![]() |
Re: Tuning Motor Ford
mii de multumiri lui <<blabla>>;) mai rari asemenea oameni. am luat acel 2.8
|
Felicitari, dar am auzit k nu ajunge tuningu pi el...topicul asta e di tuning :oops: :-P
|
e tunat si fulgerat destul ....a stat afara aproape 2 ani ;) tuning ? hmm ...ramane de vazut.
bafta silencer si codrin :!::!: |
yheeaa..poate am ajutat putin si am impulsionat tuningu in 2.8i :D
|
dar ramane fara injectie.;) clasic pe carb.cu admisia de 2.3
|
1 Attachment(s)
o poza putin mai clara:D
|
ai planeizat-o? k pare mai curata acum:)
|
da, am planat-o :)
|
silencer-distanta intre supape e 2,32 mm, masurata asa, in joaca. supapa de admisie e mai mare cu 2,5mm in diam iar cea de evacuare cu 1,5mm deci...1,25+0,75=... ma rog, ideea e ca ramane intre supape 0,2 mm cat firul de par de pe spinarea broastei. so,m-am gandit eu sa-i maresc doar admisia ca e mai lejer si pe evacuare am sistemul si asa destul de larg...
|
baieti, am gasit un ford taunus din 74 in 2 usi tabla e in stare buna necesita o revopsire, masina e radiata cred ca se poate reinscrie, are motor diesel de mertan 2000 cm. ce ziceti?
|
Quote:
Am masurat si eu dinstanta dintre supape, ce-i drept, nu cu exactitate, si am masurat 4 mm intre cee 2... supape. Uitandu-ma pe burton si oldcars am observat ca se pleaca de la stage 1 - a42.2 si e36.1 pana la stage 3 - a44.5 si e38.1 Evident ca la noi in tara nu as lasa pe nimeni sa lucreze pentru stage 3, dar un stage 2 mi se pare realistic. Am tot citit si am observat ca 2.8-urile astea sunt limitate mult din evacuare, asa ca as fi mers pe o marire a portului supapei de evacuare, dar pe de alta parte am observat ca pana la stage 3 nu creste decat admisia, ceea ce ma face sa cred ca or stii ei ceva. :) Totodata, singurul loc unde am gasit valve mai mari este burton, dar, din pacate supapa de admisie, cat si cea de evacuare sunt pentru stage 3. Prin urmare am/avem 3 variante, admisie, evacuare si admisie si evacuare. :) Ce facem? :) ps: 101.4 lire - supapele de evacuare... 101.4 lire cele de admisie :D |
2 Attachment(s)
Mi-a sosit timing set-ul... sunt fericit si ma simt bine :D cu atat mai mult cu cat roata axului este muuult mai usoara decat originala, eu aproximez o diferenta in - de 1-1,5kg, dar le cataresc cand ajung acasa ca sa nu vorbesc prostii.
|
hi hi hi:D se pare ca am gresit putin
asadar, avem urmatoarele valori: timing original 1. pinion ax: ~1910g 2. pinion vibrochen: ~810g total: 2720g timing comp: 1. pinion ax: ~825g 2. pinion vibrochen: ~725g total: 1550g |
de la ce masina vine motorul? asta e partea cea mai importanta... 150 de cai dintr-un motor V6 e complet bataie de joc sper ca-ti dai seama... mai orice are atata acum, deci nu stiu daca merita sa indesi o tona de bani intr-un motor varza.... sper ca nu e de la un mustang V6 ca alea sunt asa o varza... daca luai un motor de 4L as fi avut toata stima
|
Am spus eu pe undeva ca vreau bolid sau te-am intrebat pe tine daca merita investitia sau nu, sau ti-am spus care sunt motivele mele pentru care fac investitia asta, sau la cat se va ridica investitia si ce putere va avea motorul...?
|
| All times are GMT +2. The time now is 06:14. |
- Copyright 2026 4Tuning