![]() |
Re: Masina mea Old School - Lada 1500
Nu e ca sa evidentiez :-P Amandoua arcuri au fost original mai lungi, cel vechi original prins in interior cu 3 spire a fost mai lung decat in poza, si cel nou cu 4 spire (arc pt varianta kombi). Pe spate am ajuns la rigiditatea dorita, dar s-ar putea sa mai imbunatatesc situatia (am amortizoare originale, cam moi, si cam scurse :lol: care amortizeaza doar pe revenire) ramane sa gandesc ceva cu fata (amortizoare bitubulare, dar mai moi decat cele de fabrica :( ).
b08ygs, Nu esti deloc carcotas, intrebarea ta e justificata. In Cluj nu am posibilitate sa fac asa ceva, iar arcul deocamdata sta foarte bine. Desii sunt un pic cam reticient, ca s-ar putea sa se decaleasca materialul arcului, astfel dupa tratament sa fie mai dure pt o durata scurta de timp dupa care sa se inmoaie :( M-am urcat ieri pe borduri, am facut teste, totul este calculat, sta frumos, nu scartaie. Daca nu o sa-mi placa solutia (care de fapt nu este una foarte eleganta, dar vezi ca e practica ), sau constat deficiente, trec pe arcuri de Niva taiate. Oricum dupa ce termin, demontez tot, si doresc sa duc la vopsit in camp electrostatic toate componentele. Ps: nu am facut treaba cu arcurile sa car :rolleyes2:lol::lol::lol: |
Nu am vazut ca esti din Cluj:lol:
Legat de arcuri, nu se inmoaie, odata tratate termic raman la duritatea care i-a fost data:) dar vorba ta, cel mai bine pune de Lada Niva, daca ai de unde:-P |
14 Attachment(s)
:D multumesc pt sfaturi, o sa trec pe cele de Niva, cel putin pe fata. Timp si bani sa fie :D
In alta ordine de idei, mi-am petrecut weekendul in Brasov de "1 mai " sa zicem, cu ceva prieteni Ladisti (+moskvich sa nu uitam), a fost super :D Cu ocazia asta am facut rost de ceva piese, in speta pistoane, segmenti, bolturi NOS, flanse ce vin intre turnul telescopului si arc cu partea de cauciuc mai mari (teoretic "inaltatoare"). Pe langa toate astea, am achizitionat in sfarsit un modul de aprindere pt delcoul cu senzor, imi ramane sa pescuiesc de pe-undeva o bobina capabila, sa fac cablajul, si s-o arunc sus pe masina sa vad ce zice :D Pare-se ca ma voi pricopsi pana la urma cu jantele de culoare gri :D Pana la urmatorul update, sa curga pozele :D |
fratioare nu ai sa imi dai si mie un vitezometru de lada...sa imi termin si eu bordul...de turometru am facut rost...nu au prietenii tai cu ladite..ca eu nu stiu cum sa dau de iei...
|
7 Attachment(s)
Hai ca incerc ! lansez o vorba, si daca dau de ceva, iti trimit un pm!
Azi am mai miscat-o un pic :D Cu ocazia lucrarilor la Subaru lui Subawoo, am facut o rocada, asa ca a ajuns din locatia A in locatia B. In ultima poza se vede cat e de "trantita" :D |
multam mult de tot ma salvezi..nu pot sa montez si eu borduletul fara ala...:(
|
Noutatile de ieri :D Am inceput demersurile pentru inmatriculare, mi-e gata dosarul pt numere provizorii. Pentru ca ies de la practica pe la 4 (de data asta m-am cerut de la 2), pana cand am rezolvat toate (dosar+taxe la CEC, "primarie", s-a facut ora 3. Ajungand la serviciul de inmatriculari, am constatat ca nu se mai dau numere de ordine (aparatul afisa ca s-au terminat numerele de ordine pe azi) cu toate ca serviciul e deschis pana la ora 18. Iar pe tabela electronica era numarul 1111 :rolleyes2
Am inteles ca la 8 dimineata cand se deschide serviciul de inmatriculari, e bataie si claie peste gramada pt un numar de ordine cat mai bun, si pe la ora 12-1, nu se mai dau numere de ordine... Ciudat rau, si tipic romanesc... Am sa ma duc maine dimineata cu noaptea'n cap sa prind un nr de ordine cat mai bun, si sa nu intarziu la "servici" ... Am facut si planul de bataie, in weekendul asta trebuie sa schimb bucsile pe spate, sa "repar" bascula inferioara+bara de stabilizare, sa schimb un pivot si sa pregatesc masinuta de mers la RAR, pt identificare, care sper ca pe marti/miercuri saptamana viitoare va fi gata. Iar pentru a face un pic de haz de necaz :)) https://www.youtube.com/watch?v=nVDBH...layer_embedded Si de azi :D Asa, m-am asezat la 7:30 la rand, era destul de lung, stateam afara dupa afisier, pe la 8 randul era chiar si dupa colt. Am scos nr de ordine destul de mic (18 parca), insa trebuie sa mentionez ca, cativa nesimtiti din fata mea, ca altfel nu pot sa-i caracterizez, au scos cate 6 tichete. Ghinionul lor, si sansa mea a fost ca, nu au fost atenti aia care au primit tichetele, si de la nr 11 pana la 17 a fost pauza, eu eram deja la ghiseu, cand s-au trezit aia. Asa ca am numerele rosii Am cumparat bucsile pe spate, urmeaza sa fug acasa, si sa ma apuc de schimbat bucsaraie, si sa comand pivotul acela, urmand ca maine sa-l schimb :D |
12 Attachment(s)
In weekend am lucrat, nu am putut sa fac tot ce mi-am propus, bucsile le-am schimbat pe partea stg spate, nu am apucat sa reglez culbutorii Las pozele sa vorbeasca.
