu ar fi ca in pozele de mai sus.

Snapy_xxl 29-10-07 11:45

185 pe A2. Chiar imi pare rau k nu am facut nici o poza. Deja se simptea k nu mai avea deloc vlaga sau poate k da, dar la viteza nu prea ti-ai dorii sa iti pice cate ceva la masina.

M.A.D_Boy 30-10-07 22:44

Salut....nou pe aici! Am un cielo 2004 (facut in romania:sad: ) 1,5 8v GPL
Are momentan 16o de mii in bord.....viteza maxima 190km/h pe gaz! iar la forja..... cu 1-a 60km/h, a 2-a 100km/ora, a 3-a 140km/h, a 4-a 170km/h iar cu a 5-A diferenta pAnala la 190km/h!..RESPECT8)

aXeL.ZeY 31-10-07 14:54

Quote:

Originally Posted by M.A.D_Boy (Post 1176187)
Salut....nou pe aici! Am un cielo 2004 (facut in romania:sad: ) 1,5 8v GPL
Are momentan 16o de mii in bord.....viteza maxima 190km/h pe gaz! iar la forja..... cu 1-a 60km/h, a 2-a 100km/ora, a 3-a 140km/h, a 4-a 170km/h iar cu a 5-A diferenta pAnala la 190km/h!..RESPECT8)

E rau cielo`u asta al tau ! si pe gaz si de 8v si ia 190 ...eu zic sa nu mai minti ca nu vorbesti cu copii de 5 ani, lor poti sa le zici asa si POATE o sa te creada !

Geo_ZGA 31-10-07 15:17

De ce crezi tu ca minte? Daca GPL-ul e bine reglat, fuge la fel ca si benzina... iar Cielo cu 190 km/h PE CEAS s-au mai vazut. Deci de ce nu crezi??? Omul macar a zis... 190 maxim, nu ca altii ca s-a dat acul peste cap si "inca mai ducea" :lol:

M.A.D_Boy 31-10-07 15:32

Mda...stiu ca nu vb cu pusti de 5 ani dar din cate vad eu esti mai "pusti" decat mine...dar nu are nici o relevanta asta!..In primul rand GPL e din fabrica iar in al 2-lea rand 190/h hmmmmm sa zicem ca am filmarea!8) 8) ...MULTUMIT?!....P.S ms GEO pt intelegere dar are si omu dreptate...pana nu vede nu crede....aviz amatorilor ;) https://forum.4tuning.ro/80-bacau/39167-show-auto-tine-omorat-masina-personala-firmei-mamei-etc.html RESPECT

MaTzA 31-10-07 19:05

nu stiu daca a scris cineva aici vreodata( dar totusi am impresia ca da). Ceea ce arata ceasul nostru nu este viteza reala... Eu am facut un test cu un sistem GPS si la 80 pe ceas la gps aveam ~70 asa ca mai mult de 170 (viteza maxima ce figureaza in talon) nu putem sa avem ca deja apar probleme de aerodinamica. Asta la masinile stock. Daca se lucreaza la aerodinamica...
P.S. mad boy... de cat timp ai masina?

NWZeu 31-10-07 19:14

revenim - 100 cu a2a daca ai alte raporte la cutie, cu ea stock ori ceva indica gresit ori o "lauzi" prea rau.

M.A.D_Boy 31-10-07 19:21

Salut din nou!....da MATZA stiu, viteza din bord are o eroare destul de mare....deh....am spus dupa vitezometru..nu am avut alte aparate la indemana;) ....Am masina din 2004 (primul proprietar). Iar pt tine NWzeu, sa stii ca nici nu o laud si nici nu o dau in cai verzi pe pereti....promiti ca retragi afirmatia daca iti demonstrez contrariul?!....o iau ca pe o dovada de resptect!8)

M.A.D_Boy 31-10-07 19:26

spun doar atat.....la 100km/h in treapta a 2-a aveam nici mai mult nici mai putin de 7500-7600 de ture!:shock:

MaTzA 31-10-07 22:22

mad boy...acum fara alte chestii si vorbind serios...cred k orice posesor de cielo iti poate spune ca la 7500 intra in limitare si mai sus nu se duce...eu am chinuito pe a mea...nu merge mai sus...

aXeL.ZeY 31-10-07 23:23

Nu merge dezarhivat, la mine cel putin.

