![]() |
Re: Skoda RS TFSI by DimSport
tot florin a spus nu demult ca cel mai puternic tfsi stok cu 200cp a scos a lui yoda intradevar dar 238 de cai si cine scoate peste ii afce testul gratis.si de aia sunt curios sa vad un test dyno.nu sunt sceptic doar curios
|
Quote:
|
Quote:
238 a scos un tfsi facut de el cu unichip! si este f adevarat ca Florin a spus ca am cel mai puternic tfsi masurat de el! ;) p.s.de atunci s-a mai lucrat "putin" la masina 8) |
diferentza de la autovit,metrotehnoca si master tuner de cai a iesit pe dyno cu aceleasi modificari sau in diferite stadii ale modificarilor?
|
Mai mult ca sigur cu aceleasi modificari.
Intre autovit si MT mi-a iesit si mie cam aceeasi diferenta dar sunt multi factori care influenteaza rezultatele.Si oricum nu poti cere sa fie identice rezultatele la 2 standuri diferite. De curiozitate softul tau de RBN cat a scos pe oricare din standuri? Daca ai avea si o poza cu fisa de dyno ar fi super. Oricum masuratorile pe dyno sunt mult mai precise decat cele de g-tech asta e clar. |
Quote:
|
am inteles dar cam mare diferentza intre 255 si deci nu e ceva exact daca era o aproximatie de 5 cp era ceva.dap f inportanta este plaja de turatii mai bine ai 240 de cai pe toata plaja decat 270 la maxim si in rest 200.eu inca nu am facut un test dyno.poate in primavara asta.o sa il afisez cand o sa il fac.va salut.mai stiti si alte tfsi stok de 200 cp masurate pe dyno?a incercat cineva un dyno in ungaria?
|
Quote:
asteptam cu interes un dyno de la tine pt a avea termen de comparatie. |
Quote:
Intrebare pt. "uameni" cu masini tunate : Cata putere/HP pot sa scot dintr-un motor turbo ? Unii cu mai multa experienta spun ca pe dynamometre diferite sisteme turbo - cu benzina normala au obtinut o valuare intre 0.052 bhp/cid-psi (cubic inch-presiune turbo) si 0.077 hp/cid-psi (cubic inch-presiune turbo). Diferenta acestei valori vine din proiectarea sistemului de admisie, tipul de intercooler.turbo + evacuarea + etc (admisie/evacuare) Deci masina lui Yoda care are coeficientul udeva pe la jumate 0.06 (admisie si evacuare modificate aproape perfect:D ). Deci : 0.065 x 122 (cid - capaciatea 2.0)x (presiune PSI/BAR+Afr)(19psi/1.3bar+14.5) = 0.06x122x33.5= ~ 245 hp - la 1.3 bar sau 0.052*122*33.5= 212 hp sau 0.077*122*33.5= 314 hp Toate calculele sunt facute la presiune de 1.3 costant pe toata plaja de turatie speram. |
Quote:
http://www.gurneyflap.com/bmwturbof1engine.html |
Quote:
Daca tot are admisia modificata poate iei in calcul si un diametru(eventual marit) al acesteia.....pentru ca 1.3BAR pe o teava de "x" mm nu este egal cu 1.3 BAR pe o teava cu un diametru de "x+y" mm(unde y este o valoare pozitiva). Asta in ceea ce priveste performantele unui motor. |
Quote:
valoarea masinii este data de puterea medie ce se pastreaza pe o plaja mare si nu de varfuri de "sute de cai" ! ;) asteptam cu interes fise de dyno de la MT cu valori medii mai mari sau chiar cu un varf mai mare ! |
Quote:
Dupa pararea mea nu ai dreptate:D . Presiunea este egala si pe o teava de x si pe o teava de y. Ceea ce cred ca vrei sa spui este legat in mod sigur de debitul de aer furnizat.:D Intradevar cum am spus la sfarsitul mesajului despre masina lui Yoda "Toate calculele sunt facute la presiune de 1.3 costant pe toata plaja de turatie speram." Ceea ce inseamna ca turbina trebuie sa fie capabila sa tine presiunea si debitul constant de cad intra pana la 7000 Rpm - ceea ce nu se intampla acum. G. |
Quote:
|
Quote:
Quote:
Quote:
8000 RPM-329 HP 8500 RPM-427 HP 9700 RPM-802 HP Foarte tare motorul asta :lol: Quote:
In general e nevoie cam de 3600 litri de aer/min pentru 100 CP.Deci daca luam de buna valoare de 0,7 bari si consideram 6000 turatia de putere maxima,avem 100*2(cilindreea)*0,9(eficienta volumetrica la turatia de putere maxima)*6000(turatia)/2(un ciclu are 2 rotatii)*1,7(presiunea absoluta)/3600=255 CP.Bineinteles,numerele de mai sus (0,7 bari,90% eficienta volumetrica,6000 RPM turatia de putere maxima) nu sunt sigure,iar valoarea de 3600 litri/min se refera la motoare aspirate (tinand seama ca e vorba de presiune relativ mica si ca setarile de aprindere/injectie nu sunt standard ci mai agresive probabil ca e pe acolo). Adevarata limita e turbina,mai precis compresorul ei.Cat timp nu se stie cat poate sufla,se poate specula orice valoare,inclusiv 1,3 bari la 7000 RPM ;) Dar ma indoiesc sincer ca e in stare de asa ceva,mai ales ca asta ar insemna 350+ CP. |
| All times are GMT +2. The time now is 15:53. |
- Copyright 2026 4Tuning