![]() |
Re: Ganduri si trairi din audiomobilia romaneasca
citat "un sistem de masina de 20 000 w scoate cat un sistem de 500w de aer liber "
hehe baiati cu coloana muzicala :shock: |
in primul rand ai ratat sectiunea de intrebari si raspunsuri
in al 2-lea rand nai cum sa scoti watti dintr-un difuzor, doar din amplificator in al 3-lea rand nu, nu vei pati nimic de la bass |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Fiecare isi stie limitele, fiecare isi asuma riscuri. Expunerea la SPL mare la frecvente joase sau foarte joase (sub 40-30Hz) este sensibil mai putin periculoasa decat acelasi nr de decibeli la peste 100 Hz. Roli e safe din punctul asta de vedere. |
Exact asta am vrut sa zic. Sunet de frecventa mai inalta (gen medii) la 120dB, afecteaza mai mult auzul decat frecventele joase (bass-ul) , tot la 120dB. Fiecare cu urechile sale, unele mai sensibile, altele nu.
Ca un exemplu. Am un prieten nebun, care asculta muzica TARE, dar TARE am spus. Asculta de 2-3 ani muzica in casti, atat de tare incat pe strada, auzi muzica din castile lui la 2,3M in spate. Si acum de cand cu sunetul pe masina, boxele mele pot sa urce in volum foarte mult, fara distorsiuni, insa eu ajung la o limita din care nu mai suport zgomotul, insa il vad pe el ca lipste urechea de boxa, si nu simte nici o durere. In timp, sunetul puternic afecteaza urechea, dar de ce sa nu ne bucuram de viata, si sa lasam tehnologia sa ne salveze. Vor aparea aparate auditive foarte avansate peste 5-10 ani, deci no stress baieti, bagati muzica tare, traiti-va viata :)) |
Claudiu, ai perfecta dreptate, ai facut o exemplificare foarte tare, dar, eu am raspuns la intrebarea lui Bogz02, ca da, iti poate afecta urechile in anumite conditii/sensibilitati etc...
|
Re: VW Golf MKII - Car Audio
Mai pune si un Matiz cu MNC la alea cu wall, care daca nu ma insel a fost si primul pe structura metalica (chiar daca putina si firava). :-) Si BUM-uuuuuuuu! :))
Deci cu asta sa tot fie 5... 6 cu a ta. Tico - Ro - 2 x 15" Matiz - Ro - 4 x 12" Polo - Ro - 2 x 15" Oltcit BUM - 2 x 18" Honda - Ro - 2 x 18" ............................................. VW Golf Mk II - Ro - 4 x 18"? :) PS: Am enumerat masinile facute in tara. Nu am idee cate importate au tranzitat tara, deci nu ma hazardez sa calculez. Bafta si spor la munca! Sigur iese ceva interesant acolo! |
Bafta multa la masina...o sa ai nevoie...
PS... De BUM a uitat toata lumea???:sad: |
Quote:
Varsta asta. :rolleyes2 AYG, ala nu era tocmai wall. Si nici tocmai "power". :ciggy: |
Re: AYG
boala grea cu pozele astea cu stiva de cupe
|
Boala grea e aia cand tirezi ca tie frica de 2x10...., sau cand bagi senzoru in port sau cand vinzi povesti pe forumuri ca nu dai mai mult de 157 si de aceea nu vi, lasa comentariile rautacioase si termina masina aia!
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 23:54. |
- Copyright 2026 4Tuning