NWZeu 31-10-07 23:59

la numarul ala de ture e de mult in limitare .... iti reamintesc ca mai suntem si alti posesori de Cielo pe aici, insa fara modificarea rapoartelor cutiei nu merge atat a2a, daca continui sa crezi asta si "intamplator" asa vitezometrul, asta inseamna ca este dereglat .... asa ca era posibil, insa vazand numarul de ture scris, e deja fantezie.

aXeL.ZeY 01-11-07 00:19

Quote:

Originally Posted by NWZeu (Post 1177867)
la numarul ala de ture e de mult in limitare .... iti reamintesc ca mai suntem si alti posesori de Cielo pe aici, insa fara modificarea rapoartelor cutiei nu merge atat a2a, daca continui sa crezi asta si "intamplator" asa vitezometrul, asta inseamna ca este dereglat .... asa ca era posibil, insa vazand numarul de ture scris, e deja fantezie.

A zis NWZeu ce vroiam si eu sa zic.

FIGHET 01-11-07 00:28

Cind Am Avut Si Eu Cielo Am Prins Maximul Din Tot Ce Putea 185 Km/h Si Nu O Data De Mai Multe Ori Dar Am Spus Ca Nu Mai Fac Asta Niciodata Prea Riscant Si Pina La Urma Pt Ce?

M.A.D_Boy 01-11-07 11:17

Tot respectul pt toti posesorii de cielo si daewoo in general!...stiu, limitarea intervine la vreo 6500-6600 de ture (taie injectia)! DAR:D .....eu am gpl din fabrica...prin urmare mie nu imi taie pe gaz.....adica pot sa ii dau pana cedeaza ceva...(i-am dat si 8000 pe liber:shock: )!..in concluzie toate "performantele masinii" sunt facute pe gaz....daca vreti dau si filmarea8) P.S. VA SFATUIESC SA NU FACETI ASA CEVA..... SE TRECE CU MULT PESTE LIMITELE CONSTRUCITVE ALE MASINII! respect

M.A.D_Boy 01-11-07 11:20

https://forum.4tuning.ro/showthread.php?t=39167.......al doilea comentariu facut de mine, acolo sunt 2 filmulete;) ! acum v-am dovedit ce NWzeu afirma ca e "fantezie".....nu am nimic cu nimeni...poate nici eu nu as crede daca nu as fi facut!...REPET....nu e cea mai buna intrebuintare a masinii...dar din cand in cand mai vrei sa vezi cat duce:twisted: :twisted: !

NWZeu 01-11-07 11:35

mda, m-am uitat cu atentie la filmuletul al 2 lea, dupa ce trece de 90 se aude un sunet ciudat ..... masina se pare ca urca in ture insa nu trage, incearca sa faci rost de un GPS sa vezi o comparatie cu ce arata vitezometrul, a mea urca mai repede pana la acele viteze insa plafoneaza pe la 57 in a1a si in jur de 92 in a2a .... cu GPSul am obtinut cam aceleasi rezultate, cu o variatie de 2 - 3 km/h, limitarea la injectie am pus-o la 7000rmp fix, unde oricum ies din cuplu.

Geo_ZGA 01-11-07 11:46

NWZ... tu ai "pus" mai multe "chestii" la masinutza ta ;)
asa cum a spus si MAD Boy, pe gaz nu se mai limiteaza... deci mai urca in ture si in viteza... intr-adevar, dupa ~6500 rpm nu mai trage, dar oricum mai urca un pic, daca te rogi de ea... :)

M.A.D_Boy 01-11-07 12:29

Nu s-a pus problema ca ar fi performanta la turatia respectiva...v-am spus doar ca duce si v-am demonstrat!....end of story!;) .....p.s e gaz...normal sa urce greu in ture iar avansul pt GPL e reglat la minim pt consum (deh...fac taxi:lol: )!....zgomot ciudat.....pai sunt 7000 si ceva de ture...doar nu e electrica!:rolleyes2

[email protected] 17-12-07 23:16

nici cu benzinasuper 100 +aditiv ptr marit cifta octanica nu a mers peste175 celo97-98 viteza o masori la autovit la auto test

Geo_ZGA 18-12-07 07:09

sutiucristi.... scuza-ma ca ti-o spun, nu ma mai pot abtine: esti praf!!! mai taci cu sfaturile astea tampite, eu nu pot sa-mi dau seama de unde le scoti. si mai si scrii peste tot, numai tampenii...

