![]() |
Re: Maşina mea: Alba-Neagra
Quote:
|
Felicitari pentru toata munca depusa la Opel`ul tau , e misto rau.
|
Omule bravo pt ce ai facut masinii.Arata superb.Apropo vezi ca exista un fel de banda termoizolanta cu care se infasoara serpii pt putere mai mare si sunet mai puternic.Ar suna mai ceva daca ai achizitiona asa ceva.
http://www.**************/tuning-mot...re-249908.html |
Quote:
|
Bine puctant jhonson...urmeaza
|
Quote:
|
De curand s-au implinit 3 ani de cand acesta masina este in posesia mea.
Cu bune cu rele am reusit in timp sa ii fac o serie de modificari, ce le voi expune mai jos. Roti si suspensii: Jante Sparco Rally White By OZ 15” Anvelope iarna Matador MP 59 195/65/15 Jante Borbet T 7,5J 16” albe cu buza polisata Anvelope vara Bridgestone Potenza S-03 205/50/16 Arcuri Eibach Amortizoare Sachs Advantage Bara stabilizatoare CSR Sistem franare: Discuri fata Brembo MAX Placute frana fata Ferrodo Premiere Punte spate cu discuri Placute frana spate EBC Green Stuff Lichid farna Ferrodo DOT5.1 Exterior: Bara fata OPC Bara spate OPC Eleron OPC Oglinzi OPC Grila radiator Lester Pleoapa luneta CSR Praguri vopsite in culoarea masinii Parbriz atermic cu parasolar Diuze parbriz Insignia Motor: Filtru K&N + Admisie Vectra C Serpisori custom 4-2-1 din inox Catalizator sport 200cpi Magnaflow Intermediara sport Magnaflow Finala sport Magnaflow Traseu inox pe 55 Bujii NGK Iridium Borne aurite "Blana" capota motor Lumini: faruri dayline xenon faza scurta 55W 5000k xenon faza lunga 4300k stopuri full led semnalizari aripi smoked clare Proiectoare Valeo cu becuri M-tech 4350k Interior: Interior piele alb-negru (Volan, schimbator, frana mana, scaune, bancheta, fete usi) Scaune fata sport Bancheta spate cu cotiera Cotiera fata Armrest Polita torpedou Presuri interior si portbagaj dedicate Astra G Folie autorizata MID Vectra B si consola CID CruiseControl Modificat ceasuri, bloc lumini, display, consola centrala si butoane geamuri in alb-albastru Sonorizare: Mp3 Sony GT630UI boxe spate 4 tweetere in locasul dedicat din usile fata-spate amplificator Focal Solid 2 subwoofer Focal 250rms condensator Juice Insonorizare usi fata spate si portbagaj Vor mai urma si altele asa ca stay close.... |
Quote:
|
Inca nu :twisted:
|
2 Attachment(s)
Astazi urmeaza sa montez noile difuzoare pt usile fata:
Focal Polyglass 165 CVX cu urmatoarele specificatii: difuzoare coaxiale 2 cai diametru: 16.5cm putere RMS: 70W putere Max: 140W impedanta: 4 Ohmi sensibilitate: 93dB (2.83V/1m) raspuns in frecventa: 60Hz - 20KHz Fs: 59.58Hz Qts: 0.66 Vas: 36.02 litrii Xmax: 2.5 mm In viitor urmeaza si un set pt usile spate, cel mai probabil tot de 16,5 cu modificarile de rigoare pt a le putea monta si eventual o amplificare pe 4 canale pt ambele seturi. Poze: |
Sal uskt evacuare e din inox cap-coada sau doar finala ?
|
Quote:
|
gata sonny am aflat e cap-coada suna foarte frumos..:lol:
|
8 Attachment(s)
S-au montat in cele din urma si difurile pe usile fata spate, am pus pe toate usile Focal si astfel sistemul impreuna cu subwooferul si amplificatorul pt el a devenit aproape complet Focal, de ce spun asta, pt ca nu au fost finante si pt un amplificator Focal pe 4 canale (cca 1000 ron) si am luat un Crunch Blackmaxx care isi face treaba cu brio.
