![]() |
Re: Un Tico de Braila!
Frumoase foc jantele... chiar arata bine pe masina. Cu gumele montate va fi altceva.
Mare grija la montaj, indiferent unde se vor monta... nefiind speciale pentru Tico, le trebuie inele de montaj sau piulite "custom". |
Quote:
On topic! Te-am vazut aseara pe aeroport! Arata bine masinuta! ;) |
Ca o informatie pt toata lumea numai imi trimiteti mesaje privat despre nici un set de jante, in primul rand jantele acestea "noi" in caz ca le vand/schimb vreodata vor ajunge la Guashe , 2 la mana jantele vechi cele spitate nu le dau deoarece traim in romania si prietenii nostri CAP DE CRETA se gasesc la fiecare colt si doamne fereste daca o sa am vreodata probleme nu vreau sa raman cu jante de tabla.
quick_5hifter - da e adevarat ca trebuie sa ii fac piulite custom pt prezoane deoarece astea de tico sunt prea mici. Robert_MNW - am fost si eu aseara pe aeroport sa ma uit la ce fac oameni pe acolo, nu prea vin des deoarece mi se pare o tiganie, e un fel de hai sa ne dam ca altceva mai bun nu avem ce face se dau masini de 120 CP cu masina de peste 300CP , ce sanse are ala de 120 CP nu am ideie ... in schimb mi'a placut acel Fiat Bravo negru facut Turbo. Fiecare are gusturile lui legat de jante, dar parerea mea ca la o masina cu o caroserie cu design al anilor '80, ii stau bine jantele late care ies putin in afara caroseriei, Tico e o masina destul de patratoasa nu prea vad ce jante ar mai da bine pe ea decat cele spitate cu spite egale, dar la o astfel de caroserie toate jantele care au o leaca de buza dau mult mai bine ... parerea mea. L.E. Daca stie cineva ce alte piulite se potrivesc pe prezoanele de tico, il rog sa imi impartaseasca si mie informatia. |
Nu ma duc nici eu des, mai mult ca sa ma intalnesc cu baietii;) cat despre jante ai dreptate fiecare cu ce ii place, dar tot nu am inteles, le dai sau le opresti si daca le opresti poti vira rotile?
|
Quote:
Cat despre virat... eu am avut pe Tico jante pe 16 inci cu latime 7J, fara distantiere, iar la viraj atingeau doar putin mai mult decat atingea chiar si janta de tabla (cu rotile maxim stanga, e defect de fabricatie la multe Tico). In concluzie, acolo unde ET-ul e prea mare, se folosesc distantiere, iar acolo unde ET-ul e prea mic, se evazeaza aripa si nu mai apar probleme. @Enzo: nu mai cauta piulite de-a gata ca nu gasesti, sunt doar 2-3 modele de masini cu acelasi diametru prezon ca la Tico. Trebuie sa faci unele "custom" procedand in felul urmator: a)cumperi o piulita de Toyota Celica Supra, o duci la strungar sa o copieze la exterior, ii dai si o piulita de Tico sa o fileteze la interior si apoi repeti procedeul de 15 ori :D b)daca nu gasesti piulita de Supra -> folosind un material pentru un mulaj rigid (fibra de sticla, Poxipol etc.), iei mulajul de pe interiorul gaurii din janta, scoti mulajul si il copiezi la strung, apoi filetezi dupa modelul original de Tico si repeti operatiunea. Pentru varianta b) iti pot da lamuriri suplimentare, daca va fi cazul. In ambele cazuri, strungul trebuie sa fie foarte bine echilibrat, pentru ca in cazul in care gaura piulitei nu va fi concentrica fata de diametrul exterior al piulitei, nu vei mai putea echilibra niciodata roata, iar prezoanele se pot stramba (de rupt iti garantez ca nu le poti rupe). De asemenea, materialul folosit trebuie sa fie de calitate si foarte bine calit, altfel la 2-3 infiletari/desfiletari ti se macina filetul. Multa bafta! |
Rocket science ce spune alex, are dreptate ca de obicei. Eu as opta pentru tije cu piulite ce se folosesc la masinile de rally/VTM. Vin la cca 15 cm lungime, cu piulite de-a gata, care cu un simplu zbarrrr din deget se infileteaza singure (vezi topicul lui BNZ pentru poze) iar detalii iti pot da eu pe mess daca vrei, cand va fi cazul !
Toate cele bune ~Guashe |
Ok quick_5hifter o sa fac eu un efort...eu nu mi-am dat seama ca se vor latii/evaza aripile ci am crezut ca vor ramne asa pe masina, gresala mea si imi cer scuze daca am deranjat pe propietar sau pe voi...
|
MASINA MOMENTAN ESTE DE VANZARE !
Daca este cineva interesat sa imi dea pm. |
Quote:
|
Quote:
|
wow vinzi si fiatu???!!