![]() |
Re: Super Nova (RED)
Un eleron ar da bine,parerea mea,si stopurile vopsite rosii ;)
|
Quote:
Adi: stopurile o sa le fac rosii cat de curand de eleron nu stiu ce sa zic... nu prea as da gaura in tabla:???: |
Da mah gaura si dupa ce leai gaurit dai bine cu vaselina pe langa , o sa arate mult mai bine.....si daca gauresti tabla ce...e dacie nu o mai tii o viatza...oricum e frumusica
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
inca o mica modificare...i-am tras furtunu de la filtru de aer in spate la grila sa traga mai bine aer:D
|
Am citit topicul tau de la inceput ... si pe o parte parca imi aduceam aminte cum am inceput si eu cu Scufita mea , asa ca iti voi scrie cateva randuri care le poti considera mai mult pareri decat sfaturi , ca nimeni nu s-a nascut atotstiutor .
Vad ca esti din Bucuresti , deci nu ar fi greu sa faci rost de piese si cam de tot ce-ti spun eu . 1. Daca tot esti la capitorul de schimbat consumabile , incearca sa optezi catre ceva mai calitativ , dar NU schimba tipul uleiului si ale consumabilelor . Eu am optat la ulei pentru Liqui Molly 10w40 cu MOS2 . ( adica este deja aditivat si nu mai trebuie sa bagi tu alti aditivi ieftini ) Este german , este calitativ si eu il folosesc de multi ani . Il gasesti si in targ la Vitan si la alte firme care vand astfel de consumabile . 5L este cam 110 ron . La un plin nu uita ca nu bagi decat 2,8 L , deci iti ajunge aproape de 2 schimburi . Foloseste filtru de ulei NUMAI de origine , adica Mann sau cele sigilate "Dacia" , nu folosi alte prostii ca iti omoara motorul daca nu filtreaza bine sau daca iti gatuieste presiunea de ulei . - eu iti recomand cam la 3-4 plinuri sa bagi un aditiv de benzina . Eu am folosit de cateva ori Dura Lube ( cel ieftin de 33 ron ) . Eu bag benzina NUMAI de la Mol de 95 , indiferent daca ocolesc putin mai mult la bani . Nu te agita cu alte cifre octanice ca nu simti mare deosebire si apoi mai bine face aditivul decat banii dati in plus in asa-zisa benzina buna . - dupa atatia km ( adica la max 30.000 ) eu ti-as recomanda sa schimbi antigelul ( adica baga 3 litri de antigel si restul apa distilata ) . Astfel maresti durata de viata a pompei de apa , a termostatului si iti asiguri o racire F BUNA vara si caldura iarna . ( 3 x 12 ron 1L antigel ) - schimba prin aerisire tot lichidul de frana , adica sa ai pe cineva care sa te ajute si incet sa faceti aerisire pana schimbati tot lichidul din circuitul de frana . Folositi DOT-ul specific recomandarilor masinii . Un bidon de 500 ml este cam 16 ron si cred ca-ti ajunge . - verifica franele , nivelul de tocire al placutelor si al tamburilor , si nu uita ca , daca tot ai de gand sa vopsesti etrierii si tamburii , macar sa-i si cureti bine inainte si sa-i degresezi ! Foloseste NUMAI vopsea care tine la temperatura mare , nu normala . 1 tub din ala mic nu-ti ajunge la toate rotile , deci daca te apuci sa iei 2 si sa dai cel putin 2 maini . - incearca sa te obisnuiesti sa folosesti MULT frana de motor , astfel incat vei avea un consum mai mic , consumabile mai rezistente si bune in timp ( iti vei permite sa dai un ban pe ceva mai calitativ daca vei sti ca te vor tine 2-3 ani ) , apoi e bine sa ai franele reci in majoritatea situatiilor . 2 stiu ca , tanar fiind esti tentat la liniute , burn-out-uri , cerculete si alte nebunii , toti am fost si poate ca unii inca am ramas cu virusul asta , dar nu uita ca , totul se resimte la tine in buzunar si in loc sa iti imbunatatesti masina , vei da banii pe rectificari de planetare , bascule , bucsi , rulmenti , cauciucuri , kit ambreiaj ... si multe altele care au de suferit . 3 iarna AI NEVOIE DE CAUCIUCURI DE IARNA ! Daca aveai nu o mai pateai atunci cu zapada . Si eu eram incapatanat si pana la urma am renuntat la prostii si intr-un an mi-am luat 2 pe fata si cand am vazut ca este vb despre cu totul altceva ... anul urmator mi-am mai luat inca 2 . NU da banii pe SH-uri si ia NUMAI cauciucuri noi ! Poti pastra jantele de tabla pt rotile de iarna si iti iei altele , cand ai bani pt cauciucuri de vara . NU lua mixte ca sunt porcarii !!! Poti sa stai linistit cu cauciucuri de iarna 165/70/13 , poti chiar 175/70/13 daca vrei ceva mai lat , iar la cele de vara 175/65/14 este tot ce-ti trebuie . NU te agita cu jante mai mari de 14 , ca NU se merita ! Compromisul este 14 ! 