![]() |
Re: SuperNova,Solenza,Logan Stock
Quote:
masina ta care trebuie sa aiba vreo 7-8ani crezi ca mai are toti caii putere?crezi ca nu s-a mai uzat nimic la motor? pai compari cu un logan nou de 90CP garantati? chiar crezi ca ai vreo sansa?fii serios nu te lua la comparatii cu bunicii care merg cu 90 ca sa ajunga si ei la tara. |
Re: Dacia SuperNova vs. Dacia Solenza vs. Dacia Logan stock
SupeRNova ,acceleratie,stabilita-te,designe,mine imi place am condus si am fost impresionat de ea
|
Intr-adevar supernova e cea mai rapida strict la demaraj intre ele... insa diferentele nu sunt fff mari, mai ales intre supernova si solenza..loganul de 1.4 e ceva mai lent din cauza cutiei mai lungi etajate..totusi depinde de soferi si bineinteles de starea masinii. De aia unii cand se dau castiga solenza, altii loganul altii supernova. Insa supernova are avantajul greutatii de aia se intampla de cele mai multe ori sa castige.
Insa depinde de starea masinii, intr-un fel trage o solenza cu 60.000km la bord si altfel o supernova cu 175.000km. Totusi recomand posesorilor de supernova sa nu fie fanatici si chiar sa creada ce scrie mai sus ca d-abia loganul 16v se tine dupa supernova. Cu logan 1.6 8v stock faci fara probleme supernova stock.. Evident cu un soft si cu masina ceva mai usoara aproape ca bati un logan de 90cp, insa aici e vorba de masini stock banuiesc.. |
Io am Solenza, şi dacă mă chinui puţin, iau scīrţ şi cu a treia, cu anvelopele pe care le am acum, Sava de iarnă :D
După 5 ani şi 30 mii km de cīnd o am, pot spune ca a fost super, şi īmi pare rău că tre s-o vīnd, pt că am nevoie de mai mult spaţiu de-acum īnainte, dar dacă aş avea bani, aş ţine-o şi pe ea. |
Ce relevanta are in ce treapta dai scart ? Am dat cu Reno Express de 1.2 scart in a 4-a. So what ?
|
Pentru B 19 D E Z are relevanţă, fiind probabil pentru el un criteriu de evidenţiere a puterii motorului. Io am vrut să spun că sunt f importante pneurile. Evident că o maşină cu carburator dă scīrţīit de roţi mai uşor decīt una pe injecţie. Bănuiesc că se referea la scīrţīit īn mers (la mine a mers uşor cu 1-a, cu SAVA power :D), nu la plecarea de pe loc.
|
Am mers cu toate si cea mai reusita mi sa parut Solenza. atat la interior/exterior cat si la performante!
|
Dupa tine interioru de Solnita e mai bun ca ala de pe Logan ? Sau in special Logan facelift ? :rolleyes2
Sa nu mai vorbim de performante cand singurul motor disponibil benzina era 1.4 75CP. Pana la 90 / 105 CP mai are de mancat. |
Sa nu uitam de dieselul de 50+ cai, care rupe norma.
Nici exteriorul daca e sa-l luam la bani marunti nu poate sta langa cel de logan. Solenza nu este deloc inchegata, iar niste faruri ceva mai rotunde decat alea de logan, nu fac o masina. In ciuda faptului ca loganul este mare cat un frigider, este o masina mult mai studiata si reusita decat Solenza. |
Exista si la Logan cateva minusuri la interior. Daca e sa vorbim de stabilitate, cred ca Solenza este ceva mai stabila decat Logan-ul ...
Ia sa stai la drum intins in spatele unui Logan sa-mi zici ce vezi in afara de portbagajul ala ... Zici ca e cocoasa, nimic nu vezi - asta comparativ cu orice berlina ... |
Quote:
|
Ca un mic exemplu ... Butoanele de geamuri ... Pai cum sa pui butoanele de inchis/deschis geamuri pe bord? La cele de pe spate (unde a fost cazul), chiar au gandit-o ...
Daca e sa o luam asa, Logan este modelul nr. 2 de la Dacia la capitolul bord, nr.1 fiind Solenza, chiar daca este inspirat dupa Clio. |
Puteau sa puna butoanele pe usi...sa fie usor accesibile pentru pasagerii din fata dar deh...probabil ca daca le puneau pe usi nu mai aveau cu ce sa umple consola centrala...de aceea le-au facut asa mari:lol:
|
2 Attachment(s)
De la finisari la materiale interiorul Solenza este mult sub Logan. De ala facelift care sta mai bine la ambele capitole nici nu se pune problema. Mai putem adauga si dotarile care sunt mai putine. Pe varianta Prestige cu toate optionalele ai MP3 Blaupunkt, Volan / schimbator in piele, computer bord, full electric, cotiera, 4 airbag-uri etc. Hai sa fim seriosi si sa lasam fanteziile.
|
Mai bine pune poze cu bordul de Logan normal .. Nu ultimul model .. Referitor la materiale, iti zic eu ca e acelasi plastic ...
|
| All times are GMT +2. The time now is 19:55. |
- Copyright 2026 4Tuning