Am taiat cu dalta ciotul de la surubul barii de torsiune din bascula, am sudat "craterul", am polizat si refacut gaura.Pe fata a trebuit sa schimb un pivot, imi statea aiurea roata din dreapta. Cand am cumparat pivotul, mi-au zis ca a venit intr-un lot de pivoti care e universal (merge si in bascula superioara, si in cea inferioara), cand colo dupa cod era pt inferior, si la mine era montat sus. Am achizitionat unul Ruville, nu am gasit lemforder. Am montat consola cu toate ca, covorul pe fata e scos. Ieri ne-am plimbat, trage de rupe motorasul azi am facut o mica excursie de 50 km, urca feleacul pe ambele sensuri cu a 4.a (3 persoane+bagaje), fara sa o fortez sau sa-mi iau avant. Ps: am lipit deschizatoarea de la geamul triunghi, cu Bisonite, si sta :D Pana acum cu orice am incercat, dadea gres :D |
Pt metal pe sticla - crazy glue! Sau exista ceva solutie pt lipit oglinzi retrovizoare pe parbriz - same shit sub alte denumiri banuiesc.
Fizic pivotul superior merge si jos, atata doar ca nu e gandit pt solicitarea la care e supus acolo - toata greutatea "trage" de el (arcul impinge bascula in jos, pivotul cu motzul in sus, pricepi tu). Slaba miscarea pe la tine :-) |
Ce sa-i facem, ma misc incet (dat de imprejurarile existente) , dar cu talent :D Am obtinut azi, certificatul de autenticitate de la RAR Cluj :d
|
Azi am fost, si am predat dosarul la inmatriculari. Un sfat prietenesc, daca o prindeti pe "doamna", mai bine dati-i pace, si luati-va alt numar de stat la rand. Desii am fost avertizat in legatura cu ea, destinul, a facut sa pic la ghiseul dansei. Toate bune si frumoase, pana ajunge la decizia judecatoreasca definitiva si irevocabila (prin care mostenitorul intra in posesia unor bunuri, printre care si masina), unde s-a adresat la mine "da nu vad unde scrie ca doamna x mostenste masina. nu e mentionata". Dupa cateva schimburi de replica, in care m-au trecut toate caldurile posibile si imposibile, si dupa ce i-am subliniat cu pixul de doua ori partea in care sunt precizate bunurile, si hotararea prin care bunurile precizate i se atribuie, dansa tot o tinea pe a ei, lucrurile au degenerat intr-o cearta "ca la usa cortului". Noroc cu functionarul de la ghiseul alaturat, care mi-a sarit in ajutor, si dupa ce a verificat documentul, mi-a dat dreptate, astfel dosarul s-a acceptat. Pe fata voi avea numere tip "A" pe spate tip "b", preferentiale. Azi pe la ora 17 am fost sa le ridic, le-am vazut, dar inca nu le-au eliberat, ca mai asteapta ceva "activare prin sistemul electronic de la Bucuresti ca masina avea numere vechi si talon vechi", asadar maine voi intra in posesia numerelor si actelor :D
|
Pentru ca bataia de joc din partea DRPCIV Bucuresti a continuat, si am atins fabuloasa performanta (maine sunt 2 saptamani decand mi-a fost acceptat dosarul si de cand trebuia sa ridic numerele+actele), am depus o reclamatie !
