![]() |
Re: Ford Taunus 2.9 V6 Cosworth - El torro
tuning dus la extrem cu bieletele :)
|
Cand am vazut eu masina avea cutia de diesel pe ea....dar avand in vedere ca MT75ul era pregatita sa fie pusa pe masina ...presupun ca la interventia pe care a avut-o cu caseta de directie, rezervor etc...a pus si MTul pe motor.
|
La partea cu modificatul bieletelor sunt sigur ca nu o sa fie nici o problema, pt. ca au fost modificate de mine, nu de un lacatus pt o sticla de vodca. Altii umbla cu planetare modificate si nu e nici o problema...
Momentan inca am pe masina cutia de diesel, dar o sa montez MT75-ul pt. ca nu am chef de surprize neplacute, mai ales ca deja mi-a sosit diferentialul autoblocant de Mustang :D, si saptamana viitoare sper sa am si ambreiajul sinterizat ;) si poliuretanul pentru bucsaraie. |
Quote:
|
Quote:
|
ok . bafta ;)
|
Merci, sa fie :)
|
Am vazut masina in constitutiei, aseara, la intalnirea FORD! este ceva foarte agresiv, delicat, deosebit, facuta cu gust si multa pasiune si ambitie! Felicitari proprietarului, care si el are un caracter aparte!
Bafta in continuare cu proiectul care nu cred ca se va termina vreodata! |
Quote:
|
Quote:
Problema se rezolva astfel: ori iti cauti niste bielete care doar sa le scurtezi capetele, ori tai unele cum ai facut tu, dar filetezi capetele taiate si le unesti intr-o bucse facuta pe strung, filetata interior, de vreo 40-50mm lungime.Daca bieleta are tija redusa mult dupa filetul de cap bara si nu-ti convine diametrul de filetat, arunci bucata si o inlocuiesti cu un surub(prezon) de 10.9 sau mai bun, la lungimea necesara.Tarodul cu care se fileteaza interiorul bucsei se polizeaza exterior pe virfuri, la rotund, pt a micsora adincimea filetului si a avea o infiletere cit mai strinsa.Daca gasesti tarozi 3 la serie e chiar perfect, rogi strungarul sa-ti faca gaurirea cu 2 zecimi mai mica decit valoarea din tabel pt filetul respectiv.Tijele se fileteaza pe 20-25mm se infileteaza cam 15mm minim fiecare si se asigura cu contrapiulita ca si capul de bara. Sint masini care merg de 15 ani asa si au sute de mii de km, mutind device-ul de la o tija la alta, cind se uzeaza(nuca). Sa nu crezi ca ma dau inventator, solutia e copiata de la niste camioane americane usoare din anii 50, la care asa se schimbau capetele(fixe) de la bara Pitmann pt a nu o arunca cu totul.Ai muncit prea mult la masina asta ca sa ti se poata intimpla ceva(neprevazut in calculele tele, o gropa sau o bordura luata tare si usor virat in derapaj, de exemplu) dintr-o asemenea asamblare. Spor la treaba, cu stima, Dan |
Multumesc pt. sfaturi, Recunosc, ca aveti perfecta dreptate.
Eu am scurtat tijele, le-am sudat cap la cap, iar apoi am tras peste ele o bucata de teava cu capetele taiate la unghi pt ca solicitarea sa nu fie concentrata intr-un singur punct ci sa se repartizeze descrescator pe lungimea sectiunii. |
E mai binisor decit sudura mansonului perpendicular pe tije, dar ar fi mai bine sa le schimbi cu prima ocazie, spune-mi ce filet e in caseta, tijele de bieleta de a4, a6 si passat sint f scurte si au un manson antivibratii f util
|
Nu mai tin minte exact, cred ca M12, dar oricum urmeaza sa dau jos caseta pentru ca mi-am cumparat o alta punte fata si vreau sa ii fac toate bucsele din poliuretan. Cu ocazia aia o sa ma uit exact si ce filet este in caseta, sau poate o sa intreb pe cineva care stie.
|
subscriu la cele spuse de Blondu mai sus! nu am cuvinte pt masinuta asta! si proprietaru baiat de nota 100!
|
4 Attachment(s)
Am mai achizitionat 2 "ruginituri" de piese :)
O punte fata completa care o sa primeasca bucse din poliuretan inainte sa ia locul actualei punti care este putin indoita si un diferential autoblocant de Mustang, pe care azi l-am terminat de montat ;) |
| All times are GMT +2. The time now is 14:09. |
- Copyright 2026 4Tuning