Asadar s-au pus 1.pe usile fata Focal Polyglass 165cvx cu urmatoarele specificatii: diametru: 16.5cm putere RMS: 70W putere Max: 140W impedanta: 4 Ohmi sensibilitate: 93dB (2.83V/1m) raspuns in frecventa: 60Hz - 20KHz 2.pe usile spate Focal Polyglass 130cvx cu urmatoarele specificatii: diametru: 13 cm putere RMS: 60W putere Max: 120W impedanta: 4 Ohmi sensibilitate: 91dB (2.83V/1m) raspuns in frecventa: 75Hz - 20KHz 3.amplificatorul pt difuri ... Crunch Blackmaxx MXB480 cu urmatoarele specificatii Putere: 4 x 60 W RMS (80W Max.) in 4 Ohmi 4 x 80 W RMS (160W Max.) in 2 Ohmi HP: 60-1200 Hz LP: 40-150 Hz Bass-Boost: 0-12 dB Intrare nivel inalt Intrare/iesire RCA Dimensiuni: 251 x 55 x 285/315 mm Un filmulet cu difurile la lucru se poate vedea aici: https://www.youtube.com/watch?v=hhWxt7rMNUM Poze: P.S. Nu va luati de mataraia din portbagaj , inca nu am apucat sa aranjez frumos toate cablurile |
Tu ai insonorizate toate portierele numai cu Aluband?
|
Da, si isi face treaba cu brio, si nu am doar usile ci si portbagajul si hayonul
|
Mersi de info.. Am vazut-o si azi la policlinica 2 se aude prea frumos motoru acuma
|
:shock:superba masina ai!:shock:e deosebita!una din cele mai frumoase dp forum(nu vreau sa spun ca ar fi ce-a mai frumoasa ca sa nu jignesc pe cnv)!
tine-o tot asa!!! |
cam maricele frecventele ptr difurile fata spate :)
pentru o sonorizare buna incearca sa iei separat fiecare gama de frecvente ... tweeter separat medii separat nu 2 in 1 ... oricum mare diferenta nu e pentru un om care nu stie ce e muzica difuzuare etc ... e fain ceea ce ai montat pe ea ... ai bagat ceva bani in ea ... nu m-am uitat la tot filmuletul , ai pastrat si tweeterul cel de sus , la portiera ? cel de langa oglinda ? |
Quote:
In opinia ta cam ce frecventa ar trebui sa aibe difurile de usi?..., pt ca indiferent ca sunt astea pe 2 cai, idiferent ca sunt sistem de midbasi + tweetere separat tot pe acolo se invart frecventele(aici vorbin de difuri in categoria asta de pret de cca 100euro/set nu de difuri de competitie) Pt frecventele joase ma ajuta subwooferul din portbagaj care stie pana la 5 Hz, pe care oricum noi(oamenii) nu-i percepem :D Crede-ma ca orice om care nu are nevoie de aparat auditiv si-ar da seama de diferenta de cum se auzea inainte si cum se aude acum muzica in masina mea. Da, tweeterele momentan au ramas cele stock in usi in locasurile dedicate lor dar nu pt mult timp pt ca vor fi inlocuite si acestea. L.E. Ca idee ... uite cam ce specificatii au difurile la sistemul Focal Access 165A1 - pret 469 ron sistem de difuzoare cu 2 cai diametru woofer: 16.5cm tweeter: TN 44 putere RMS: 60W putere Max: 120W impedanta: 4 ohmi raspuns in frecventa (+/-3dB): 60Hz - 20KHz sensibilitate (2.83V/1m): 92dB In comparatie cu ce am eu Focal polyglass 165 cvx - pret 439 ron difuzoare coaxiale 2 cai diametru: 16.5cm putere RMS: 70W putere Max: 140W impedanta: 4 Ohmi sensibilitate: 93dB (2.83V/1m) raspuns in frecventa: 60Hz - 20KHz |
Quote:
Medii intre 40hz - 20khz sau pe aici ... eu ma refer la etajul de intrare in frecventa ... dar na eu m-am gandit la altceva , am crezut ca vei participa la competii sound ... scuze mp3-ul nu da prea multe inalte ? de schimbi si tweeterele ? pentru ca eu la asta m-am gandit prima oara , ca nu ai inalte destule ( si din cauza basului ) si ai cumpararat dif de medii cu tweeter si ulterior montezi si alte tweetere in locul celor vechi ... nu prea cred eu ca subwooferul pleaca de la 5hz ... eu nu am auzit sa se fi construit un subwoofer care sa aiba o frecventa atat de joasa ... cel care stiu eu pleaca de la 25hz dar nici de cum 5hz ... si chiar daca ar pleca din cate stiu eu , nu auzi dar simti ... sunt melodii facute la 15hz , sa zic ? |
Ai pus Aluband si pe interior?