D o n n 19-12-07 17:24

io zic k a ajuns la 200 cielo... :d dar cei care siau permis iau dat atata:D

B 58 MAL 19-01-08 19:04

am vazut la cineva....cum k la 120 ai 3200 de ture na specificat treapta banuiesc...k de a 4 a zis...eu am cielo din 96 si am prins cu el 120 in treapta a 3 la 3700 de ture cam asa cea

I5@k 20-01-08 21:21

vb de trepte de viteza...am luat 135km/h in a4a...

B 58 MAL 20-01-08 21:52

Pai si ti se pare mult ??.. eu am luat cu cielo meu '96 in treapta 3 120/km/h si nu am modificari pe ea..

msiu 21-01-08 09:47

Quote:

Originally Posted by NWZeu (Post 1178361)
mda, m-am uitat cu atentie la filmuletul al 2 lea, dupa ce trece de 90 se aude un sunet ciudat ..... masina se pare ca urca in ture insa nu trage, incearca sa faci rost de un GPS sa vezi o comparatie cu ce arata vitezometrul, a mea urca mai repede pana la acele viteze insa plafoneaza pe la 57 in a1a si in jur de 92 in a2a .... cu GPSul am obtinut cam aceleasi rezultate, cu o variatie de 2 - 3 km/h, limitarea la injectie am pus-o la 7000rmp fix, unde oricum ies din cuplu.

eu am deschis discutia si tot eu vin si spun dupa ceva timp cu gps pus in paralel, dar si as agps nu este instantaneu ,totusi eu am doua praguri si anume pe turometru de curse de la vdo turatia este asa pe turometru original cand am 2000 rpm pe cel de curse sunt defap 2500 rpm, la 5500 pe cel de masina cel vdo arata defapt 6500 rpm, la viteze la fel pana la 100km/h pe gps are diferenta de 6-7 km/h peste 100 km/h diferenta este de 11-12 km/h adica in jur de 190 km/h pe ceasul original pe gps sunt 178-180 km/h .
deci bordul este de vina coputerul functioneaza bine caci turometru vdo este aloimentat, pentru citirea turatiei, direct din el.
legat de trepte m-am dus si eu in treapta a 3-a pana la 140 km/h ( pe cesul masini) acum dupa unele modificari cred ca o sa mearga mai bine daravand invedere ca este iarna nu stiu o sa vad mai la primavara.
bafta tuturor

NWZeu 21-01-08 18:08

daca nu schimbi rapoartele cutiei nu faci nimic, legat de eroare, aceasta poate sa depinda de la masina la masina, al meu vad ca e "destul" de exact (la modul ca seamana cu ce indica IGO cu bine cunoscuta marja de eroare, insa la vitezometru fata de al tau vad ca e ceva mai "corect"), de turometru .... il am pe cel al masinii, altul nu.

msiu 22-01-08 11:28

Quote:

Originally Posted by NWZeu (Post 1305804)
daca nu schimbi rapoartele cutiei nu faci nimic, legat de eroare, aceasta poate sa depinda de la masina la masina, al meu vad ca e "destul" de exact (la modul ca seamana cu ce indica IGO cu bine cunoscuta marja de eroare, insa la vitezometru fata de al tau vad ca e ceva mai "corect"), de turometru .... il am pe cel al masinii, altul nu.

se poate nu stiu ce sa zic ai pus vreo poza cu bordul tau in timp ce rulai cu viteza mare ar trebui sa compari turatia cu viteza caci acum pot sustine ca nu se poate sa ai sub 5000 de ture in viteza a 5 si sa ai o viteza de 195 cat arata la mine, vom vedea mai la primavara cand se va putea merge mai bine.
bafta

NWZeu 22-01-08 12:47

o sa vedem cand se face ok afara, acum am gume de iarna pe ea.
-legat de ture, ai dreptate, e imposibil sa ai sub 5000rpm la viteza aia.

All times are GMT +2. The time now is 01:41.

- Copyright 2026 4Tuning