4. Pentru masina ideal ar fi sa o mentii in stare cat mai buna de functionare , asta insemnand sa o tii cat mai aproape de specificatiile producatorului , care iti garanteaza aproape 75 CP , o anumita stabilitate si performante . Degeaba pui prostii pe ea , daca nu o mentii cel putin in conditiile ideale de functionare . Orice muzica , insonorizare , lantisoare si alte prostii pui pe ea , acestea tind sa-i schimbe intr-un fel sau altul comportamentul si performantele . 5. un filtru de aer sport corect instalat si intretinut CORESPUNZATOR iti economiseste multi bani in timp si iti ofera un spor de putere si turatie rapida , destul de ieftin . ( 40 ron filtrul , 10 ron folie de izolare a traseului , 65 ron kit curatare si intretinere Pippercross ) 6. daca ai probleme cu evacuarea , nu mai cumpara aceleasi piese proaste si care cedeaza in 1-2 ani , ci iei un traseu complet de la Borla Sport , din INOX pe 50 mm . Ai autorizatie RAR , se potriveste perfect , nu mai ai treaba tot restul vietii masinii cu evacuarea , castigi PUTERE , cuplu , iti scade consumul in stilul normal de mers , ai un sunet sport peste 2500 ture , iar in timp acel sunet devine mai grav cu cat se incalzeste mai tare evacuarea . ( 750 ron evacuare completa DSN ) 7. cip-tuning-ul sau flash-tuning-ul ( pentru unii sunt sinonime ) iti aduce si el un castig de putere si cuplu , dar din partea electronica a masinii , care , desi ti se pare ca este putina si rudimentara , ei bine nu este deloc . Schimbarea maparii ECU ( unitatea de injectie ) se poate realiza destul de usor , depinzand de persoana care o face si variaza intre 150 ron si 800 ron . ( sincer mai mult de 300 ron , eu NU as da ! ) Ordinea este mai intai modificarile fizice , ale componentelor , admisie ( filtru aer sport ) , evacuare sport si abia apoi cele electronice ! 8. Aerodinamica masinii deja ai schimbat-o montand acea prelungire a spoilerului fata , dar oare stii ce efect are la viteze mari ? Adica el tinde sa apese masina pe sosea , sa o ridice sau pur si simplu creste doar rezistenta la inaintare ? Intereseaza-te de ce se poate intampla , poti citi f multe pe net , pe site-uri care chiar au studiat efectele astea si apoi modifica ceva la masina , fie si rudimentar ... totul este sa stii ce vrei sa faci si de ce . - eleronul de la Clima , daca este cel original si se monteaza IDENTIC celui de fabrica , este BUN . Cand nu ai greutate pe spate si vrei sa mergi peste 120 , crede-ma ca ai nevoie de orice lucru care sa te ajute sa ramai pe sosea , deci este OK ! Nu-ti fie frica de gauri , ca DSN Clima si-au luat toate gauri din fabrica , deci este ok , DAR mare grija la montaj , sa fie IDENTIC instalat cu o Clima si NU altfel . - eu nu te-as sfatui la cele praguri laterale si nici la prelungirea din spate . Mai mult de aparatorile de mizerie de pe spate , NU pune nimic . Studiaza putin efectul care se intampla acolo cu aerul care vine din fata si ai sa vezi ca nu e ok nici un fel de prelungire pe spate ! - NU instala pe masina NIMIC care sa fie mai jos decat scutul motorului ! Eu iti urez bafta si daca vrei sa ma intrebi cate ceva ... o poti face si pe privat , dar si aici ! |
merci marius de sfaturi;) o sa tin cont de ele si daca o sa am vreo neclaritate o sa te intreb. Bafta
P.S. nu sunt din Bucuresti...doar masina e de B ca nu am apucat sa o inscriu. |
6 Attachment(s)
mai adaug si eu cateva poze cu masina pe unde am mai umblat cu ia:D
Imbunatatiri nu prea i-am mai adus pentru ca am ceva probleme cu motoru si trebuie pus la punct. P.S. caut si eu un radiator bun daca stiti pe cineva care are de vanzare:?: P.S.2: am implinit si 65.000 de km si 22.000 de un an de cant o am in posesie:D |
Incearca sa pui niste praguri din fibra ca sa ai continuitate cu prelungirile fata-spate ;)
|
fr masina imi place arata super bine .Bafta in continoare la proiect
|
1 Attachment(s)
La Multi Ani :)) La Cat Mai Multi Km Si Plecari Prin Tara
|
12 Attachment(s)
poze noi de la o adunare de logane :D
|
1 Attachment(s)
mistoaca daciuta:lol:
|
arata bine masinuta; mi se pare ca ar da mai bine cu un tips mai mare la toba sa acopere locul ala gol
|
4 Attachment(s)
Cateva poze dupa Transfagarasan:love: Foarte frumos drumul...e pentru prima data cana merg pe Transfagarasan si mi-a placut foarte mult:D
|
| All times are GMT +2. The time now is 14:06. |
- Copyright 2026 4Tuning