Catre Directia Regim Permise Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor. Buna ziua ! In data de 14.07.2011 am predat dosarul la Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Cluj-Napoca, in vederea inmatricularii unui automobil marca Lada 1500, avand seria de caroserie ...... care avea numere vechi (2 B 7660). Prezentul automobil a fost achizitionat anul acesta din Bucuresti, de la...., acesta dobandind autovehicolul prin cumparare de la mostenitorii defunctului...(pe al carui nume era autovehicolul), care la randul lor au obtinul bunul prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila. Dosarul era complet cu toate actele (hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila, lantul de contracte, cele doua fise de inmatriculare, vizate, cu holograma, contractele v-c, atestate fiscale, carte de identitate facuta de mine la RAR Bucuresti, cerificat de originalitate emis de RAR Cluj, chitantele CEC, chitanta Primarie- Directia taxe si impozite Cluj, talon tip vechi cu dovada ITP efectuat la RAR Bucuresti-Voluntari ,declaratie pe proprie raspundere cum ca am pierdut placutele de inmatriculare, celelalte chitante/acte necesare ), plus am declarat la Primaria Cluj autoturismul, figureaza pe rolul meu. Avand in vedere toate actele mentionate mai sus, procedeul de inmatriculare nu ar fi trebuit sa dureze mai mult decat normal, am fost indrumat sa ma prezint la biroul Eliberari Acte la DRPCIV Cluj Napoca (Directia Regim Permise Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Cluj Napoca) tot in data de 14.07.2011, pe la ora 13:00. Prezentandu-ma, am fost informat, ca o sa dureze un pic pentru ca au nevie de ceva confirmare de la Bucuresti, pentru ca masina figureaza ca find radiata din anul 2005 sau 2006, si sa revin vineri, in data de 15.07.2011. Vineri 15.07.2011 am primit acelasi raspuns, doamna precizand ca ma va suna. De atunci am fost de mai multe ori la DRPCIV Cluj (Directia Regim Permise Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Cluj Napoca), primind acelasi raspuns. Maine (28.07.2011) trec fix doua saptamani decand am depus actele pentru inmatriculare la DRPCIV Cluj Napoca (Directia Regim Permise Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Cluj Napoca), si azi 27.08.2011 primesc acelasi raspuns, in pofida faptului ca in mod normal, acest proces de inmatriculare nu ar trebui sa dureze mai mult de o zi de la data depunerii actelor, in conditiie in care detin toate actele necesare acestui demers. Totodata automobilul de sus nu a fost radiat la cerere, pentru ca nu exista, si nu detin nici un act care sa dovedeasca acest lucru, placutele de inmatriculare erau pe masina la momentul cumpararii acesteia, ulterior eu pierzandu-le, iar pe talonul vechi nu era trecut nici o nota, inafara de o stampila, lizibila care atesta faptul ca probabil proprietarul a pierdut placuta de inmatriculare montata pe partea din fata al automobilului, si s-a eliberat inca una. Cel mai probabil a fost radiat din oficiu conform OUG 189/2005, la intrarea acesteia in vigoare, pentru ca la momentul respectiv automobilul nu avea nici macar numere de inmatriculare noi. Solicit insitutiei DRPCIV (Directia Regim Permise Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor) explicatii clare, concise cu privire la cauzele care au condus la acesta situatie, respectiv solutionarea acestei probleme cat mai rapida ! |
Romania tara lu papuc....mai rau e ca cei care ar trebui sa ia masuri in urma acestei plangeri n-o sa faca nimic...se acopera intre ei ca "fratii" :rolleyes2
|
Din cate stiu eu nu ar prea avea ce sa verifice intrucat nu exista o evidenta - cel putin nu in format electronic - a masinilor cu nr vechi. Iar de inhalat acarieni in arhiva pe -25% din salariu ma indoiesc ca sunt dornici. Probabil merg pe principiul "daca poti lasa pe maine nu cumva sa faci astazi ca poate n-o mai fi nevoie". Astia merita dati in judecata cu solicitarea de a inmatricula masina si cerut daune pe fiecare zi de intarziere - de castigat castigi, au mai fost cazuri, dar pierzi si timp si bani la greu ($ ii recuperezi, stiu pe cineva care i-a executat silit si blocat conturile politiei!), si aia tot din banu' public in loc sa le ia din salar martafoilor...
|
2 Attachment(s)
Totul e bine cand se termina cu bine :lol: Toate actele sunt datate 27.07, in ziua in care am trimis reclamatia :D Acuma alerg ca nebunu' prin cluj sa-mi gasesc suport tip B pt nr spate, iar daca vremea tine cu mine schimb azi restul de bucsi pe spate :D
|
| All times are GMT +2. The time now is 12:55. |
- Copyright 2026 4Tuning