|
Nen, em am schimbat difurile pt o claritate a sunetului mai buna, si pt asta tweeterele originale nu ma ajuta, de accea le voi schimba, HU-nitul scoate suficiente inalte, numai ca tweeterele actuale nu se aud asa cum as vrea eu.
Tweeterele din difuri nu se fac auzite prea bine din cauza pozitiei unde se afla,(jos in usa)....daca stai cu urecea langa difuzor si apoi pui urechea langa tweeterul de sus iti dai seama imediat ca trebuie neaparat schimbate :P Scuze, s-a uitat pe drum un 0 si de aceea a aparut 5Hz, subwooferul meu poate scoate de la 50Hz deoarece este limitat de amplificator(asta atat stie cel mai jos 50Hz), diful sub-ului este construit pt 38Hz cea mai joasa frecventa. P.S. Ca sa te duci la o competitie SQ trebuie investitie mult, dar mult mai mare @Tazmaniak, da am pus si pe interior si pe tabla fetei de usa. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Producatorul amplifului spune asa:
raspuns in frecventa: 10 Hz - 60 KHz filtru low pass 50-150 Hz (12 dB/octava) (se poate regla) Eu il tin la 50 |
Quote:
|
Quote:
|
Nen,amplificatorul de pe subwoofer e unul foarte bun.;)
|
Uite un om care intai citeste despre produs si apoi comenteaza despre el :D
|
Am avut parte de o auditie cu acest amplif,dar pe difuzoarele din portiere si chiar au fidelitate:)
|
Quote:
am intrebat asta ca am vazut c ai scos plasa aia si se vede difuzorul pe acolo dar nu stiu daca este si acces la el pe acolo! |
Automat trebuie date jos fetele de usi, dar nu-i mare sfaraiala, in 5 min sunt jos, ai 6 suruburi pe fiecare usa si apoi tragi cu incredere de fata de usa ca mai sta prinsa in braduleti...
|
Quote:
|
6 Attachment(s)
Intre timp i-am montat parasolare cu oglinzi si lumini, manere spate tot cu lumini si am inlocuit toate becurile de iluminare din interior cu leduri superflux de culoare alb. Si i-am facut si o ceruire zilele trecute.
Urmeaza sa fac si iluminare la picioare fata-spate tot cu acelasi tip de leduri Pics: |
Tu chiar nu încetezi să-ne uimeşti!
Foarte bună treaba ! |
Frumoasa iluminarea interioara chiar da un alt aspect interiorului:)
|
super iluminarea la interior!parasolarele sunt de vectra?(intreb ca am vazut la un prieten la vectra b parasolare destea):D
de masina...nu mai spun nimic,ee :shock::shock::shock: + pe desktop la mn!;) |
2 Attachment(s)
Da sunt de vectra b , se mai pot monta si de vectra c, dar trebuie facute ceva mici modificari la montaj la sistemul de prindere - nimic deosebit sau complicat
Am pus leduri si la portbagaj pt mai multa lumina, deoarece din cauza subwooferului nu vedeam nimic in partea dreapta a portbagajului noaptea cand cautam ceva (lampa originala fiind pozitionata in stanga) Pics: |
| All times are GMT +2. The time now is 23:36. |
- Copyright 2026 4Tuning